Οίστρος;

Τι κάνετε όταν το γατάκι σας έχει οίστρο;
Επιτρέπονται οι πολλαπλές ψήφοι.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 4)
  • Το χαϊδεύω και το 'κακομαθαίνω' για να του 'περάσει' και να νιώσει καλύτερα

Ψήφοι: 2 50,0%
  • Το αγνοώ, για να μην το κάνω να αισθανθεί ότι 'κάτι τρέχει'

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Αποφασίζω ότι μόλις του περάσει, θα του κάνω στείρωση

Ψήφοι: 2 50,0%
  • Το πηγαίνω στον κτηνίατρο για την ορμονική ένεση

Ψήφοι: 0 0,0%

• Total voters
    4
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Απ'ότι διαβάζω και απ'ότι έχω ακούσει για τα χάπια αυτά βλέπω ότι καλύτερα να τη στειρώσεις την γατούλα σου. Καλύτερα να ταλαιπωρηθεί για 2-3 μέρες παρά να πάθει καρκίνο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!! Αποφάσισα να τη στειρώσω γιατί σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δε θέλω να πάθει κάτι η μικρή μου. Θέλω να είμαι ήσυχη! Μόλις περάσουν οι πρώτες αργίες θα αρχίσω την αναζήτηση γιατρού.

Καλά Χριστούγεννα να περάσετε!!!!:D :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η Σεράχ έχει οίστρο!

Σήμερα το πρωί κατα τις 5 με ξύπνησε με τις φωνές της και όλο το απόγευμα δεν έχει σταματίσει.
Δεν είχα ποτέ άλλοτε θηλυκή γάτα άλλα νομίζω πως οι φωνές είναι χαρακτηριστικές του οίστρου. Είναι - εξ άλλου 5 ή 6 μηνων...
Εκτός από τις φωνές κάνει και κάτι άλλο: Κάθεται κάτω και σηκώνει τα καπούλια της!

Επειδή δε θέλω να την ζευγαρώσω ακόμα, άλλα δεν δέλω να ακούω τις φωνές της, μήπως έχετε υπ όψη σας κάποιο τρίκ ή κάτι που πρέπει να κάνω προκειμένου να ηρεμίσει λιγάκι?
Μήπως υπάρχει κανένα άρωμα να της αγοράσω απο το πετ σοπ?

Σας παρακαλώ βοηθήστε με!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

η σωστη λυση που δεν θα εχει επιπτωση στην υγεια της γατας και θα ηρεμησει και αυτη,θα ηταν να την στειρωσεις.ο κτηνιατρος κανει καποια ενεση για να ηρεμησει η γατα αλλα αυτο εχει επιπτωση στην υγεια της και καλο ειναι να μην γινεται γιατι μπορει να προκαλεσει μεχρι και καρκινο!στειρωσε την και θα ηρεμησει και αυτη και εσυ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η θα την αναπαραγεις και θα την ζευγαρωσεις η στειρωσε την να μην βασανιζεται σου συνιστω το δευτερο γιατι το αλλο ειναι πολυ δυσκολο για τα γατακια που δεν θα δινονται πουθενα

με τοσα αδεσποτα ζωακια που υπαρχουν καλο ειναι να μην ζευγαρωνουμε τα ζωακια μας,για να μην βρεθουν και αλλα ζωακια στο δρομο απο οσους ειναι ασυνειδητοι!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Πέρασα απο το πετ σοπ και μου είπε πως υπέρχει ένα υγρό με φερορμόνες σε μορφή σαν αποσμητικό χώρου και το μυρίζουν οι γάτες και ηρεμούν. Επίσης μου είπε για κάτι χαπάκια και μια ένεση ορμονών που αναστέλλουν τον οίστρο για 6 μήνες.

Το θέμα με την στείρωση είναι πως είχα σκοπό να της την κάνω μετά την πρώτη γέννα διοτι και χώρο έχω και διάθεση να δεχθώ νέα γατάκια. Δε θα ήθελα να στερήσω απο την Σεράχ την χαρά της μητρότητας όμως θεωρώ πως είναι πολύ μικρή για κύησεις και γέννες...

Σκέφτομαι σοβαρά να της κάνω την ένεση για να καθηστερίσω λίγω αυτές τις διαδικασιες.
Εσείς τι λέτε γι' αυτό?

Θέλω επίσης να ρωτίσω κάτι άλλο σε περίπτωση που αποφασίσω να την ζευγαρώσω τελικα.
Αν πάρω έναν ωραίο γατούλη και τους κλείσω μεσα στο σπίτι, άν τελικά τα βρούνε, με μία πράξη πόσα γατάκια θα γεννηθούν?
Επειδή δεν ξέρω πως τα κάνουν οι γάτες αυτά τα πράγματα θα ήθελα κάποιες επιπλέον πληροφορίες.
Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας το πει!

Ευχαριστώ

Καταρχας ο ιδιοκτητης του πετ σοπ δεν ειναι αρμοδιος για να σου πει γιατι δεν ειναι κτηνιατρος ολοι οι κτηνιατροι ειναι αντιθετοι με την ενεση γιατι προκαλει μονιμες και πολυ σοβαρες βλαβες στη γατα εχει αποδειχθει αυτο.

Δοκιμασε αν θες το σπρει αλλα νομιζω οτι κανεις τα τυπικα λαθη ενος αρχαριου ιδιοκτητη γατας
Χωρις να ξερεις τι εστι γεννα απο την οποια βγαινουν 2-6 γατακια μερικα δε μπορει να βγουν νεκρα την θεωρεις δεδομενα καλυτερη λυση. Δευτερον φαινεται να αγνοεις πληρως την δυσκολια που θα εχεις να δωσεις τα γατακια μετα ιδιως αν η γατα ειναι κεραμυδογαα γιατι παρα πολυ δυσκολα θα βρεις να τα θελουν αν ριξεις μια ματια στις αγγελιες εδω θα καταλαβεις τι εννοω. Δυστυχως οι περισσοτεροι θελουν γατακι ρατσας και δεν θα ηταν σωστο απλα γιατι νομιζεις οτι θα χαρει η γατα σου απο το ζευγαρωμα πραγμα που στις γατες λειτοπυργει ως ενστικτο κ οχι ως επιθυμια να αφησεις μετα τα γατακια.
Τριτον οι γατοι συνηθως μενουν τρεις μερες με τις γατες αλλα δεν ειναι παντα σιγουρο οτι θα υπαρξει ζευγαρωμα.

Οτι και να αποφασισεις τωρα που ξερεις ( εχει κι αλλα ποστ πανω στο θεμα) ΜΗΝ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΕΣΗ!!!

Όσον αφορά την ένεση να μην της την κάνεις σε καμμία περίπτωση. Οι ενέσεις αυτές είναι καρκινογόνες. Όσον αφορά το να την ζευγαρώσεις να το κάνεις μόνο αν είσαι σχεδόν σίγουρη ότι μπορείς να βρεις σπίτι για τα γατάκια (πράγμα όχι και πολύ εύκολο). Γατάκια η δικιά μας την πρώτη φορά έκανε 4 και την δεύτερη 5.

κι εγω ειχα αυτα τα διλημματα πριν τη στειρωση.θα ηθελα για μια φορα να την αφησω να γεννησει,αλλα σκεφτηκα οτι το πιο πιθανο θα ηταν να μη βρω που να δωσω τα γατακια.αν η γατα μου ηταν ρατσας μπορει και να το δοκιμαζα,αν και παλι δε σου εγγυαται κανεις οτι θα βρεις συνειδητοποιημενους ιδιοκτητες.ο,τι κι αν αποφασισεις,μην κανεις την ενεση και μην τη ζευγαρωσει πριν κλεισει χρονο.

η ωρα είναι 5.46 κι εγω ειμαι ξυπνια απο τις 3! Η Σεραχ επεσε για υπνο στις 1,ξυπνησε στις 3 και απο εκεινη την ωρα εχει σηκωσει τον κοσμο με τις φωνες τις! Κοθομαι κι εγω ξαγρυπνη ,μία τη χαϊδευω, μια τη μαλώνω, μια παίζω μαζι της μήπως και σταματησει να φωναζει αλλα τιποτα. Μέχρι και που της έβρεξα το τρίχωμα μήπως και αρχισει και γλύφεται και ηρεμίσει λίγο , και πάλι τιποτα!
Πρώτη φορά βλέπω γάτα που να αδιαφορεί για το τρίχωμα της!

Κάθε ώρα που περνάει η κατασταση χειροτερεύει!
Δεν αντέχω να μείνω ξαγρυπνη κι άλλο βράδυ, ούτε αντέχω να τη βλέπω να ταλαιπωρείται κατ αυτο τον τρόπο.
Η λύση της στείρωσης φαίνεται η καλύτερη αλλα αναρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω μέχρι την Τρίτη που θα βρώ τον γιατρο. Μήπως να της έδινα κάτι για να κοιμάται?

καλημερα,δοκιμασε αν θες το σπρει,αν κανει τιποτα,αλλιως κανε υπομονη.σε καταλαβαινω γιατι και εγω εχω ξυπνησει πολυ πρωι λογο του μωρου που εχουμε και αυτο γινεται 19 μηνες τωρα οποτε νομιζω οτι η 3 μερες δεν ειναι τιποτα:)

Παρε μερικά τηλ σε γιαρους που εχουμε βαλει πισω στα λινκς ξερω κι εμενα ετσι εκαναν κι επειδη βασανιζονταν τις πηγα , ποιος ξερει μπορει να βρεις κανεναν να εφημερευει δοκιμασε κι εδω
https://www.klms.gr/showprodlist.asp?catid=7

Ευχαριστω και πάλι για τις απαντήσεις σας.

Μίλησα με το γιατρο και μου είπε να κλανω υπομονή μέχρι την Τρίτη.Μέχρι τότε μου είπε να της δώσω λίγο αταράξ το βράδυ.

αχ σημερα κ η πατουνα παιδια αρχισε να ζηταει πωπω καιρο ειχα να δω θηλυκια να ζηταει

η σωστη λυση που δεν θα εχει επιπτωση στην υγεια της γατας και θα ηρεμησει και αυτη,θα ηταν να την στειρωσεις.ο κτηνιατρος κανει καποια ενεση για να ηρεμησει η γατα αλλα αυτο εχει επιπτωση στην υγεια της και καλο ειναι να μην γινεται γιατι μπορει να προκαλεσει μεχρι και καρκινο!στειρωσε την και θα ηρεμησει και αυτη και εσυ!

Η θα την αναπαραγεις και θα την ζευγαρωσεις η στειρωσε την να μην βασανιζεται σου συνιστω το δευτερο γιατι το αλλο ειναι πολυ δυσκολο για τα γατακια που δεν θα δινονται πουθενα

Γνώμη μου είναι ΟΥΤΕ να την στειρώσεις (γιατί είναι ''ανήλικη και δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξή της) αλλά και ΟΥΤΕ να τη ζευγαρώσεις (για τον ίδιο ακριβώς λόγω)

Και γω ήμουν στην ίδια θέση με σένα και αυτά μου τα είπαν κτηνίατροι!Αυτό που έκανα (που ήταν και αυτό που μου σύστησαν) ήταν να κάνουμε υπομονή στα νιαουρίσματα μεχρι να ενηλικιωθεί (περίπου 12 μηνών)και από εκει και μετα το σκέφτεσαι τι θα κάνεις!Ουτε σπρέυ και ενέσεις,αν αγαπας την καλή του υγεία..:happy:

δεν επιρεαζετε η αναοτυξη της γατας απο την στειρωσει αυτο ειναι μυθος απο οσο εχω καταλαβει

αν στειρωθει μετα τους 6 μηνες,δε θα εχει προβλημα.ειχαμε ρωτησει και τους κτηνιατρους του φορουμ παλιοτερα κι ειχαν πει οτι μετα τους 6 μηνες δεν επηρεαζεται καθολου η αναπτυξη.

να κάνουμε υπομονή στα νιαουρίσματα μεχρι να ενηλικιωθεί (περίπου 12 μηνών):happy:

Αυτή ίσως να είναι η καλύτερη λύση για τη Σεράχ αλλά - όσο κι αν την αγαπώ - αλλά όχι για μένα. Επειδή δουλεύω πολλές ώρες, τις λίγες φορές που γυρνάω σπίτι μου έχω ανάγκη απο ύπνο.Δε θα αντέξω να περνάω κάθε τόσο αυτά που περνάω τούτο το σαββατοκύριακο (που τόσο το περίμενα για να ξεκουραστω!)

Ο κτηνίατρος μου είπε για στείρωση. Θα γίνει την Τρίτη.
Στεναχωριέμαι βέβαια διότι είχα βρεί έναν ωραίο φουντωτό γάτο για να την ζευγάρωνα όταν θα ερχόταν η ωρα της, αλλά η ώρα ήρθε πολύ νωρίς!!

Ladycat τί θα κάνεις με την Πατούνα σού? Θα την αφήσεις να ζευγαρώσει?

στη αρχη στο πρωτο οιστρο ειναι καπως δυσκολο αλλα μετα τα νιαουρισματα της δικιας μου εγω τα συνηθισα και αν εχει παρεα ενα ακομη γατακι δεν κλαιει! Τη δευτερη φορα επειδη ειχε παρεα δεν νιαουριζε ιδιατερα. :)

Οπως κρινεις. Η κτηνιατρος μου ειπε πως μετα τους 9 μηνες μπορει ανετα να ζευγαρωσει.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back