Ξηρά τροφή

• Thread starter Thread starter aba
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Backdrop μου καλημέρα! Μη στεναχωριέσαι καθόλου, όλοι είχαμε και σίγουρα κάποια στιγμή μελλοντικά θα ξαναέχουμε τις ίδιες απορίες! :)
Εγώ προσπάθησα να κάνω μετάβαση από RC σε Acana (που ναι, είναι πλήρης τροφή, όπως και η Orijen). Τα δικά μου τρελαινόνται για RC και η Acana τους κακόπεσε, την έτρωγαν με μισή όρεξη, με διαλείμματα κλπ... Αλλά σε μια βδομάδα πάνω (ή λίγο λιγότερο) που έτρωγαν αποκλειστικά Acana ξεκίνησαν οι διάρροιες. Δεν τη σήκωνε το γαστρεντερικό τους κι έτσι ξαναγυρίσαμε σε RC (που την ξεσκίζουν) και δυστυχώς η άλλη έμεινε στο ντουλάπι, πρόθυμη να ταΐσει αδεσποτάκια!
Εγώ θα σε συμβούλευα λοιπόν
1. Αρχικά πάρε μικρή συσκευασία από όποια τροφή κι αν επιλέξεις
2. Κάνε τη μετάβαση πολύ προσεκτικά και σταδιακά
3. Πάρε και μερικά φακελάκια RC για γαστρεντερικό (ή ότι άλλο ρε παιδί μου, hill's, purina, απλά λέω φακελάκια ή κονσέρβα γιατί αν δεν παρουσιάσουν πρόβλημα να μν έχεις πάρει ολόκληρη συσκευασία ξηράς) να έχεις σε ώρα ανάγκης, διότι αν σου κάνουν διάρροιες ή εμετούς θα χρειαστείς πρώτα κλινική και μετά πάλι σταδιακή μετάβαση σε άλλη τροφή. Eγώ έτρεχα σαν την τρελή να βρω κλινική και δεν έβρισκα! Είμαι βέβαια και επαρχία!

Όσον αφορά την purina είχα δώσει μια συσκευασία στη Μίσι πριν ξεκινήσουμε RC. Τα κακάκια της ήταν ωραιότατα και κανένα πρόβλημα δεν της δημιούργησε.

Τώρα που το σκέφτομαι είμαι τυχερή γιατί στα μικρά μου αρέσουν ακριβώς τα ίδια και ανέχονται και μέχρι στιγμής ακριβώς τα ίδια (Με την RC είναι και τα δύο εντάξει και τη λατρεύουν, ενώ με την acana έκαναν και τα δύο διάρροια). Πάντως προς Θεού δεν σου κόβω τη φόρα όσον αφορά τις ολιστικές, ξέρω γατογονείς που τα γατάκια τους τις τρώνε χωρίς προβλήματα και είναι πολύ πιο ικανοποιημένοι απ΄πο τις super premium! :)

YΓ: Αυτό με το τρίχωμα το έχω παρατηρήσει στον Ορφέα (μόνο) πως έχει σκληρύνει στην πλάτη του, μήπως είναι από τον καιρό και λόγω τριχόπτωσης; :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
YΓ: Αυτό με το τρίχωμα το έχω παρατηρήσει στον Ορφέα (μόνο) πως έχει σκληρύνει στην πλάτη του, μήπως είναι από τον καιρό και λόγω τριχόπτωσης; :hmm:

Ίσως... Τα δικά μου πάντως με την RC το τρίχωμα τους είναι σε άριστη κατάσταση! Μαλακό και γυαλιστερό!:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βλέπω οτι προβληματίζεσαι με τις μάρκες ενώ δεν θα έπρεπε... Τα συστατικά κάνουν την τροφή κ όχι το λογότυπο πιστεύω. Διάλεξε μόνη σου με βάση τα παρακάτω συστατικά, δεν είναι δύσκολο.

Α' επιλογή: φρέσκο κοτόπουλο, αφυδατωμένο κοτόπουλο, φρέσκο συκώτι από κοτόπουλο, φρέσκια ολόκληρη ρέγκα, φρέσκια γαλοπούλα, αφυδατωμένη γαλοπούλα, φρέσκο συκώτι γαλοπούλας, φρέσκα ολόκληρα αυγά, φρέσκια πέρκα, φρέσκος ολόκληρος σολομός, φρέσκια καρδιά κοτόπουλου, χόνδρος κοτόπουλου, αφυδατωμένη ρέγγα, αφυδατωμένος σολομός, έλαια συκωτιού από κοτόπουλο, λίπος κοτόπουλου, κόκκινες φακές, πράσινος αρακάς, πράσινες φακές, άλφα-άλφα, γλυκοκολοκύθα, ίνες αρακά, ρεβίθια, κολοκύθα, σπανάκι, καρότα, κόκκινα μήλα, αχλάδια, κράνμπερι, μύρτιλα, φαιά φύκια, ρίζα γλυκόριζας, ρίζα αγγελικής, τριγωνέλλα, άνθη καλέντουλας, γλυκό μάραθο, φύλλα δυόσμου, χαμομήλι, πικραλιδα, θρούμπα,δενδρολίβανο, vitamin Enterococcus faecium
ή
Β' επιλογή: αφυδατωμένη πρωτείνη πουλερικών, καλαμπόκι, απομονωμένη φυτική πρωτείνη, γλουτένη καλαμποκιού, φυτικές ίνες, υδρολυμένες ζωικές πρωτείνες, ζωικά λίπη, καλαμποκάλευρο, πούλπα σακχαροτεύτλων, μεταλλικά άλατα, ζύμες, ιχθυέλαιο, φρουκτοολιγοσακχαρίτες, έλαιο σόγιας

Βλέπω οτι προβληματίζεσαι με τις μάρκες ενώ δεν θα έπρεπε... Τα συστατικά κάνουν την τροφή κ όχι το λογότυπο πιστεύω. Διάλεξε μόνη σου με βάση τα παρακάτω συστατικά, δεν είναι δύσκολο.

Α' επιλογή: φρέσκο κοτόπουλο, αφυδατωμένο κοτόπουλο, φρέσκο συκώτι από κοτόπουλο, φρέσκια ολόκληρη ρέγκα, φρέσκια γαλοπούλα, αφυδατωμένη γαλοπούλα, φρέσκο συκώτι γαλοπούλας, φρέσκα ολόκληρα αυγά, φρέσκια πέρκα, φρέσκος ολόκληρος σολομός, φρέσκια καρδιά κοτόπουλου, χόνδρος κοτόπουλου, αφυδατωμένη ρέγγα, αφυδατωμένος σολομός, έλαια συκωτιού από κοτόπουλο, λίπος κοτόπουλου, κόκκινες φακές, πράσινος αρακάς, πράσινες φακές, άλφα-άλφα, γλυκοκολοκύθα, ίνες αρακά, ρεβίθια, κολοκύθα, σπανάκι, καρότα, κόκκινα μήλα, αχλάδια, κράνμπερι, μύρτιλα, φαιά φύκια, ρίζα γλυκόριζας, ρίζα αγγελικής, τριγωνέλλα, άνθη καλέντουλας, γλυκό μάραθο, φύλλα δυόσμου, χαμομήλι, πικραλιδα, θρούμπα,δενδρολίβανο, vitamin Enterococcus faecium
ή
Β' επιλογή: αφυδατωμένη πρωτείνη πουλερικών, καλαμπόκι, απομονωμένη φυτική πρωτείνη, γλουτένη καλαμποκιού, φυτικές ίνες, υδρολυμένες ζωικές πρωτείνες, ζωικά λίπη, καλαμποκάλευρο, πούλπα σακχαροτεύτλων, μεταλλικά άλατα, ζύμες, ιχθυέλαιο, φρουκτοολιγοσακχαρίτες, έλαιο σόγιας

Τα συστατικά είναι πολύ βασικά αλλά όχι ο κατασταλτικός παράγοντας!
Αφενώς γιατί το τόσο "φρέσκο" που φαίνεται παραμύθι και αφετέρου τι να το κάνω εγώ αν μια τροφή έχει μέσα απο φακές μέχρι αγκινάρες και στο δικό μου ζώο προκαλεί διάρροιες και εμετούς?

Γι' αυτό ξαναλέω για μένα σημασία δεν έχει η μάρκα, αν είναι ολιστική ή όχι αλλά τι ταιριάζει στο ζώο μου!:)

Τα συστατικά είναι πολύ βασικά αλλά όχι ο κατασταλτικός παράγοντας!
Αφενώς γιατί το τόσο "φρέσκο" που φαίνεται παραμύθι και αφετέρου τι να το κάνω εγώ αν μια τροφή έχει μέσα απο φακές μέχρι αγκινάρες και στο δικό μου ζώο προκαλεί διάρροιες και εμετούς?

Γι' αυτό ξαναλέω για μένα σημασία δεν έχει η μάρκα, αν είναι ολιστική ή όχι αλλά τι ταιριάζει στο ζώο μου!:)

καταλαβαίνεις για τι τεράστιο χάσμα μιλάμε έτσι;
είναι σαν να έχουμε έναν μοναχό ερημίτη που τρώει μια κούπα ρύζι την ημέρα κ ξαφνικά τον πιάνουμε κ του κάνουμε το τραπέζι με μπριζόλες κ κοκορέτσια... θα χεστεί πάνω του μιλάμε :redface::redface:

εσύ πιστεύεις οτι τα καλαμποκόρυζα ταιριάζουν απόλυτα στο ζωάκι σου κ δεν έχω λόγο να σε πείσω οτι δεν είναι έτσι αλλά εγώ τα ζωάκια μου δεν τα θέλω κοτόπουλα, τα θέλω να τρέφονται όπως η φύση θα τα τάιζε

Σας ευχαριστώ γαι τις απαντήσεις!!!

Λοιπόν μόλις αγόρασα τη μικρή συσκευασία της purina pro plan jr για τα μικρούλια, και μου εκανε τρομερή εντύπωση που μόλις την έφερα στο σπίτι και τα μικρά και η μεγάλη , καθόντουσαν και τη μυρίζανε και προσπαθούσαν να ανοίξουν τη συσκευασία για να φάνε ενώ ήταν μόλις ταισμένα!!!!:D:D

Καλή η πρώτη γνωριμία πιστεύω!
:P
Θα την βάλω το βραδακι να τη φάνε τα μικρά να δούμε πως θα αντιδράσουν...

Θα πάρω και αύριο μια τροφή apo purina μαλλον, ή κάποια απότις βιολογικές να την βάλω στη μεγάλη μου να δω πως θα αντιδράσει και εκείνη!!

Πάντως και εγώ το σκέφτηκα αυτό με το τρίχωμα μήπως είναι λόγω καιρού... γιατί και ο καιρός είναι χάλια, αλλά έχει ρίξει και ένα μάδημα λόγω εποχής που δεν το περίμενα!! θα πάρω την κτηνίατρο τώρα να δούμε!
Λέω να της ξεκινήσω και το λάδι σολωμού σιγα σιγά να δούμε εάν θα γίνει και πάλι όπως πριν το τρίχωμα!

εσύ πιστεύεις οτι τα καλαμποκόρυζα ταιριάζουν απόλυτα στο ζωάκι σου κ δεν έχω λόγο να σε πείσω οτι δεν είναι έτσι αλλά εγώ τα ζωάκια μου δεν τα θέλω κοτόπουλα, τα θέλω να τρέφονται όπως η φύση θα τα τάιζε

To Θέμα δεν είναι πως τα θέλω εγώ αλλά τι αποδέχεται ο οργανισμός τους!
Κοτόπουλα κανείς δεν τα θέλει αλλά δεν θα τους διαλύσω και το γαστρεντορολογικό τους επειδή βγήκαν οι ολιστικές!
Και στην τελική έχουνε μεγαλώσει άπειρα γατιά υγιεί με RC που στην τελική είναι χρόνια στην αγορά, ενώ τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα των ολιστικών δεν τα έχουμε δεί ακόμα...

Και όχι δεν παίρνω ποσοστά απο την RC :P
Aπλά όπως είπα στα δικά μου δεν ταίριαξε καμία ολιστική!:)

Σας ευχαριστώ γαι τις απαντήσεις!!!

Λοιπόν μόλις αγόρασα τη μικρή συσκευασία της purina pro plan jr για τα μικρούλια, και μου εκανε τρομερή εντύπωση που μόλις την έφερα στο σπίτι και τα μικρά και η μεγάλη , καθόντουσαν και τη μυρίζανε και προσπαθούσαν να ανοίξουν τη συσκευασία για να φάνε ενώ ήταν μόλις ταισμένα!!!!:D:D

Καλή η πρώτη γνωριμία πιστεύω!
:P
Θα την βάλω το βραδακι να τη φάνε τα μικρά να δούμε πως θα αντιδράσουν...

Θα πάρω και αύριο μια τροφή apo purina μαλλον, ή κάποια απότις βιολογικές να την βάλω στη μεγάλη μου να δω πως θα αντιδράσει και εκείνη!!

Πάντως και εγώ το σκέφτηκα αυτό με το τρίχωμα μήπως είναι λόγω καιρού... γιατί και ο καιρός είναι χάλια, αλλά έχει ρίξει και ένα μάδημα λόγω εποχής που δεν το περίμενα!! θα πάρω την κτηνίατρο τώρα να δούμε!
Λέω να της ξεκινήσω και το λάδι σολωμού σιγα σιγά να δούμε εάν θα γίνει και πάλι όπως πριν το τρίχωμα!

Κ εμείς φάγαμε κάποια περίοδο pro plan και συγκεκριμένα τη light!
Δεν είχαμε κανένα θέμα πλην του οτι ήταν πολύ μικρή η κροκέτα με αποτέλεσμα ο μεγάλος μου γάτος να κατεβάζει τις κροκέτες αμάσιτες!:redface:

To Θέμα δεν είναι πως τα θέλω εγώ αλλά τι αποδέχεται ο οργανισμός τους!
Κοτόπουλα κανείς δεν τα θέλει αλλά δεν θα τους διαλύσω και το γαστρεντορολογικό τους επειδή βγήκαν οι ολιστικές!
Και στην τελική έχουνε μεγαλώσει άπειρα γατιά υγιεί με RC που στην τελική είναι χρόνια στην αγορά, ενώ τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα των ολιστικών δεν τα έχουμε δεί ακόμα...

Και όχι δεν παίρνω ποσοστά απο την RC :P
Aπλά όπως είπα στα δικά μου δεν ταίριαξε καμία ολιστική!:)

Μπερδεύεις λίγο αυτό το "ολιστικές" με το "βιολογικά κατάλληλες" ... δεν φταις εσύ, σας έχει μπερδέψει ο Pet4U, δεν σας τα έχει εξηγήσει καλά.
Αγάπη μόνο

Μπερδεύεις λίγο αυτό το "ολιστικές" με το "βιολογικά κατάλληλες" ... δεν φταις εσύ, σας έχει μπερδέψει ο Pet4U, δεν σας τα έχει εξηγήσει καλά.
Αγάπη μόνο

Kαι τι σχέση έχω εγώ με τον pet4u? :worry:
Anyway το σταματάω εδώ!:)

backdrop απλα να σου πω οτι και ο δικος μου εκανε σαν τρελος με την Proplan, αλλα την βαρεθηκε πολυ πολυ γρηγορα! για την ακριβεια οταν πηραμε και μεγαλη συσκευασια :mad: επισης δεν μου αρεσε αυτο με τις κροκετες που ειναι τοσο μικρες, δεν ενθαρρυνουν καθολου το μασημα. κατα τα αλλα ομως νομιζω οτι ποιοτικα ειναι πανω κατω σαν τη royal canin, απλα η τελευταια ειναι υπερεκτιμημενη.

συμφωνω με την loukoumas παντως οτι καλυτερο ειναι ο,τι ταιριαζει στο ζωο. ναι μεν θεωρητικα μας ακουγεται καλυτερα η διατροφη τους να ειναι οσο το δυνατον πιο κοντα στην φυσικη τους λεια και γενικα η φιλοσοφια της orijen μας πειθει περισσοτερο. ΟΜΩΣ 1ον αν δεν καθεται καλα στο ζωο, μου ειναι εντελως αδιαφορο αν θεωρειται τοσο καλη, 2ον οσο ξερουμε αναλυτικα απο που προερχονται οι ξηρες των αλλων εταιριων, τοσο ξερουμε και για την orijen. δλδ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ. δε χρειαζεται να γινομαστε απολυτοι αναλογα με το τι μας πασαρει η καθε εταιρια οτι ειναι καλο για το ζωο μας.. αλλοι ταιζουν αποκλειστικα barf, αλλοι αποκλειστικα ξηρα, αλλοι μονο κονσερβες, αλλοι υποστηριζουν τη χορτοφαγικη διατροφη για τις γατες και αλλοι δινουν μαγειρευτα. και ολοι ειναι σιγουροι οτι η δικη τους επιλογη ειναι η καλυτερη! θελω να πω: καλο ειναι να ενημερωνομαστε οσο μπορουμε αλλα τιποτα δεν ειναι σιγουρο και απολυτο για το τι ειναι καλυτερο ποσο μαλλον οταν μιλαμε για τροφες που ΑΛΛΟΙ παραγουν για τα ζωα μας και σκανδαλα για τις συνθηκες διαβιωσης των ζωων απο τα οποια προερχονται αυτα τα κρεατα ερχονται ενα ενα στη φορα.

αλλοι ταιζουν αποκλειστικα barf, αλλοι αποκλειστικα ξηρα, αλλοι μονο κονσερβες, αλλοι υποστηριζουν τη χορτοφαγικη διατροφη για τις γατες και αλλοι δινουν μαγειρευτα.

Χορτοφαγική; :eek:

Χορτοφαγική; :eek:

Nαι δυστηχώς στο εξωτερικό κυκλοφορούν και χορτοφαγικές τροφές για κατοικίδια!:whistle:

ναι ναι! μου εκανε τεραστια εντυπωση και εμενα στην αρχη. διαβαζα μαλιστα τις προαλλες ενα τεραστιο κειμενο κτηνιατρου (δε θυμαμαι κι ολας αν ειχε και ειδικευση στην διατροφη) που υποστηριζε οτι ειναι ο,τι καλυτερο η χορτοφαγικη διατροφη για σκυλους και γατες. με προβληματισε αλλα δεν με επεισε. επισης οταν εψαχνα τροφες που οι εταιριες τους δεσμευονται και αποδεικνυουν οτι δεν γινονται πειραματα στα ζωα τους, επεσα στη λιστα της peta την οποια αποτελουσαν τροφες (ξηρες) χορτοφαγικες ΜΟΝΟ. για τροφες για γατες μιλαμε. πολλοι vegans υποστηριζουν οτι εφαρμοσαν τετοια διατροφη στα κατοικιδια τους και εζησαν υγιη μεχρι τα βαθια γεραματα. βγαλε ακρη τωρα!

υγ: θυμηθηκα που το διαβασα! σας παραπεμπω και ας βγαλει ο καθενας τα συμπερασματα του https://www.facebook.com/notes/μκο-...ος-μου-σωστά-χωρις-να-βλάπτον/393140494079332

Τελευταία επεξεργασία:
Backdrop για την biomill κ γω απο ιντερνετ διαβασα συστατικα πατησα ατι google συστατικα biomill ξηρα τεοφη για γατες μπορω να σου πω οτι κανοντας σταδιακα μεταβαση δεν τα πειραξε τωρα το προβλημα ειναι οτι δεν τις βρισκεις με την συχνότητα που βρισκω rc:( κ ετσι επεστρεψα σ αυτες πηρα μια μικρη ακανα κ λεω να προσθετω ελαχιστη μαζι με την rc κ ειδωμεν..

backdrop απλα να σου πω οτι και ο δικος μου εκανε σαν τρελος με την Proplan, αλλα την βαρεθηκε πολυ πολυ γρηγορα! για την ακριβεια οταν πηραμε και μεγαλη συσκευασια :mad: επισης δεν μου αρεσε αυτο με τις κροκετες που ειναι τοσο μικρες, δεν ενθαρρυνουν καθολου το μασημα. κατα τα αλλα ομως νομιζω οτι ποιοτικα ειναι πανω κατω σαν τη royal canin, απλα η τελευταια ειναι υπερεκτιμημενη.

συμφωνω με την loukoumas παντως οτι καλυτερο ειναι ο,τι ταιριαζει στο ζωο. ναι μεν θεωρητικα μας ακουγεται καλυτερα η διατροφη τους να ειναι οσο το δυνατον πιο κοντα στην φυσικη τους λεια και γενικα η φιλοσοφια της orijen μας πειθει περισσοτερο. ΟΜΩΣ 1ον αν δεν καθεται καλα στο ζωο, μου ειναι εντελως αδιαφορο αν θεωρειται τοσο καλη, 2ον οσο ξερουμε αναλυτικα απο που προερχονται οι ξηρες των αλλων εταιριων, τοσο ξερουμε και για την orijen. δλδ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ. δε χρειαζεται να γινομαστε απολυτοι αναλογα με το τι μας πασαρει η καθε εταιρια οτι ειναι καλο για το ζωο μας.. αλλοι ταιζουν αποκλειστικα barf, αλλοι αποκλειστικα ξηρα, αλλοι μονο κονσερβες, αλλοι υποστηριζουν τη χορτοφαγικη διατροφη για τις γατες και αλλοι δινουν μαγειρευτα. και ολοι ειναι σιγουροι οτι η δικη τους επιλογη ειναι η καλυτερη! θελω να πω: καλο ειναι να ενημερωνομαστε οσο μπορουμε αλλα τιποτα δεν ειναι σιγουρο και απολυτο για το τι ειναι καλυτερο ποσο μαλλον οταν μιλαμε για τροφες που ΑΛΛΟΙ παραγουν για τα ζωα μας και σκανδαλα για τις συνθηκες διαβιωσης των ζωων απο τα οποια προερχονται αυτα τα κρεατα ερχονται ενα ενα στη φορα.

καλα... μη νομίζεις και η ΡC αμάσητη κατεβαίνει με το θηρίο μας!!!
Θα τους ξεκινήσω την προ πλαν και θα δείξει η πορεία!

Καλή φάση φαίνονται οι ακανα & οριτζεν , ένα πράγμα με κάνει και σκαλώνω!!
Οι γάτες πλέον από γενιά σε γενιά έχουν μάθει να ζουν σε πόλη και όχι στη φύση, και ειδικά σε διαμερίσματα! Οπότε έρχομαι και ρωτάω τώρα... εδώ καλα καλά μετά τη στείρωση και κάνω αμάν να τρέξει λίγο παραπάνω η Ηρα, πάλι καλά που έχουμε τους μικρούς δαίμονες και έχει αρχίσει και κουνιέται λίγο! Τι θα την κάνω τόση πρωτείνη στο ζώο άμα πλέον και το dna του έχει ξεφύγει από τη νοοτροπία της φύσης??
Καλή η προσέγγιση της orijen αλλά μήπως σε τελική ανάλυση είναι και λίγο εκτός πραγματικότητας?
Σε τελική ανάλυση το κοτόπουλο του το βράζω και εγώ στο σπίτι!!

Δεν ξέρω ... απλά το σκέφτομαι !!!
Μετά από ένα μήνα μπορεί να σας γράφω ότι έχω ξετρελαθεί με αυτές τις τροφές!!!!:P:P:P

Ωχχχ... μπερδέυτηκα!!!!

Λοιπόν ερώτηση....
Τις orijen kai acana μπορώ να τις ξεκινήσω σε γατιά 1μηνός και κάτι?

Kai πιο συγκεκριμένα η ORIJEN CAT & KITTEN , μπορεί να δωθεί και στα μικρά και σε γάτα στειρωμένη??

P.S. Ποια είναι τα καρκινογόνα συστατικά που πρέπει να αποφεύγουμε σε μια ξηρά τροή? είναι το DHA?

Τελευταία επεξεργασία:
Ωχχχ... μπερδέυτηκα!!!!

Λοιπόν ερώτηση....
Τις orijen kai acana μπορώ να τις ξεκινήσω σε γατιά 1μηνός και κάτι?

Θεωρητικά μπορείς γιατί και υψηλή πρωτείνη έχει και υψηλό ποσοστό λίπους που χρειάζονται τα μικρά γατάκια..
Η τροφή λέει οτι είναι κατάλληλη απο 3 μηνών και πάνω! Εγώ προσωπικά αν είχα τη δυνατότητα θα έδινα μεχρι 3 μηνων royal kitten και μετά acana! :)

Θεωρητικά μπορείς γιατί και υψηλή πρωτείνη έχει και υψηλό ποσοστό λίπους που χρειάζονται τα μικρά γατάκια..
Η τροφή λέει οτι είναι κατάλληλη απο 3 μηνών και πάνω! Εγώ προσωπικά αν είχα τη δυνατότητα θα έδινα μεχρι 3 μηνων royal kitten και μετά acana! :)
Εγώ αυτό έκανα και όλα μια χαρά! μάλιστα τώρα της δίνω pronature (1 1/2 μήνα) και εντάξει μια χαρά και με αυτήν. Το χειμώνα όμως θα γυρίσω στην ακάνα.

Εγώ αυτό έκανα και όλα μια χαρά! μάλιστα τώρα της δίνω pronature (1 1/2 μήνα) και εντάξει μια χαρά και με αυτήν. Το χειμώνα όμως θα γυρίσω στην ακάνα.

Που την βρίσκεις και σε τι τιμή? :worry:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back