toufakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
καλημερα σε ολους. θα ηθελα την γνωμη σας για ενα θεμα.εχω μια γατουλα στειρωμενη, τον γεναρη στειρωθηκε. την προηγουμενη εβδομαδα αρχισε να κατουραει σε διαφορα ασχετα μερη μεσα στο σπιτι, κατι που δεν ειχε ξανακανει ποτε. το σαββατο που πηγαμε στον κτηνιατρο και το συζητουσαμε μου ειπε οτι αυτο μπορει να ειναι συμπτωμα οιστρου. η απορια μου ηταν οιστρος σε στειρωμενη γατα? μου απαντησε λοιπον οτι αν δεν της εχουν αφαιρεσει τις ωοθηκες οι ορμονες συνεχιζουν να λειτουργουν, οπωσ επισης συνεχιζει να κινδυνευει απο πυομητρα. το μονο που δεν μπορει ειναι να συλλαβει αφου εχει αφαιρεθει η μητρα. να σας πω οτι αλλος της εκανε την στειρωση, απλα δεν θελω να τον ξαναδω μπροστα μου γιατι την ειχα 3 μηνες αρρωστη μετα την στειρωση. ο δευτςρος θεωρει οτι αν δεν εχουν αφαιρεθει οι ωοθηκες πρεπει να γινει. ποια η γνωμη σας?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιβανα
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιβανα
Επιφανές μέλος
σε αυτη τη χωρα πρεπει να ζηταμε πραγματα σα γιατροι, γιατι καποια πραγματα δεν ειναι αυτονοητα......

JohnDVM
Διάσημο μέλος

toufakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
toufakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
φανταζομαι βεβαια οτι ολα αυτα με ενα υπερηχο φαινονται, οποτε θα επρεπε να τα ειχαν ελεγξει τοτε.καποιες φορες και οταν γινεται πληρη ωοθηκουστερεκτομη μπορει να μεινει καποιο κομματι της ωοθηκης γιατι ειναι τυλιγμενο με λιπος , ειτε γιατι ειναι πολυ βαθια μεσα και δεν το φτανει να κοπει ολοκληρο , αλλα μπορει να υπαρχει και καποια εκτοπη ωοθηκη![]()
toufakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
τελικα πρεπει να γινουμε κτηνιατροι για να ελεγχουμε αυτα που τους κανουν. ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!φιλικη συμβουλη προς ολα τα παιδια που εχουν γατακια θηλυκα κ σκοπευουν να τα στειρωσουν. ζητατε να σας κανουν ωοθηκυστερεκτομη οταν τα πατε για στειρωση......
σε αυτη τη χωρα πρεπει να ζηταμε πραγματα σα γιατροι, γιατι καποια πραγματα δεν ειναι αυτονοητα......![]()
ιβανα
Επιφανές μέλος
τουφακο, μηπως θα πρεπει να το δειτε με ενα υπερηχο με τον τωρινο σου γιατρο για πιο σιγουρα? γιατι αν εχουν αφαιρεθει απο τον 1ο γιατρο, αλλαζει το πραγμα.....
ειδες τι ειπε πιο πανω ο ντοκτορ.....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
toufakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
οχι δεν ειναι σιγουρο.σε ενα μηνα θα της κανουμε υπερηχο στην καρδια, γιατι εχει ενα προβλημα που το παρακολοθουμε τακτικα και θα της κανουμε και στην κοιλια να δουμε.τελικα ομως, δεν ειναι σιγουρο οτι δεν εχουν αφαιρεθει οι ωοθηκες απο οτι καταλαβα....η κανω λαθος?τουφακο, μηπως θα πρεπει να το δεις πρωτα σιγουρα? γιατι αν εχουν αφαιρεθει απο τον 1ο γιατρο, αλλαζει το πραγμα.....
![]()
ιβανα
Επιφανές μέλος
οχι δεν ειναι σιγουρο.σε ενα μηνα θα της κανουμε υπερηχο στην καρδια, γιατι εχει ενα προβλημα που το παρακολοθουμε τακτικα και θα της κανουμε και στην κοιλια να δουμε.
περαστικα πολλα...ενημερωσε μας τελικα για τα αποτελεσματα, εχω περιεργεια να δω αν τις αφαιρεσε τελικα....
παντως εχουν υπαρξει περιπτωσεις που οντως δεν εχουν αφαιρεθει οι ωοθηκες........
για να δουμε στη δικια σου γατουλα. ευχομαι να τις εχει αφαιρεσει πραγματικα, για να μην ξαναμπει η καημενουλα σε διαδικασια χειρουργειου ξανα.......
aretha
Περιβόητο μέλος
Αν αποκλειστούν οι άλλες αιτίες τότε, όπως σου είπαν και πιο πάνω, κάνε ένα υπερηχογράφημα στη γατούλα για να διαπιστώσετε αν όντως χρειάζεται να ξαναγίνει επέμβαση.
ιβανα
Επιφανές μέλος
καποιες φορες και οταν γινεται πληρη ωοθηκουστερεκτομη μπορει να μεινει καποιο κομματι της ωοθηκης γιατι ειναι τυλιγμενο με λιπος , ειτε γιατι ειναι πολυ βαθια μεσα και δεν το φτανει να κοπει ολοκληρο , αλλα μπορει να υπαρχει και καποια εκτοπη ωοθηκη![]()
γι'αυτο λενε οτι η στειρωση στα θηλυκα ειναι πιο περιπλοκη......

Kαλημέρα σας...είμαι καινουριο μελος !
Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον κτηνίατρο στο forum ...
εχω μια γατα 2 χρονών...πέρυσι της κάναμε στείρωση (υστερεκτομή)και φέτος έχει αρχίσει να φέρεται λές και σέρνει πάλι,
έχουμε κουφαθεί....
Υπάρχει μήπως η περίπτωση να την έχουν απλά ανοίξει και να μην της κάναν την επεμβαση???Και γιατί μετά απο έναν χρόνο παρουσιάζει αυτά τα συμπτώματα.?..
Σας παρακαλώ ας μου απαντήσει κάποιος..
Ευχαριστώ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Καλημερα!
Εχει γινει ολικη αφαιρεση της μητρας και των ωοθηκων;Μηπως εχει μεινει κατι μεσα;Μπορειτε να ρωτησετε και το γιατρο του φορουμ εδω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Μετέφερα το ποστ σου σε καινούργιο θέμα για να το δουν όλοι.Δεν υπάρχει περίπτωση να μην της έκαναν την επέμβαση, αλλά μπορεί να έμεινε μέσα κάποιο κομμάτι από τις ωοθήκες (; ) και αυτό να προκαλεί τα συμπτώματα του οίστρου.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Ναι, μπορεί απλά να της έκανε περίδεση, ή μερική αφαίρεση ή να έμεινε μέσα ωοθήκη...
Με έναν υπέρηχο μπορείτε να δείτε τί συμβαίνει, είτε στον ίδιο ή σε άλλον.. εφόσον προκύψει ότι ο πρώτος δεν ήταν σωστός απέναντί σας.

Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
Καλημέρα και από εμένα .Ρε παιδιά έχω αρχίσει με όλα αυτά και σκέφτομαι να πάω τη Μπιζού για υπέρηχο...Λες να μην της τα έχει αφαιρέσει όλα????
natalouko
Επιφανές μέλος

Σήμερα που θα κάνουμε υπερηχογράφημα θα δούμε τι τελικά έχει γίνει...
Αδυνατώ να καταλάβω γιατί χρησιμοποιούν την μέθοδο της μη αφαίρεσης όλων των γεννητικών οργανών της γάτας οι κτηνίατροι...

και αν δείξει τίποτα τέτοιο θα κάνω καταγγελία στον κτηνίατρο για την ταλαιπωρία του ζωντανού και
της δικής μας.
Όταν λέμε οτι θέλουμε ολική υστερεκτομή δε νομίζω να εννοούμε κάτι άλλο εκτός απο αυτό που λέει η λέξη??!!

kaith18927
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σας!Χρειάζομαι επειγόντως τα φώτα σας!Έχω 1 γατούλα την οποία στείρωσα πέρσι παραμονές Χριστουγέννων!Το πρόβλημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι,όπου η γατούλα παρουσίαζε σημάδια οίστρου.Η κτηνίατρος μου είπε πως έπρεπε να της κάνουμε μια ένεση καταπραυντική.Φοβόμουνα,γιατί έχω ακούσει ότι τέτοιου είδους ενέσεις προκαλούν κακό,αλλά μου είπε πως αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και την εμπιστεύτηκα.Εδώ και 3 μέρες όμως 1 χρόνο και 1 μήνα μετά τη στείρωση η γατούλα μου ξαναπαρουσίασε οίστρο,πολύ έντονο αυτή τη φορά.Ούρησε εκτός αμμολεκάνης στην κουβέρτα της,πράγμα που δεν έχει ξανακάνει,έκανε τα κακά της στην αμμολεκάνη και δεν τα σκέπασε και εδώ και 3 μέρες φωνάζει δυνατά.Στο σπίτι υπάρχει και ένας γάτος στειρωμένος και αυτός,που τραβάει τα πάνδεινα.
Προσπάθησε βέβαια να την "εξυπηρετήσει",μάταια όμως.Η κτηνίατρος μου είπε πως γίνονται εκκρίσεις από τα επινεφρίδια,κάτι που είναι φυσιολογικό.Επειδή δεν πείστηκα πήρα και 2 άλλους κτηνιάτρους οι οποίοι μου είπαν πως μπορεί κατά τη διάρκεια της στείρωσης να ξέμεινε κάποιος ιστός ή να είναι από τότε που γεννήθηκε έτσι και με τη στείρωση δε αφαιρέθηκε.Έκτοπο μου το είπαν κάτι τέτοιο.
Για να μη μακρηγορώ η κτηνίατρος μου,συνιστά να ξαναγίνει ένεση.Και τι θα γίνει 2 φορές το χρόνο θα της κάνω ένεση και η στείρωση,που βοήθησε;Γιατί αν έβγαινε έξω σίγουρα θα είχε ζευγαρώσει,οπότε θα κινδύνευε από αρρώστειες.Δηλαδή μόνο από πιθανή εγκυμοσύνη την προφύλαξα;
Οι άλλοι 2 κτηνίατροι μου είπαν πως πρέπει να γίνει υπέρηχος,που στοιχίζει 110 ευρώ και δεν είναι και σίγουρο ότι θα ανιχνεύσει τι συμβαίνει.Μετά το επόμενο βήμα είναι να την ξανανοίξουν.Μου είπαν βέβαια ότι δεν κινδυνεύει η υγεία της,αν δεν κάνω κάτι.Εγώ όμως τη βλέπω και υποφέρει.
Τι να κάνω;Ποια συμβουλή να ακολουθήσω;
Υ.Γ η κτηνίατρος μου,επιμένει πως μέσα δεν έμεινε κανένα υπόλειμμα μήτρας ή ωοθηκών
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool