Οίστρος;

Τι κάνετε όταν το γατάκι σας έχει οίστρο;
Επιτρέπονται οι πολλαπλές ψήφοι.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 4)
  • Το χαϊδεύω και το 'κακομαθαίνω' για να του 'περάσει' και να νιώσει καλύτερα

Ψήφοι: 2 50,0%
  • Το αγνοώ, για να μην το κάνω να αισθανθεί ότι 'κάτι τρέχει'

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Αποφασίζω ότι μόλις του περάσει, θα του κάνω στείρωση

Ψήφοι: 2 50,0%
  • Το πηγαίνω στον κτηνίατρο για την ορμονική ένεση

Ψήφοι: 0 0,0%

• Total voters
    4
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Ναι έχω πάρει πληροφορίες για τη στείρωση,
ξέρω οτι τουλάχιστον την πρώτη μέρα θα είναι
λίγο ζαβλακομένη:/:
Έχω κανονίσει και με τον γιατρό μας να την πάρω την
ίδια μέρα στο σπίτι, γιατί απ' ότι μου είπε κι αυτός
δεν υπάρχει λόγος να περάσει το στρές του κλουβιού.
Αλλά κι εγώ θα νιώθω καλύτερα αν την έχω μαζί μου
γιατί δεν έχει φύγει από το σπίτι από τότε που την πήρα
(45 ημερών γατουλίνι).:happy:
Πιστεύω οτι όλα θα πάνε καλά:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι μια χαρά θα είναι ;)
Είναι πολύ όμορφη η γατούλα σου!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστούμε πολύ:)
Είναι της γνωστής οικογενείας των
ημίαιμων βεβαίως - βεβαίως, αλλά είναι
τόσο καλό και τόσο βολικό που ακόμα και τώρα που είναι
σ' αυτή την κατάσταση τρέχει για αγκαλίτσα και χουχούλιασμα,
ακόμη και στον Φρόντο έχει 2 μέρες τώρα να ρίξει γρατζουνίτσες:happy:
Ακόμα κι αυτός απορεί κι κάθεται ήσυχος και την κοιτάζει με ένα
ερωτηματικό να αιωρείται πάνω από το κεφάλι του.:hmm:
(πρέπει να την έχω σκοτώσει την κακομοίρα την ορθογραφία...)

Ο Φρόντο είναι ο σκύλαρος στην φωτό απ'ότι κατάλαβα, κι αυτός για πολλά ζουπίγματα είναι.

Μην ανησυχεις, και με τον οίστρο μπορεις να κανεις στείρωση. Δεν ξερω αν πάει ανάλογα με το γιατρο αλλά η δικια μου κάνει και δεν παθανε τιποτα και τα 2 μου κοριτσάκια:greycat::cat: Η Καρμελα μάλιστα αν και κοριτσι κατουρουσε ολο το σπίτι-και μιλαμε για μπόχα, οχι αστεια επειδη αργησα 2 μηνες να την πάω:(

Στειρώθηκε η Δάφνη μου!!!

Γειά σας και πάλι,
εχθές κάναμε την στείρωση στη Δαφνούλα μου,
την έκανε το μεσημέρι και την πήρα κατά τις 07¨00
το βράδυ. Το γατίνι μου ακόμα δεν έχει συνέλθει από την νάρκωση
και φυσικά ακόμα δεν έχει φάει και δεν έχει πιεί τίποτα μέχρι τώρα.
Έχω όμως ένα βασικό πρόβλημα,
μου είπε ο γιατρός οτι για 10 μέρες μέχρι να κόψουμε τα ράμματα
θα πρέπει να της δίνω 2 cc αντιβίωση πρωί και βράδυ.
Σήμερα λοιπόν το πρωί που της έδωσα την πρώτη δόση (με τα χίλια ζόρια)
μου έκανε εμμετό και μετά για πολύ ώρα είχε σάλια.
Από εκείνη την ώρα κοιμάται εκτός από μια διακοπή που έκανε για τσισάκια.
Αναρωτιέμαι δεν υπάρχει άλλος τρόπος γι'αυτή την αντιβίωση???
Αφού εχθές ο γιατρός της έδωσε με ένεση.
Δεν θέλω να την ταλαιπωρώ μέχρι να της την δώσω, αλλά εκτός από αυτό
δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να κάνει εμμετό η κακομοίρα.
Σας παρακαλώ να μου δώσετε τα φώτα σας για μια ακόμα φορά.:redface:

υπαρχει αντιβιωση σε χαπακι,ρωτα τον κτηνιατρο ποια ειναι γιατι δεν θυμαμαι.

Εγω της εδινα Synoulox σε χαπι 2 φορες την ημερα κ επειδη επισης εκανε εμετο,και γενικοτερα μου το εφτυνε ,το εκενα σκονη κ το εβαζα σε λιγη σαλτσα απο κονσερβα κ το απλωνα στο ποδι της.

Καλό αυτό:hmm:
Κάποια πατέντα θα βρώ, δεν μπορεί.:confused:

Ο εμετός είναι η πιο συνηθισμένη παρενέργεια της νάρκωσης, τόσο στα ζώα όσο και στους ανθρώπους.
Είναι επομένως πάρα πολύ πιθανό η γάτα σου να μην έκανε εμετό λόγω της αντιβίωσης, αλλά λόγω της νάρκωσης.

Ο εμετός είναι η πιο συνηθισμένη παρενέργεια της νάρκωσης, τόσο στα ζώα όσο και στους ανθρώπους.
Είναι επομένως πάρα πολύ πιθανό η γάτα σου να μην έκανε εμετό λόγω της αντιβίωσης, αλλά λόγω της νάρκωσης.

Αυτο που λεέι η Αρήθα είναι μάλλον η περίπτση σου...
Εγώ που έχω ρωτήσει κτηνιάτρους μου είχαν πει οτι κάνουν αντιβιωτική ένεση και μετά δεν χρειάζεται να πάρει άλλη αντιβίωση. Τώρα την δικιάσου περίπτωση γιατι το έκανε έτσι δεν ξέρω...

Και εγώ νομίζω ότι ο εμετός ήταν παρενέργεια της νάρκωσης... Όσο για την αντιβίωση.... δύσκολη υπόθεση το χάπι! Πάντως και εγώ τα χάπια τους τα ανακατεύω με πολύ λίγη κονσερβα όταν πεινάνε (για να είμαι σίγουρη ότι θα τη φάνε) και μετά τους δίνω κανονική δόση φαγητού...

Ο πρώτος της οίστρος

Σήμερα η Silky μου είχε τον πρώτο της οίστρο. Είναι περίπου 7,5 μηνών.
Από το πρωί είχε ανησυχία. Μας ξύπνησε από τις 8 το πρωί και άρχισε να νιαουρίζει έτσι όπως νιαούριζε πολύ μικρή. Σχεδόν κλαψιάρικα. Προσπαθούσα να καταλάβω τι θέλει!
Το απόγευμα άρχισε ένα τρελό τρίψιμο σε ότι μαξιλάρι έβρισκε. Χαιδευόταν με τις ώρες και πολύ έντονα! Είχε δε πάρει τη γνωστή στάση με ανοιχτά τα πίσω ποδαράκια... Πολύ περίεργο, πραγματικά!
Είναι η πρώτη μου γάτα με την οποία το περνάω αυτό και ομολογώ ότι τα έχω χάσει. Υπάρχει standard ή σύνηθες διάστημα που κρατάει αυτή η κατάσταση; Μπορώ να κάνω κάτι να την ανακουφίσω;
Και αυτό που δεν ξέρω είναι αν υποφέρει ή όχι.

Thanx for all!

Ο πρωτος οιστρος στη δικια μου κρατησε περιπου 3-4 ημερες...το κακο ομως ηταν οτι μετα απο ενα 10ημερο περιπου ξαναρχισε τα ιδια..αυτο επαναλαμβανοταν επι ενα 2μηνο περιπου...τις τελευταιες ημερες δε,πριν τη στειρωση ηταν σε πολυ ασχημη κατασταση...εκλαιγε,στηνοταν στον καθενα,μεχρι και στη σκυλιτσα μας,τριβοταν παντου...τωρα μετα τη στειρωση εχει βρει τον παλιο καλο της εαυτο...

Υπάρχει standard ή σύνηθες διάστημα που κρατάει αυτή η κατάσταση; Μπορώ να κάνω κάτι να την ανακουφίσω;
Και αυτό που δεν ξέρω είναι αν υποφέρει ή όχι.
Συνήθως ο πρώτος οίστρος κρατάει για 4-5 μέρες, αλλά επανέρχεται σύντομα. Δυστυχώς, δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να ανακουφίσεις τα συμπτώματα, φρόντισε όμως να κανονίσεις τη στείρωσή της το συντομότερο δυνατόν για να μην υποφέρει. Δεν πονάει, αλλά σίγουρα περνάει κάτι που δεν είναι ευχάριστο και που, κυρίως, της προκαλεί στρες και σύγχυση γιατί δεν καταλαβαίνει τι είναι και σε τι οφείλεται.:/:

Θα μπορούσα να την είχα στειρώσει και πριν κάποιους μήνες;
Νόμιζα πως έπρεπε να περιμένω τον πρώτο οίστρο.
Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και γι'αυτήν και για εμάς... Προσπαθώ να παίζω όσο πιο πολύ γίνεται μαζί της για να την κάνω να ξεχνιέται!

Ευχαριστώ πολύ πάντως!

Οίστρος!! 7η μέρα

καλημερα σε ολους ανοιγω αυτο το θεμα (αν και το εχετε θιξει ξανα )γιατι ειμαι μια γατομαμα σε απογνωση .Εχω λοιπον μια γατουλα 1 ετους την ψιψι εχω κανονισει για στειρωση το καλοκαιρι διοτι τωρα σκοπευουμε να κανουμε ενα αναγκαιο ταξιδι στο εξωτερικο και δεν δεχονται στο αεροπλανο την γατουλα μου αν εχει ανοιχτη πληγη.Η ψιψι λοιπον εχει για δευτερη φορα οιστρο μονο που αυτην την φορα τα πραγματα ειναι ασχημα ,η πρωτη κρατησε 4 ημερες και της ηρθε οταν ηταν 8 μηνων ηταν ηπιας μορφης,τωρα εχει παλι μονο που ειμαστε στη 7 μερα το κοριτσακι μου δεν ηρεμει καθολου πηρα τον κτηνιατρο τηλ.και μου ειπε να της δωσω calmivet για να ηρεμισει λιγο και να κοιμηθει της το εδωσα αλλα ανησυχω πολυ γιατι δεν βλεπω να εχει επιδραση.εχει να κοιμηθει και να φαει 5 μερες το κακομοιρο τι αλλο μπορω να κανω?

Συνημμένα

• 19122007(002).jpg
    19122007(002).jpg
    24,5 KB · Εμφανίσεις: 64
Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς τον Αίλουρο.
Μερικές φορές ο οίστρος διαρκεί πολλές μέρες...

σε ευχαριστω πολυ θα παρω αμεσως τηλεφωνο

Επίσης θα σου πρότεινα να μην της δίνεις χάπια! Καμιά φορά το calmivet έχει άσχημα αποτελέσματα!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back