Ismini
Διάσημο μέλος
Σχετικά με αυτά τα φάρμακα τα οποία αποδεδειγμένα έχουν κακές παρενέργειες στα ζώα, έχω να ρωτήσω το εξής: Γιατί δεν απαγορεύονται?
Διαβάζω εδώ και ακούω πολλούς να τα χρησιμοποιούν στις γάτες τους.
Ο δικός μου κτηνίατρος (παλαιότερα) μου είπε ότι προκαλούν μεγάλο κακό εως καρκίνο και μάλιστα αρνήθηκε να τα δώσει στη γάτα μου δεύτερη φορά.
Η Mel έγραψε ότι δεν τα χρησιμοποιεί https://www.mypetz.gr/posts/5255752/.
Τι γίνεται όμως με τους γιατρούς που τα συστήνουν και με τους ιδιοκτήτες που δεν είναι ενημερωμένοι?
Τα χρησιμοποιούν εν αγνοία τους και το ζώο αρωσταίνει ή πεθαίνει???????
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
boy_gr
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Τα ανασταλτικά οίστρου προκαλούν σοβαρές παρενέργειες, ακόμα και με μία μόνο χορήγηση (η σοβαρότερη είναι η πυομήτρα). Δεν τα δίνουμε, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
Ο γιατρός του Βασίλη έχει δίκιο. Μπορούμε να δώσουμε ανασταλτικά εφόσον πρόκειται να στειρώσουμε ΑΜΕΣΑ το ζώο. Δηλαδή, χορηγούμε το φάρμακο και ύστερα από λίγες ημέρες κάνουμε την επέμβαση. Ωστόσο: προσωπικά έχω πολύ κακή πείρα από κακούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι δίνουν το χάπι, δεν έρχονται να κάνουν την επέμβαση και φέρνουν αργότερα τη γάτα με πυομήτρα ή ζητώντας ξανά αναστολή οίστρου. Επομένως, είναι στην κρίση του γιατρού σε ποιες περιπτώσεις θα κάνει χρήση αυτών των φαρμάκων.
JOHRA
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Havana
Διάσημο μέλος
παντως με οσους κτροφεις εχω μιλησει χρησιμοποιουν χαπι..(αν ειναι να χρησιμοποιησουν κατι)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
JOHRA
Νεοφερμένο μέλος
ειμαι κατα της στειρωσης,πιστευω πως ταλαιπωρουνται οι φιλοι μας..ειχα κανει σε μια σκυλιτσα,ποναγε η καημενουλα και απο τοτε λεω οχι στις στειρωσεις..το διλημμα μου ειναι να της δωσω το χαπι μεχρι να χειμωνιασει και μετα αφου θα ειμαστε κλεισμενοι στο σπιτι να της το σταματησω..να μην επιβαρυνω τον οργανισμο της πολυ..Πρέπει να ξέρεις ότι γενικά όλα τα σκευάσματα που καταπνίγουν τον οίστρο είναι επικίνδυνα για εμφάνιση πυομήτρας και καρκίνου της μήτρας και των ωοθηκών. Το καλύτερο για τη γατούλα σου θα ήταν να τη στειρώσεις.
gatouni
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ αυτό που έχω να σου πω είναι ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ delvosteron στη γάτα σου. Έχω πολύ άσχημη εμπειρία γιατί είχα χορηγήσει παλιά σε δική μου γάτα. Καρκίνος και πυομήτρα το αποτέλεσμα
Ως αδαής εμπιστεύτικα κτηνίατρο που μου το πρότεινε γιατί τότε λυπόμουν να της κάνω στείρωση και το αποτέλεσμα ήταν τα παραπάνω.
Γενικότερα σε έρευνα που έκανα για τη delvosteron, αφού είχα "καεί", έμαθα ότι βασικές αντενδείξεις ήταν ο καρκίνος και πυομήτρα.
Και για όλα τα σκευάσματα που καταπνίγουν τον οίστρο θα συμφωνήσω με όσα ήδη ανέφερε η Desdemona. Ασφαλέστερη λύση η στείρωση.
RedCat
Διάσημο μέλος
Αλλωστε εστω και η "ταλαιπωρία" της στείρωσης που αναφέρεις το πολύ να κρατήσει 2 ημέρες (εγω εχω στειρώσει αδεσποτη ήδη εγκυο και την 3 ημερα ηταν σαν να μην ειχε χειρουργηθεί ποτε) ενω με τα χαπια θα την ταλαιπωρείς μια ζωη με τραγικό κόστος για την υγεία της..
aretha
Περιβόητο μέλος
Ακριβώς έτσι είναι!Πρέπει να ξέρεις ότι γενικά όλα τα σκευάσματα που καταπνίγουν τον οίστρο είναι επικίνδυνα για εμφάνιση πυομήτρας και καρκίνου της μήτρας και των ωοθηκών. Το καλύτερο για τη γατούλα σου θα ήταν να τη στειρώσεις.
Η πυομήτρα είναι μια λοίμωξη πολύ σοβαρή που, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, μπορεί να αποβεί μέχρι και μοιραία για τη γατούλα.κατι μου αναφερε για πυον στην μητρα με το δευτερο..
Προκαλείται από τη συσσώρευση ορμονών στον οργανισμό, όταν μια γάτα έχει οίστρους χωρίς να ζευγαρώνει. Η χορήγηση ορμονικών σκευασμάτων (όπως αυτά που σου πρότεινε ο κτηνίατρος) αυξάνει ακόμα περισσότερο τον κίνδυνο. Διάβασε και εδώ σχετικά.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
μαγισσα
Διάσημο μέλος
καλημερα.εχω μια γατουλα θηλυκια 6 μηνων και οπως καταλαβαινετε σε λιγο θα αρχισει να ζηταει αρσενικο.ρωτησα τον κτηνιατρο της περιοχης μας για φαρμακα διακοπης οιστρου.ενα ειναι το pillkan 5 σακχαροπηκτο χαπι για ολο τον χρονο και η δευτερη επιλογη ειναι το delvosteron 20 mg το οποιο ειναι ενεσιμο που γινεται με δοσεις.το πρωτο το βρηκα στο www.vetnews.gr αλλα το δευτερο οχι.το γνωριζετε?κατι μου αναφερε για πυον στην μητρα με το δευτερο..χρειαζομαι βοηθεια σε αυτο,οποιος ξερει κατι,παρακαλω ας επικοινωνησει..ευχαριστω εκ των προτερων.ιωαννα.
Το καλύτερο φάρμακο για την γατούλα σου θα το αποφασίσεις με τον γιατρό σου αλλά εγώ νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να προχωρήσεις σε στείρωση που είναι και οι καλύτερη λύση για την γάτα σου και με τα λιγότερα προβλήματα......
Nehalennia
Εκκολαπτόμενο μέλος
ειμαι κατα της στειρωσης,πιστευω πως ταλαιπωρουνται οι φιλοι μας..ειχα κανει σε μια σκυλιτσα,ποναγε η καημενουλα και απο τοτε λεω οχι στις στειρωσεις..το διλημμα μου ειναι να της δωσω το χαπι μεχρι να χειμωνιασει και μετα αφου θα ειμαστε κλεισμενοι στο σπιτι να της το σταματησω..να μην επιβαρυνω τον οργανισμο της πολυ..
Καλημέρα κι από μένα.
Ένα έχω να σου πώ. Η στείρωση είναι πολύ πιό καλή από άλλα σκευάσματα.
Νομίζεις πως αν έχεις την γατούλα σου με οίστρο στο σπίτι όλα θα είναι ήσυχα και καλά? Η γατούλα θα φωνάζει όλη μέρα και όλη νύχτα και θα ταλαιποριέσται και οι δύο.
Είχα κι εγώ μία σκυλίτσα, ένα πανέμορφο κόλλεϋ που της έκανα το εμβόλιο κατά του οίστρου. Βέβαια δεν ήξερα, δεν ρώταγα?? Έχασα την σκυλίτσα όταν ήταν 8ετών και μάντεψε από τι.... ναι από καρκίνο που ξεκίνισε από τη μήτρα της και εφόσον δεν το καταλάβαμε νωρίς έκανε μετάσταση σε όλα τα ζωτικά της όργανα... Δεν θα ηθελα να βιώσεις την ίδια εμπειρία γιατί είναι πολύ άσχημη... οπότε ξανασκέψου τι είναι καλύτερο? Λίγος πόνος μετά την εγχείρηση μέχρι να ανναρώσει και να ζήσει μέχρι τα γειρατιά της... η ένα τραγικό τέλος που ίσως χρειαστεί να κοιμίσεις το ζωντανό προκειμένου να το απαλλάξεις από το μαρτύριο?
aretha
Περιβόητο μέλος
Πελάτης που φέρνει τη γάτα του για στείρωση = 100 ευρώ εφ' άπαξ.Εγώ απορώ κυρίως με τους κτηνιάτρους οι οποίοι προτείνουν στους πελάτες τους αυτή τη μέθοδο για να απαλλαγούν από τις ενοχλητικές εκδηλώσεις του οίστρου... από άγνοια το κάνουν; Δεν μπορώ να καταλάβω...
Πελάτης που φέρνει ανά εξάμηνο τη γάτα του για ένεση = 100 ευρώ το χρόνο.

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Συμβουλη: μην δεχτεις την ενεση προκαλει καρκινο.
zeta
Εκκολαπτόμενο μέλος
vikoulini
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
γιατι το χρησιμοποιουν οι κτηνιατροι? Γιατι πολυ ιδιοκτητες δεν ειναι διατεθιμενοι να πληρωσουν την επεμβαση και νομιζουν οτι τους ερχεται φθηνοτερα κανοντας ενεσεις η δινοντας χαπια ή δεν θελουν να υποβαλουν το ζωο τους στην ταλαιπωρια μια επεμβασης

joy1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool