Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
μολις τελειωσει ο οιστρος της
Υπομονή και σου κάνω δώρο τις ωτοασπίδες

Απ'ότι έχω διαβάσει εδώ για τον Αίλουρο σίγουρα η γάτα σου είναι σε καλά χέρια!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lenia552
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lenia552
Νεοφερμένο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
επικοινωνησα με αιλουρο θα παω την ψιψι αυριο απο κει να τη δουν να μου πει τι να κανω
Mολις γυρισα !!
Lenia, καλημέρα!
Εννοείς ότι την πήγες απ' τον Αίλουρο τη γατούλα σου; Τι ακριβώς σου είπαν εκεί;
Μου κάνει εντύπωση που δεν προχώρησαν στη στείρωση, αν δεν κάνω λάθος στο συγκεκριμένο ιατρείο δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν την επέμβαση και σε γατούλες που βρίσκονται σε οίστρο...

RedCat
Διάσημο μέλος
lenia552
Νεοφερμένο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος

Ο δικός μου κτηνίατρος πάντως που είναι εξαιρετικός, μου έχει πει πως δεν παίζει ρόλο στις γάτες αν θα βρίσκονται ήδη σε οίστρο όταν στειρώνονται. Μόνο στα σκυλιά είναι πρόβλημα αυτό.
Και ήταν κάτι για το οποίο ήμουν παραπληροφορημένη. Νόμιζα πως έπρεπε να περάσει ο οίστρος για να τη στειρώσεις.
Κι εγώ σήμερα το απόγευμα θα στειρώσω τη μεγάλη μου. Είναι 8 μηνών και πριν 15 μέρες περίπου πέρασε τον πρώτο της... ήταν μάλιστα αρκετά έντονος! Έχω λίγο άγχος για την επέμβαση και τη μετεγχειρητική περίοδο, αλλά ελπίζω όλα να πάνε καλά.
Ξέρει καμιά σας τι ιδιαίτερες φροντίδες χρειάζεται μια γατούλα μετά τη στείρωση; Θα ρωτήσω και το γιατρό μου βέβαια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LOUNTA
Νεοφερμένο μέλος
Η γάτα μου μερικές φορές για 3-5 μέρες αρχίζει να νιαουρίζει συνέχεια! Και γουρλώνει κάπως τον πισινό της σαν να την πονάει! Έχω ακούσει ότι μάλλον θέλει γάτο και ότι αν δεν την αφήσουμε μπορεί να μη σε θέλει πια και ότι μπορεί να πεθάνει! Αληθεύει; Ηelp!!

aretha
Περιβόητο μέλος
Η γάτα σου περνάει οίστρο, μια περίοδο δηλαδή που οι ορμόνες της την κάνουν να θέλει να ζευγαρώσει. Σε αυτές τις περιόδους, οι γάτες έχουν τάσεις φυγής από το σπίτι, γιατί ψάχνουν να βρουν γάτο.
Αν φύγει, κινδυνεύει από φόλες, αυτοκίνητα, σκυλιά κ.λπ.
Αν ζευγαρώσει με έναν αδέσποτο γατούλη, κινδυνεύει να κολλήσει κάποια από τις σοβαρότατες μεταδοτικές ασθένειες που είναι δυστυχώς πολύ διαδεδομένες στις αδέσποτες γάτες (ιογενής λευχαιμία και AIDS της γάτας).
Αν την περιορίσετε στο σπίτι μέχρι να "της περάσει", τότε κινδυνεύει από την υπερβολική συσσώρευση ορμονών στον οργανισμό της (τα οιστρογόνα της αυξάνονται με κάθε οίστρο) να πάθει καρκίνο σε διάφορα όργανα ή μια πολύ σοβαρή μόλυνση που λέγεται πυομήτρα.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, κατά τη γνώμη μου, για την υγεία της γατούλας σου είναι να τη στειρώσεις. Διάβασε κι εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες.
miouu5971
Νεοφερμένο μέλος
γεια σας! ειμαι κανουρια στην γατοπαρεα και βρηκα το site εξερετικα χρησιμο και ενδιαφερον! εχω ενα σοβαρο προβλημα με την γατουλα μου και θα εκτιμουσα πολυ αν καποιος μπορεσει να με βοηθησει! Τον Αυγουστο βρηκα ενα γατακι το οποιο το εχω και το αγαπαω σαν παιδι! Αλλα εχει αρχισει ο οιστρος δεν το περιμενα να το επιανε τοσο νωρις κραταει γυρω στις 4 μερες και μετα απο μια εβδομαδα ξαναρχιζει! τωρα ειναι η τριτη φορα που την πιανει! ρωτησα για στειρωση αλλα μου ειπαν οτι δεν ειναι καλο να γινει τωρα γιατι οπως και στους ανθρωπους τα αγγεια της ειναι διογκομενα και υπαρχει κινδυνος στην επεμβαση αυτο που ηθελα να μαθω ειναι :
Α. υπαρχει κινδυνος για την γατα αν δεν ζευγαρωσει αυτο το διαστημα?
Β. ποσο καιρο κραταει ο οιστρος? και
Γ. ειναι αληθεια αυτο για την επεμβαση?
Σας ευχαριστω προκαταβολικα και εγω και το μιου μου!!!!!!!

Elena_p
Δραστήριο μέλος
Α. υπαρχει κινδυνος για την γατα αν δεν ζευγαρωσει αυτο το διαστημα?
Β. ποσο καιρο κραταει ο οιστρος? και
Γ. ειναι αληθεια αυτο για την επεμβαση?
A. αν ένα ζώο έχει επαναλαμβανόμενους οίστρους και δε ζευγαρώσει, κινδυνεύει απο πυομήτρα, που είναι πολύ επικίνδυνη πάθηση.
Β. από 2-3 μέρες μέχρι και μια βδομάδα (τη φορά)
Γ. δεν το έχω ξανακούσει αλλά δεν είμαι και ειδικός. Το καλύτερο είναι μόλις της περάσει ο οίστρος να τη στειρώσεις αμέσως.
aretha
Περιβόητο μέλος
Είναι εν μέρει αλήθεια.Γ. ειναι αληθεια αυτο για την επεμβαση?
Πράγματι, λόγω των αυξημένων επιπέδων των ορμονών της, η μήτρα και οι ωοθήκες της θα έχουν διογκωθεί ελαφρώς τώρα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει η στείρωση, ή ότι είναι επικίνδυνη για τη γάτα. Απλώς, ίσως απαιτεί λίγο μεγαλύτερη χειρουργική δεινότητα από τον κτηνίατρο που θα την κάνει. Αν ο δικός σου δεν την αναλαμβάνει, μπορείς να ρωτήσεις και κάποιον άλλο.
Εδώ θα βρεις συνημμένο έναν κατάλογο κτηνιάτρων που έχουν προτείνει κατά καιρούς τα μέλη μας.
Όταν στειρώσαμε τη δική μου γάτα, την Αρήθα, μόλις είχε τελειώσει ο πρώτος οίστρος της και η μήτρα και οι ωοθήκες της ήταν ακόμη διογκωμένες. Παρόλα αυτά, όλα πήγαν πάρα πολύ καλά, η ανάρρωση ήταν ταχύτατη και γενικώς δεν αντιμετωπίσαμε κανένα απολύτως πρόβλημα.
miouu5971
Νεοφερμένο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις όσο διαρκεί η ανάρρωση της γατούλας είναι να την αφήσεις ήσυχη, σε έναν ζεστό και ήρεμο χώρο, χωρίς πολύ φως και χωρίς πολλούς θορύβους. Αν δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης μέχρι την επόμενη ημέρα από την επέμβαση, καλό θα είναι να μιλήσεις με τον κτηνίατρο. Επίσης, για τις πρώτες ημέρες χρειάζεται και λίγη προσοχή για να μην πειράξει η γάτα τα ράμματά της και τα σπάσει. Κάποιοι κτηνίατροι συνιστούν το ειδικό κολλάρο, το οποίο όμως είναι πολύ ενοχλητικό για τις γάτες και καλό θα είναι να το αποφεύγουμε εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος (μόλυνση της τομής, π.χ.). Τις πιο πολλές φορές αρκεί να αποσπάς λίγο την προσοχή της όποτε την αντιληφθείς να γλείφει ή να τραβάει τα ράμματα.
Είναι αλήθεια ότι μετά τη στείρωση, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι παίρνουν απαραίτητα βάρος, αρκεί να τρέφονται με κατάλληλη τροφή. Οι περισσότερες μάρκες γατοτροφών έχουν και μια ειδική τροφή για στειρωμένες γάτες (π.χ. Sterilized της Royal Canin, Neutered Cat της Hill's). Δες και εδώ.
Επίσης, διάβασε εδώ ένα άρθρο για τη στείρωση που νομίζω ότι θα καλύψει τις περισσότερες απορίες σου.
LILY
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλημέρα σε όλες και όλους!
Έχω μία απορία την οποία δεν μπόρεσε να μου λύσει η κτηνίατρος μου και είπα να απευθυνθώ σε εσάς....

Εχω μία περσίας Ιμαλαίων 8 μηνών την οποία θέλω να ζευγαρώσω μία φορά πριν της κάνω στείρωση!
Πριν πείτε κάτι για τα γατάκια....ναι έχω βρει ήδη που θα τα δώσω και περιμένουν όλοι με ανυπομονησία!!!
Ομως, δεν έχω ιδέα πότε ζευγαρώνει?!?!?!

Η κτηνίατρος μου είπε κάποια στιγμή ποια ήταν η 1η φορά που είχε οίστρο αλλά εγώ δεν κατάλαβα καμία διαφορά στην συμπεριφορά της γάτας......με αποτελεσμα να αναρωτιέμαι......την επόμενη φορά του οίστρου που θα θέλω να την ζευγαρώσω..........πως θα το καταλάβω????

aretha
Περιβόητο μέλος
Η ένταση αυτών των συμπτωμάτων εξαρτάται κι από τον χαρακτήρα της γάτας, κάποιες έχουν πιο ήπια σημάδια, αλλά μου κάνει μεγάλη εντύπωση το ότι δεν κατάλαβες καθόλου τον πρώτο οίστρο...
Μήπως έκανε λάθος τότε η κτηνίατρος; Σε τι είχε βασιστεί αυτό που σου είπε;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LILY
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αλλά η γάτα καμία διαφορά, ίδια κ απαράλαχτη όπως πριν....και μετά υποθέτω! Ιδιο φαγητό, ίδιο ύπνο, ίδια νιαουρίσματα, ίδια....σχεδόν καθόλου τριψίματα....γιατί δεν της αρέσουν κα τα χάδια της κυρίας!
Συνήθως ζευγαρώνουν συγκεκριμένες εποχές όλες? Τουλάχιστον να το οργανώσω κάπως έτσι......την εποχή που πρέπει να την πάρω στην κυρία με τον γάτο να την αφήσω εκεί μπας και της ξυπνήσει κανένα ενστικτο! Τι να πω....
Raisa
Περιβόητο μέλος
....άλλες έχουν οίστρο 3 φορές το χρόνο άλλες- όπως η δική μου
- μια φορά...άλλες από 5 μηνών και άλλες μετά το ένα έτος....αν και έχω ακούσει ότι οι πέρσικες αργούν να έχουν τον πρώτο οίστρο....σε αυτό ας μας απαντήσουν οι persian-maniacs....
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool