Οίστρος;

Τι κάνετε όταν το γατάκι σας έχει οίστρο;
Επιτρέπονται οι πολλαπλές ψήφοι.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 4)
  • Το χαϊδεύω και το 'κακομαθαίνω' για να του 'περάσει' και να νιώσει καλύτερα

Ψήφοι: 2 50,0%
  • Το αγνοώ, για να μην το κάνω να αισθανθεί ότι 'κάτι τρέχει'

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Αποφασίζω ότι μόλις του περάσει, θα του κάνω στείρωση

Ψήφοι: 2 50,0%
  • Το πηγαίνω στον κτηνίατρο για την ορμονική ένεση

Ψήφοι: 0 0,0%

• Total voters
    4
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Μάλλον κάποιος πήγε στο λεβητοστάσιο κ τρύπωσε:hmm: δε λες πάλι καλά που την ακούσαμε πριν ναναι αργά κ κατέβηκε η γυναίκα βραδιάτικα να ανοίξει σε δυο αγνώστους ?:blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάλλον κάποιος πήγε στο λεβητοστάσιο κ τρύπωσε:hmm: δε λες πάλι καλά που την ακούσαμε πριν ναναι αργά κ κατέβηκε η γυναίκα βραδιάτικα να ανοίξει σε δυο αγνώστους ?:blink:

ναι...ναι....ηταν τυχερη στην ατυχια της...:D:D:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλά νέα λοιπόν!:)

Τώρα με τα κρύα είναι συχνό να τρυπώνουν σε μέρη για να ζεσταθούν.. και ειδικά οι καυστήρες είναι ότι πρέπει.:|

Οίστρος!

καλημερα,

η γατα μου εδώ και 1μιση μηνα περίπου περνάει τον πρώτο της οίστρο, περιττο να σας πω ότι δε κοιμάμαι τα βράδια, το πρόβλημα είναι ότι άρχισαν να μου κάνουν παρατήρηση οι γείτονες. Να σας πω μόνο ότι δε σκοπεύω να της κάνω στείρωση καθως το πασχα θα μετακομισουμε στο νησι, όπου θα είναι με άλλες γατούλες ελεύθερη. μήπως υπάρχει κάποιο χάπι ή εμβόλιο ακίνδυνο πάντα που μπορώ να της κάνω για να ηρεμήσει λίγο?και ξέρετε πόσο καιρό κρατάει ο οίστρος?

το οτι θα πατε σε νησι και θα εχει κι αλλες γατες, θα επρεπε να σας κανουν να σκεφτειτε την στειρωση πολυ πιο σοβαρα!!! ξερετε ποσα αδεσποτα ηδη υπαρχουν? ξερετε ποσοι αγονιζονται για να μειωθουν τα ηδη χιλιαδες αδεσποτα? ξερετε ποσες ασθενειες μπορει να κολλησει απο καποιο μολυσμενο αρσενικο η γατουλα σας? δεν μπορω να καταλαβω πως το σκεφτεστε το πραγμα..αν οντως αγαπατε την γατουλα σας το καλυτερο που εχετε να κανετε ειναι ΣΤΕΙΡΩΣΗ!!!!!!!! διαβαστε αν δεν σας κανει κοπο το αρθρο https://www.mypetz.gr/threads/Στείρωση-στις-γάτες.219038/

Καλημέρα! :)

Οι γάτες (θηλυκές και αρσενικές) υποφέρουν λόγω οιστρου. Ειδικά μέσα στα διαμερίσματα, καταντά γι αυτές χειρότερο βασανιστήριο.

Για γείτονες που παραπονούνται, σε καταλαβαίνω. Μερικοί απ αυτούς είναι "σπυρί στον κ*" και εχω υποστεί καποιους τετοιους στο παρελθόν.

Ολοι στο φόρουμ, όπως και εγώ, θα σε συμβουλευαμε να στειρώσεις τη γάτα σου. :) Θα απαλαγεί και η ίδια απ το μαρτύριο, το σπίτι σου θα είναι πιο ηρεμο και οι γειτονες δε θα χουν πολλές αφορμες να γκρινιάζουν.

Ακόμη και σχετικά με τη μετακομιση σου στο νησί, θα επιμείνω να της κάνεις στείρωση. Τα αδεσποτα γατάκια υποφέρουν.
Ακόμη κι αν τη βάλεις εστω μια φορα να ζευγαρώσει (και μόνο με την προυπόθεση ότι θα φροντίζετε μετά τα γατάκια ή θα είναι σίγουρο πως θα βρουν ζεστό σπίτι), μετά κάνε της στείρωση. Αν δεν το κάνεις καποια στιγμή, θα αφήνει απογόνους ανεξέλεγχτα και κανεις δεν ξερει τι τυχη θα έχουν.

Ακόμη και στην εξοχή, οι κίνδυνοι για τις μη στειρωμένες γάτες είναι σημαντικοί. Οι αρσενικοί γάτοι για παραδειγμα, εξαντλούνται απίστευτα από ανταγωνιστικούς καυγάδες με άλλους γάτους. Εξαφανίζονται την εποχή του οιστρου και δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις, χανονται για πάντα τα ίχνη τους.

Σε συμβουλευω να τη στειρώσεις το γρηγορότερο, πριν μετακομίσεις στο νησί.

Μη καταφευγεις σε προχειρες λύσεις με κατασταλτικά οιστρου (για τα οποια δε γνωρίζω). Και σε καμια μια καμια περίπτωση μη δωσεις στη γάτα κατι τετοιο χωρίς να συμβουλευτείς κτηνίατρο!

οι ενεσεις παρεπιπτοντως για καταστολη του οιστρου ειναι επικινδυνες και προκαλουν καρκινο..

στο νησι είπα θα είναι ελεύθερη όχι αδέσποτη και πριν τη στειρώσω θέλω να γεννήσει τουλάχιστον μια φορά έχω και άλλη γατα στειρωμένη γνωριζω, δε θέλω τις απόψεις σας για τη στείρωση αν υπάρχει κάποιο φάρμακο που μπορώ να της δώσω ρωτησα,χωρις να της προκαλέσει προβλήματα αργότερα

Εμεις εδω λοιπόν, λέμε να μη της δώσεις κατασταλτικά. Αλλωστε δεν σ ανησυχουν οι παρενεργιες?

Στειρωσε τη.

Αυτό σου λέμε απο εδώ....

Η απόφαση, δική σου.

Καλημερα.
Φαρμακο καταστολης οιστρου χωρις παρενεργειες δεν υπαρχουν,και ηδη η γατουλα σου μπορει να ασθενησει εμφανιζοντας πυομητρα λογω οιστρου.Εναμισι μηνα εχει οιστρο και φωναζει;Ο οιστρος κρατα δεκα μερες το πολυ.Γιατρος την εχει δει;

οχι δε την εχει δει γιατρος το κτηνιατριο ειναι κλειστο αλλα θα την παω αυριο γιατί απο χτες φωναζει πολυ δυνατα

Εδώ μπορείς να διαβάσεις για τους κινδύνους που κρύβουν τα διάφορα σκευάσματα καταστολής του οίστρου. Αθώα κατασταλτικά δεν υπάρχουν, σε συμβουλεύω να μην καταλήξεις σε αυτή τη λύση για τη γατούλα σου.

Όσο για τα σχέδια που έχεις για το νησί, έχω την εντύπωση ότι σ' αυτούς τους πληθυσμούς τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενες αρρώστιες αλλά και οι κληρονομικές παθήσεις είναι πιο συνηθισμένες εξαιτίας της αναγκαστικής ενδογαμίας. Οπότε προσωπικά θα φοβόμουν πολύ να αφήσω τη γάτα μου να ζευγαρώσει ανεξέλεγκτα.

Ομολογουμενως ειναι απαραδεκτο εμεις οι γενετησιως ωριμοι ανθρωποι να μην αντιλαμβανομεθα τι σημαινει οιστρος για το γατουλινι μας!αν ηταν πηθικας...τον αφηναμε εν αναγκη να λιωσει στην' "χειροπρακτικη"!!...

Κουιζ.....
Πόσο είναι (περίπου) το τιγρέ γατάκι του βίντεο?:mad:
https://s294.photobucket.com/albums/mm86/arkjulia/videos/?action=view&current=015.flv

Όσο και να είναι....:eek:
https://s294.photobucket.com/albums/mm86/arkjulia/videos/?action=view&current=013.flv

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυτο ειναι νινακι!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εμενα ο αντρεας μαρκαρε απο 3.5 μηνων..εχω δει και θυληκο 4 μηνων το πολυ με οιστρο..

Και αυτό δεν πρέπει να είναι πανω απο 4... και το πολύ μισό κιλό.....:(
και θέλει και άνδρα...να τον κάνει ΤΙ?????????:mad:

Και αυτό δεν πρέπει να είναι πανω απο 4... και το πολύ μισό κιλό.....:(
και θέλει και άνδρα...να τον κάνει ΤΙ?????????:mad:

πιστευω οτι ειναι και θεμα επιβιωσης:hmm:αν ο μεσος ορος ζωης στον δρομο ειναι 1.5 χρονος λογικο δεν ειναι?δεν ξερω απλα λεω..ας πουμε στην φλαφυ που ειναι περσικη ο οιστρος της ηρθε 1.1 χρονων..

Ειναι αναλογα και την αναπτυξη παιδια,στα μικροσωμα γατακια ολοκληρωνεται πιο γρηγορα και ερχεται πολυ νωρις ο οιστρος.Της Μόιρας που ειναι σιαμ και ειναι μικρουλα της ηρθε τεσσαρων μηνων.

Είναι και πότε θα την πετύχει το μεγάλωμα της μέρας, κάπου είχα διαβάσει...:hmm:
Γι΄αυτό και τώρα είναι τόσα σε οίστρο...

Και εγώ έχω δει 5 μηνών να γεννάει 5, αλλά η γάτα ήταν καλοαναθρεμμένη γάτα.
Επίσης, συνήθως τον πρώτο δεν το καταλαβαίνουμε...

Η δικιά μου ηλικιακά προφανώς και είναι πιθανών και λογικό να της έρθει, απλά είναι πολύ μικροκαμωμένη, και με ένα ενδεχόμενο ζευγάρωμα θα είχαμε προβλήματα (εάν κατάφερνε να ζευγαρώσει με το μέγεθος που έχει...)...

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back