Ξηρά τροφή VS Κονσέρβα

Eυχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες:up: θα της αναζητήσω σήμερα κιόλας στο πετ σοπ

Δεν προκειται να τις βρεις...χαχα εδω ειναι Ελλαντα!
Μονο τις science diet αααααντε κ τις eagle pack σε κανε Ζωοφιλια θα βρεις.:rolleyes:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μονο τις science diet αααααντε κ τις eagle pack σε κανε Ζωοφιλια θα βρεις.:rolleyes:

και οι sheba ειναι ευκολο να τις βρεις

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

To φαντάστηκα ότι δεν θα τις βρω γιατί γενικά κοιτάζω να παίρνω διάφορες μάρκες για να δοκιμάζει το γατί μου και αυτές δεν έχουν πέσει στο μάτι μου αλλά όλο και κάποια θα έχει:P

και οι sheba ειναι ευκολο να τις βρεις

Τις sheba τις έχω δει απλά δεν τις έχω πάρει ποτέ νομίζω.Είναι καλές;γιατί εμένα το γατί μου τρώει πιο πολύ κονσέρβες, διαφορετικά τουλέτα δεν πηγαίνει και υποφέρει.:hmm:

της πασχαλιας της αρεσουν πολυ, και γενικα απο οτι εχω ακουσει εδω μεσα εχουν καλη φημη. αν ξερει καποιος περισσοτερα να μας πει..:hmm:

με επιασε ενας ψιλοπανικος απο χτες η αληθεια ειναι γιατι whiskas mmm της εδινα κατα καιρους, την κοβω φυσικα αν ισχυει αυτο. το θεμα ειναι οτι πανω στην συσκευασια δεν γραφει για ΒΗΤ/ΒΗΑ.:mad:

ασε και εγω του ειχα δωσει καποιες φορες ωσπου εψαξα γι'αυτο το συστατικο και τρομαξα. Αν δεν γραφει πανω οτι εχει ΒΗΑ, ΒΗΤ, τοτε ισως να μην εχει. Δες μηπως τα γραφει αλλιως: butylhydroxytoluene, butylated hydroxyanisole. Παντως ειναι πολυ πιθανο να μην εχει αφου οι τροφες εχουν διαφορα απο χωρα σε χωρα (εδω οι sheba ειναι τελειως χαλια, τις gourmet τις λενε fancy feast και δεν εχει diamond, pearl κτλ).

Από κονσέρβες, καλές είναι οι leonardo και οι Schesir (αλλά αυτές είναι πανάκριβες).:(
Ενδιαφέρουσες φαίνονται και οι Biopate, που έχουν και ψαράκι, έτσι γι' αλλαγή.:happy:

Mου αρεσει π παλια εβλεπα τις κονσερβες κ νομιζα πως ολο αυτο το πραγμα μεσα ειναι ΚΡΕΑΣ!:lol:

Καλά, κι εγώ το ίδιο.:lol: Έβλεπα και κάποια πράγματα, όπως κουνέλι, πάπια, που δεν τα είχα δοκιμάσει ποτέ και μ' έπιανε το παράπονο... "Εδώ μέχρι και οι γάτες τρώνε κουνέλι και γω δεν έχω φάει ποτέ".:lol::lol:

Αθώες εποχές.:cool:

Εγώ μια απορία έχω διαβάζοντας κάποια από τα παραπάνω. Πως είναι δυνατόν η νωπή τροφή, όταν δίνεται μάλιστα σε ελεγχόμενες ποσότητες να κάνει κακό; Και επίσης το να τρώει μόνο ξηρά αφυδατωμένη τροφή κάνει μόνο καλό;
Δε νομίζω ότι τα πράγματα είναι έτσι.
Αν η ξηρά τροφή ήταν τόσο καλή και ωφέλιμη, τότε θα τρεφόμασταν και μεις με κάτι ανάλογο.
Και εγώ δίνω ξηρά τροφή στη γάτα μου.... αλλά απλά είναι αναγκαίο κακό. Προσπαθώ να παίρνω τροφές από εταιρείες που θεωρούνται αξιόπιστες, αλλά δε σημαίνει κιόλας ότι θα της καταργήσω τελείως και τη νωπή.
Πήρα και γω την oral mature από τις καινούριες αλλά δεν την έχω δώσει ακόμη, γιατί αυτές τις ημέρες της δίνω βραστό κοτόπουλο. Μόλις τη δοκιμάσει θα σας πω εντυπώσεις.

νομιζω οτι το καλυτερο ειναι μια ισορροπημενη διατροφη χωρις υπερβολες...ουτε προς την υγρη ουτε προς τη ξηρη...
Νεκταρια, οι Κτηνιατροι συνιστουν στη πλειοψηφια τους πιστευω, την ξηρα τροφη στα περισσοτερα γευματα:hmm:

η Καλυψω που βαριεται να μασησει και τα καταπινει αμασητα μου εκανε πετρα..ενω τα αλλα που ροκανιζουν εχουν τελεια δοντακια...με την υγρη μυριζει το στομα τους και τα κακα τους και δεν γυμναζουν τα δοντακια...

Η αλήθεια είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό κτηνιάτρων συνιστά ξηρή τροφή, παραθέτοντας ως επιχειρήματα κάποια από αυτά που ήδη είπες Γιούλη. Απλά εγώ δεν πείθομαι πια ότι είναι και έτσι τα πράγματα, ότι δηλαδή η νωπή τροφή είναι πια τόσο καταστροφική και πρέπει να δίνουμε στα ζώα μας μόνο ξηρά. Επίσης έχω ακούσει ότι η νωπή τροφή περιέχει κακής ποιότητας κρέας και μου γεννάται κατ' ευθείαν η απορία: Αν στη νωπή που τη "βλέπω" κιόλας είναι κάκιστη, τότε στην ξηρά που δεν βλέπω τίποτα, τι γίνεται;
Επίσης σωστό αυτό που λες για τα δόντια, αλλά και η προηγούμενη γάτα μου που μέχρι τα 11 χρόνια της έτρωγε μόνο ξηρά δεν απέφυγε τους καθαρισμούς δοντιών. Και ακόμα αν δεχτώ ότι θα κάνει λιγότερους, τι γίνεται με τα νεφρά τους, τρώγωντας συνεχώς αφυδατωμένα προϊόντα; Είχα διαβάσει παλιότερα μελέτη που έλεγε η συνεχής χορήγηση αφυδατωμένης τροφής αυξάνει το κίνδυνο της νεφρικής ανεπάρκειας.
Δεν εννοώ ότι το σταμάτημα χορήγησης ξηράς τροφής είναι λύση, αλλά δεν ασπάζομαι και την ιδέα ότι αυτή και μόνο κάνει καλό στο ζώο μου και οποιαδήποτε μορφή νωπής είναι καταστροφική. Πιστεύω ότι έχει και αυτή πλεονεκτήματα.

Συμφωνω :)γι'αυτο σου ειπα Νεκταρινι ισορροπημενη...Δηλ. κατα τη γνωμη μου περισσοτερο ξηρη και λιγοτερο υγρη...

Τα μηνύματα σχετικά με τη διατροφή με ξηρά ή κονσέρβα μεταφέρθηκαν εδώ.

4 κτηνιατροι μου εχουν πει να του δινω περισσοτερο κονσερβες παρα ξηρα. Πριν ενα μηνα που τον πηγα για εξεταση την ρωτησα και μου ειπε οτι οι κονσερβες ειναι πιο καλες και οτι αν κατι παει στραβα με το γατι θα το καταλαβεις πιο ευκολα. Επισης μου ειπε οτι στις δικες της γατες δινει 3 γευματα τη μερα, το πρωι και το βραδυ κονσερβα και το μεσημερι ξηρα. Δεν μου ανεφερε ΤΙΠΟΤΑ για δοντια. Αυτο που μου ειπε ειναι οτι με την ξηρα γυμναζει τους μυες στο κεφαλι. Οταν την ρωτησα αν εχει καποια πλεονεκτηματα η ξηρα μου ειπε αυτο: "δεν χαλαει". Εχω ακουσει και απο αλλους κτηνιατρους να μου λενε οτι αυτο με την ξηρα τροφη οτι καθαριζει τα δοντια ειναι μυθος. Επισης θα συμφωνησω με την gatouni στο οτι η ξηρα τροφη προκαλει προβλημα στα νεφρα και προβληματα με εμφραξη ουρηθρας. Δειτε λιγο γυρω σας, συνεχεια ακους προβληματα με νεφρα, ουρολοιμωξεις, εμφραξεις σε γατες. Οσο νερο και να πιει η γατα με τις κροκετες δεν προκειται να παρει 100% το νερο που χρειαζεται.
Οσο για τα κακακια, δεν μυριζουν αν τους δινεις καλη ποιοτητα κονσερβα. Του δωσα μια φορα friskies και βρωμισε ολο το σπιτι. Την εμφανιση πετρας και πλακας στα δοντακια την αντιμετωπιζουμε με καθημερινο βουρτσισμα :D

4 κτηνιατροι μου εχουν πει να του δινω περισσοτερο κονσερβες παρα ξηρα. Πριν ενα μηνα που τον πηγα για εξεταση την ρωτησα και μου ειπε οτι οι κονσερβες ειναι πιο καλες και οτι αν κατι παει στραβα με το γατι θα το καταλαβεις πιο ευκολα. Επισης μου ειπε οτι στις δικες της γατες δινει 3 γευματα τη μερα, το πρωι και το βραδυ κονσερβα και το μεσημερι ξηρα. Δεν μου ανεφερε ΤΙΠΟΤΑ για δοντια. Αυτο που μου ειπε ειναι οτι με την ξηρα γυμναζει τους μυες στο κεφαλι. Οταν την ρωτησα αν εχει καποια πλεονεκτηματα η ξηρα μου ειπε αυτο: "δεν χαλαει". Εχω ακουσει και απο αλλους κτηνιατρους να μου λενε οτι αυτο με την ξηρα τροφη οτι καθαριζει τα δοντια ειναι μυθος. Επισης θα συμφωνησω με την gatouni στο οτι η ξηρα τροφη προκαλει προβλημα στα νεφρα και προβληματα με εμφραξη ουρηθρας. Δειτε λιγο γυρω σας, συνεχεια ακους προβληματα με νεφρα, ουρολοιμωξεις, εμφραξεις σε γατες. Οσο νερο και να πιει η γατα με τις κροκετες δεν προκειται να παρει 100% το νερο που χρειαζεται.
Οσο για τα κακακια, δεν μυριζουν αν τους δινεις καλη ποιοτητα κονσερβα. Του δωσα μια φορα friskies και βρωμισε ολο το σπιτι. Την εμφανιση πετρας και πλακας στα δοντακια την αντιμετωπιζουμε με καθημερινο βουρτσισμα :D
Mαλιστα! Πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα...:)Θα αυξησω τοτε τη κονσερβα! :up:
μου λετε μια πολυ καλη μαρκα με μεγαλη περιεκτικοτητα κρεατος ή ψαριου?

Γιούλη, εγώ δίνω στον Πρέστο τις Leonardo, είναι οι μόνες που βρήκα με τόσο μεγάλη περιεκτικότητα κρέατος (λένε ότι περιέχουν 90%, αλλά σίγουρα είναι λιγότερο) και του αρέσουν πολύ. Εναλλακτικά, μπορείς να δώσεις φακελάκια Hill's, Iams, Royal Canin ή κονσέρβα Schezir.

Γιούλη, εγώ δίνω στον Πρέστο τις Leonardo, είναι οι μόνες που βρήκα με τόσο μεγάλη περιεκτικότητα κρέατος (λένε ότι περιέχουν 90%, αλλά σίγουρα είναι λιγότερο) και του αρέσουν πολύ. Εναλλακτικά, μπορείς να δώσεις φακελάκια Hill's, Iams, Royal Canin ή κονσέρβα Schezir.
Eυχαριστω:)καλες ειναι ολες αυτες...θα δοκιμασουμε και τη καινουργια Royal:)

εγω δινω evo 95% chicken & turkey ( https://www.evopet.com/products/default.asp?id=1662 ), αλλα δε νομιζω να υπαρχουν στην ελλαδα :down:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back