joy1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prince
Διάσημο μέλος
(είπε βέβαια ότι κάποιοι εκτροφείς χρησιμοποιούν μία μέθοδο για να φτάνουν σε οργασμό τη γάτα οπότε και καθυστερούν τον οίστρο ενάμιση μήνα αλλά μου φάνηκε πολύ βάρβαρος για να τον αναφέρω)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Με τέτοια σκευάσματα θέτεται αποδεδειγμένα σε κίνδυνο η ζωή της γάτας και έχω κι εγώ παραδείγματα από το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον.
Κανένα ζώο δεν ταλαιπωρείται αφού στειρωθεί και εξαιτίας της στείρωσης. Αντε να ταλαιπωρηθεί 1-2 μέρες μετά την επέμβαση και αυτό όχι πάντα. Αν φυσικά το χειρουργείο πήγε καλά.
Δεν θα αναφέρουμε για πολλοστή φορά τα θετικά της στείρωσης. Μπορείς αν θες να δεις και το φυλλάδιο εδώ, αλλά και το αντίστοιχο άρθρο στο Mycat.
Εσύ είσαι υπεύθυνη για το ζώο σου και εσύ θα κρίνεις το καλύτερο. Εγώ απλά θα σου πω ότι γνωστός μου γατόφιλος που ήταν ένθερμος κατά της στείρωσης στις γάτες, πλέον έχει αλλάξει γνώμη 100% όταν η αγαπημένη του γατούλα πέθανε από καρκίνο μετά από μερικά χρόνια ενέσεων. Και αφού έζησε με στειρωμένα ζώα και είδε την διαφορά σχετικά με το ποιο βασανίζεται τελικά και ποιο όχι.
aretha
Περιβόητο μέλος
Σ' αυτό έχεις δίκιο, σίγουρα φέρουν μερίδιο της ευθύνης και οι ιδιοκτήτες που το ζητάνε. Αλλά δεν θα έπρεπε και οι κτηνίατροι, ως πιο ενημερωμένοι, να τους εξηγούν πώς έχουν τα πράγματα αντί να συμμορφώνονται; Δεν λέω, πελάτες είναι και λογικό να μην θέλει κάποιος να τους χάσει, αλλά αν όλοι οι κτηνίατροι ήταν λίγο πιο υπεύθυνοι ως προς αυτό, τότε αναγκαστικά θα άρχιζαν να μεταστρέφονται και οι ιδιοκτήτες.γιατι το χρησιμοποιουν οι κτηνιατροι? Γιατι πολυ ιδιοκτητες δεν ειναι διατεθιμενοι να πληρωσουν την επεμβαση και νομιζουν οτι τους ερχεται φθηνοτερα κανοντας ενεσεις η δινοντας χαπια ή δεν θελουν να υποβαλουν το ζωο τους στην ταλαιπωρια μια επεμβασης![]()
Raisa
Περιβόητο μέλος
Συμφωνώ!!!Σ' αυτό έχεις δίκιο, σίγουρα φέρουν μερίδιο της ευθύνης και οι ιδιοκτήτες που το ζητάνε. Αλλά δεν θα έπρεπε και οι κτηνίατροι, ως πιο ενημερωμένοι, να τους εξηγούν πώς έχουν τα πράγματα αντί να συμμορφώνονται; Δεν λέω, πελάτες είναι και λογικό να μην θέλει κάποιος να τους χάσει, αλλά αν όλοι οι κτηνίατροι ήταν λίγο πιο υπεύθυνοι ως προς αυτό, τότε αναγκαστικά θα άρχιζαν να μεταστρέφονται και οι ιδιοκτήτες.

Και εγώ κάποτε ρώτησα τη γιατρό μου για το χάπι αυτό - τότε δεν ήξερα
- και η γιατρός μου το αρνήθηκε κατηγορηματικά και μου εξήγησε το γιατί...από τότε ξέρω!!!!
JohnDVM
Διάσημο μέλος
. Πιστευω οτι ολοι οι κτηνιατροι ενημερωνουν για τα υπερ και τα κατα και απο εκει και περα αποφασιζει ο καθε ιδιοκτητης τι τον συμφερει να κανει
gatouni
Πολύ δραστήριο μέλος
Δυστυχώς δεν ενημερώνουν πάντα. Τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση.Πιστευω οτι ολοι οι κτηνιατροι ενημερωνουν για τα υπερ και τα κατα και απο εκει και περα αποφασιζει ο καθε ιδιοκτητης τι τον συμφερει να κανει![]()
Βέβαια αυτό συνέβει πολλά χρόνια πριν. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει και με αυτό. Καθότι αν λάβουμε υπόψη μας πως αντιμετωπίζονται τα ζώα συντροφιάς σήμερα... φαντάσου τι γινότανε αρκετά χρόνια πριν.
ΥΓ. Βέβαια δεν αναφέρομαι σε όλους τους κτηνιάτρους.
aretha
Περιβόητο μέλος
Ακριβώς το ίδιο συνέβη και σ' εμάς, το 1992, όταν ήταν μικρός ο Ηρακλής μας. Μάλιστα, ο κτηνίατρος που τον είχε δει τότε, μας είχε προτείνει τις ενέσεις ως λύση καλύτερη από τη στείρωσηΔυστυχώς δεν ενημερώνουν πάντα. Τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση.
Βέβαια αυτό συνέβει πολλά χρόνια πριν.

avtwvia
Διάσημο μέλος
JOHRA
Νεοφερμένο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Πολύ καλά το σκέφθηκες, πρόσεχε εν τω μεταξύ, μήπως έχει η γατούλα οίστρο και σου ξεφύγει για να ζευγαρώσει. Πάντως, δεν μπορούμε να μιλάμε για τη φύση των ζώων, όταν τα έχουμε περιορισμένα σε τσιμεντουπόλεις και τσιμεντόκουτα, που καθόλου δεν προσομοιάζουν με τη φύση. Η φύση θέλει τα ελεύθερα ζώα να πολλαπλασιάζονται ελεύθερα, ώστε με τη φυσική επιλογή να επιβιώνουν τα πιο εύρωστα και να διαιωνίζεται το είδος.Ο κτηνιατρος που πηγα εδω, μου ειπε πωσ ειναι επικινδυνο και οτι δεν θα την κανει αυτος,εμεις στο σπιτι και η ευθυνη δικη μας.εγω ρωτησα επειδη δεν ηξερα τι να κανω..ευχαριστω για την βοηθεια σας αν και νομιζω πως δεν θα της κανω τιποτα προς το παρον κι οταν κατεβω αθηνα,θα προσπαθησω να βρω εναν καλο γιατρο για να την στειρωσουμε..αλλα και παλι ειναι κριμα να μην χαρει κι εκεινη λιγακι την φυση της..![]()
JohnDVM
Διάσημο μέλος
, αλλα τσουζουν λιγο παραπανω
moukelis
Επιφανές μέλος
Αληθεια;Εμας αυτο μας ειχε πει.Μηπως εννοουσε αλλο πραγμα;Οι ενεσεις δεν γινονται στη φλεβα αλλα υποδορια οπως το εμβολιο, αλλα τσουζουν λιγο παραπανω
![]()
Ευχαριστω για τη διευκρινιση!
kollaster
Νεοφερμένο μέλος
Είμαι σε ένα δίλημμα και χρειάζομαι την γνώμη ατόμων πιο έμπειρων από εμένα .
Έχω 2 γάτες, έναν αρσενικό 4-5 μηνών και μια θηλύκια +-1ος έτους. Πριν από περίπου 4 μήνες πήγα στον κτηνίατρο την θυλικιά και η λύση που μου πρώτινε για να αποφύγω την στείρωση είναι μια ένεση με την οποία για 5 μήνες δεν θα μπορεί να μείνει έγκυος . Πλησιάζει το τέλος των 5 μηνών και είμαι και πάλυ σκεπτικός ως προς το τι πρέπει να κάνω.Θέλω να αποφύγω αν μπορώ την στείρωση γιατί έτυχε να γνωρίσω περίπτωση που η γάτα είχε μεγάλο πρόβλημα με τα ράματα αλλά απο την άλλη δενμπορώ και να την αφήσω να γεννήσει και μετά να μην ξέρω τι να κάνω τα γατιά .
Η ερώτηση μου λειπόν είναι αν έχει κάπιος ακούσει κάτι για αυτή την ένεση, αν έχει παρενέργιες κτλ τισ οπίες εμένα δεν μου είπαν ( με χρέωσε μόνο 8 euro ^^ ) και επιπλέων αν υπάρχει κάπιος που να ξέρει σοβαρούς κτηνίατρους στην πόλη του Ηρακλείου ώστε αν δεν μπορεί να αποφευχθει να μην έχει πρόβλημα η γάτα.Τέλος αν θα πρέπει να κάνω κάτι με τον αρσενικό που αρχίζει να παρενοχλεί σεξουαλικά την δεσποινίδα ή οποία και δεν του κάνει την χάρη :p .
Λυπάμαι αν έγινα κουραστικός,
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Η ενεση αυτη προκαλει καρκίνο στα σιγουρα και πολλοι γιατροι προτιμουν να σκισουν το πτυχιο τους παρα να τη δωσουν. Τη δινουν οσοι θελουν να βολεψουν τους πελατες τους να μη τους ενοχλουν οι γατες και φυσικα δε λενε για τις παρενεργειες.
Καλυτερα να ρωτησεις στα εκει σωματεια να σου συστησουν καλο γιατρο κα να επιμενεις να κανει μικρη τομη, τα ραμματα αν την πας σε αλλη πολη να ειναι απορροφησιμα απο τον οργανισμο οπως αυτα που βαζουμε στις στειρωσεις αδέσποτων και να ρωτησεις εαν πηρε ενεσιμη αντιβιωση μετα η να σου δωσουν καποιο αντιστοιχο χαπι. Εαν κανεις αυτα θα καταλαβει ο γιατρος οτι το ζωο σου θελεις να φροντιστει σωστα. Η γατουλα θα πρεπει να ειναι σε γατοφορο τη πρωτη μερα στα σκοτεινα και ζεστα και τις αλλες δυο μερες το ιδιο για να μη κινηθει και παθουν τα ραμματα κατι.Δεν θα πολυ τρωει την πρωτη και ισως και τη δευτερη. Αν τα κανεις αυτα τη τριτη μερα θα ειναι περδικι και θα χοροπηδαει. Μετα τη στειρωση γινονται πιο χαδιαρικα υποψην ηδη απο τη πρωτη υγιη μέρα.
Μη δεχτεις την ενεση σε καμμια περιπτωση, αν την εβαλες ηδη να ξερεις εβαλες το ζωακι σε ρισκο. Ο αρσενικος χρειαζεται να στειρωθει εξισου, αλλα εκει η επεμβαση ειναι πολύ μικρη γινεται σε δεκα λεπτα και το ιδιο κιολας βραδυ χροπηδαει χωρις να αισθανεται κανενα πονο. Παλι αντιβιωση αμεσως μετα τη στειρωση εννοειται.
ΚΡΗΤΗ
ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Πανγακλαχώρι, 74100 Ρέθυμνο, Κρήτη
Τηλ: 28310-72138
e-mail: jayb@otenet.gr
CRETAN ANIMAL WELFARE GROUP-THE HAVENΜάλια 700 07, Κρήτηhttps://www.cawg-greece.com/index.html
e-mail: gavner@otenet.gr
arfic
Εκκολαπτόμενο μέλος
. Ελπίζω να βοήθησα!Σίγουρα θα ακολουθήσουν και πιο κατατοπιστικές απαντήσεις...
arfic
Εκκολαπτόμενο μέλος

aretha
Περιβόητο μέλος
Η περίληψη, πάντως, είναι "όχι, μην κάνεις την ένεση".
azil
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool