yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Εισαι ετοιμη???
Λοιπον:... αρχιζω....
Καταρχας δεν ξερω εαν γνωριζεις οτι υπαρχει ενδεχομενο πυομητρασ στη γατα σου οταν δεν στειρωνεται εγκαιρως ( 7-9 μηνων περιπου)
Δευτερον ειναι λυπηρο που υπαρχουν κτηνιατροι που αγαπανε τα ζωα αλλα οχι τα αδεσποτα και ετσι δεν λενε στους ιδιοκτητες να στειρωσουν αλλα να ζευγαρωσουν μια φορα χωρις να υπολογιζουν τι καταστροφικες συνεπειες εχει γενικοτερα στα αδεσποτα ζωα( εγκαταλλειψη απωλεια κλοπη,κακοποιηση υπερπληθυσμός) το οτι καθε ιδιοκτητης ρατσας ωθειτε στο να ζευγαρωσει μια φορα το ζωο του!!!.
Τριτον. Τα γατακια που θα βγουν εαν η γεννα παει καλα ( ελπιζω εαν δεν παει να μην ξαναταλαιπωθηθει το ζωο με δευτερη επειδη υπαρχουν και περιμενουν) που δεν το ευχομαι να μην παει εννοειται...
Τα γατακια λοιπον αυτα αντε και υπαρχουν ανθρωποι να τα παρουν, αυτοι ομως θα τα φροντισουν>? ειναι ενημεροι οτι τα επομενα 15 χρονια θα ζουν γατα βρεξει χιονισει ειτε μενουν αφραγκοι ειτε μενουν εγκυοι? και
Τελευταιο και φαρμακερο, συμφωνουν να τα στειρωσουν??
Εαν πεις οχι δεν με νοιαζει η μα θα τα φροντισουν δεν πειραζει να γεννανε κι αυτα θα σου πω τα εξης: Μονο σκεψου τα τιποτα αλλο:
1 δικια σου γατα
κανει 5 να πουμε γατακια
αυτα το καθεν κανει απο 5 να βαλω =25 ηδη
μετα αυτα κανουν απο 5= 125!!!
εαν αυτα κανουν απο 5... σκεψου χωρις κομπιουτεράκι....σε 2 χρονια μόνο!!!
και παει λεγοντας....οσο οι ιδιωτες αναπαραγουν αυτοματα τοσα αδεσποτα μενουν χωρις σπιτακι και οσο δεν προσεχουν σε ποιον δινουν αυτοματα εγκαταλειπονται ζωα
κι αυτο συμβαινει τωρα καθε λεπτο!!! Δινονται και εγκαταλλειπονται..
Σε παρακαλω ειτε διαφωνεις ειτε συμφωνεις σκεψου τα σοβαρα!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LILY
Εκκολαπτόμενο μέλος
Από γάτα σε γάτα διαφέρει....άλλες έχουν οίστρο 3 φορές το χρόνο άλλες- όπως η δική μου
- μια φορά...άλλες από 5 μηνών και άλλες μετά το ένα έτος....αν και έχω ακούσει ότι οι πέρσικες αργούν να έχουν τον πρώτο οίστρο....σε αυτό ας μας απαντήσουν οι persian-maniacs....
![]()
δυσκολα τα πράγματα δηλαδή....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
δεν καθονται με καθε γαμπρό... μπορει να την αφησεις με τρεις διαφορετικους και να μην της αρεσει κανενας!
LILY
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα πω κατι για τα γατακια!!! Ετοιμασου!!!
Εισαι ετοιμη???
Καταρχας δεν ξερω εαν γνωριζεις οτι υπαρχει ενδεχομενο πυομητρασ στη γατα σου οταν δεν στειρωνεται εγκαιρως ( 7-9 μηνων περιπου)
Δευτερον ειναι λυπηρο που υπαρχουν κτηνιατροι που αγαπανε τα ζωα αλλα οχι τα αδεσποτα και ετσι δεν λενε στους ιδιοκτητες να στειρωσουν αλλα να ζευγαρωωσουν μια φορα.
Τριτον. Τα γατακια που θα βγουν εαν η γεννα παει καλα ( ελπιζω εαν δεν παει να μην ξαναταλαιπωθηθει το ζωο με δευτερη επειδη υπαρχουν και περιμενουν) που δεν το ευχομαι να μην παει εννοειται...
Τα γατακια λοιπον αυτα αντε και υπαρχουν ανθρωποι να τα παρουν, αυτοι ομως θα τα φροντισουν>? ειναι ενημεροι οτι τα επομενα 15 χρονια θα ζουν γατα βρεξει χιονισει ειτε μενουν αφραγκοι ειτε μενουν εγκυοι? και
Εαν πεις οχι δεν με νοιαζει η μα θα τα φροντισουν δεν πειραζει να γεννανε κι αυτα θα σου πω τα εξης: Μονο σκεψου τα τιποτα αλλο:
1 δικια σου γατα
κανει 5 να πουμε γατακια
σε 2 χρονια μόνο!!!
και παει λεγοντας....οσο οι ιδιωτες αναπαραγουν αυτοματα τοσα αδεσποτα μενουν χωρις σπιτακι και οσο δεν προσεχουν σε ποιον δινουν αυτοματα εγκαταλειπονται ζωα
εχείς δίκιο και τα εχω σκεφτέι όλα αυτά γιατί δεν είναι η πρώτη μου ούτε η μοναδική μου γάτα!
τα γατάκια θα τα πάρει η κτηνίατρος, η βοηθός της, η κολλητή μου και μία άλλη κυρία, και όλες θα τα στειρώσουν!
τώρα θα μου πεις....λυπηρό που θέλουν ράτσας γάτες.....αλλά τι να κάνουμε?! είνια μία πραγματικότητα δυστυχώς!
εγώ θέλω να την ζευγαρώσω γιατί έχω ένα κόλλημα που τις άλλες μου γάτες δεν της άφησα να γίνουν έστω μία φορά μαμάδες (για κάποιο λόγο δεν μου αρέσει... σαν να τους στέρησα κάτι), γιατί ήταν αδέσποτες και ήξερα δεν θα βρω να τα δώσω!!!
τώρα που ξέρω ότι θα τα δώσω και ήδη ποιοι θα τα πάρουν, θέλω να το κάνω!
LILY
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα πω κατι για τα γατακια!!! Ετοιμασου!!!
Εισαι ετοιμη???
Δευτερον ειναι λυπηρο που υπαρχουν κτηνιατροι που αγαπανε τα ζωα αλλα οχι τα αδεσποτα και ετσι δεν λενε στους ιδιοκτητες να στειρωσουν αλλα να ζευγαρωσουν μια φορα χωρις να υπολογιζουν τι καταστροφικες συνεπειες εχει γενικοτερα στα αδεσποτα ζωα( εγκαταλλειψη απωλεια κλοπη,κακοποιηση υπερπληθυσμός) το οτι καθε ιδιοκτητης ρατσας ωθειτε στο να ζευγαρωσει μια φορα το ζωο του!!!.
1 δικια σου γατα
κανει 5 να πουμε γατακια
εαν αυτα κανουν απο 5... σκεψου χωρις κομπιουτεράκι....σε 2 χρονια μόνο!!!
α και εννοείται πως αυτό θα γίνει μια φορά..........αν καταφέρει να ζευγαρώσει έχει καλώς, αλλιώς πάει για στείρωση!
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
τίποτε άλλο...
υπάρχει όμως και περίπτωση ακόμα να μην της ήρθε οίστρος... της Πέρσας μου της ήρθε γύρω στους 6-7 μήνες...
Louiza26
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω ούτε στεναχωρήσω...αλλά τα Περσικά είναι λίγο περίεργα στο ζευγάρωμα...
Εύχομαι να πάνε όλα καλά και σύντομα να έχεις χνουδομπαλάκια!!

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Συμφωνώ απόλυτα!!Μια φίλη μου έχει γάτα Περσίας και δε φαίνεται ποτέ αν έχει οίστρο. Το έψαξε και έμαθε οτι υπάρχει κάτι που λέγεται 'σιωπηλός οίστρος' και συμβαίνει με μερικές γάτες δηλαδή ούτε φωνάζουν ουτε τίποτα. Αν υπάρχει γάτος διαθέσιμος μπορείς να τα βάλεις μαζί δοκιμαστικά όταν την δεις να γίνεται πιο 'χαδιάρα', έτσι είχε κάνει και η φίλη μου κι επιασε!

LILY
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επίσης η Νάντια που έχει ένα ζευγάρι Ιμαλαίων δεν μπόρεσε να τα ζευγαρώσει γιατί ο οίστρος της δικής της ήταν πολύ αθόρυβος και ο αρσενικός της τελικά δεν κατάφερε να τη ζευγαρώσει...
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω ούτε στεναχωρήσω...αλλά τα Περσικά είναι λίγο περίεργα στο ζευγάρωμα...
Εύχομαι να πάνε όλα καλά και σύντομα να έχεις χνουδομπαλάκια!!![]()
ευχαριστώ! κ εγώ το εύχομαι!
είναι 8 μηνών πάντως........και τώρα που το λές γύρω στους 6 μήνες της είχε κολλήσει να λερώνει το κρεββατάκι....αλλά υπέθεσα ότι το έκανε για να μην κοιμάται ο γάτος εκεί!
ruko
Διάσημο μέλος
Προτού προχωρήσεις σε ζευγάρωμα, θα σου πρότεινα να διαβάσεις αυτό το άρθρο.
Η εκτροφή είναι δύσκολη και απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. Έχετε ελέγξει τους υποψήφιους γονείς για κληρονομικές παθήσεις, όπως καρδιοπάθειες, νεφρική ανεπάρκεια και δυσπλασίες; Γνωρίζετε το ιστορικό τους; Αν όχι, παίζετε με τη φωτιά και μπορεί να φέρετε στον κόσμο άρρωστα γατάκια.
Ο γαμπρός έχει ξαναζευγαρώσει; Αν ναι, υπάρχει κίνδυνος να μεταδώσει στη γάτα σου από παράσιτα και μύκητες μέχρι ένα κάρο σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, όπως περιτονίτιδα, λευχαιμία ή και AIDS, παθήσεις που δεν εκδηλώνονται στην αρχή και γίνονται αντιληπτές μόνο με αιματολογικές.
Οι περσικές έχουν το υψηλότερο ποσοστό καισαρικών απ' όλες τις φυλές, γιατί έχουν την τάση να κάνουν συστροφή μήτρας ακόμα και στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης. Αν αυτό δεν γίνει αντιληπτό εγκαίρως, τα μικρά -και συχνά η ίδια η μητέρα- κινδυνεύουν να πεθάνουν στον τοκετό.
Μπορεί να ακούγονται υπερβολικά όλα αυτά, αλλά δεν είναι. Εσύ δεν θα έκανες ποτέ παιδί με έναν άγνωστο που γνώρισες σ' ένα μπαρ. Γιατί αφήνεις τη γάτα σου να το κάνει;
Όταν μια γυναίκα μένει έγκυος κάνει χίλιες εξετάσεις και έχει ένα λόχο γιατρούς να την παρακολουθούν σ' όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης. Αλλά όταν πρόκειται για ζώα, τα αφήνουμε όλα στην τύχη πιστεύοντας ότι η "φύση" θα φροντίσει το πράγμα από μόνη της. Ξεχνάμε ότι η φύση εξαλείφει τα λάθη της.
Συγγνώμη αν ακούγομαι σκληρή, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα πέρα απ' τις "χνουδόμπαλες".
LILY
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ δεν θεωρώ καθόλου λυπηρό το ότι οι γνωστές σου θέλουν γάτα ράτσας, αλλά το θεωρώ λυπηρό που οι ίδιοι άνθρωποι, που πιθανόν να ακουμπάνε περιουσίες σε άλλα καταναλωτικά αγαθά, όταν πρόκειται για ζώα, πάνε να την βγάλουν τζάμπα. Γιατί αυτό είναι το θέμα τους. Αν πραγματικά ήθελαν περσική, θα είχαν αγοράσει ήδη. Απλό είναι.
Προτού προχωρήσεις σε ζευγάρωμα, θα σου πρότεινα να διαβάσεις αυτό το άρθρο.
Η εκτροφή είναι δύσκολη και απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. Έχετε ελέγξει τους υποψήφιους γονείς για κληρονομικές παθήσεις, όπως καρδιοπάθειες, νεφρική ανεπάρκεια και δυσπλασίες; Γνωρίζετε το ιστορικό τους; Αν όχι, παίζετε με τη φωτιά και μπορεί να φέρετε στον κόσμο άρρωστα γατάκια.
Ο γαμπρός έχει ξαναζευγαρώσει; Αν ναι, υπάρχει κίνδυνος να μεταδώσει στη γάτα σου από παράσιτα και μύκητες μέχρι ένα κάρο σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, όπως περιτονίτιδα, λευχαιμία ή και AIDS, παθήσεις που δεν εκδηλώνονται στην αρχή και γίνονται αντιληπτές μόνο με αιματολογικές.
Οι περσικές έχουν το υψηλότερο ποσοστό καισαρικών απ' όλες τις φυλές, γιατί έχουν την τάση να κάνουν συστροφή μήτρας ακόμα και στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης. Αν αυτό δεν γίνει αντιληπτό εγκαίρως, τα μικρά -και συχνά η ίδια η μητέρα- κινδυνεύουν να πεθάνουν στον τοκετό.
Μπορεί να ακούγονται υπερβολικά όλα αυτά, αλλά δεν είναι. Εσύ δεν θα έκανες ποτέ παιδί με έναν άγνωστο που γνώρισες σ' ένα μπαρ. Γιατί αφήνεις τη γάτα σου να το κάνει;
Όταν μια γυναίκα μένει έγκυος κάνει χίλιες εξετάσεις και έχει ένα λόχο γιατρούς να την παρακολουθούν σ' όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης. Αλλά όταν πρόκειται για ζώα, τα αφήνουμε όλα στην τύχη πιστεύοντας ότι η "φύση" θα φροντίσει το πράγμα από μόνη της. Ξεχνάμε ότι η φύση εξαλείφει τα λάθη της.
Συγγνώμη αν ακούγομαι σκληρή, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα πέρα απ' τις "χνουδόμπαλες".
δεν θέλω να ακουστώ ανευθυνη αλλά τα θεωρώ λίγο υπερβολικά όλα αυτά! ειδικά από την στιγμή που η γάτα μου πάει περισσότερες φορές στον γιατρό απ'ότι εγώ!
παρ'όλα αυτά ευχαριστώ για τις πληροφορίες....θα προσπαθήσω να την παρακολουθεί η κτηνίατρος όσο το δυνατόν συχνότερα....αν μείνει τελικά εγγυος!
τώρα μπορεί για τα χρήματα να μην έχεις άδικο αλλά και πάλι απο την στιγμή που υπάρχουν ράτσας να χαρίζονται γιατί να σκάσουν 450ε που έδωσα εγώ για παράδειγμα?
όσον αφορά τον γάτο της υπόθεσης είναι ελεγμένος, δεν έχει ζευγαρώσει ξανά, και περιμένει την δική μου πριν στειρωθεί και αυτός!
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Μπραβο σου που φροντιζεις τοσο καλα τη γατα σου ωστε παει περισσοτερο απο εσενα στο γιατρο.
Το θεμα ειναι οτι δεν ζζουμε σε εναν κοσμο που ολοι τα φροντιζουν ετσι τα ζωα τους μακαρι να ζουσαμε και να τα αγαπουσαμε ολοι και να τα αφηναμε να γεννανε κατα βουληση..
Παρε υποψην και το ενδεχομενο της εγλαταλλειψης της μη φροντιδας των αλλων γιατι διαφορετικα θα νομιζεςι οτι τα εδωσες σε καλα σπιτια και δεν θα κανεις ελενχο. Η παλι μπορει ναχαρεις οταν και οι φιλοι σου ζευγαρωσουν τα δικα τους.
Τα ζωα δεν ειναι αντικειμενο πωλησης οντως καλα κανεις κςι χαριζεις το θεμα ειναι οτι επειδη δεν εχεις καμμια επαφη με την διασωση κακοποιημενων ζωων η αδεσποτων οπως οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν αντιλαμβανεσαι οπως και η γιατρος σου σε τι κινδυνους εκθετεις οχι μονο αυτα τα γατακια και τους απογονους τους αλλα και αλλα ζωα μακρυτριχα αδεσποτα που δεν θα εβρισκαν σπιτι.
Πολλοι αθρωποι εινα ετσι και περα απο την δικη τους γατα δεν γνωριζουν τι επιδραση εχει μια απλη αποφαση τους στο συνολο και γι αυτο εχουμε αμετρητα ζωα στους δρομους
LILY
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το λυπηρο ειναι οτι δεν αντιλαμβανεσαι οτι η καθε σου πραξη οπως και οι πραξεις ολων μας εχει επιδραση αμεσα σε μια γενικότερη κατασταση.
Μπραβο σου που φροντιζεις τοσο καλα τη γατα σου ωστε παει περισσοτερο απο εσενα στο γιατρο.
Το θεμα ειναι οτι δεν ζζουμε σε εναν κοσμο που ολοι τα φροντιζουν ετσι τα ζωα τους μακαρι να ζουσαμε και να τα αγαπουσαμε ολοι και να τα αφηναμε να γεννανε κατα βουληση..
Παρε υποψην και το ενδεχομενο της εγλαταλλειψης της μη φροντιδας των αλλων γιατι διαφορετικα θα νομιζεςι οτι τα εδωσες σε καλα σπιτια και δεν θα κανεις ελενχο. Η παλι μπορει ναχαρεις οταν και οι φιλοι σου ζευγαρωσουν τα δικα τους.
Τα ζωα δεν ειναι αντικειμενο πωλησης οντως καλα κανεις κςι χαριζεις το θεμα ειναι οτι επειδη δεν εχεις καμμια επαφη με την διασωση κακοποιημενων ζωων η αδεσποτων οπως οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν αντιλαμβανεσαι οπως και η γιατρος σου σε τι κινδυνους εκθετεις οχι μονο αυτα τα γατακια και τους απογονους τους αλλα και αλλα ζωα μακρυτριχα αδεσποτα που δεν θα εβρισκαν σπιτι.
Πολλοι αθρωποι εινα ετσι και περα απο την δικη τους γατα δεν γνωριζουν τι επιδραση εχει μια απλη αποφαση τους στο συνολο και γι αυτο εχουμε αμετρητα ζωα στους δρομους
αχ κορίτσια γιατί τόση αυστηρότητα χωρίς να ξέρετε κάποιον?
γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα των αδέσποτων λόγω ασυνειδησίας και αδιαφορίας! γι'αυτό έχω στειρώσει 4 αδέσποτες γάτες και τις φροντίζω όσο καλύτερα μπορώ, η δε κτηνιατρός μου τα μισά ζώα του Γέρακα (και υποθέτω απλά δεν έχει βρει τα άλλα μισά)! και αν είχα περισσότερα λεφτά θα το έκανα για περισσότερες!
σαφώς και έχω κάνει το 1/100 από αυτά που κάνουν άλλοι και που διαβάζω σε αυτό το site, αλλά αυτές είναι οι δυνατοτητές μου και θεωρώ άδικο λίγο τον τρόπο που απαντάτε!
έγραψα και πριν.....τα γατάκια θα πάνε σε καλά χέρια τα οποία τα βλέπω συχνά και είναι 1000% σίγουρο ότι δεν θα τα εγκαταλείψουν καποια στιγμή!
συνγώμη για το παράπονο αλλά η κρίση και κατάκριση είναι καλή σίγουρα, αλλα μέχρι ένα σημείο και όταν γνωρίζεις τον άλλο και τις πράξεις του. δεν νομίζω ότι είναι τόσο κακό να θέλεις να ζευγαρώσεις ένα ζώο, πόσο μάλλον όταν έχεις φροντίσει να το κάνεις με υπευθυνο (θεωρώ) τρόπο!
ruko
Διάσημο μέλος
Μπορεί να γνωρίζεις το πρόβλημα των αδεσπότων, αλλά εξίσου μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό των "καθαρόαιμων" με τα χιλιάδες προβλήματα υγείας που αναγκάζουν τους ιδιοκτήτες τους να τα τρέχουν κάθε λίγο και λιγάκι στον κτηνίατρο. Όλα αυτά προέρχονται από ανεύθυνα ζευγαρώματα ιδιωτών (και ενίοτε εκτροφέων - για να είμαι δίκαιη) που πολύ απλά δεν ξέρουν τι κάνουν.
Δεν σε κατακρίνω ούτε σε κράζω, μην το παίρνεις έτσι. Αλλά το πρόβλημα είναι μεγάλο και υπαρκτό. Έχω δει πολλές φορές νεαρότατα ζώα που παρουσιάζουν μη αναστρέψιμα προβλήματα υγείας ή και πεθαίνουν, επειδή κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ελέγξει αυτά που σου λέω.
Τα γράφω μόνο για να δείξω ότι το ζευγάρωμα δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση όσο φαίνεται και ότι αυτός που το επιχειρεί έχει και ευθύνη για τα μικρά που θα έρθουν στον κόσμο.

Btw, δεν ξέρω πολλά από τιμές, αλλά τα 450 ευρώ που πλήρωσες για Ιμαλαΐων μου φαίνονται πολύ λίγα. Από πού την πήρες;
LILY
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν διαφωνώ, αλλά ο υπεύθυνος τρόπος είναι αυτός που σου περιέγραψα παραπάνω και τον οποίο θεωρείς υπερβολικό. Κι όμως, αυτό κάνουν όλοι οι σοβαροί εκτροφείς, που βάζουν πολλά χιλιάρικα απ' την τσέπη τους για κάθε γέννα.
Μπορεί να γνωρίζεις το πρόβλημα των αδεσπότων, αλλά εξίσου μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό των "καθαρόαιμων" με τα χιλιάδες προβλήματα υγείας που αναγκάζουν τους ιδιοκτήτες τους να τα τρέχουν κάθε λίγο και λιγάκι στον κτηνίατρο. Όλα αυτά προέρχονται από ανεύθυνα ζευγαρώματα ιδιωτών (και ενίοτε εκτροφέων - για να είμαι δίκαιη) που πολύ απλά δεν ξέρουν τι κάνουν.
Δεν σε κατακρίνω ούτε σε κράζω, μην το παίρνεις έτσι. Αλλά το πρόβλημα είναι μεγάλο και υπαρκτό. Έχω δει πολλές φορές νεαρότατα ζώα που παρουσιάζουν μη αναστρέψιμα προβλήματα υγείας ή και πεθαίνουν, επειδή κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ελέγξει αυτά που σου λέω.
Τα γράφω μόνο για να δείξω ότι το ζευγάρωμα δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση όσο φαίνεται και ότι αυτός που το επιχειρεί έχει και ευθύνη για τα μικρά που θα έρθουν στον κόσμο.
Btw, δεν ξέρω πολλά από τιμές, αλλά τα 450 ευρώ που πλήρωσες για Ιμαλαΐων μου φαίνονται πολύ λίγα. Από πού την πήρες;
ok, δεκτό! θα τα λάβω όλα σοβαρά υποψην μου και θα προσεξω ιδιαίτερα τα πάντα!
από ένα pet shop στην μαραθώνος!
Sof
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επίσης η Νάντια που έχει ένα ζευγάρι Ιμαλαίων δεν μπόρεσε να τα ζευγαρώσει γιατί ο οίστρος της δικής της ήταν πολύ αθόρυβος και ο αρσενικός της τελικά δεν κατάφερε να τη ζευγαρώσει...
Εύχομαι να πάνε όλα καλά και σύντομα να έχεις χνουδομπαλάκια!!![]()
Aλήθεια είναι αυτό...
Ο Φάτσας μου (περσίας) δεν μου έδειξε ποτέ σημάδια οίστρου, άκόμα και όταν του φέραμε νύφη να ζευγαρώσει δεν έκανε τίποτα...παρ'ότι την είχαμε σπίτι ένα μήνα.
Ο Φρίξος (Ιμαλαϊων) είναι τώρα 11 μηνών και δεν έχει δείξει κανένα σημάδι επίσης. Παρ'ότι ζει με την Μαριλού

Τα ζώα μου εμένα είναι ανέραστα, πάει και τελείωσε

Πάντως - μπορεί να κάνω λάθος
- νομίζω πως όσο μεγαλύτερη θελήσει να ζευγαρώσει τόσο το καλύτερο.Εγώ θα ένιωθα καλύτερα να έκλεινε τον χρόνο η δικιά μου πριν μείνει έγκυος.
moukelis
Επιφανές μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Εγώ θα ένιωθα καλύτερα να έκλεινε τον χρόνο η δικιά μου πριν μείνει έγκυος
- Θεαματική μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου. Τα αστείρωτα θηλυκά σκυλιά έχουν 16 φορές περισσότερες πιθανότητες για καρκίνο του στήθους από όσα στειρώθηκαν πριν τον πρώτο οίστρο τους (σε ηλικία 8 - 12 μηνών).
- Αν στειρώσουμε ένα ζώο πριν τον πρώτο οίστρο, η πιθανότητα εμφάνισης αυτού του καρκίνου είναι μόλις 1%, αν το στειρώσουμε σε ηλικία 2 χρόνων το αντίστοιχο ποσοστό είναι 5%. Επίσης, είναι αδύνατο να εμφανισθεί καρκίνος των ωοθηκών ή της μήτρας σε ένα στειρωμένο θηλυκό. Ανάλογα είναι και τα αποτελέσματα στα αρσενικά σκυλιά, όσον αφορά τα είδη καρκίνου των γεννητικών οργάνων.
- Εξάλειψη του κινδύνου κάποιων λοιμώξεων. Για παράδειγμα, ένα μη στειρωμένο θηλυκό μπορεί να παρουσιάσει μία λοίμωξη γνωστή ως πυομήτρα, που συνήθως είναι θανατηφόρα αν δεν εγχειρισθεί το ζώο. Με τη στείρωση, ωοθήκες και μήτρα αφαιρούνται, συνεπώς αυτός ο κίνδυνος δεν υφίσταται πλέον. Στα αρσενικά η στείρωση μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες λοιμώξεων του προστάτη.
LILY
Εκκολαπτόμενο μέλος
- Θεαματική μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου. Τα αστείρωτα θηλυκά σκυλιά έχουν 16 φορές περισσότερες πιθανότητες για καρκίνο του στήθους από όσα στειρώθηκαν πριν τον πρώτο οίστρο τους (σε ηλικία 8 - 12 μηνών).
- Αν στειρώσουμε ένα ζώο πριν τον πρώτο οίστρο, η πιθανότητα εμφάνισης αυτού του καρκίνου είναι μόλις 1%, αν το στειρώσουμε σε ηλικία 2 χρόνων το αντίστοιχο ποσοστό είναι 5%. Επίσης, είναι αδύνατο να εμφανισθεί καρκίνος των ωοθηκών ή της μήτρας σε ένα στειρωμένο θηλυκό. Ανάλογα είναι και τα αποτελέσματα στα αρσενικά σκυλιά, όσον αφορά τα είδη καρκίνου των γεννητικών οργάνων.
- Εξάλειψη του κινδύνου κάποιων λοιμώξεων. Για παράδειγμα, ένα μη στειρωμένο θηλυκό μπορεί να παρουσιάσει μία λοίμωξη γνωστή ως πυομήτρα, που συνήθως είναι θανατηφόρα αν δεν εγχειρισθεί το ζώο. Με τη στείρωση, ωοθήκες και μήτρα αφαιρούνται, συνεπώς αυτός ο κίνδυνος δεν υφίσταται πλέον. Στα αρσενικά η στείρωση μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες λοιμώξεων του προστάτη.
σκοπευω να την ζευγαρώσω αφού κλείσει 1 χρόνο....στον επόμενο οίστρο.........που όμως απ'ότι έχω καταλάβει δεν θα ξέρω πότε είναι.....άρα η γάτα μάλλον θα στειρωθεί!

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool