Ορμονικά σκευάσματα για την καταστολή του οίστρου

Ismini

Διάσημο μέλος

Η Ismini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 3.561 μηνύματα.
Ανασταλτικά Οίστρου

Σχετικά με αυτά τα φάρμακα τα οποία αποδεδειγμένα έχουν κακές παρενέργειες στα ζώα, έχω να ρωτήσω το εξής: Γιατί δεν απαγορεύονται?
Διαβάζω εδώ και ακούω πολλούς να τα χρησιμοποιούν στις γάτες τους.
Ο δικός μου κτηνίατρος (παλαιότερα) μου είπε ότι προκαλούν μεγάλο κακό εως καρκίνο και μάλιστα αρνήθηκε να τα δώσει στη γάτα μου δεύτερη φορά.
Η Mel έγραψε ότι δεν τα χρησιμοποιεί https://www.mypetz.gr/posts/5255752/.
Τι γίνεται όμως με τους γιατρούς που τα συστήνουν και με τους ιδιοκτήτες που δεν είναι ενημερωμένοι?
Τα χρησιμοποιούν εν αγνοία τους και το ζώο αρωσταίνει ή πεθαίνει???????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω εχω καταμπερδευτει με το θεμα αυτο,ειδικα τωρα που πλησιαζει ο καιρος της στειρωσησης και της δικιας μου γατας...πριν μερικες μερες ειχα μια συζητηση με ενα κτηνιατρο μετα απο συσταση οτι ο συγκεκριμενος γιατρος ειναι πολυ καλος.πραγματι, μου φανηκε πολυ καλος,πολυ ενημερωμενος, σιγουρος για αυτα που ελεγε (οσο μπορω να κρινω δηλαδη.....), αρχισε να μου εξηγει με πολλες λεπτομερειες το οτηδηποτε,ειχαμε μια πολυ καλη συζητηση...ουτε για ανθρωπο που λεει ο λογος να μιλουσαμε τοση ωρα....οταν φτασαμε στο επιμαχο θεμα με εκπληξη ακουσα οτι καλο θα ηταν να χορηγηθει στο γατακι ανασταλτικο οιστρου,οτι δεν υπαρχει κανενας φοβος και μαλιστα πρεπει να γινεται για να μην ταλαιπωρειται το ζωο ΕΦΟΣΟΝ προκειται να ακολουθησει στειρωση μετα τον συγκεκριμενο οιστρο....δεν μου ανεφερε τιποτα για παρενεργειες,για εμφανιση καρκινου η' τιποτα σχετικο.μου ειπε πολλες φορες οτι ειναι ακινδυνο εφοσον θα γινει μετα στειρωση στο ζωακι.....μακαρι να ειναι ετσι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βασίλη καλύτερα να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη γιατρού, έστω και μέσα από αυτό το forum. Η mel εχει παραθεσει τη γνώμη της και λέει ότι είναι κατά. Ο δικός μου γιατρός είσης ήταν πολύ καλός. Πηγαίναμε χρόνια τα ζώα μας (σκυλιά και γατιά) και ποτέ δεν είχε υπάρξει πρόβλημα, ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις. Δεν πηγαίνω πιά στον ίδιο (απόσταση και ψηλές τιμές) αλλά ήταν ο καλύτερος γιατρός. Μπορώ να σου δώσω τα στοιχεία του σε π/μ μήπως γίνεται να σου πει τηλεφωνικά.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα:

Τα ανασταλτικά οίστρου προκαλούν σοβαρές παρενέργειες, ακόμα και με μία μόνο χορήγηση (η σοβαρότερη είναι η πυομήτρα). Δεν τα δίνουμε, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Ο γιατρός του Βασίλη έχει δίκιο. Μπορούμε να δώσουμε ανασταλτικά εφόσον πρόκειται να στειρώσουμε ΑΜΕΣΑ το ζώο. Δηλαδή, χορηγούμε το φάρμακο και ύστερα από λίγες ημέρες κάνουμε την επέμβαση. Ωστόσο: προσωπικά έχω πολύ κακή πείρα από κακούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι δίνουν το χάπι, δεν έρχονται να κάνουν την επέμβαση και φέρνουν αργότερα τη γάτα με πυομήτρα ή ζητώντας ξανά αναστολή οίστρου. Επομένως, είναι στην κρίση του γιατρού σε ποιες περιπτώσεις θα κάνει χρήση αυτών των φαρμάκων.

καλημερα.εχω μια γατουλα θηλυκια 6 μηνων και οπως καταλαβαινετε σε λιγο θα αρχισει να ζηταει αρσενικο.ρωτησα τον κτηνιατρο της περιοχης μας για φαρμακα διακοπης οιστρου.ενα ειναι το pillkan 5 σακχαροπηκτο χαπι για ολο τον χρονο και η δευτερη επιλογη ειναι το delvosteron 20 mg το οποιο ειναι ενεσιμο που γινεται με δοσεις.το πρωτο το βρηκα στο www.vetnews.gr αλλα το δευτερο οχι.το γνωριζετε?κατι μου αναφερε για πυον στην μητρα με το δευτερο..χρειαζομαι βοηθεια σε αυτο,οποιος ξερει κατι,παρακαλω ας επικοινωνησει..ευχαριστω εκ των προτερων.ιωαννα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν γνωριζω πολλα, ειμαι κατα αυτης της μεθοδου προτιμω την στειρωση για γατες που δεν ειναι για να αναπαραγωγη..
παντως με οσους κτροφεις εχω μιλησει χρησιμοποιουν χαπι..(αν ειναι να χρησιμοποιησουν κατι)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρέπει να ξέρεις ότι γενικά όλα τα σκευάσματα που καταπνίγουν τον οίστρο είναι επικίνδυνα για εμφάνιση πυομήτρας και καρκίνου της μήτρας και των ωοθηκών. Το καλύτερο για τη γατούλα σου θα ήταν να τη στειρώσεις.

Πρέπει να ξέρεις ότι γενικά όλα τα σκευάσματα που καταπνίγουν τον οίστρο είναι επικίνδυνα για εμφάνιση πυομήτρας και καρκίνου της μήτρας και των ωοθηκών. Το καλύτερο για τη γατούλα σου θα ήταν να τη στειρώσεις.
ειμαι κατα της στειρωσης,πιστευω πως ταλαιπωρουνται οι φιλοι μας..ειχα κανει σε μια σκυλιτσα,ποναγε η καημενουλα και απο τοτε λεω οχι στις στειρωσεις..το διλημμα μου ειναι να της δωσω το χαπι μεχρι να χειμωνιασει και μετα αφου θα ειμαστε κλεισμενοι στο σπιτι να της το σταματησω..να μην επιβαρυνω τον οργανισμο της πολυ..

Γεια σου
Εγώ αυτό που έχω να σου πω είναι ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ delvosteron στη γάτα σου. Έχω πολύ άσχημη εμπειρία γιατί είχα χορηγήσει παλιά σε δική μου γάτα. Καρκίνος και πυομήτρα το αποτέλεσμα:down:.
Ως αδαής εμπιστεύτικα κτηνίατρο που μου το πρότεινε γιατί τότε λυπόμουν να της κάνω στείρωση και το αποτέλεσμα ήταν τα παραπάνω.
Γενικότερα σε έρευνα που έκανα για τη delvosteron, αφού είχα "καεί", έμαθα ότι βασικές αντενδείξεις ήταν ο καρκίνος και πυομήτρα.
Και για όλα τα σκευάσματα που καταπνίγουν τον οίστρο θα συμφωνήσω με όσα ήδη ανέφερε η Desdemona. Ασφαλέστερη λύση η στείρωση.

λυπάμαι που στο λέω αλλά ναι τωρα μ'αυτο θα ταλαιπωρήσεις τον οργανισμό της πιο πολύ. και σε βαθος χρόνου τι θα κάνεις, θα την αφησεις να γεννήσει; η στείρωση στο σκύλο είτε στη γάτα δεν ειναι τόσο ταλαιπωρητική όσο την περιγράφεις εξαρταται παντα και απο τον γιατρό...παντως μ'αυτα τα σκευάσματα μονο κακο θα της κάνεις..
Αλλωστε εστω και η "ταλαιπωρία" της στείρωσης που αναφέρεις το πολύ να κρατήσει 2 ημέρες (εγω εχω στειρώσει αδεσποτη ήδη εγκυο και την 3 ημερα ηταν σαν να μην ειχε χειρουργηθεί ποτε) ενω με τα χαπια θα την ταλαιπωρείς μια ζωη με τραγικό κόστος για την υγεία της..

Ακριβώς έτσι είναι!
κατι μου αναφερε για πυον στην μητρα με το δευτερο..
Η πυομήτρα είναι μια λοίμωξη πολύ σοβαρή που, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, μπορεί να αποβεί μέχρι και μοιραία για τη γατούλα.:/: Προκαλείται από τη συσσώρευση ορμονών στον οργανισμό, όταν μια γάτα έχει οίστρους χωρίς να ζευγαρώνει. Η χορήγηση ορμονικών σκευασμάτων (όπως αυτά που σου πρότεινε ο κτηνίατρος) αυξάνει ακόμα περισσότερο τον κίνδυνο. Διάβασε και εδώ σχετικά.

Εγώ απορώ κυρίως με τους κτηνιάτρους οι οποίοι προτείνουν στους πελάτες τους αυτή τη μέθοδο για να απαλλαγούν από τις ενοχλητικές εκδηλώσεις του οίστρου... από άγνοια το κάνουν; Δεν μπορώ να καταλάβω...

καλημερα.εχω μια γατουλα θηλυκια 6 μηνων και οπως καταλαβαινετε σε λιγο θα αρχισει να ζηταει αρσενικο.ρωτησα τον κτηνιατρο της περιοχης μας για φαρμακα διακοπης οιστρου.ενα ειναι το pillkan 5 σακχαροπηκτο χαπι για ολο τον χρονο και η δευτερη επιλογη ειναι το delvosteron 20 mg το οποιο ειναι ενεσιμο που γινεται με δοσεις.το πρωτο το βρηκα στο www.vetnews.gr αλλα το δευτερο οχι.το γνωριζετε?κατι μου αναφερε για πυον στην μητρα με το δευτερο..χρειαζομαι βοηθεια σε αυτο,οποιος ξερει κατι,παρακαλω ας επικοινωνησει..ευχαριστω εκ των προτερων.ιωαννα.

Το καλύτερο φάρμακο για την γατούλα σου θα το αποφασίσεις με τον γιατρό σου αλλά εγώ νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να προχωρήσεις σε στείρωση που είναι και οι καλύτερη λύση για την γάτα σου και με τα λιγότερα προβλήματα......

ειμαι κατα της στειρωσης,πιστευω πως ταλαιπωρουνται οι φιλοι μας..ειχα κανει σε μια σκυλιτσα,ποναγε η καημενουλα και απο τοτε λεω οχι στις στειρωσεις..το διλημμα μου ειναι να της δωσω το χαπι μεχρι να χειμωνιασει και μετα αφου θα ειμαστε κλεισμενοι στο σπιτι να της το σταματησω..να μην επιβαρυνω τον οργανισμο της πολυ..

Καλημέρα κι από μένα.
Ένα έχω να σου πώ. Η στείρωση είναι πολύ πιό καλή από άλλα σκευάσματα.
Νομίζεις πως αν έχεις την γατούλα σου με οίστρο στο σπίτι όλα θα είναι ήσυχα και καλά? Η γατούλα θα φωνάζει όλη μέρα και όλη νύχτα και θα ταλαιποριέσται και οι δύο.

Είχα κι εγώ μία σκυλίτσα, ένα πανέμορφο κόλλεϋ που της έκανα το εμβόλιο κατά του οίστρου. Βέβαια δεν ήξερα, δεν ρώταγα?? Έχασα την σκυλίτσα όταν ήταν 8ετών και μάντεψε από τι.... ναι από καρκίνο που ξεκίνισε από τη μήτρα της και εφόσον δεν το καταλάβαμε νωρίς έκανε μετάσταση σε όλα τα ζωτικά της όργανα... Δεν θα ηθελα να βιώσεις την ίδια εμπειρία γιατί είναι πολύ άσχημη... οπότε ξανασκέψου τι είναι καλύτερο? Λίγος πόνος μετά την εγχείρηση μέχρι να ανναρώσει και να ζήσει μέχρι τα γειρατιά της... η ένα τραγικό τέλος που ίσως χρειαστεί να κοιμίσεις το ζωντανό προκειμένου να το απαλλάξεις από το μαρτύριο?

Εγώ απορώ κυρίως με τους κτηνιάτρους οι οποίοι προτείνουν στους πελάτες τους αυτή τη μέθοδο για να απαλλαγούν από τις ενοχλητικές εκδηλώσεις του οίστρου... από άγνοια το κάνουν; Δεν μπορώ να καταλάβω...
Πελάτης που φέρνει τη γάτα του για στείρωση = 100 ευρώ εφ' άπαξ.

Πελάτης που φέρνει ανά εξάμηνο τη γάτα του για ένεση = 100 ευρώ το χρόνο.

:/:

Εγω οσους υπευθυνους κτηνιατρους ξερω κανενας δεν τα χρησιμοποιει και θυμαμαι μια αναισθησιολογο που ελεγε οτι προτιμαει να σκισει το πτυχιο της παρα να δωσει τετοια ενεση στη γατα( τοτε ημουν μικρη δεν ηξερα.. κι εγω τα ιδια ζητουσα γιατι φοβομουν την ενχειρηση της στειρωσης που τελικα δεν ηταν τιποτα, και δεν παθαινει καρκινο και το ζωακι).

Συμβουλη: μην δεχτεις την ενεση προκαλει καρκινο.

H όποια ταλαιπωρία από την στείρωση κρατάει λίγες μέρες, ενώ με τα αντισυλληπτικά την εκθέτεις σε κίνδυνο για όλη της την ζωή. Σκέψου το

Και εμένα η κτηνίατρος που πήγα τη Νεφέλη για τα εμβόλιά της, όταν τη ρώτησα σε ποια ηλικία θα πρέπει να τη στειρώσω μου είπε 6-7 μηνών - να έχει πρώτα τον πρώτο της οίστρο- αλλά μετά έριξε κ την ιδέα με τις ενέσεις..(που φυσικά την αρνήθηκα κατευθείαν). Θα την πάω σε άλλο κτηνίατρο για στείρωση πάντως!

Τα σκευασματα που χρησιμοποιουνται εινα τα εξης delvosteron, hellaprestal, pillkan , τα δυο πρωτα ενεσιμα καθε 5-6 μηνες και το τριτο σε χαπι απο το στομα. Προκειται για ορμονικα σκευασματα με το οποια στην ουσια επιτυχανεται η καθυστερηση εμφανισης οργασμων και οχι η μονιμη στειρωση. Ως παρενεργειες εχουν την προκληση πυομυτρας ή νεοπλασιας της μητρας καθως και κυστες των ωοθηκων και νεοπλασματα. Για αυτο συνισταται να υπολογιζεται με μεγαλη προσοχη η δοση και καθε 1- 1.5 χρονια συνεχους χοηγησης να διακοπτεται μεχρι να ερθει οιστρος για να επανελθει το συστημα στο φυσιολογικο.
γιατι το χρησιμοποιουν οι κτηνιατροι? Γιατι πολυ ιδιοκτητες δεν ειναι διατεθιμενοι να πληρωσουν την επεμβαση και νομιζουν οτι τους ερχεται φθηνοτερα κανοντας ενεσεις η δινοντας χαπια ή δεν θελουν να υποβαλουν το ζωο τους στην ταλαιπωρια μια επεμβασης:/:

Πιο παλια ειχα μια γατουλα την οποια της ειχα κανει ενεση delvosteron οταν ηταν 7 χρονων για μια φορα επειδη την ειχα παρει μαζι μου σε ενα νησι που δουλευα μετα απο 2 μηνες μου πεθανε ξαφνικα ενα πρωι ενω ηταν ολα μια χαρα (το προηγουμενο βραδυ ειχε φαει, επαιζε μαζι μου και ηταν και εμβολιασμενη και με εξετασεις καθαρες). Ο γιατρος μου μου ειπε οτι επαθε καρδιακο αλλα εγω ακομα πιστευω οτι κατι ειχε παιχτει με αυτο το φαρμακο και απο τοτε ουτε να το ακουσω δεν θελω! Καλυτερα στειρωση!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back