Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλησπέρα σε όλους,
λογικά θα έχει ξαναθιχτεί το θέμα, η απορία μου είναι πότε έρχεται ο πρώτος οίστρος σε μία γάτα, αν έχει διαφορά στα αρσενικά και στα θηλυκά και ποια είναι τα συμπτώματα.
Προχθές ξύπνησα και είδα στο πλακάκι δύο σημεία τα οποία κολλούσαν και είχαν πάνω κολλημένα τριχάκια. Ήταν διάφανοι λεκέδες, αλλά δεν μύριζαν κάτι συγκεκριμένο. Μήπως πρόκειται για το λεγόμενο "ψέκασμα".
Ποιες είναι οι αντιδράσεις στο κάθε φύλο όταν έχουν οίστρο;
Και τέλος, μετά από ποιον οίστρο μπαίνει μία γάτα σε κατάλληλη ηλικία για να κάνει γατάκια;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
καλο ειναι να φτασει 10-12 μηνων.ομως θα υποφερει αρκετα μεχρι τοτε.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Απλώς, επειδή έχω άτομα που να ενδιαφέρονται (και άρα δεν αγχώνομαι που θα τα δώσω) και επειδή θέλω πολύ και εγώ και ο φίλος μου να ζήσουμε την εμπειρία της γέννας και γενικά όλη αυτή την κατάσταση με τα γατουλάκια κλπ., το σκέφτομαι.......
Θα δείξει.
Ult1mat3
Νεοφερμένο μέλος
Μου δινουν ενα γατακι 2 μηνων αλλα ειναι θυληκο και εγω προτιμουσα αρσενικο γιατι οταν ειναι στην εποχη ζευγαρωματος νομιζω νιαουριζει δυνατα και περιεργα...
και επισης θελω να ρωτησω αν εχουν περιοδο και αφηνουν αιμα...
Αν μπορειτε απαντηστε γρηγοραααα ...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christiana s
Νεοφερμένο μέλος
δεν είναι όπως τα σκυλάκια ....για τις άλλες γάτες δεν ξέρω αλλά η δική μου όταν ήθελε να ζευγαρώσει δεν νιαούριζε δυνατά απλά τριβόταν σε ότι έβρισκε ...και μουρμούριζε λίγο 
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
mimikaki
Διάσημο μέλος
Δεύτερο θα αποφύγεις όλη αυτή τη συμπεριφορά στειρώνοντας την γατούλα σου, και θα της κάνεις και καλό γιατί δεν θα βασανίζεται...
Επίσης έχε υπ όψην σου ότι σε εποχή ζευγαρώματος τα αρσενικά έχουν πιό έντονη συμπερηφορά από τις θηλυκές, αγριέυουν και "ψεκάζουν" παντού!
Πάντως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να στειρώσεις την γατούλα, όχι τώρα βέβαια γιατί είναι μικρή ακόμη.
ruko
Διάσημο μέλος

Προτιμάς γενικά τα αρσενικά ή δεν θέλεις θηλυκό λόγω... κραυγών στην περίοδο οίστρου; Είναι αλήθεια ότι τα θηλυκά φωνάζουν δυνατά και επίμονα για να καλέσουν τα αρσενικά, αλλά ό,τι γατάκι και να πάρεις, καλό είναι να το στειρώσεις. Δες και αυτό το άρθρο.
Οι γάτες δεν έχουν περίοδο. Δες κι εδώ.
aretha
Περιβόητο μέλος

Ή πρόκειται να πάρεις και δεύτερο;

Επί του θέματος, είτε αρσενικό πάρεις, είτε θηλυκό, όταν φτάσει στην ηλικία του ζευγαρώματος θα περάσετε και οι δυό σας δύσκολα (το θηλυκό θα φωνάζει, θα αγριεύει, θα αισθάνεται έντονη ανησυχία και δυσφορία, το αρσενικό θα "ψεκάζει", θα αγριεύει επίσης, θα έχει έντονη τάση φυγής). Όπως σου είπαν ήδη τα κορίτσια, στειρώνοντας το γατάκι σου θα κάνεις το καλύτερο γι' αυτό, εξασφαλίζοντάς του σωματική και ψυχική υγεία.
Ult1mat3
Νεοφερμένο μέλος
σκεφτομαι να παρω και δευτερο γι αυτοΝόμιζα ότι το είχες ήδη πάρει το γατάκι...
Ή πρόκειται να πάρεις και δεύτερο;
Επί του θέματος, είτε αρσενικό πάρεις, είτε θηλυκό, όταν φτάσει στην ηλικία του ζευγαρώματος θα περάσετε και οι δυό σας δύσκολα (το θηλυκό θα φωνάζει, θα αγριεύει, θα αισθάνεται έντονη ανησυχία και δυσφορία, το αρσενικό θα "ψεκάζει", θα αγριεύει επίσης, θα έχει έντονη τάση φυγής). Όπως σου είπαν ήδη τα κορίτσια, στειρώνοντας το γατάκι σου θα κάνεις το καλύτερο γι' αυτό, εξασφαλίζοντάς του σωματική και ψυχική υγεία.

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος

aretha
Περιβόητο μέλος
Πολύ καλά κάνεις!! Ειδικά αν τα πάρεις μαζί, τώρα που θα'ναι και τα δυό μικρά, θα συνηθίσουν αμέσως το ένα το άλλο! Άσε που θα κοινωνικοποιηθούν καλύτερα, δε θα σε ξεκάνουν στα παιχνίδια και τις γρατζουνιές (αφού θα ξεσπάνε το ένα στο άλλο) και δε θα έχεις και άγχος όταν φεύγεις!σκεφτομαι να παρω και δευτερο γι αυτο![]()

Μια παράκληση μόνο: προσπάθησε να αποφεύγεις τους γενικόλογους τίτλους στα θέματά σου. Αν γράφεις πιο συγκεκριμένους τίτλους, θα διαβάσουν περισσότεροι το θέμα και θα είναι και πιο εύκολο να το βρουν όσοι αντιμετωπίζουν κάτι παρόμοιο, ώστε να μην επαναλαμβάνονται τα ίδια θέματα.

anabou
Διάσημο μέλος

Dafnoyla
Νεοφερμένο μέλος
Γειά σας παιδιά,
Η Δάφνη μου είναι περίπου 6 μηνών,
είχα κανονίσει να την πάω για στείρωση την
προηγούμενη εβδομάδα, αλλά νομίζω (
είναι η πρώτη μας φορά και δεν μου έχει ξανατύχει) οτι μας ήρθε ο ίστρος μας.
Ναουρίζει συνεχώς, γλύφεται συνέχεια και βγάζει από πίσω
ένα διαφανές υγρό...
Επίσης τρίβεται παντού νιαουρίζοντας.

Θέλω να ρωτήσω μερικά πράγματα εσάς τους πιο παλιούς

-Πονάει???
-Πόσο καιρό κρατάει???
-Κατά την διάρκεια του ίστρου μένουν έγκυος ή μετά???
-Γίνεται στείρωση κατά την διάρκεια του ίστρου???
Είναι πολλές οι ερωτήσεις μου το ξέρωαλλά πρώτη φορά μου τυχαίνει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

RedCat
Διάσημο μέλος

Dafnoyla
Νεοφερμένο μέλος
αλλά όντως το κακόμοιρο δεν μπορεί να κάτσει
σε μια μεριά.

Την παίρνω αγκαλίτσα και κοιμάται για λίγο πάνω
μου, αλλά την πιό πολύ ώρα τρίβεται και νιαουρίζει.
Ξέρεις μήπως πόσο καιρό κρατάει???
Τώρα αύριο θα μπορέσω να επικοινωνίσω με τον γιατρό μας.
aretha
Περιβόητο μέλος
Την πρώτη φορά κρατάει 4-5 μέρες περίπου.Ξέρεις μήπως πόσο καιρό κρατάει???
Όπως σου είπε και η Νότα, συνήθως οι περισσότεροι γιατροί προτείνουν να περάσει πρώτα ο οίστρος και μετά να γίνει η στείρωση. Ο λόγος είναι ότι τα γεννητικά της όργανα (ωοθήκες, μήτρα) διογκώνονται κατά τον οίστρο και είναι λίγο πιο δύσκολη η επέμβαση. Δεν είναι απόλυτο αυτό όμως, αν η γάτα σου δείχνει πολύ έντονες τάσεις φυγής ή αν νομίζεις ότι είναι δύσκολο να την περιορίσεις, τότε μπορεί να γίνει και άμεσα η στείρωσή της, ίσως να χρειαστεί λίγο μεγαλύτερη τομή και λίγη επιδεξιότητα παραπάνω από την μεριά του κτηνιάτρου.
Διαφορετικά, περίμενε λίγες μέρες να ηρεμήσει λίγο και μετά κανόνισέ το άμεσα (έχεις περίπου ένα μήνα μέχρι τον επόμενο οίστρο, μπορεί όμως να είναι και λιγότερο).
Dafnoyla
Νεοφερμένο μέλος

αγχώθηκα λίγο γιατί μέχρι τώρα είχα
αγοράκι (σκύλο) βλέπε φωτό

κι έτσι δεν έχω μεγάλη εμπειρία από γατούλες,
αλλά μόλις μας τελειώσει θα τρέξω για την στείρωση,
έτσι κι αλλιώς την είχα στο πρόγραμμα.
Σας ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις

Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool