'Οταν η γατούλα μας γερνάει...

Marita1

Νεοφερμένο μέλος

Ο Marita1 είναι αόρατος. Είναι 50 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Έχει κανείς γατούλα μεγάλης ηλικίας? Θα ήθελα να συζητήσουμε για συμπεριφορά-προβλήματα κλπ. Η δική μου είναι μόλις 20 χρονών!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μαριτα, Καλησπέρα,
εγω έχω μια γατούλα, (τώρα μένει με την γιαγια μου αλλά έχουμε μεγαλώσει μαζί!) σιαμέζα 15 χρονών. Αν θέλεις να πούμε καποια πράγματα πεσμου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μαριτα, Καλησπέρα,
εγω έχω μια γατούλα, (τώρα μένει με την γιαγια μου αλλά έχουμε μεγαλώσει μαζί!) σιαμέζα 15 χρονών. Αν θέλεις να πούμε καποια πράγματα πεσμου...

Καλησπερα Νοτα
Να σου ζησει αλλο τοσο η γατουλα ευχομαι και θα ηθελα να σε ρωτησω, πότε περιπου ολοκληρώθηκε η ενηλικιωση της Σιαμεζας σου? Εχω κι εγω ενα μικρακι Σιαμεζακι κι αναρωτιεμαι ποτε θα ολοκληρωθει η αναπτυξη της.

Αννα, γύρω στους 3 μήνες την πήγα στον κτηνιατρο για τα πρωτα της εμβολια, ο οποιος μου ειπε (δεν ξέρω με ποιο τρόπο το καταλαβε) ότι θα γινοτα μικρό γατι.
Περιπου 7-8 μηνών είχε τις πρωτες ορμές και πήγαμε κατευθείαν για στείρωση. Ετσι κι αλλιως μετά τον χρόνο θεωρείται ενήλικη και δεν μεγαλώνει άλλο σε μέγεθος (εκτος αν σου ξεφυγει στην διατροφή και παχύνει). Πάντως είναι πολύ γλυκα γατια τα σιαμεζακια και πολύ κτητικά με τα αφεντικά τους (σχεδον σαν σκυλακια). Αν θελεις οτιδηποτε αλλο να με ρωτησεις εδω είμαστε..:)

Χμμμ.... Μικρούλα είναι ακόμα η δική σου ε? Έχεις παρατηρήσει καμία αλλαγή τώρα που μεγάλωσε? Ας πούμε εμένα, μια ζωή ήταν χοροπηδηχτή, παιχνιδιάρα, ψιλοάγρια θά'λεγα. Τώρα έχει γίνει μια γλυκύτατη χαδιάρα, αλλά...εδώ και κανα-δυο χρόνια παιχνίδια γιόκ! Και φέτος δυσκολεύεται η κακομοίρα στα άλματα. Εντάξει, καταλαβαίνω ότι είναι μεγάλη.. Έχει βαρύνει καθόλου η δική σου? Σε συμπεριφορά εννοώ

ε κοιμάται περισσότερο από πριν. Δειχνει να χρειαζεται περισσότερη ζεστασιά τώρα το χειμώνα και περισσότερη δροσιά το καλοκαίρι. Ε λίγο με τα παιχνίδια ασχολείται. Φωνάζει παρολο που είναι στειρωμένη στους γάτους που μαζεύονται κάτω από το μπαλκόνι της γιαγιας μου και δείχνει πράγματι να θέλει πιο πολύ αγκαλια...α και (αν και ποτε δεν της αρεσαν ιδιαίτερα) δεν της αρεσουν πολυ οι αποτομες κινήσεις και τα αγγιγματα στην κοιλιά..
Απο φαγητό είναι λιχούδα (θελει δηλαδή να δοκιμάζει από το δικό μας) αλλά και λίγο παραξενη. Αλλά τρωει λιγοτερο από παλια. αυτά επι της ουσιας:)

Κι εγώ έχω μια γατούλα 12 ετών (βασικά είναι περισσότερο της μητέρας μου, αλλά μαζί της μεγάλωσα).
Πολύ ήρεμη έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να κάθεται για μέρες σε ένα συγκεκριμένο μέρος ξάπλα και να σηκώνεται μόνο για να φάει, να πιεί και να κάνει την ανάγκη της. Καμία σχέση με τον δικό μου που είναι 1,5 έτους και έχει τρομερή ενεργητικότητα (αναγκαζόμαστε να τις έχουμε σε χωριστά δωμάτια και όταν βγαίνει η μία μέσα στο σπίτι να είναι περιορισμένη στο δωμάτιο της η άλλη γιατί αλλιώς ο μικρός της τρώει το φαί και τσακώνονται).

η γιαγια μου ειχε μια γατα την λουλου την θυμαμαι απο οταν ημουν μικρη... δεν την ειχε στειρωσει και ειχε κανει απειρες γεννες, πολλα παιδια της τα ειχα παρει και εγω ετρωγε μονο οτι εμενε απο τα φαγητα που εφτιαχνε η γιαγια μου και για αρκετα χρονια ηταν ανεμβολιαστη!... εφτασε μεχρι τα 25 χρονια... ειχε παθει 2 εγκεφαλικα και δεν ειχε καθολου δοντια αλλα ηταν φοβερη! εβγαινε ακομη εξω για να κανει γκομενο-βολτα!!!! :P :P :P

:up: :up: :up: 20; 25; Aχου τι ωραίες ηλικίες!!!! Eμας ο Φρίσμπυ είναι 17! Mολις τα πάτησε την Πρωτοχρονιά :D :D :D Δεν του φαίνεται καθόλου, εκτός του ότι έχει αδυνατίσει επειδή κάνει πολλούς εμετούς, ο καημένος. Πίνει πολύ νερό για τα νεφρά του και μάλλον του προκαλεί :mpliaks: Kατά τα άλλα περίπου ίδιος. Nα μας ζήσουν οι γέροι μας :up:

να μας ζήσουν Ολγα! και εμάς κάνει πολλους εμετούς αλλά είναι με τις μέρες της. Δοκιμασε αν ειναι συνεχομενα καμμια φορα για να μην εξουθενώνεται και λίγο βραστο φιλετο κοτοπουλο για λίγες μέρες. Σε μας πιανει και στρωνει το στομαχακι της..

μακαρι να φτασει και ο δικος μου σε τετοιες ηλικιες... με ολες αυτες τις αρρωστιες που ακουω τελευταια εχω κατα τρομαξει! να σας ζησουν οι γριουλες σας!!!:)

Κι εμένα η Φιόγκω, η γάτα του πατρικού μου σπιτιού, είναι 14 1/2.
Σας είχα γράψει το καλοκαίρι γι' αυτήν, που εμφάνισε καρκίνο και της αφαιρέθηκε ο μαστός. Τώρα είναι μια χαρά και μακάρι να εξακολουθήσει έτσι. Ωστόσο, είναι πολύ πιο "βαριά" στις κινήσεις της και κοιμάται σχεδόν συνέχεια...

Πραγματικά πολύ ευχάριστο ν’ ακούω ότι υπάρχουν γάτες σε τέτοια ηλικία, μπορώ λοιπόν να ελπίζω κ για τις δικές μου!
Εγώ έχω τη Λούσυ που έχει κλείσει τα 14, αλλά τον τελευταίο χρόνο εμφάνισε διάφορα προβλήματα υγείας, όπως διαβήτη, κ έχει χαλάσει αρκετά η εμφάνισή της. Δυστυχώς, η άλλη μου ηλικιωμένη γάτα, η Νταίζη, πέθανε στα 13 από καρκίνο.
Η Λούσυ έχει αλλάξει αρκετά συμπεριφορά, είναι πολύ λιγότερο ενεργητική, δεν παίζει καθόλου πια κ δύσκολα κάνει παρέα με τις άλλες γάτες. Είναι αρκετά πιο φοβιτσιάρα, αλλά ζητάει πολλά χάδια κ αγκαλιές καθώς κ την αποκλειστικότητα στην προσοχή μου.
Σύμφωνα με την αντιστοιχία στις ηλικίες γάτας-ανθρώπου που είδα στον κτηνίατρο, η Λούσυ είναι περίπου 75 χρονών. Αναρωτιέμαι, μια γάτα 25 χρονών τόσο σε πόσα ανθρώπινα χρόνια αντιστοιχεί;:hmm:

Σύμφωνα με την αντιστοιχία στις ηλικίες γάτας-ανθρώπου που είδα στον κτηνίατρο, η Λούσυ είναι περίπου 75 χρονών. Αναρωτιέμαι, μια γάτα 25 χρονών τόσο σε πόσα ανθρώπινα χρόνια αντιστοιχεί;

Αλήθεια γνωρίζει κανείς την αντιστοιχία ανθρώπινων – γατίσιων ετών;:hmm: Είχα ακούσει παλιά ότι ένας ανθρώπινος αντιστοιχεί σε επτά γατίσια:blink:

Παιδια τι τις ταιζατε και ζουνε τοσο πολυ??? μηπως να δινω φαγητα σπιτιου?

το δικό μου 15χρονο έτρωγε αποκλειστικά κονσερβα σε εναλλαγη με ξηρά τροφή. Τώρα καθότι χάσαμε και κάποια δοντάκια μόνο κονσερβες (after care που ειναι και ελαφριες για το στομαχακι) και όταν μας κοβεται λίγο η όρεξη βραστο κοτοπουλακι. Α ναι βεβαια και συχνα μεζεδακια από το τραπεζι μας..:)

Οι γονείς μου έχουν την Μίτσυ. 17 χρονών σιαμέζα. Είναι η γάτα των παιδικών μου χρόνων! Έχει βαρύνει λίγο και κοιμάται όλες τις ώρες σχεδόν αλλά την πιάνει και τρέχει κατά διαστήματα. Κυρίως με κροκέτες friskies τρέφεται, του πετσοπ δεν της πολυαρέσουν. Έκανε 2 γέννες και μετα την στειρώσαμε.

Σε κάποιο δημοσίευμα είχα διαβάσει για τον γηραιότερο γάτο στον κόσμο νομίζω, ο οποίος ήταν 35 χρονών :blink: κ ζούσε στην Σκωτία, που ακόμα τριγύρναγε στους αγρούς. Είχε κ φωτό, κ φαινόταν μια χαρά ο μαθουσάλας γάτος!

Να ένα άρθρο, που δεν ήξερα ότι υπάρχει στο my cat. Καλά είναι να γράφουμε για τα μικρούλια γατάκια μας, αλλά, δεν θα ήταν πολύ ωραίο να γράφουν αυτοί που έχουν γέρικα γατιά, που έχουν χάσει πια την πρώτη τους χάρη, που έχει φύγει ο πρώτος ενθουσιασμός γι'αυτά, αλλά, που έχουν γίνει πια μέλη της οικογένειας; Σχεδόν κάθε πέντε χρόνια οι συνθήκες της ζωής μας αλλάζουν επαγγελματικά και προσωπικά. Πώς βίωσαν τα μέλη του my cat τέτοιες αλλαγές παρέα με τα γερογατάκια τους;
Αν έχετε ΄γατούλια μεγάλης ηλικίας, δεν μας γράφετε τις σχετικές γατοβιογραφίες;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ουδείς αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει για τη γριά γάτα του; Μόνο για τα μπεμπέκια ; Μήπως δεν υπάρχουν μέλη με γριούλες ψιψίνες;

Στο βιβλίο της Μαριέλλης Μανωλίδου -Σφακιανάκη, "ΜΗ ΠΑΤΑΤΕ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ" η συγγραφέας γράφει για το μαύρο γέρο γάτο της , τον Πάρι: Ο Πάρις έκλεισε τα δεκαπέντε. Οι γάτες της αυλής τον λοξοκοιτάνε. Ελπίζουν πως όταν λείψει από τη μέση αυτός, κάποια απ'την αφεντιά τους θα στρογγυλοκαθίσει στο μαξιλάρι του, στο σώμα του καλοριφέρ της τραπεζαρίας. "Τι θα γίνει μ'αυτόν; Παραγέρασε. Πότε θα μας αδειάσει τη γωνιά;" Μοιάζουν ν'αναρωτιούνται μεγαλόφωνα καθώς τον βλέπουν να διασχίζει αργά αργά τον κήπο στηριγμένος στο φανταστικό μπαστουνάκι του. Εκείνος ευτυχώς κάνει πως δεν τις ακούει κι έτσι αποφεύγει τις συγχύσεις και τις ταχυπαλμίες. Όμως, βλέποντας εμένα πάνω στη βεράντα να τον κοιτάζω λυπημένη, έτσι που τον διακρίνω γέρο ανάμεσα στους νέους, μου κλείνει πονηρά το μάτι καθησυχάζοντάς με."Μη στεναχωριέσαι ,μαμά, εγώ θα τους θάψω όλους...." και καθαρίζει με μια δυό βιαστικές γλυψιές το μαύρο πένθιμο κουστούμι του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back