Οίστρος μετά από 1 χρόνο στείρωση
Καλησπέρα σας!Χρειάζομαι επειγόντως τα φώτα σας!Έχω 1 γατούλα την οποία στείρωσα πέρσι παραμονές Χριστουγέννων!Το πρόβλημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι,όπου η γατούλα παρουσίαζε σημάδια οίστρου.Η κτηνίατρος μου είπε πως έπρεπε να της κάνουμε μια ένεση καταπραυντική.Φοβόμουνα,γιατί έχω ακούσει ότι τέτοιου είδους ενέσεις προκαλούν κακό,αλλά μου είπε πως αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και την εμπιστεύτηκα.Εδώ και 3 μέρες όμως 1 χρόνο και 1 μήνα μετά τη στείρωση η γατούλα μου ξαναπαρουσίασε οίστρο,πολύ έντονο αυτή τη φορά.Ούρησε εκτός αμμολεκάνης στην κουβέρτα της,πράγμα που δεν έχει ξανακάνει,έκανε τα κακά της στην αμμολεκάνη και δεν τα σκέπασε και εδώ και 3 μέρες φωνάζει δυνατά.Στο σπίτι υπάρχει και ένας γάτος στειρωμένος και αυτός,που τραβάει τα πάνδεινα.
Προσπάθησε βέβαια να την "εξυπηρετήσει",μάταια όμως.Η κτηνίατρος μου είπε πως γίνονται εκκρίσεις από τα επινεφρίδια,κάτι που είναι φυσιολογικό.Επειδή δεν πείστηκα πήρα και 2 άλλους κτηνιάτρους οι οποίοι μου είπαν πως μπορεί κατά τη διάρκεια της στείρωσης να ξέμεινε κάποιος ιστός ή να είναι από τότε που γεννήθηκε έτσι και με τη στείρωση δε αφαιρέθηκε.Έκτοπο μου το είπαν κάτι τέτοιο.
Για να μη μακρηγορώ η κτηνίατρος μου,συνιστά να ξαναγίνει ένεση.Και τι θα γίνει 2 φορές το χρόνο θα της κάνω ένεση και η στείρωση,που βοήθησε;Γιατί αν έβγαινε έξω σίγουρα θα είχε ζευγαρώσει,οπότε θα κινδύνευε από αρρώστειες.Δηλαδή μόνο από πιθανή εγκυμοσύνη την προφύλαξα;
Οι άλλοι 2 κτηνίατροι μου είπαν πως πρέπει να γίνει υπέρηχος,που στοιχίζει 110 ευρώ και δεν είναι και σίγουρο ότι θα ανιχνεύσει τι συμβαίνει.Μετά το επόμενο βήμα είναι να την ξανανοίξουν.Μου είπαν βέβαια ότι δεν κινδυνεύει η υγεία της,αν δεν κάνω κάτι.Εγώ όμως τη βλέπω και υποφέρει.
Τι να κάνω;Ποια συμβουλή να ακολουθήσω;
Υ.Γ η κτηνίατρος μου,επιμένει πως μέσα δεν έμεινε κανένα υπόλειμμα μήτρας ή ωοθηκών
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.