Οι 10 πρώτες μέρες μας...

nefeli

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η nefeli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 207 μηνύματα.
Γεια σε ολους/ες τους/τις γατοφιλους/ες!Εγραψα πριν απο δεκα μερες για το σιαμεζικο γατουνι μου που κατευθασε απο τη θεσσαλονικη.Οταν το παραλαβαμε ηταν μολις ενος μηνος και αν δεν ηταν τα 510 χιλ που το χωριζαν απο τη μαμα του θα το πηγαινα να μεινει και αλλο μαζι της γιατι ηταν παρα πολυ μικρο και απο οτι εχω διαβασει δεν πρεπει να τα χωριζουμε τοσο νωρις απο τη μαμα τους.Ηταν ημερα σαββατο και ετσι καναμε την πρωτη επισκεψη στον κτηνιατρο,που παρακολουθει και τη λιζα μου(ενα καννις τοϋ σκετη γλυκα) και του εχω απολυτη εμπιστοσυνη,μου ειπε οτι κατι περιεργα σημαδακια σαν αναφυλλαξια που ειχε η μαγια(που μετα μετονομαστηκε σε λιλα γιατι τα ματια της εχουν ενα βιολετι χρωμα πολυ περιεργο και επισης ανταποκρινεται καλυτερα οταν την φωναζουμε)μπορει να ειναι μυκητες τρομαξα.Καθησα και διαβασα οτι βρηκα τοσο εδω οσο και αλλου στο διαδικτυο για της δερματικες παθησεις στη γατα και ξεαγχωθηκα καπως.Τελικα οι εξετασεις εδειξαν οτι το μικρο μας εχει μυκητες και αρχισαμε θεραπεια με λουτρα σε κλιναφαρμ.Επισης απολυμαναμε το σπιτι μου και του φιλου μου που την περναμε συνεχεια μαζι μας και καναμε και προληπτικη θεραπεια στη λιζουλα.Αυτο που με πειραξε ποιο πολυ απο την ιστορια με τους μυκητες ειναι πως για μια εβδομαδα την ειχαμε την καημενη τη λιλα απομονομενη σε ενα δωματιο για να μην κολησει η λιζα και μεταφερθουν και αλλου οι μυκητες και δεν μπορουσε να μας ακολουθει παντου με αποτελεσμα να περναει πολλες ωρες μονη της.Τα καλα νεα ειναι οτι απο την κυριακη που εκανε το δευτερο λουτρο της επαψε να υπαρχει κινδυνος μεταδοτικοτητας και το λιλακι τριγυρνα χαρουμενο παντου.Βλεπω επισης μεγαλη διαφορα στην συμπεριφορα της ειναι πιο παιχνιδιαρα και δειχνει ανακουφισμενη,πριν συνεχεια ξυνοταν,βεβαια εχει πεσει το τριχωμα της σε αρκετα σημεια αλλα δεν ανησυχω γιατι μου πε ο γιατρος οτι οπου παει μυκητας νεκρωνει η τριχα και πεφτει.Με τη λιλα μας ενιωσα πως ειναι να χεις ενα τοσο μικρο πλασματακι αρρωστουλι και να εξαρταται απολυτα απο σενα. Νιωθω εντελως χαζομαμα!Τη χαζευω να κανει παρτσακλιες να θελει να σκαρφαλωσει παντου και ακομα και οταν πεφτει να ξανα προσπαθει να φτασει οτι της γυαλισει.Αυτο που με προβληματιζει ειναι η εκπαιδευση της, με τη λιζα ηταν ευκολο γιατι ειναι σκυλακι, στη λιλα δεν ξερω πως να δειξω τι ειναι κακο.Δαγκωνει στο παιχνιδι και αν μεγαλωσει θα μας κοβει κομματια,πως να την μαλωσω?(ειναι τοσο γλυκα που δεν της αντιστεκεται κανεις!ειδικα ο φιλος μου που η κορη μου την ανεβαζει, το μωρο μου την κατεβαζει!)Ηθελα τελος να ρωτησω αν ειναι της ρατσας το σκαρφαλωμα παντου σαν τσιταχ!:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ότι αφορά την εκπαίδευση της, εδω https://www.ailouros.gr/Προβλήματα/Εκπαίδευση/tabid/166/Default.aspx, θα βρεις πολύ καλές πληροφορίες.
Τωρα για το σκαρφάλωμα παντού σαν Τσιτάχ...αυτό το έχουν οι γάτες! Δεν ειναι ίδιον μιας συγκεκριμένης ράτσας.
Ειναι μικρούλι και υπερκινητικό (όπως και τα παιδάκια), αλλά μεγαλώνοντας θα ηρεμήσει. Πολύ αποτελεσματικό είναι ένα σπρέι με απωθητική μυρωδιά για γατάκια. Ονομάζεται Get Off και πωλειται στα pet shops. Mπορεις να ψεκάσεις με αυτό κουρτίνες, καναπέδες κτλ και γενικά όπου δεν θέλεις να πηγαίνει.

Πολύ καλά κάνεις και δεν τη μαλώνεις αρκεί μια δυνατή φωνή τη στιγμή που κάνει την αταξία.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυτη ειναι η λιλα μας

Συνημμένα

• foto kinhto 104.jpg
    foto kinhto 104.jpg
    578,5 KB · Εμφανίσεις: 100
  • foto kinhto 106.jpg
    foto kinhto 106.jpg
    567,7 KB · Εμφανίσεις: 68
Μια κούκλα είναι! Να τη χαίρεσαι!!!:P

Ευχαριστω για την απαντηση ισμηνη!:)πολυ καλη η σελιδα του αιλουρου, με βοηθησε.Οσο για το σπραϋ θα ρωτησω το απογευμα που θα παω στο γιατρο να τη δει

κουκλίτσα! να σας ζήσει! :inlove:

σας ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια!θα ανεβασω και αλλες φωτογραφιες!Τι θα καναμε εμεις οι καινουργοι γατογονεις χωρις τις συμβοθλες σας:up:

ειναι τοσο ομορφη:inlove: :inlove: :baby: !!

τι κουκλιτσα ειναι αυτη???:inlove: :inlove:

Η λίλα σκίζει...!!!!! κουκλί!!!!!!:up:

βανα απο οτι βλεπω εχεις και εσυ σιαμακι.ηταν τοσο ανοιχτοχρωμο και εσενα μικρο η πιο σκουρο?εχω αγωνια να δω τι χρωμα θα γινει μολις μεγαλωσει και αν θα μεινει το ασπρο σημαδακι στη μυτουλα της:happy:

Πανέμορφο το μικρούλι!!!!
:up: :up: :up: :up: :up:
αχ μη τα βλέπω και θέλω κι άλλα μικρα..... θα καταλήξω μόνη με ενα κοπάδι γατακια!!!!!
Να σου ζήσει χρόνια πολλά και καλα!!!
Και όντως ηρεμουν μεγαλώνοντας, υπομονη....
:) :) :)

:inlove:Κούκλα η Λίλα! Για πότε θα μεγαλώσει είδηση δεν θα πάρεις.

βανα απο οτι βλεπω εχεις και εσυ σιαμακι.ηταν τοσο ανοιχτοχρωμο και εσενα μικρο η πιο σκουρο?εχω αγωνια να δω τι χρωμα θα γινει μολις μεγαλωσει και αν θα μεινει το ασπρο σημαδακι στη μυτουλα της:happy:

ναι, έχω 2 Σιαμεζάκια κια μια κεραμιδόγατα!:) Ναι τα Σιάμ γεννιούνται ολόλευκα και σιγά-σιγά μεγαλώνοντας σκουραίνουν,
Ο αρσενικός μου ο Ρούπι, έχει σκουρήνει περισσότερο απο την θηλυκιά ( την Μπουμπού)!
Ξέρω πάντως πώς οφείλεται σε ένα γονίδιο που ειναι πολύ ευαίσθητο την θερμότητα....και έτσι τα πιο κρύα σημεία του σώματος σκουραίνουν περισσότερο απο τα άλλα (δηλ. μύτούλα, αυτιά και άκρα), δεν ειναι καταπληκτικό??????
Εχω φωτός να δείς, στο gallery.......
πάντως ειναι κουκλί η Λίλα!!!!!!!!!!

τα γατουλια σου βανα ειναι κουκλια να σου ζησουν!πηγαμε την παρασκευη στον κτηνιατρο και μου ειπε να συνεχισω με τα λουτρα σε κλινοφαρμ.ειχαν εξαπλωθει σε ολο της το σωμα οι μυκητες και τωρα η καημενη ειναι ολο μπαλωματα χωρις τριχωμα!της δινω και ενα λαδι με ω3 και ω6 για να δυναμωσει πιο γρηγορα.ο γιατρος μου ειπε επισης οτι μπορει το καινουργιο τριχωμα ισως βγει λιγο πιο σκουρο λογο διαταραχης της μελανινης στα σημεια που προσβληθηκαν.θα δουμε!σημασια εχει οτι ειναι χαρουμενη και μεγαλωνει πολυ γρηγορα.καθε μερα κανει και καινουργια κολπα :up:

ευχαριστώ nefeli, θα δείς η σχέση σου με την Λίλα θα γίνει
αυτοκόλλητη..;) ...το έχουν αυτό τα σιάμ, δένονται πολύ με αυτούς που τα προσέχουν!!!!

Εχεις δικιο για το δεσιμο!Ηδη νομιζω η λιλα με θεωρει μαμα της.ερχεται και κουρνιαζει πανω μου χουρχουριζοντας και προσπαθει να θυλασει απο τη μπλουζα μου.Ακομα δεν μαςαφηνει να κανουμε καμια δουλεια,μας περνει απο πισω και προσπαθει να τραβηξει την προσοχη μας.

Εχω μερικες αποριες σχετικα με τη λιλα μου!Το τριχωμα της ειναι πολυ αραιο ακομα σαν να ναι της γεννας,ειναι φυσιολογικο αυτο για ενα γατακι 7 εβδομαδων?η μηπως οφειλεται στην εξασθενιση απο τους μηκυτες?επισης ποσο καιρο θα παρει να φυτρωσει καινουργιο τριχωμα οπου της εχει πεσει?:(φοβαμαι πως δεν εχουμε μεγαλη βελτιωση,ολο αδειαζει το τριχωμα της,την παρασκευη θα την παω παλι στο γιατρο.ελπιζω να γινει γρηγορα καλα!επισης ηθελα να ρωτησω σε τι ηλικια ειναι προτιμοτερο να την στειρωσω :hmm:

την παρασκευη θα την παω παλι στο γιατρο.ελπιζω να γινει γρηγορα καλα!επισης ηθελα να ρωτησω σε τι ηλικια ειναι προτιμοτερο να την στειρωσω :hmm:
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=23019 Εδω θα βρεις απαντήσεις για την ηλικία της στείρωσης. Οι απόψεις των γιατρών διαφέρουν, αλλά γίνεται μετά την ενηλικίωση πάντα (7-8 μηνών).
Οσον αφορά τους μύκητες ένα ξέρω εγώ: Eιναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν και θέλει πολλή μεγάλη υπομονή.

Μπήκα και είδα το γατούνι στη gallery και μου κάνει εντύπωση που έχει άσπρα πατουσάκια. Μήπως είναι διασταύρωση με Βιρμανίας ή με κάποια άλλη ράτσα?

και εμενα ισμηνη μου με εχει προβληματισει:hmm: το χρωμα της,ειναι ασπρα τα πατουσακια της και το μουσουδι της μεχρι αναμεσα στα ματια.η κυρια που την πηρα μου ειπε οτι ειναι σιαμ και οτι ειχε και τη μαμα και το μπαμπα της.γενικα μου φαινεται πολυ ανοιχτοχρωμο για την ηλικια του.θα δειξει!οσο για τους μυκητες υπομονη και παλι υπομονη,με καταγρατζουναει :(οταν της κανω λουτρο με κλ ιναφαρμ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back