evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
καλημερα και καλη χρονια!Καλημέρα σας
( Sorry , αλλά η ώρα είναι 4 το πρωϊ , οπότε το καλημέρα , μου ακούγετε ποιο φυσιολογικό)
Καταρχάς , συγχαρητήρια, για την απίστευτη δουλειά και την τρομερή ενημέρωση που έχετε κάνει μέσα από αυτό το Post όσον αφορά αυτές τις ενέσεις που έχουνε να κάνουνε σχέση με τον Οίστρο !
Με μεγάλη απογοήτευση έχω να πω , ότι και εγώ στις 11 Δεκεμβρίου του 2009
( 11-12-2009 ) έπεσα και εγώ θύμα από κτηνίατρο , τον οποίο μάλιστα, τον ρώτησα κιόλας , τι είναι καλύτερο , ένεση ή στείρωση.
Τον ρώτησα ευθύς < Διάβασα στο Internet ότι οι ενέσεις προκαλούνε κάποιο είδους καρκίνο , ή καρκίνους στις γάτες , άμα γίνονται αντί για την στείρωση >>
Ο κτηνίατρος , πήρε μια έκφραση στα μάτια του , σαν να ταράχτηκε και μου απάντησε κατά λέξη :
<< Όχι...αυτό δεν στέκει..δεν ισχύει κάτι τέτοιο ...η μοναδική παρενέργεια της ένεσης που σου έκανα , με όνομα helaprestal είναι ότι αν γίνετε κάθε 5 μήνες στον ίδιο σημείο δέρματος του ζώου , υπάρχει περίπτωση να οι τρίχες να χάσουνε το χρώμα τους. Και ο λόγος που δεν σου έκανα το Delvosteron είναι γιατί πρόσφατα , οι εταιρίες που κάνουνε εισαγωγή αυτό το φάρμακο στην ελλάδα , κάνανε συγχώνευση μεταξύ τους και ακόμα δεν έχουνε αποστείλει εντός Ελλάδας , τα φάρμακα που τους έχουνε ζητηθεί. >>
Μάλιστα, μου έδειξε και με τον τρόπο που δουλεύει ο ίδιος, καθώς μου πήρε το βιβλιάριο της γάτας μου της Εύας , και μου το "τροποποίησε" το τελευταίο φύλο που σημειώνονται οι Αντιπαρασιτικές Θεραπείες σε φύλο "Οίστρος"
Έκανα Scan-άρισμα το βιβλιάριο για να το δείτε και εσείς.
![]()
Εγώ βασικά αυτό που θέλω να ρωτήσω, το ποιο σημαντικό για εμένα αυτήν τη στιγμή είναι
Και πάλι για μια ακόμα φορά, σας ευχαριστώ προκαταβολικά , και ειλικρίνα , έχετε κάνει τρομερή ενημέρωση , αλλά και με τις προσωπικές εμπειρίες του καθενός , που μοιράζεστε !
- Υπάρχει περίπτωση οι γατούλες μου , τώρα , να κινδυνεύουνε από καρκίνο ?
- Υπάρχει περίπτωση , εγώ να τις κοιτάξω από πίσω
και να μπορέσω να παρατηρήσω κάτι όσον αφόρα την νόσο πυομήτρα ?
δεν γνωριζω αν μπορεις να δεις απο μονος σου αν εχει παθει κατι οι γατουλες σου, μπορεις να ρωτησεις γι αυτο τον γιατρο του φορουμ, αλλα σιγουρα πρεπει ν αλλαξεις κτηνιατρο, να τις δει καποιος καλος γιατρος και να κρινει την κατασταση τους. υπαρχει στο φορουμ μια λιστα απο γιατρους που προτεινουν τα μελη του φορουμ..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Μπορεί λόγω της ορμονικής επιβάρυνσης να έχουν αυξημένες πιθανότητες για καρκίνο, δεν είναι όμως και βέβαιο. Το πιο σημαντικό είναι να μην τους κάνεις κι άλλη ένεση και να τις στειρώσεις άμεσα. Με τη στείρωση αποκλείεις τουλάχιστον τον καρκίνο της μήτρας και των ωοθηκών.
- Υπάρχει περίπτωση οι γατούλες μου , τώρα , να κινδυνεύουνε από καρκίνο ?
- Υπάρχει περίπτωση , εγώ να τις κοιτάξω από πίσω
και να μπορέσω να παρατηρήσω κάτι όσον αφόρα την νόσο πυομήτρα ?
Πληροφορίες για τα συμπτώματα, τη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη της πυομήτρας μπορείς να δεις εδώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Αχαρακτήριστος....και σταματώ εδώ.
Εύχομαι να έχετε την γατούλα σας κοντά σας πολλά πολλά χρόνια ακόμα!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
SaiNT
Νεοφερμένο μέλος

Πριν λίγο ξύπνησα ,στις 13.00 το μεσημεράκι

Ευχαριστώ που απαντήσατε, γιατί καθώς διάβαζα τις 4 πρώτες σελίδες είχα φρικάρει με το τί γίνετε με τους κτηνιάτρους σε όλη την ελλάδα και μετά δεν ήξερα αν τα γατιά μου , κινδυνεύανε από τις 3 ( σύνολο ) ενέσεις που έχω κάνει !
Ως τώρα πάντως δεν έχουνε κάποιο από τα συμπτώματα που αναφέρονται , παρά μονάχα 1 γατούλα , που δεν τρώει ποτέ της κονσέρβα , και τρώει μονάχα κροκέτες και σπιτικό φαί , χωρίς λάδι , απλά ήτανε από μικρούλα , λίγο χοντρούλα.
Την ένεση για τον οίστρο την έκανα στις 11-12-2009 , και λογικά την "επόμενη" ένεση που μου είχε προβλέψει ο κτηνίατρος θα την έκανα μετά από 5 μήνες ! εγώ φυσικά την ένεση δεν πρόκειται να την κάνω , και θα ξεκινήσω να μαζεύω λεφτά για 4 στειρώσεις...αλλά...πότε πρέπει να κάνω στείρωση? από πότε μέχρι πότε αν γίνετε να μου απαντήσετε ;

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που για μια ακόμα φορά μου απαντήσατε ,και σας εύχομαι χρόνια πολλά, καλή χρονιά
Υγεία και ευτυχία και ότι επιθυμείτε στην αγκαλιά σας και στην τσέπη σας να τα βρείτε 
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

...εγω πιστευω οτι το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι να αλλαξεις γιατρο...και να τον ρωτησεις μεχρι ποια ηλικια γινεται η στειρωση...παντως νομιζω οτι υπαρχει μεγαλο περιθωριο...χουφταλο να μην ειναι...
...ποσο χρονων ειναι η μεγαλυτερη σου γατα;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Μπορεί να στειρωθεί και όντας σε οίστρο, φτάνει να το γνωρίζει ο γιατρός, για να λάβει τα μέτρα του, γιατί απλά μπορεί να κάνει περισσότερο αιμορραγία απο το συνηθισμένο. Ένας έμπειρος δεν έχει κανένα θέμα, φυσικά υπάρχουν και αυτοί που δεν αναλαμβάνουν.
Επίσης μπορεί και να στειρωθεί γατούλα που έχει ζευγαρώσει, φυσικά όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα.
SaiNT
Νεοφερμένο μέλος
συνηθωε η στειρωση ξεκιναει απο τον 6ο μηνα...και στα δυο φυλα....αλλα μπορεις να την κανεις και αργοτερα...ε τωρα,αν ενα γατακι εχει φτασει την ηλικια τον 16 ετων...δεν νομιζω οτι χρειαζεται......εγω πιστευω οτι το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι να αλλαξεις γιατρο...και να τον ρωτησεις μεχρι ποια ηλικια γινεται η στειρωση...παντως νομιζω οτι υπαρχει μεγαλο περιθωριο...χουφταλο να μην ειναι...
...ποσο χρονων ειναι η μεγαλυτερη σου γατα;
Η μητέρα των γατιών μου , ειναι 2,5 ετών , και τα γατάκια της, είναι 1,5 έτους.
Και όσο για τον γιατρό , το πήρα απόφαση κιόλας να πάω σε άλλον 
Γίνεται μετά τους 6 μήνες, χωρίς απαραίτητα να της έχει έρθει ο πρώτος οίστρος, και χωρίς πάλι να έχει γεννήσει τουλάχιστον 1 φορά.(όλα αυτά είναι αρχαιότητες, και παραπληροφόρηση)
Μπορεί να στειρωθεί και όντας σε οίστρο, φτάνει να το γνωρίζει ο γιατρός, για να λάβει τα μέτρα του, γιατί απλά μπορεί να κάνει περισσότερο αιμορραγία απο το συνηθισμένο. Ένας έμπειρος δεν έχει κανένα θέμα, φυσικά υπάρχουν και αυτοί που δεν αναλαμβάνουν.
Επίσης μπορεί και να στειρωθεί γατούλα που έχει ζευγαρώσει, φυσικά όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα.
Χμ...
Η δικιά μου η γατούλα, η μαμά-γάτα, έχει γεννήσει 2 φορες.. .θα μπορεί να γίνει κανονικά στείρωση τώρα ?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
δεν ειναι και τοσο ευκολο να αλλαξει γιατρο. 2 κτηνιατρους εχει μονο η εδεσσα... ο ενας χειροτερος απο τον αλλο. Αν μπορει να παει σε αλλη πολη εκει κοντα καλως, αν οχι, καλυτερα να μεινει σε αυτον που παει τωρα γιατι ο αλλος ειναι χειροτερος![]()
ε καλα...για την στειρωση μπορει να παει σε αλλη πολη..και για τα σοβαρα...ας εχει τον παλιο μονο για αγορες...

Hlianna
Διάσημο μέλος
)και την πηγαμε αμεσως στο γιατρο..ο οποιος ευτυχως δεν μου ανεφερε καν την ενεση(δεν ειναι και απο τους καλυτερους και αν το εκανε και αυτο θα ηταν για τα μπαζα)οταν αλλαξα κτηνιατρο που τελικα στειρωθηκε εκει η φλαφυ απο μονος του μου ειχε πει να μην μπω καν στον κοπο να του πω για την ενεση να της καναμε(οχι οτι ειχα σκοπο) και οταν τον ρωτησα γιατι απλα μου εδειξε φωτο..:cry:Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
SaiNT
Νεοφερμένο μέλος
Εγώ θα δοκιμάσω , απλά και ανθρώπινα από την πλευρά μου , να πάω και να του πω ξεκάθαρα ότι βρήκα αποδείξεις ότι η ένεση προκαλέι καρκίνο και θα ζητήσω στείρωση.
Υπάρχει περίπτωηση ίσως και ο ίδιος να μην γνωρίζει τις αρνητικές συνέπεις της ένεσης ?
αλλά πως έγινε κτηνίατρος τότε ? 
Υπάρχει περίπτωση να μην κάνει καλά την στείρωση και να σακατευτεί η γάτα ?
ή υπάρχει περίπτωση να μην μου κάνει στείρωση κανονική και να μου "δέσει την μήτρα" από τις γατούλες μου ? 
Πάντως , σας ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολύ που κάνατε στον κόπο και μου απαντήσατε
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
αυτό είναι το πρόβλημα μου βασικά, οτι στην έδεσσα έχει 2 κτηνιάτρους, αλλά τουλάχιστον σε αυτόν που πήγα και μου έκανε την ένεση , ο άνθρωπος , ήτανε πάρα πολύ φιλικός , κοινωνικός , και μάλιστα, ήτανε ευγενικός με τα γατιά μου.
Εγώ θα δοκιμάσω , απλά και ανθρώπινα από την πλευρά μου , να πάω και να του πω ξεκάθαρα ότι βρήκα αποδείξεις ότι η ένεση προκαλέι καρκίνο και θα ζητήσω στείρωση.
Υπάρχει περίπτωηση ίσως και ο ίδιος να μην γνωρίζει τις αρνητικές συνέπεις της ένεσης ?αλλά πως έγινε κτηνίατρος τότε ?
Υπάρχει περίπτωση να μην κάνει καλά την στείρωση και να σακατευτεί η γάτα ?ή υπάρχει περίπτωση να μην μου κάνει στείρωση κανονική και να μου "δέσει την μήτρα" από τις γατούλες μου ?
Πάντως , σας ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολύ που κάνατε στον κόπο και μου απαντήσατε![]()
![]()
εγω παντως,ποτε δεν θα εμπιστευομουν αυτον τον γιατρο...ειτε απο αγνοια...ειτε απο συμφεροντολογισμο....το ενα ειναι χειροτερο απο το αλλο...κοντα στην εδεσσα υπαρχουν και αλλες μεγαλες πολις ...την στειρωση τουλαχιστον πιστευω οτι θα μπορουσες με ραντεβου να την προγραμματισεις σε καποιον γιατρο που θα σου συστισουν τα κοριτσια που ειναι κοντα στα μερη σου...

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
εγω παντως,ποτε δεν θα εμπιστευομουν αυτον τον γιατρο...ειτε απο αγνοια...ειτε απο συμφεροντολογισμο....το ενα ειναι χειροτερο απο το αλλο...κοντα στην εδεσσα υπαρχουν και αλλες μεγαλες πολις ...την στειρωση τουλαχιστον πιστευω οτι θα μπορουσες με ραντεβου να την προγραμματισεις σε καποιον γιατρο που θα σου συστισουν τα κοριτσια που ειναι κοντα στα μερη σου...![]()
τον συγκεκριμενο κτηνιατρο τον γνωρισα και πραγματικα ειναι καλος ανθρωπος (για κτηνιατρος δεν ξερω). Ειναι αυτος που πηγα το γατακι που βρηκα στον δρομο και δεν μου πηρε ουτε ενα ευρω για την εξεταση και την θεραπεια και προσφερθηκε να το κρατησει οταν θα εχει μερος για να το δωσει (ειχε ενα αλλο αδεσποτο γατακι που ηταν σε αθλια κατασταση και το φροντιζε). Οποτε συμφεροντολογο δεν τον λες. Επισης χωρις να ειμαι πελατισσα του καθισε και μου εξηγησε οτι αποριες ειχα με τον γατο μου παρολο που δεν τον εχει δει ποτε (τον ρωτησα για τριχομπαλες και διαφορα αλλα που δεν θυμαμαι
). Επισης δεν θα βιαστω να τον κρινω γιατι ο ανθρωπος ειναι καινουριος και δεν εξασκει το επαγγελμα πολλα χρονια ωστε να εχει και την αναλογη εμπειρια. Εγω ειμαι υπερ να παει και να συζητησει μαζι του και αναλογα με αυτα που θα του πει να πραξει. Θα μπορουσε να παει θεσ/νικη που ειναι 1-1.5 ωρα δρομος, αλλα τι θα γινει αν καποια στιγμη παθει κατι καποια γατα του και χρειαστει κτηνιατρο; Δεν θα ειναι καλυτερα να την δει γιατρος που γνωριζει το ιστορικο της; Ας παει και στον αλλο τον κτηνιατρο (τον οποιο δεν τον παω καθολου γιατι φερεται σαν χασαπης) να παρει και αλλη γνωμη 
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
τον συγκεκριμενο κτηνιατρο τον γνωρισα και πραγματικα ειναι καλος ανθρωπος (για κτηνιατρος δεν ξερω). Ειναι αυτος που πηγα το γατακι που βρηκα στον δρομο και δεν μου πηρε ουτε ενα ευρω για την εξεταση και την θεραπεια και προσφερθηκε να το κρατησει οταν θα εχει μερος για να το δωσει (ειχε ενα αλλο αδεσποτο γατακι που ηταν σε αθλια κατασταση και το φροντιζε). Οποτε συμφεροντολογο δεν τον λες. Επισης χωρις να ειμαι πελατισσα του καθισε και μου εξηγησε οτι αποριες ειχα με τον γατο μου παρολο που δεν τον εχει δει ποτε (τον ρωτησα για τριχομπαλες και διαφορα αλλα που δεν θυμαμαι). Επισης δεν θα βιαστω να τον κρινω γιατι ο ανθρωπος ειναι καινουριος και δεν εξασκει το επαγγελμα πολλα χρονια ωστε να εχει και την αναλογη εμπειρια. Εγω ειμαι υπερ να παει και να συζητησει μαζι του και αναλογα με αυτα που θα του πει να πραξει. Θα μπορουσε να παει θεσ/νικη που ειναι 1-1.5 ωρα δρομος, αλλα τι θα γινει αν καποια στιγμη παθει κατι καποια γατα του και χρειαστει κτηνιατρο; Δεν θα ειναι καλυτερα να την δει γιατρος που γνωριζει το ιστορικο της; Ας παει και στον αλλο τον κτηνιατρο (τον οποιο δεν τον παω καθολου γιατι φερεται σαν χασαπης) να παρει και αλλη γνωμη
![]()
επειδη ακριβως τον γνωριζεις,για αυτο και εισαι επειικης...αν ομως δεν τον γνωριζες θα ελεγες τα ιδια;
...εγω Ηρω για τη στειρωση θα πηγαινα οπωσδηποτε θεσσαλονικη....απο εκει και περα για μια αμεση αναγκη θα εβλεπα...καμμια σημασια δεν εχει η στειρωση για το ιστορικο...τον μπουκακο μου δηλαδη που τον πηγα στον καινουργιο κτηνιατρο 6 χρονων...τι επαθε; μια χαρα τον κοιταζει ο καινουργιος γιατρος...
julia
Διακεκριμένο μέλος
Να σου κάνει απορροφήσιμα ράμματα, και αν μπορεί να σου κάνει και ενέσιμη αντιβίωση.
Η τομή μπορεί να γίνει και στην κοιλιά και στο πλάι (απλά στο πλάι πονάει λίγο παραπάνω, γιατί κόβονται μύες ) Αν στην κάνει στην κοιλιά μπορείς να τον ρωτήσεις αν την κάνει μεγάλη 10εκ ή πιο μικρή 2-3εκ. Με την μεγάλη τομή, απλά θα χρειαστεί περισσότερες μέρες να συνέλθει.
Να την έχεις νηστική και απο νερό 12-15 ώρες πριν την επέμβαση, και 8-12ώρες μετά. Μπορεί όλα αυτά να στα πεί και ο γιατρός, μπορεί και όχι, απλά να τα ξέρεις γιατί είναι σημαντικά.

Και μην φοβάσαι να ρωτήσεις οτιδήποτε...
matrix
Νεοφερμένο μέλος
!Κάποτε είχα κι'εγώ το ίδιο δίλημμα....Νόμιζα πως με τη στείρωση το ζώο ταλαιπωρείται πονάει και χάνει την ενεργητικότητα του ώσπου άλλαξα γνώμη βλέποντας τη γατούλα μίας φίλης μου να πεθαίνει απο καρκίνο της μήτρας λογω τ'ότι κι'εκείνη της έδινε χάπια για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα επειδή δεν ήθελε να τη στειρώσει.Μη φοβάσαι δε πονάει όσο φαντάζεσαι αρκεί να βρείς καλό ιατρό......!!
Έχω δεί γατούλα να σέρνεται και να είναι σε άθλια κατάσταση και έκανε να αναρρώσει περίπου ένα μήνα(χασάπης-ιατρός) και έχω δεί σε 2-3 ημέρες να είναι καλά!Το πάν είναι θέμα ιατρού
!Οσο για την ενεργητικότητα της είναι θέμα χαρακτήρα!Αν η γατούλα σου είναι τσαχπίνα θα παραμείνει και μετά τη στείρωση ζωηρούλα!Ο δικός μου (αν και αρσενικός) ανάρρωσε σε μία ημέρα και δεν έχει χάσει καθόλου την ενεργητικότητα του
!(Τα αρσενικά αναρρώνουν πιο γρήγορα απο τα θηλυκά)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ramon1
Νεοφερμένο μέλος
Και επισης ειναι φυσιολογικο ενω μια γατα ειχε οιστρο να μην ξαναεχει για πανω απο ενα μηνα;Γιατι ο κτηνιατρος ειχε πει οτι θα ξαναεχει μετα απο 1-2 βδομαδες και ανυσηχω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool