Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Ειναι λογικο να εχει την ιδια συμπεριφορα,γιατι παρολο που στειρωθηκε ,οι ορμονες του ακομα κυκλοφορουν στο αιμα.Θα χρειαστουν καποιοι μηνες για να "καθαρισει" εντελως.Επισης σιγουρα υπαρχει και ο παραγοντας "συνηθεια" .Υπομονη.Ελπιζω να διορθωθει η κατασταση σιγα σιγα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπομονή έχουμε αλλά περισσότερο λυπόμαστε τον γατούλη που υποφέρει.
Μέχρι και το "γουργούρισμα" που κάνουν οι γατούλες έχει σταματήσει
, ας ελπίσουμε όταν θα συνέλθει και να ξαναγίνει όπως ήταν. Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη που άνοιξα νέο θέμα, αν και γενικά δε μου αρέσει να ανοίγω νέα θέματα, αφού ήδη υπήρχε αντίστοιχο αλλά ακόμα δεν έχω μάθει το φόρουμ
. Είναι και λιγάκι δαιδαλώδες ... 
Spiderwoman
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πρόσεχε μόνο μην οι αρσενικοί πληγώσουν το σβέρκο στις θηλυκές και μην ανησυχείς.
Επίσης τα επινεφρίδια απελευθερώνουν και σεξουαλικές ορμόνες, οπότε αρσενικά και θηλυκά μυρίζουν διαφορετικά και σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργούν και ορμές. Είναι σπάνιο, αλλά πλήρως στειρωμένο γατί μπορεί να έχει ορμές για 1,2 ή και 3 χρόνια ακόμα μετά τη στείρωση εξαιτίας των επινεφριδίων. Αυτό συμβαίνει σε ζώα που στειρώθηκαν μεγάλα, γι΄αυτό η στείρωση πρέπει να γίνεται πολύ νωρίς.
σχετικά με τη στείρωση του Κλουζώ (αν δε θυμάστε και δε βαριέστε διαβάστε τη δημοσίευση #73) ή για να το πω πιο σωστά με την αποτυχημένη στείρωση. Τελικά η γιατρός που το πήγαμε για να του κάνει τη στείρωση μόνο κτηνίατρος δε θα έπρεπε να είναι, αλλά ας μη γράψω περισσότερα
.Ο γατούλης δεν ησύχαζε με τίποτα και τον πήγαμε σε άλλη γιατρό η οποία ανακάλυψε τον κρυμμένο όρχι με ψηλάφηση (κάτι που η πρώτη γιατρός δε κατάφερε να βρει παρά το ότι τον άνοιξε
σε δυο σημεία). Παρ΄όλα αυτά και για να είμαστε εντελώς βέβαιοι κάναμε και υπέρηχο (η πρώτη γιατρός ισχυριζόταν ότι δε δείχνει ο υπέρηχος) για επιβεβαίωση και είχε δίκιο για το σημείο που βρίσκεται. Ο γατούλης θα κάνει την επέμβαση τη Παρασκευή που μας έρχεται και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και επιτέλους να ηρεμήσει και να μην έχει άλλα προβλήματα.
Το "καλό" με τον υπέρηχο που κάναμε είναι πως είδαμε ότι ο μικρούλης είναι πολύ καλά και δεν έχει κάποιο πρόβλημα εσωτερικά.
Ελπίζω να μη σας ζάλισα, με το πρόβλημα του Κλουζώ μια και ήθελα να το γράψω κάπου και μάλλον εδώ μέσα είναι το κατάλληλο μέρος και θα με καταλάβετε.

Υ.Γ. Με τη πρώτη γιατρό δε ξέρω τι θα κάνω ακόμα, πάντως δε θα το αφήσω έτσι. Ήδη έχει χάσει 4 πελάτες γνωστούς μου που τους ενημέρωσα σχετικά και θα ακολουθήσουν κι άλλοι μια και τα νέα μαθαίνονται.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Για την πρωτη γιατρο,τι να σχολιασω;;Τεσπα,ολα καλα θα πανε...και αν θες γραψε μας νεα σας απο την στειρωση.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Οι προηγούμενοι γιατροί τον ταλαιπώρησαν πολύ τον καημένο το γάτο σου αλλά τουλάχιστον τώρα θα τελειώσουν τα βάσανα του μια και καλή!
Εύχομαι τα καλύτερα!

Έχει περάσει μια εβδομάδα από την οριστική στείρωση του "Κλουζώ" και τα νέα είναι υπέροχα.
Ο μικρούλης από τη πρώτη μέρα ήταν σωματικά ζωηρότατος παρά την επέμβαση, αλλά και ταυτόχρονα ήρεμος χωρίς τη τρέλα να φύγει για "κυνήγι" συντρόφου. Σήμερα το πρωί τον αφήσαμε να βγει λίγο έξω για τη βόλτα του. Όλα καλά και σήμερα το απόγευμα έπεσε και το ράμμα έτσι σε λίγο τίποτα δε θα θυμίζει τη περιπέτειά του.
Το προσωπικό μου δίδαγμα είναι ότι ποτέ δε πρόκειται να εμπιστευτώ κτηνίατρο αν δε μου "κάθεται η φάτσα" που λέμε.
Αν και κάθε εμπόδιο για καλό και η ανοησία της πρώτης γιατρού έγινε αφορμή να βρούμε μια πραγματικά καλή γιατρό που πραγματικά αγαπάει τα ζώα και τη δουλειά της.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ναι..οντως βγηκε και ενα καλο απο ολο αυτο.

LefterisK
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σας.. Εχω μια γατούλα η οποία υποβλήθηκε σε επεμβαση στείρωσης το Πάσχα που μας πέρασε. Από τότε όπως φυσικά ηταν αναμενόμενο, η γάτα μου δεν είχε οίστρους και όλα ήταν μια χαρά. Μέχρι χτες που αρχισε να εχει ακριβως την ιδια συμπεριφορά που είχε πριν τη στειρωση. Ισως λιγο πιο light με λιγοτερες κραυγες απόγνωσης, αλλά το γνωστό ατειλείωτο στήσιμο πωπού και το βασανισμένο βλεμα. Πηρα το γιατρό και μου λέει ότι κάτι τετοιο δεν μπορει να συμβαίνει και οτι ισως θα μπορουσε ο αδενας αν δεν κανω λαθος, καπως τον ειπε να είναι σε άλλο σημείο απο εκεί που έγινε η επεμβαση , αλλά εμεις δε γινεται να το γνωριζουμε και κάτι τετοια. Πειτε μου και εσεις σας παρακαλω καμια γνώμη.. Μηπως απο ενστικτο της βγαίνει λογω τώρα της περιόδου και κανει ετσι, ή κατι τέτοιο δεν μπορει να συμβαινει?
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλησπερα και σε σενα LefterisK, μιλας για γατουλα, μιλας για οιστρο, μιλας επισης για στησιμο ποπου, οποτε υποθετω πως αναφερεσαι σε θυληκη γατουλα. Για ποιον αδενα μιλαει τοτε ο κτηνιατρος σου; Αδενα αφαιρουν στα αρσενια γατια, στα θυληκα αφαιρουν ολα τα γεννητκα οργανα δηλαδη την μητρα, τις σαλπιγγες και τις ωοθηκες. Καποιες φορες παλαιοτερα αφαιρουσαν ολα οσα ειπα εκτος απο τις ωοθηκες, ετσι οι γατουλες ειχαν ορμες αλλα δεν μπορουσαν να μεινουν εγκυες. Θα σε συμβουλευα να μιλησεις με καποιον αλλο κτηνιατρο και αν εκεινος το θεωρησει αναγκαιο να δει και τη γατουλα σου.
Εχω ζησει με 4 θυληκες γατουλες που ηταν στειρωμενες και σε καμμια δεν συνεβη ποτε αυτο που περιγραφεις, στα αρσενικα μπορει να μεινει καποια συμπεριφορα που εχει μαθει πριν στειρωθει, αλλα στα θυληκα απο οσα γνωριζω , οχι.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δυστυχως,καποιοι γιατροι δεν κανουν ολικη στειρωση,αλλα μερικη.Ειτε κανουν περιδεση ,που ειναι οτι χειροτερο,ειτε δεν αφαιρουν ολα τα οργανα που πρεπει.
Για να μαθεις στα σιγουρα,συμβουλευσου ΑΛΛΟΝ γιατρο,και οχι αυτον που σου εκανε τη στειρωση στη γατα σου.Γιατι τις περισσοτερες φορες,δεν παραδεχονται οτι δεν εχουν κανει ολικη στειρωση.
LefterisK
Νεοφερμένο μέλος
ναι αποκλειεται να κανει ολικη αυτος ο γιατρος γιατι πενευοταν για τη μεθοδου που κανει (λαπαροσκοπικη) με ενα εκατοστο τομη..
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ σε αντίθεση με τη Βάσω και την Έφη θα σου προτείνω να πας στον ίδιο κτηνίατρο, κυρίως για να μιλήσετε διεξοδικά σχετικά με το τι ακριβώς έκανε στη γατούλα σου. Έκανε περίδεση; Έκανε μερική αφαίρεση; Έκανε ολική αφαίρεση αλλά παρέμεινε μέσα κάποιος ιστός; Πρέπει να συνεννοηθείτε σχετικά με το τι ακριβώς έγινε στην επέμβαση. Στη συνέχεια και ανάλογα με τα ευρήματα, ίσως να αποφασίσεις ότι θα είναι καλύτερο να πας σε έναν άλλον κτηνίατρο, αφού όμως έχεις όλα τα στοιχεία που θα χρειάζεται αυτός. Αυτό θα διευκολύνει και εσένα, και τον κτηνίατρο και κυρίως την ίδια τη γατούλα.
Αν τυχόν ο τωρινός σου κτηνίατρος έκανε κάποιο σφάλμα ή κάποια αβαρία, τότε σίγουρα πρέπει να πας σε άλλον. Ωστόσο, αναφορικά με το θέμα της τεχνικής της στείρωσης, θα σου πω τη γνώμη μου.
Επειδή όταν ήταν να στειρωθεί η γατούλα μας είχα ΠΟΛΥ άγχος, έψαξα ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να ψαχτεί. Διάβασα ό,τι κτηνιατρικό paper μπορούσα να βρω αναφορικά με το θέμα. Και, φυσικά, ενόχλησα (τηλεφωνικά και μη) πολλούς κτηνιάτρους - περισσότερες από μία φορές! Αυτό λοιπόν το οποίο κατάλαβα είναι ότι η αφαίρεση μόνο της μήτρας είναι μια κανονική κτηνιατρική τεχνική, αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα, δεν είναι δηλαδή εσφαλμένη ούτε είναι αποδεδειγμένο ότι μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα. Μετά από συζήτηση με διάφορους κτηνιάτρους, όλοι μου είπαν ότι εκείνοι προτιμούν να κάνουν την ολική αφαίρεση αλλά ότι και η μερική είναι μια legit κτηνιατρική διαδικασία.
Βέβαια, επισήμαναν ότι η παραμονή ενός κομματιού ιστού μέσα στο σώμα της γάτας, εν προκειμένω των ωοθηκών, δεν είναι κάτι το ευκταίο και ότι οι ίδιοι προτιμούν να μην το αφήνουν μέσα.
Το καλύτερο θα ήταν να είχες συνεννοηθεί εκ των προτέρων, να ήξερες δηλαδή τι ακριβώς σκόπευε να κάνει, έτσι ώστε αν σου έλεγε για περίδεση ή μερική αφαίρεση, να μην είχες πάει σ' αυτόν τη γατούλα σου. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε, δεν είναι δυνατό να τα προβλέπουμε όλα, άνθρωποι είμαστε και πάνω στο άγχος μας ξεχνάμε ή αμελούμε κάποια πράματα.
Για μένα το καλύτερο θα είναι να πας στον τωρινό κτηνίατρο να το συζητήσετε και ίσως να δει και τη γατούλα σου. Ανάλογα με το τι θα σου πει, κρίνε αν θα πρέπει να πάψεις να τον εμπιστεύεσαι. Για παράδειγμα, αν σου πει "κακώς έκανα μερική στείρωση, πρέπει να ολοκληρώσω την επέμβαση στη γατούλα σου", και αν εσύ τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ σαν γιατρό, δε βρίσκω το λόγο να μην τον προτιμήσεις. Ναι, κι εγώ θα εκνευριζόμουν, θα απογοητευόμουν, θα φοβόμουν κιόλας, αλλά αν ήξερα ότι είναι καλός χειρουργός και αν η γατούλα ήταν οκ μετά την πρώτη επέμβαση, θα φοβόμουν να την πάω σε άλλον. Είμαι γενικά λίγο φοβιτσιάρα μ' αυτά.
Βέβαια, όπως είπα, όλα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά του και τα ευρήματα. Σε καμία περίπτωση δε θα τον ξαναπροτιμούσα αν έδειχνε αντιεπιστημονική συμπεριφορά ή αν έδειχνε αδιαφορία για μένα ή, κυρίως, τη γατούλα.
Εύχομαι περαστικά και να μην είναι τίποτα σοβαρό. Αν είσαι στη Θεσσαλονίκη, μπορώ να σου συστήσω μια καταπληκτική κτηνίατρο. Καλά χριστούγεννα σε σένα και τη γατούλα σου

tz3nh
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αγαπητα μελη εχω αποριες! Τα στειρωμενα αρσενικα τετοια εποχη που ζευγαρωνει η πλαση
επηρεαζονται καθολου; Δηλαδη παρολο που δεν εχουν @@ δεν εχουν ορεξη; Επισης επηρεαζεται η συμπεριφορα τους λογω εποχης ζευγαρωματος;Ρωταω διοτι ο Μακ τελευταια ειναι καπως πιο ενεργητικος (παντα γκρινιαζει οποτε δεν μπορω να καταλαβω διαφορα του πριν και του μετα) και εδω και μερικες μερες οταν τον βγαζω στο μπαλκονι οποτε βγαινω και εγω, τον βλεπω οτι ειναι ανυσηχος. Μυριζει τον αερα, παει περα δωθε νευρικα και ψαχνει τροπους για να την κοπανησει.
Edit: Επισης εχει γινει πιο κτητικος με το φαγητο και τα παιχνιδια τους. Δεν ξερω αν φταιει και η συπεριφορα της Χουανιτας που ειναι σε οιστρο... (Ειναι νευρικα οταν εχουν ορεξουλες?) Παντως εχτες πρωτη φορα ριξανε εναν καβγα κανονικο γατοκαβγα... αφου τρομαξα! Ο Μακ να της κανει μαρσ η Χουανιτα να οριεται και να μουγκριζει σαν λιονταρι! Να φευγουνε νυχιες δαγκωματιες, να ουρλιαζουν, να εχουν γινει ενα κουβαρι εγω να προσπαθω να τα χωρισω (γιατι ο Μακ ειναι και γομαρακος, μην της κανει καμια ζημια) κοντεψαν να μουνταρουν και μενα. Αστα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Εγώ πάντως δεν έχω παρατηρήσει κάποια αλλαγή στο δικό μου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Προφανως πλανιεται στον αερα η μυρωδια των αλλων αρσενικων που ψεκαζουν οπου βρουν και τον βαζει σε εγρηγορση, στειρωμενος ξεστειρωμενος δεν ειναι μικρο πραγμα να μυριζει αλλα αρσενικα.
Επισης αν το αρσενικο στειρωθηκε αφου ειχε ξεκινησει να εχει ορμες, μπορει να διατηρησει καποια συμπεριφορα, οχι επιθυμια μονο συμπεριφορα. Ο Κοναν παντως απαυτωνει οτι βρει μπροστα του, ολες τις εποχες του χρονου, ενω ο Κοκος μου που στειρωθηκε νωρις δεν εκανε ποτε τετοια πραγματα.
tz3nh
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γι' αυτο εχει και αυτο το ονομα ρε Βασω! Ακομα και αλλαγη φυλλου να του κανατε ο Κοναν θα παρεμενε βαρβαρος!

Επισης ο Μακ πεφτει πανω στην Χουανιτα την δαγκωνει στον λαιμο απο πισω αλλα δεν κανει την κινηση του "απαυτωματος" την γλυφει στο κεφαλι... αλλα αυτο το εκανε απο παντα στην Χουανιτα και σκεφτομουν οτι το κανει για να την ακινητοποιησει μιας και αυτη ειναι πιο σαμιαμιδι μπροστα του αλλα εχω αρχισει και αναθεωρω.
Δεν ξερω εχω προβληματιστει.

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Θελει να της δειξει ποιος ειναι το αφεντικο, ολα τα αρσενικα το κανουν αυτο οταν ζουν μαζι με θυληκα. Κανονικα την κυριαρχια την επιβαλλουν σε αλλα αρσενικα αλλα ελλειψει αυτων, την πληρωνουν τα θυληκα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool