Ορμονικά σκευάσματα για την καταστολή του οίστρου

Να επισημανω λιγο κατι;Οι ορμονικες ενεσεις ειναι ο,τι χειροτερο για τον οργανισμο,οσοι κτηνιατροι εχω ρωτησει τις απαγορευουν δια ροπαλου,ευθυνονται για πολλα καρκινωματα και δεν ειναι και σιγουρο τελικα οτι δεν θα μεινει εγκυος η γατουλα.Ισα ισα αν εμφανισε νωρις οιστρο,μπορει να στειρωθει 5-6 μηνων χωρις κανενα απολυτως προβλημα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα δε μου στειρώναν τη γατούλα μου 6 μηνών:confused:... Είχε οίστρο και μου πρότειναν την ενεσούλα, αλλά μου επισήμαναν ότι πάνω από 3 φορές αρχίζει να γίνεται απικίνδυνη.. Μικρές γατούλες στειρώνουν μόνο όταν είναι ανάγκη γτ θεωρούν ότι πρέπει να είναι πάνω από 8 μηνών. Πιστεύεις ότι η στείρωση είναι καλύτερη λύση σε αυτήν τν ηλικία από την ένεση? Δεν είναι καλύτερα να μεγαλώσει λίγο το ψιψινούλι δλδ για να στειρωθεί? Αρχίζω να ανησυχώ για τη Μαυρούλα μου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα δε μου στειρώναν τη γατούλα μου 6 μηνών:confused:... Είχε οίστρο και μου πρότειναν την ενεσούλα, αλλά μου επισήμαναν ότι πάνω από 3 φορές αρχίζει να γίνεται απικίνδυνη..

Όχι, έξι μηνών μπορεί να στειρωθεί μια χαρά. Σε ορισμένες περιπτώσεις η στείρωση γίνεται από ακόμα μικρότερες ηλικίες, χωρίς προβλήματα. Δεν ξέρω γιατί ο γιατρός σου πρότεινε την ένεση ή μάλλον κάπου πάει το μυαλό μου, αλλά αν το γράψω, θα με πείτε κακόπιστη.:P

Οι γατουλες στειρωνονται μια χαρα απο την ηλικια των εξι μηνων,ακομα και μικροτερες.Κι αυτο ισχυει για τη χωρα μας μονο,καθως σε αλλες χωρες τα στειρωνουν κι απο την ηλικια των τεσσαρων μηνων.Εξαιρεση αποτελους καποιες ρατσες οπως π.χ. τα βιρμανιας ή οι περσικες,που αργουν λιγο να αναπτυχθουν.Μαλιστα καποιοι γιατροι αναφερουν ότι εκτος απο τον κινδυνο πυομητριων που αυξανουν οι πολλαπλοι οιστροι,ανακοπτουν και την αναπτυξη.Οι ενεσεις ριχνουν πολυ το ζωο,επιφερουν μεγαλη ορμονικη αναταραχη,και αυξανουν τον κινδυνο εμφανισης καρκινου.Απλα καποιοι γιατροι προτιμουν απο το να κανουν μια επεμβαση,να ρισκαρουν την υγεια του ζωου και να τα "παιρνουν" απο τις ενεσεις τρεις τεσσερις φορες και μετα να κανουν και τη στειρωση.(Αλικη ναι εγω ειμαι κακεντρεχης,ειδικα σημερα:P)

Περίφημες και πολύτιμες οι εμπειρίες που καταθέσατε! Να προσθέσω κάτι στον τίτλο του topic ή να γίνει κανένα split των περί οίστρου για να είναι εύκολα ανακτήσιμα από τυχόν ενδιαφερόμενους στο μέλλον? Mods?

Ενέσεις, εγχειρήσεις, πυομητρα, ενδεχόμενο καρκίνου!!! Αν η μικρή μου ήξερε να διαβάζει, τώρα θα ετοίμαζε τις βαλίτσες της να φύγει τρέχοντας! "Νιαρ! Α, να χαθείτε χασάπηδες!!!" :D
Επί του παρόντος παίζει με ένα ποντικάκι και εμένα μ' έχει γραμμένο στος πατούσες της... :lol:

Καλησπέρα!
Η γάτα μου είναι περίπου 9 μηνών τώρα και της ήρθε ο πρώτος οίστρος. Παλιότερα που είχα ρωτήσει τον κτηνίατρο μου, μου είπε ότι όταν της έρθει ο πρώτος οίστρος θα της κάνουμε αυτή την ένεση και θα σταματήσει η "περίεργη" συμπεριφορά της. Έτσι και έγινε. Χτες το απόγευμα της έκανε αυτή την ένεση αλλά δεν βλέπω καμία αλλαγή στη συμπεριφορά. Η γάτα νιαουρίζει επίμονα , τρίβεται παντού κλπ. Πόσο καιρό θέλει για να δράσει αυτό το φάρμακο; Επίσης μπορώ να της κάνω στείρωση τον επόμενο μήνα τώρα που έχει πάρει αυτό το φάρμακο; Με αυτά που διάβασα εδώ βλέπω ότι δεν είναι καθόλου καλό για τη γάτα και θέλω τώρα να της κάνω την στείρωση να μην ταλαιπωρείται αυτή ούτε εμείς. Επίσης τώρα με αυτή τη μια δόση που της χορηγήθηκε είναι πιθανό να παρουσιάσει αυτές τις παρενέργειες ή αφορούν κυρίως χρόνια χρήση;
Ευχαριστώ πολύ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξερω τι θα γινει με μια δοση αλλα εγω θα εκανα τη στειρωση με το τελος του οιστρου σε καλο κτηνιατρο και θα τα λεγα και λιγο στον παλιο... μα ποτε πια θα σταματησουν να προτεινουν αυτη την ενεση?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αν δεν αποσυρθει και επισημως απο το κρατος κ κυκλοφορει νομιμα, γιατι να την σταματησουν ? ειναι πιο ευκολη απο μια στειρωση, ενα χειρουργειο δηλ, και κοστιζει περισσοτερο, αρα πιο κερδοφορα για τους γιατρους ... :mad: κοπελια ΜΗΝ του ξανακανεις αλλη ενεση, προχωρα σε στειρωση. και η γνωμη μου ειναι, να βρεις αλλον κτηνιατρο .αφου κανει ενεση για τον οιστρο, πιθανον ειναι να μην ειναι καλος γιατρος γενικα....:mad:

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι μερικοι ακομα και γνωστοι μου κτηνιατροι δεν την παιρνουν στα σοβαρα αυτη την ενεση με τις παρενεργειες της ενω αλλοι συγκεκριμενα μια θυμαμαι μου ειχε πει κατηγορηματικα οτι καλυτερα να σκισει το πτυχιο της παρα να τη δωσει... ηταν καλη και μου εμεινε...

Καλησπέρα!
Η γάτα μου είναι περίπου 9 μηνών τώρα και της ήρθε ο πρώτος οίστρος. Παλιότερα που είχα ρωτήσει τον κτηνίατρο μου, μου είπε ότι όταν της έρθει ο πρώτος οίστρος θα της κάνουμε αυτή την ένεση και θα σταματήσει η "περίεργη" συμπεριφορά της. Έτσι και έγινε. Χτες το απόγευμα της έκανε αυτή την ένεση αλλά δεν βλέπω καμία αλλαγή στη συμπεριφορά. Η γάτα νιαουρίζει επίμονα , τρίβεται παντού κλπ. Πόσο καιρό θέλει για να δράσει αυτό το φάρμακο; Επίσης μπορώ να της κάνω στείρωση τον επόμενο μήνα τώρα που έχει πάρει αυτό το φάρμακο; Με αυτά που διάβασα εδώ βλέπω ότι δεν είναι καθόλου καλό για τη γάτα και θέλω τώρα να της κάνω την στείρωση να μην ταλαιπωρείται αυτή ούτε εμείς. Επίσης τώρα με αυτή τη μια δόση που της χορηγήθηκε είναι πιθανό να παρουσιάσει αυτές τις παρενέργειες ή αφορούν κυρίως χρόνια χρήση;
Ευχαριστώ πολύ!
Καλησπερα! α) οπως διαβασες αυτην η ενεση ειναι ο,τι χειροτερο για τη γατα και σου το λεω απο πρωτο χερι.... Τωρα εκανα την δευτερη εγχειριση στη Μαυρουλα μου εξαιτιας αυτου του φαρμακου, και αφαιρεσαμε κομματια απο μεσα της συσσωρευμενου φαρμακου που ειχαν εγκατασταθει εκει για πανω απο χρονο, ενω υποτιθεται οτι η δραση του φαρμακου ειναι λιγοι μηνες.φαντασου... β) ο κτηνιατρος σου εκανε ενα λαθος....για να πιασει η ενεση πρεπει η γατα ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ σε οιστρο,και ειμαι 100%σιγουρη γι'αυτο, επομενως επρεπε να τελειωσει ο οιστρος και μετα να γινει η ενεση. γ) υπαρχουν ζωα που κανουν χρονια(δυστυχως)αυτες τις ενεσεις και δεν παθαινουν τιποτα, ενω αλλα που με μια φορα εμφανιζουν τις παρενεργειες....Μου εδειχνε η κτηνιατρος κατι φωτογραφιες απο ενα γατακι που της το ειχαν φερει για νεκροψια επειδη ξυπνησαν και το βρηκαν νεκρο χωρις λογο μεσα στο σπιτι, και οταν το ανοιξε το βρηκε χαλια.Οταν τους ρωτησε αν ειχαν κανει αντισυλληπτικη ενεση στο γατι απαντησαν ναι, αλλα δεν ηξεραν τις παρενεργειες. δ) Οσον αφορα το ποσο κρατα ο οιστρος, θα κανεις υπομονη μια εβδομαδα στο περιπου.Καπου τοσο κρατα, και ισως συντομα την ξαναπιασει(ειναι και η εποχη τους). Μην της ξανακανεις ενεση με τπτ ομως! Λογικα θα μπορεις να τη στειρωσεις,θα ρωτησω τους κτηνιατρους που παω.

Παρενεργειες των φαρμακων κατα του οιστρου της γατας.

Θα ηθελα να ενημερωσω ολους και ολες που εχουν αμφιβολια για το αν θα πρεπει να χορηγουν στην γατα τους φαρμακα κατα του οιστρου, ειτε σε χαπι ειτε σε ενεσιμο μορφη να το αποφευγουν εντελως. Ουτε μια φορα. Ολα αργα η γρηγορα οδηγουν στην προσβολη του ζωου απο καρκινο με μαθηματικη ακριβεια. Σας το λεω απο πρωτο χερι μια και εχασα οχι μια αλλα τρεις γατες απο αυτο το πραγμα εν αγνοια μου βεβαια. Καμια ενημερωση απο τον Κτηνιατρο μου, ο οποιος ακομη ειναι αρνητικος ως προς την αιτια θανατου των ζωων. Η μονη ενδεδειγμενη λυση του προβληματος ειναι η χειρουργικη στειρωση. Πληρωνεις μια φορα και εχεις τελειωσει και συγχρονως σωζεις το ζωο. Δυστυχως οταν εχασα τα ζωα μου δεν ειχα καμμια ενημερωση πανω σ'αυτο το θεμα. Σημειωτεον και αλλοι γνωστοι μου με γατες τις εχασαν απο την ιδια αιτια. Μακρυα απο αυτα τα φαρμακα απαξ και δια παντος.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Στείρωση ή ένεση;

Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες.

Αρχικά να συγχαρώ την ιδέα και την εκτέλεση της λειτουργίας του site. Πριν γράψω προσπάθησα να βρω κάτι σχετικό για το θέμα μου αλλά δεν βρήκα. Συγχωρέστε με σε περίπτωση που υπάρχει. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που έχουμε γάτα και δεν έχουμε ακόμα εμπειρία, γι αυτό μπορεί να κάνω και αφελείς ερωτήσεις.

Μπαίνω στο θέμα:

Έχουμε μια γατούλα στο σπίτι, το καλοκαίρι θα είναι 2 ετών, η οποία έχει αρχίσει να αναζητά "σύντροφο", αρκετά έντονα. Δεν έχουμε φόβο για επαφή με άλλες γάτες γιατί είμαστε σε διαμέρισμα που δεν έχουν πρόσβαση, το πρόβλημα είναι αφενός η ταλαιπωρία του ίδιου του ζωντανού, και οι έντονες αϋπνίες που μας προκαλεί το κλάμα μέρα-νύχτα.

Όταν έγινε αυτό την πρώτη φορά, πήγαμε στο γιατρό για στείρωση, αλλά μας είπε ότι δεν χρειάζεται στείρωση (και λόγω του νεαρού τς ηλικίας), αντ' αυτού της έκανε μια ένεση που την ηρέμησε για όλο το υπόλοιπο διάστημα. Η γάτα επηρεάστηκε μόνο για μια δύο μέρες στην αρχή και μετά ήταν ο παλιός καλός εαυτός της.

Όταν μετά από μερικούς μήνες πήγαμε για τον προγραμματισμένο εμβολιασμό, ξαναρωτήσαμε και μας είπε ότι είναι καλύτερα αντί για στείρωση, η οποία όπως και να έχει είναι χειρουργική επέμβαση, να της κάνουμε κάθε φορά που θα έχει οίστρο την ένεση. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε και αν ποτέ θελήσουμε να την αφήσουμε να γεννήσει.

Έχει κάποιος σχετική εμπειρία από το θέμα; Η ιδέα της αποφυγής του χειρουργείου είναι αρκετά δελεαστική (αν και πιο δαπανηρή σε βάθος χρόνου). Είναι όμως το καλύτερο, ή μπορεί να προκαλέσει άλλα προβλήματα;

Γνωμη μου ειναι να αποφυγετε την ενεση και καθε αλλο ορμονικο σκευασμα.Προκαλουν αποδεδειγμενα καρκινο και οπως και ο ιδιος διαπιστωσατε,ουσιαστικα δεν βοηθουν τη γατουλα σας.Οι γιατροι εκμεταλλευονται το φοβο των ιδιοκτητων για το χειρουργειο και τους συστηνουν ενεση,που θα επιφερει φυσικα και μεγαλυτερο κερδος και στους ιδιους,καθως γινεται περιοδικα,απο το να εγχειρισουν τη γατα μια φορα.Οποτε πιο δαπανηρη και για σας ειναι η ενεση,οχι η επεμβαση.Οι γατουλες στιερωνονται απο εξι μηνων,και στο εξωτερικο απο δωδεκα εβδομαδων,οποτε δεν καταλαβαινω γιατι ο γιατρος σας σας ειπε οτι ειναι μικρη για στειρωση οταν ηταν ενος ετους...Η επεμβαση δεν ειναι κατι τρομερο,την επομενη μερα κιολας θα χοροπηδαει.Επισης γνωμη μου ειναι να αλλαξετε παραυτα κτηνιατρο...
Η γατουλα σας ειναι καποιας ρατσας;Σκεφτεστε να ασχοληθειτε με την εκτροφη;Αν οχι,δεν βλεπω καποιο λογο να γεννησει.

mariovic, καλωσήρθες :)
Μετέφερα το ποστ σου σε παλιότερο σχετικό θέμα. Διάβασε τις προηγούμενες σελίδες και θα δεις ότι οι παρενέργειες της χορήγησης ορμονών είναι πολύ περισσότερες και πιο σοβαρές από αυτές της χειρουργικής επέμβασης.
Συμφωνώ με όσα σου έγραψε πιο πάνω η moukelis, φοβάμαι ότι ο κτηνίατρός σας είτε δεν είναι ενημερωμένος είτε αποβλέπει στο οικονομικό κέρδος -και τα δύο εξίσου άσχημα κατά τη γνώμη μου :/:

Ευχαριστώ πολύ για τη μεταφορά (είναι καλό να είναι μαζεμένα τα σχετικά posts). Όντως κατάλαβα τι γίνεται με την ένεση (δεν ξέρω αν είναι η ίδια ή όχι, αλλά φαντάζομαι κάτι σχετικό θα είναι).

Όταν έγραψα ότι η γάτα ήταν ο παλιός καλός της εαυτός εννοούσα χωρίς τον οίστρο. Η επίδραση της ένεσης ήταν άριστη.

Και όχι, δεν νομίζω ότι θα θελήσουμε ποτέ να την αναπαράγουμε.

Οπότε... πάμε για στείρωση. Καλή χρονιά σε όλους

Παντως πολλες γατουλες εχουν μεινει εγκυες κατα τη διαρκεια της επιδρασης της ενεσης...
Χρονια πολλα!

Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες.

Αρχικά να συγχαρώ την ιδέα και την εκτέλεση της λειτουργίας του site. Πριν γράψω προσπάθησα να βρω κάτι σχετικό για το θέμα μου αλλά δεν βρήκα. Συγχωρέστε με σε περίπτωση που υπάρχει. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που έχουμε γάτα και δεν έχουμε ακόμα εμπειρία, γι αυτό μπορεί να κάνω και αφελείς ερωτήσεις.

Μπαίνω στο θέμα:

Έχουμε μια γατούλα στο σπίτι, το καλοκαίρι θα είναι 2 ετών, η οποία έχει αρχίσει να αναζητά "σύντροφο", αρκετά έντονα. Δεν έχουμε φόβο για επαφή με άλλες γάτες γιατί είμαστε σε διαμέρισμα που δεν έχουν πρόσβαση, το πρόβλημα είναι αφενός η ταλαιπωρία του ίδιου του ζωντανού, και οι έντονες αϋπνίες που μας προκαλεί το κλάμα μέρα-νύχτα.

Όταν έγινε αυτό την πρώτη φορά, πήγαμε στο γιατρό για στείρωση, αλλά μας είπε ότι δεν χρειάζεται στείρωση (και λόγω του νεαρού τς ηλικίας), αντ' αυτού της έκανε μια ένεση που την ηρέμησε για όλο το υπόλοιπο διάστημα. Η γάτα επηρεάστηκε μόνο για μια δύο μέρες στην αρχή και μετά ήταν ο παλιός καλός εαυτός της.

Όταν μετά από μερικούς μήνες πήγαμε για τον προγραμματισμένο εμβολιασμό, ξαναρωτήσαμε και μας είπε ότι είναι καλύτερα αντί για στείρωση, η οποία όπως και να έχει είναι χειρουργική επέμβαση, να της κάνουμε κάθε φορά που θα έχει οίστρο την ένεση. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε και αν ποτέ θελήσουμε να την αφήσουμε να γεννήσει.

Έχει κάποιος σχετική εμπειρία από το θέμα; Η ιδέα της αποφυγής του χειρουργείου είναι αρκετά δελεαστική (αν και πιο δαπανηρή σε βάθος χρόνου). Είναι όμως το καλύτερο, ή μπορεί να προκαλέσει άλλα προβλήματα;

καλησπερα και καλωσηρθες....εγω θα σου πω για τη δικια μοου εμπειρια με τη γατα της θειας μου που την κρατουσαμε στο σπιτι καθε καλοκαιρι...Η ροκο ηταν μια γατουλα σιαμ η οποια αφου ειχε γεννησει 2 φορες αποφασισε η θεια μου να της κανει ορμονικες ενεσεις....εκτος απ οτι ειχε παρει παρα πολυ βαρος αν δεν της τις εκανε ειχε παλι οιστρο κανονικα....το αποτελεσμα ηταν οτι μετα απο 10 χρονια ζωης η γατουλα επαθε καρκινο του δερματος,παρενεργεια αυτων των ενεσεων:down: και βεβαια δε σωθηκε μετα απο πολλα χειρουργια....η στειρωση ειναι η καλυτερη λυση και για να μην παιδευεται το γατι αλλα και για να μην εμφανισει καποιο ειδος καρκινου που εμφανιζουν τα αστειρωτα ζωακια

καλησπερα και καλωσηρθες....εγω θα σου πω για τη δικια μοου εμπειρια με τη γατα της θειας μου που την κρατουσαμε στο σπιτι καθε καλοκαιρι...Η ροκο ηταν μια γατουλα σιαμ η οποια αφου ειχε γεννησει 2 φορες αποφασισε η θεια μου να της κανει ορμονικες ενεσεις....εκτος απ οτι ειχε παρει παρα πολυ βαρος αν δεν της τις εκανε ειχε παλι οιστρο κανονικα....το αποτελεσμα ηταν οτι μετα απο 10 χρονια ζωης η γατουλα επαθε καρκινο του δερματος,παρενεργεια αυτων των ενεσεων:down: και βεβαια δε σωθηκε μετα απο πολλα χειρουργια....η στειρωση ειναι η καλυτερη λυση και για να μην παιδευεται το γατι αλλα και για να μην εμφανισει καποιο ειδος καρκινου που εμφανιζουν τα αστειρωτα ζωακια
Αφου εζησε και δεκα χρονια παλι καλα...:/:

Αφου εζησε και δεκα χρονια παλι καλα...:/:

βεβαια τον τελευταιο χρονο το γατι ειχε φοβερους πονους,δεν ετρωγε και δεν εβελεπε επειδη ειχε καταραχτη(η μητερα μου που ειναι οφθαλμιατρος πιστευει οτι μπορει να ειναι και απο τις ενεσεις):(....αμα τις εκανε ταχτικα φυσικα θα ζουσε λιγοτερο....το δικο μας σιαμεζακι παντως που ηταν στειρωμενο εζησε 16,5 χρονια και ποτε δεν ειχε ποτε τετοιο προβλημα

Γεια σας! Καλή χρονιά, καλή αρχή πάνω από όλα :)

Καλημέρα σας :)

( Sorry , αλλά η ώρα είναι 4 το πρωϊ , οπότε το καλημέρα , μου ακούγετε ποιο φυσιολογικό :P )

Καταρχάς , συγχαρητήρια, για την απίστευτη δουλειά και την τρομερή ενημέρωση που έχετε κάνει μέσα από αυτό το Post όσον αφορά αυτές τις ενέσεις που έχουνε να κάνουνε σχέση με τον Οίστρο !
Με μεγάλη απογοήτευση έχω να πω , ότι και εγώ στις 11 Δεκεμβρίου του 2009
( 11-12-2009 ) έπεσα και εγώ θύμα από κτηνίατρο , τον οποίο μάλιστα, τον ρώτησα κιόλας , τι είναι καλύτερο , ένεση ή στείρωση.
Τον ρώτησα ευθύς < Διάβασα στο Internet ότι οι ενέσεις προκαλούνε κάποιο είδους καρκίνο , ή καρκίνους στις γάτες , άμα γίνονται αντί για την στείρωση >>
Ο κτηνίατρος , πήρε μια έκφραση στα μάτια του , σαν να ταράχτηκε και μου απάντησε κατά λέξη :

<< Όχι...αυτό δεν στέκει..δεν ισχύει κάτι τέτοιο ...η μοναδική παρενέργεια της ένεσης που σου έκανα , με όνομα helaprestal είναι ότι αν γίνετε κάθε 5 μήνες στον ίδιο σημείο δέρματος του ζώου , υπάρχει περίπτωση να οι τρίχες να χάσουνε το χρώμα τους. Και ο λόγος που δεν σου έκανα το Delvosteron είναι γιατί πρόσφατα , οι εταιρίες που κάνουνε εισαγωγή αυτό το φάρμακο στην ελλάδα , κάνανε συγχώνευση μεταξύ τους και ακόμα δεν έχουνε αποστείλει εντός Ελλάδας , τα φάρμακα που τους έχουνε ζητηθεί. >>

Μάλιστα, μου έδειξε και με τον τρόπο που δουλεύει ο ίδιος, καθώς μου πήρε το βιβλιάριο της γάτας μου της Εύας , και μου το "τροποποίησε" το τελευταίο φύλο που σημειώνονται οι Αντιπαρασιτικές Θεραπείες σε φύλο "Οίστρος"
Έκανα Scan-άρισμα το βιβλιάριο για να το δείτε και εσείς.

oistros.jpg

Εγώ βασικά αυτό που θέλω να ρωτήσω, το ποιο σημαντικό για εμένα αυτήν τη στιγμή είναι

• Υπάρχει περίπτωση οι γατούλες μου , τώρα , να κινδυνεύουνε από καρκίνο ? :mad:
  • Υπάρχει περίπτωση , εγώ να τις κοιτάξω από πίσω :redface: και να μπορέσω να παρατηρήσω κάτι όσον αφόρα την νόσο πυομήτρα ?:confused:
Και πάλι για μια ακόμα φορά, σας ευχαριστώ προκαταβολικά , και ειλικρίνα , έχετε κάνει τρομερή ενημέρωση , αλλά και με τις προσωπικές εμπειρίες του καθενός , που μοιράζεστε !

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back