tz3nh
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κατι αλλο. Αν ενας στειρωμενος γατος φαει για λιγο καιρο τροφη για μη στειρωμενες γατες πειραζει?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Χμ... πηγα σημερα στο πετσοπ και πηρα ξηρη τροφη και στο σπιτι ειδα πανω οτι γραφει 01 2013 και δεν ηξερα αν ειναι ημερομηνια ληξης ή ημερομηνια παραγωγης. Να την γυρισω πισω ή δεν θα εχει προβλημα ακομα?
Αυτό το είχαμε πάθει και εμείς λίγο πριν τα χριστούγενα!! Είχε αγοράσει ο πατερας μου 2 συσκευασιες των 400gr από ένα κεντρικό μαγαζι στο Λιμανι, και δεν ξερω πως μου κοβει και αφου ειχαμε σχεδον τελειωσει το πρωτο κουτι γυρναω και βλεπω οτι ειναι ληγμένες και οι δύο συσκευασίες!
Επειδή ο πατέρασς μου ήξερε οτι θα κάνω φασαρία, πήγε εκεινος και τις 2 συσκευασιες πισω, και την μισοτελειωμενη και την αθικτη, και αφου το ελεγξανε, καθως ολο το ραφι ηταν γεματο με ληγμενα κουτια (; ), μας δωσανε δωρεαν μια 2κg συσκευασια!!!
Δεν επαθε τιποτα η γατα, απλα ειχα παρατηρησει πως πηγαινε πιο συχνα στην τουαλετα - αντι για 2 φορες πηγαινε 3 φορες και εβγαζε μεγαλυτερη ποσοτητα-... ευτυχως δεν εκανε ουτε διάρροιες, ούτε εμετούς
Αμα εχεις τωρα για μη στειρωμενες δεν θα του κανουν κακο! Απλα προσεχε λιγο τις δοσολογιες μη σου φαει παραπανω! Αυτο μόνο!
Και εμας που μας τελέιωσε η τροφη και δεν ειχαμε αγορασει καινουρια, της δωσαμε την προηγουμενη μιας και ειχε ξεμεινει..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειναι του 1,5 κιλου.
Κατι αλλο. Αν ενας στειρωμενος γατος φαει για λιγο καιρο τροφη για μη στειρωμενες γατες πειραζει?
Να σου πω οτι είσαι στο μυαλό μου ?! Σήμερα θα γίνει η στείρωση στον Daffy και ανησυχώ περισσότερο για την μετάβαση του σε άλλη τροφή παρά για την επέμβαση. Έχω και γω 1/2 κιλό περίπου RC Kitten ακόμα αλλά ήδη του πήρα και την RC Kitten Sterilised. Δε ξέρω. Ίσως κρατήσω την παλιά για να την ανακατέψω με τη καινούργια αν δω οτι δυσκολεύεται.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι ειναι Γερμανικη και δεν γουσταρω καθολου να δινω χρηματα σε Γερμανικα προιοντα.
Παντως μεχρι τωρα την εχω παρει δυο φορες για τα αδεσποτα σαν καλυτερη απο την πιο φθηνη που τους δινω συνηθως, ξετρελλαθηκαν βεβαια.
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

Milve
Νεοφερμένο μέλος

.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αν το εκανε απο συμφερον υπαρχουν αλλες μαρκες πιο ακριβες που θα μπορουσε να προτεινει. Νομιζω πως ειναι ειλικρινης.Μέχρι τώρα τους έδινα purina tonus.Σήμερα ρώτησα την κτηνίατρο μου για orijen acana k josera!Μουείπε πως και η 3 είναι εξαιρετικες!!!!πρότεινε josera λόγω τιμής.Θα περάσω να πάρω(θα μου δώσει δείγμα)να δοκιμάσουν τα μικρά βέβαια πρώτα.Δεν νομίζω να το κάνει από συμφέρον,εχει καλύτερες τιμές και από τα petshop![]()

Παντως αν θες περιμενε ως την Κυριακη που θα ρωτησω την κτηνιατρο μου και θα γραψω τι μου ειπε. Βεβαια το θεμα ειναι να τους αρεσει κιολας, γιατι εχουμε πολυ παραξενογατα.

ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν το εκανε απο συμφερον υπαρχουν αλλες μαρκες πιο ακριβες που θα μπορουσε να προτεινει. Νομιζω πως ειναι ειλικρινης.
Παντως αν θες περιμενε ως την Κυριακη που θα ρωτησω την κτηνιατρο μου και θα γραψω τι μου ειπε. Βεβαια το θεμα ειναι να τους αρεσει κιολας, γιατι εχουμε πολυ παραξενογατα.![]()
ευχαριστώ και για τον τρόπο της ''παράθεσης'',όπως βλέπεις τα κατάφερα!όλες οι γνώμες καλοδεχούμενες!Θα μου δώσει δείγμα ούτως ή άλλως να δοκιμάσουν τα μπαλονάκια μου πρώτα και βλέπουμε
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
) και η josera super premium line minnete,για γατάκια culinesse,adult με σολομό catelux,adult extreme antihairball sensicat,ιδιαίτερα εύπεπτη leger, μειωμένη δραστηριότητα και στειρωμένα-αυτή πήρα- και carismo,για ηλικιωμένες γατούλες......αυτά...δοκιμάζουμε και βλέπουμε....
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Marios 24
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα σε όλους...! επειδή δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για την διατροφή της γάτας θα ήθελα να μου δώσετε κάποιες συμβουλές και μάρκες τροφών...!!! ευχαριστώ πολύ
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος

Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Θελωνα ρωτήσω εάν γνωρίζετε καλές ξηρές τροφές για γατάκια έως 1 μήνα... Τη μόνη που βρήκα είναι royal canin και μετά κάποιες χύμα που μου σύστησαν...
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
..απλα μην,το κανεις καθε μερα.ειναι αντοικονομικο κ κακομαθαινουν ασε που μπορει να τα κανει κ παχυσαρκα αλλα για αλλαγη ειναι καλο..επισης.η κονσερβα να ναι kitten πολυ καλες εχει η applaws ειναι σαν ανθρωπινο μαγειρεμενο φαγητο!!κ η rcεχει για κατακια υγρη τροφη φακελακια αλλα ΚΑΜΙΑ σχεση με την applaws..ελπιζω να βοηθησα καλη σας ορεξη 
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος

Τισ biomill δεν τις γνωρίζω καθόλου... υπάρχει σχετικό σαιτ με παραπάνω πληροφορίες για τις τροφές? Μπήκα στο κεντρικό της εταιρίας αλλά δεν έγγραφε πολλά για τις γάτες..
Λοιπόν ... έχω μπέρδεμα!
Και τα μικρά και η μεγάλη τρώνε RC.. ο καθενας οτι παει για την ηλικια του και την κατασταση του!
Εχω παρατηρησει εδω και καιρο οτι η μεγαλη σαν να εχει βαρεθει την τροφη της, εντωμεταξυ ειναι και η κλινικη για θηλυκά στειρωμένα αυτή που παίρνουμε!
Θα ρωτήσω βέβαια και την κτηνίατρο να μου πει και εκείνη..
Και κάτι άλλο που παρατήρησα στη μεγάλη είναι πως έχει γίνει πιο σκληρό το τριχωμά της... και να πεις οτι δεν τρώει καλής ποιότητας φαγητο?? Rc μόνο τρώει και ξηρά και κονσέρβα! Και σπιτικό μετά λίγο κοτόπουλο ή ψαράκι!
Επειδή εδώ και καιρό την βλέπω ότι βαριέται την τροφή σκεφτόμουνα γενικότερα να κάνω κάποια πειράματα παλιότερα με τροφές, αλλά τώρα που έχουμε και τα νέα μέλη είπα να το τολμήσω τελικά!
Λοιπόν σε μία έρευνα αγοράς που έκανα είδα πως παρόλο που οι βιολογικές orijen & acana θεωρούνται πιο ακριβές από την RC , στο τέλος διαπίστωσα ότι οι μεγάλες συσκευασίες βγαίνουν πιο οικονομικές από αυτές της Rc
Οι πιο έμπειροι (και μη), θα τις προτείνατε να τις ξεκινήσω ως δοκιμή σε γάτα στειρωμένη? Θα την καλύψουν στις ανάγκες μιας στειρωμένης γάτας, θα είναι υγιής, είναι πλήρη γεύματα?
Θα μπορώ να τις δίνω και στα γατάκια μόλις γίνουν 2 μηνων? (*Η μικρή έχει γενικά ευαίσθητο έντερο και στομαχάκι)
Και εαν ναι ποια προτείνετε από τις 2?
Ευχαριστώ!
Υ.Γ. Επειτα σκεφτηκα και τη λύση της purina pro plan..Είναι αρκετά καλή όμως? Αν και στην ίδια κατηγορία τροφών με την Rc αρκετά πιο οικονομική..
Γενικότερα έχω μπει στο tρυπάκι να σκέφτομαι πως καλή η RC αλλά σε τελική ανάλυση είναι και θέμα μαρκετινγκ.. Νομίζω οτι το θέμα ειναι και λίγο πλύση εγεφάλου , παντού υπάρχει η RC!
Το ξέρω ότι έχω κάνει 100.000 φορές παρόμοιες ερωτήσεις αλλά παιδιά έχω μπερδευτεί με τόσες τροφές που κυκλοφορούν!!

Είναι σαν το αμάξι ένα πράγμα!! Υπάρχουν τόσες επιλογές αλλά άμα είσαι τελείως άσχετος στις λεπτομέρειες στο τέλος σου φαίνονται όλα σχεδόν ίδια!!

L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Μόνο με δοκιμές μπορείς να καταλάβεις τι ταιριάζει στο ζώο σου και τι όχι..
Δεν υπάρχει κανόνας στις τροφές!
Μια τροφή που μπορεί να είναι καλή για το δικό σου ζώο για το δικό μου μπορεί να είναι η χειρότερη!
Πχ αυτό που λες με το τρίχωμα και την RC δεν το έχω δει ποτέ στα δικά μου που λατρεύουν την RC και μόνο με αυτήν μεχρι στιγμής είναι οκ σε όλα!
Η acana-orijen πχ που θεωρείται πολύ καλή επίσης στα δικά μου δεν έκατσε καθόλου καλά..είχαν διάρροιες όλα συν του οτι μου πάχυναν!
Ξεκίνα να δοκιμάζεται τροφές και μόλις βρεθεί η κατάλληλη για τα δικά σου ζωάκια θα το καταλάβεις!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool