bella sofia
Νεοφερμένο μέλος
Και τι θα ήταν καλύτερο να πάρω αρσενικό ή θηλυκό για να κάνει παρέα στην bella?

Θα προτιμούσα αρσενικό αλλά δεν ξέρω αν μου δημιουργήσουν προβλήματα κατά την περίοδο που θέλουν να ζευγαρώσουν...
Αν υπάρχει κάποιος που να χει θηλυκό και αρσενικό μες στο σπίτι,χωρίς να τα χει στειρώσει φυσικά,ας μου μιλήσει για την εμπειρία του...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
γιατι να μην ειναι στειρωμενα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
bella sofia
Νεοφερμένο μέλος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
θες ή δεν θες να απαραραχθουν, δεν καταλαβα..
moukelis
Επιφανές μέλος
Θελετε να παρετε παρεα για τη γατουλα σας,ή να ασχοληθειτε με την εκτροφη;
bella sofia
Νεοφερμένο μέλος
Λοιπόν...υπήρχε μία σκέψη στο μυαλό μου για δεύτερη γάτα,που μέσα απο την συζήτηση μας εδώ ενισχύθηκε.Και λέω αφού είναι να πάρω και άλλη γάτα γιατί να μην πάρω ένα αρσενικό να μου κάνουν όμορφα γατάκια και να τα χαρίσω στους ζωόφιλους φίλους μου...Σε καμία περίπτωση δέν θέλω να ασχοληθώ με την εκτροφή...
moukelis
Επιφανές μέλος
Ωραια η σκεψη σου,αλλα δυστυχως ή ευτυχως το θεμα δεν ειναι τοσο απλο.Απαιτουνται εξετασεις,οι γατουλες να ειναι και οι δυο εκτροφης,για να αποφευχθουν προβληματα υγειας και δικων τους και των μικρων,πολυ μελετη σχετικα με τη φυλη,πολυ χρονο,αρκετα εξοδα αν χρειαστει η γατουλα φαρμακα ή καισαρικη,και πολυ ορεξη,γιατι μπορει να βρεθεις να ταϊζεις μικρουλια επι εικοσιτετραωρου βασεως.Επισης,θα πρεπει να τους κραταας χωρις ωστε να μην γεννα η θηλυκια σου πανω απο τρεις φορες τα δυο χρονια.Να εχει το δικο της χωρο με τα μικρα,με τα οποια θα πρεπει να ασχοληθεις για να κοινωνικοποιηθουν σωστα,και να τα μεγαλωνεις μεχρι τριων μηνων.
bella sofia
Νεοφερμένο μέλος
Έχεις δίκιο...Μπορεί όμως να την αφήσω να κάνει δύο γέννες και μετά να στειρώσω τον αρσενικό...
Hlianna
Διάσημο μέλος
bella sofia
Νεοφερμένο μέλος
Γιατί πιστεύω πως έχει το δικαίωμα να βιώσει την χαρά της μητρότητας,έστω μία φορά...Δέν ξέρω μπορεί να κάνω και λάθος...με ενδιαφέρει να ακούσω και διαφορετικές απόψεις.
Hlianna
Διάσημο μέλος
Γιατί πιστεύω πως έχει το δικαίωμα να βιώσει την χαρά της μητρότητας,έστω μία φορά...Δέν ξέρω μπορεί να κάνω και λάθος...με ενδιαφέρει να ακούσω και διαφορετικές απόψεις.
για να το κανεις πρεπει να κανεις καποιες εξετασεις που πιστεψε με ειναι πολλες και δαπανηρες να ελεγξεις την λεκανη της γατουλας σου και να εισαι προετοιμασμενη για καθε επιπλοκη που μπορει να προκυψει με οτι αυτο συνεπαγεται..
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
η γατουλα σου τι ηλικια εχει? και γιατι λες οτι μετα αν παρεις αρσενικο θα τον στειρωσεις μονο αυτο? αστειρωτη η γατουλα σου κινδυνευει απο πυομητρα που ειναι πολυ επικινδυνη κατασταση δυστυχως.. οσο για το να γεννησει μια φορα, μπορει η γατουλα καν να μην ειναι εκτροφης και να ταλαιπωρηθει και να κινδυνεψει η υγεια της με μια εγκυμοσυνη..επισης βλεπω οτι εχει γονιδια περσικης , οποτε σιγουρα πρεπει να κανετε δαπανηρες εξετασεις για κληρονομικες-θανατηφορες ασθενειες των περσικων..που δυστυχως ειναι σε μεγαλο ποσοστο..
bella sofia
Νεοφερμένο μέλος

bella sofia
Νεοφερμένο μέλος

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
αν ειναι απο εκτροφειο αναγνωρισμενο απο τον εογ, το πιο πιθανον να μην χρειαστει να γινουν μερικες εξετασεις οπως PKD . καλυτερα να επικοινωνησεις με τον εκτροφεα για να σου διευκρινησει αν οι γονεις της γατουλας εχουν κανει αυτες τις εξετασεις, και αν ειναι γατουλα που μπορει να γεννησειΕίναι καθαρόαιμη περσική,την έχουμε πάρει απο γνωστό εκτροφέα του είδους και ειναι 5 μηνών και υγιείς.Μήπως είναι λίγο υπερβολικό το να γίνουν τόσες πολλέσ εξετάσεις?![]()
Όσο για την εγκυμοσύνη το σκέφτομαι πιο μακροπρόθεσμα...Ακόμα είναι πολύ μικρή.![]()
ναι σιγουρα ειναι πολυ μικρη, ειδικα οι περσικες αργουν να αναπτυχθουν..
moukelis
Επιφανές μέλος
Ωραια,αφου ειναι απο εκτροφειο,ρωτησε τον εκτροφεα της αν ειναι Breed η γατουλα.Οσο για τη χαρα της μητροτητας,μην συγχεεις τα ανθρωπινα συναισθηματα με των ζωων,δεν ειναι τα ιδια.Οι μαμαδες γατες διωχνουν οι ιδιες τα μικρα τους μετα το δευτερο μηνα και καποιες δεν τα θελουν καν για θηλασμο.
bella sofia
Νεοφερμένο μέλος

Επίσης μου μίλησε και μου σύσησε με φωτογραφίες όλο το γεννεολογικό της δένδρο...μαμά,μπαμπά,παππού,γιαγιλα κ.λ.π. ...
moukelis
Επιφανές μέλος
Αρα ειναι breed η γατουλα;Θελω να πω εκτος απο ακεραια μορφολογικα χαρακτηριστικα ειναι απαλλαγμενη κι απο γεννετικες ασθενειες και δυσμορφιες;
bella sofia
Νεοφερμένο μέλος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
τα χαρτια της δλδ τα εχει η γατουλα? και τα πιστοποιητικα υγειας, και για τις εξετασεις των γονιων της για της κληρονομικες ασθενειες? αν επιτρεπεται , ποσο μηνων πηρες την γατουλα?
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool