Ουρολογικό Σύνδρομο της Γάτας (FUS)

σευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον!!ο κτηνιατρος μου ειπε να το παρακολουθω οσο μπορω οταν πηγαινει να ουρησει!!και πηγαινει συνεχεια αλλα δεν μπορω να καταλαβω :( αυτη την στιγμη τον εχω στον κτηνιατρο,το εβαλε οξυγονο,ορο και τον εκανε ενεση μπας και του ερθει ορεξη για να φαει!!αυτο με στεναχωρει που ειναι πολυ ακεφος και δεν τρωει!!μπορει και να μη το προλαβα γιατι μενει εξω απτο σπιτι και ειναι δυσκολο να τον προσεχω παντα!!κανω οτι μπορω!!οταν εβγαλε τον καθετηρα του εκανε πλυση και ειπε οκ τα ουρα βγαινουν καθαρα.απλα σημερα που τον ειδε ενιωθε τη κυστη του σκληρη χωρισ να ειναι γεματη.μηπως επαθε βλαβη τι να πω δε ξερω!!μακαρι να συνελθει...ο δικος ειχε το ιδιο προβλημα?πως ειναι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο δικός μου έφραζε σχεδόν μια φορά το χρόνο, τελικά έφραξε εντελώς και καταλήξαμε σε χειρουργείο. Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε και όλα πάνε καλά.
Ουρεί κανονικά και τρώει αλεσμένα κοτοπουλο με αρακα, καρώτο και ρύζι, φτου φτου μη τον ματιάσω πηγαίνει μια χαρά και είναι και πολύ πιο ευδιάθετος από πριν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χαιρομαι πολυ που τωρα ειναι καλα!!!ελπιζω να γινει και ο δικος μου!!

Εύχομαι τα καλύτερα και για τον δικό σου, ότι πληροφορία χρειαστείς στείλε μου μήνυμα να σου πω.
Ελπίζω να το αντιμετωπίσετε απλά με αντιβίωση και πλύσεις και να ξαναβρει το κέφι του για φαγάκι και παιχνίδι!!!

σευχαριστω πολυ!!!!το ελπιζω!!

ο κτηνιατρος ειπε οτι μπορει να πειραχτηκε το νεφρο του.το ειδε λιγο πρησμενο και θα το κανει εξετασεις!το εχει κρατησει εκει.υπομονη....

ευχομαι καλη επιτυχια μεσα απ την καρδια μου,ειναι μια παθηση που δεν μας δινει χρονο,καλα εκανες και το αφησες στον κτηνιατρο,περαστικα να ειναι,να ξερες ποσο σε καταλαβαινω...

δυστυχως ο γατουλης κατεληξε...:( καναμε οτι μπορουσαμε!!!

δυστυχως ο γατουλης κατεληξε...:( καναμε οτι μπορουσαμε!!!

Αχ πόσο κρίμα.Λυπάμαι πάρα πολύ:( Κουράγιο..

τυρανιοταν ο καημενος!!νιωθω τυψεις που τον στειρωσα!μπορει να μη παθαινε τιποτα απο αυτα..

Μπορείς να μας πεις πόσο χρονών εμφάνισε τη νόσο;Όλα τα άρθρα που έχω διαβάσει μιλούν για νεαρές ηλικίες κυρίως(μέχρι 6 ετών ,χωρίς να αποκλείεται βέβαια η πιθανότητα να την εμφανίσουν και αργότερα)

Μην νιώθεις τύψεις.Απο ότι έχω δει..μάλλον η κληρονομικότητα παίζει μεγάλο ρόλο,σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες βέβαια.Πρόσφατα η φίλη μας η Ρενάκι,έχασε ενα γατάκι 4 μηνών(αν θυμάμαι καλά),απο την ίδια ασθένεια..Σαφέστατα και δεν ήταν στειρωμένο.Η στείρωση σίγουρα επιβαρύνει τα αρσενικά,αλλά δεν το παθαίνουν όλοι οι στειρωμένοι.

Λυπάμαι πολύ... καλό του ταξίδι :(
Ενοχές μη νιώθεις επειδή τον στείρωσες. Οι γνώμες τον κτηνιάτρων διιστανται πάνω σε αυτό. Συνήθως τα στειρωμένα αρσενικά είναι πιο ευάλωτα όταν έχουν στειρωθεί σε ηλικία μικρότερη των 6 μηνών (έτσι μου είχε πει ο κτηνίατρός μου). Πολλές γάτες δυστυχώς έχουν προδιάθεση :(

οταν τον στειρωσα ηταν 1 χρονου και 2 μηνων!!και κατεληξε μετα απο εναμιση μηνα!!ολα ειναι προσφατα!

τυρανιοταν ο καημενος!!νιωθω τυψεις που τον στειρωσα!μπορει να μη παθαινε τιποτα απο αυτα..

Μην έχεις τύψεις που τον στείρωσες. Έκανες αυτό που οι περισσότεροι θεωρούμε σωστό για την υγεία τους. Και ο αλήτης μου εμφάνισε fus και χρειαστηκέ νε καθετηριαστεί 3 φορές προτού ακόμα τον στειρώσω. Η λύση που ταίριαξε σε εμάς ήταν να μην ξαναφάει ποτέ ξηρή τροφή. Η κτηνίατρος μας είπε να το δοκιμάσουμε για ένα χρονικό διάστημα και άν βλέπαμε ότι ξαναέφραζε θα πηγαίναμε χειρουργείο. Από τότε έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια και ο αλήτης δεν ξαναείχε ποτέ πρόβλημα.

Λυπάμαι πολύ για το γατάκι που έφυγε. Το μόνο παρήγορο είναι ότι δεν πονάει πια. Καληνύχτα γατάκι εκεί ψηλά...

Κρίμα. Σίγουρα κάνατε ότι μπορούσατε και σίγουρα ένιωσε την αγάπη και την φροντίδα σας.

Δεν φταίει που τον στείρωσες. Κι εγώ έχω στειρώσει τα περισσότερα αρσενικά γατιά μου. Ένα δύο το πάθανε. Παίζουν πολλά ρόλο η στείρωση δεν φταίει από μόνη της.

Κουράγιο...

μην νιωθεις ενοχες ακριβως πριν μια εβδομαδα εχασα το γατακι μου απ την ιδια νοσο και ηταν μονο δυο μηνων(οχι τεσσαρων)μια σταλια ηταν η ψυχουλα μου,βεβαια εγω δεν ειχα τη δυνατοτητα να το αφησω σε κτηνιατρο η να του κανω χειρουργειο,εδω δεν εχουμε τετοιες μοναδες.του εκανα ευθανασια με βαρια καρδια,γιατι ηταν τοσο μικρο που ουτε καθετηρας εμπαινε να το ανακουφησει,κι εχω εχω ενοχες,πιστευα πως αν εμενα καπου αλλου,αν εκανε ενχειρηση,αν,αν,αν.αλλα απ οτι βλεπω και εσυ που εκανες τα παντα παλι δε σωθηκε.λυπαμαι πολυ για το γατακι σου,το περασα και ποναει παρα πολυ ολη η κατασταση,εκανες οτι μπορουσες,δε νομιζω να παιζει ρολο η στειρωση,μαλον γενετικο ειναι το θεμα,Η το τονιζω οι τροφες,κι εκει εχω ενοχες γιατι
λογω οικονομικων δεν του επερνα κατι καλλυτερο,αλλα τροφη απ το σουπερ-μαρκετ.
τα συληπητηρια μου λυπαμαι πολυ.

Ρενάκι μην αισθάνεσαι τύψεις για την περιοχή σου που δεν έχει γιατρό, ούτε και για την τροφή που έδεινες. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι να γίνει. Η μητέρα μου ταϊζει 16 αδέσποτες γάτες της γειτονιάς που τρώνε φτηνές γατοτροφές, δίνουν οι γείτονες μαγερεμένο φαϊ και πιάνουν κι αυτές ότι βρουν και δεν έχουν προβλήματα. Είναι δύσκολο να συντηρείς 16 γάτες. Το παρήγορο είναι πως δεν πεινάν και πως τον χειμώνα τους έχει φωλιές με πανάκια για να προφυλάγονται από την βροχή και το κρύο.

Σίγουρα Katerina_mich και ρενακι 13 είστε καλές γατομαμάδες. Μέσα στην ατυχία τους τα γατάκια σας είχαν εσάς που τα φροντήσατε και τα αγαπήσατε.

Ρενάκι μην αισθάνεσαι τύψεις για την περιοχή σου που δεν έχει γιατρό, ούτε και για την τροφή που έδεινες. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι να γίνει. Η μητέρα μου ταϊζει 16 αδέσποτες γάτες της γειτονιάς που τρώνε φτηνές γατοτροφές, δίνουν οι γείτονες μαγερεμένο φαϊ και πιάνουν κι αυτές ότι βρουν και δεν έχουν προβλήματα. Είναι δύσκολο να συντηρείς 16 γάτες. Το παρήγορο είναι πως δεν πεινάν και πως τον χειμώνα τους έχει φωλιές με πανάκια για να προφυλάγονται από την βροχή και το κρύο.

Σίγουρα Katerina_mich και ρενακι 13 είστε καλές γατομαμάδες. Μέσα στην ατυχία τους τα γατάκια σας είχαν εσάς που τα φροντήσατε και τα αγαπήσατε.

σ ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια,πριν μια εβδομαδα ακριβως υπεφερε η ψυχουλα μου και ειναι νωπο ακομα,σαν αυριο,πεθανε.ολο τα μετραω και ξεχναω οτι δεν ειναι πια 5,να σκεφτεις τη πρωτη μερα ελεγα πως θα τα καταφερω με 5 μωρα γατακια?και τωρα μου λειπει εκεινο το πεμπτο!!κανω κουραγιο για τα υπολοιπα,οταν ουρουν ειμαι απο πανω ειδικα στον αρσενικο,δεν παλευεται αυτη η παθηση,δε το χω ξαναδει ποτε χρονια ειχα γατες κι εγω σαν τη μαμα σου,αλλες μεσα αλλες απλα τις ταιζα εξω,αυτο δεν το χω ξαναδει.μακαρι ολα τα ζωα να φευγαν ηρεμα απο βαθια γεραματα!

Δυστυχώς δεν μπορούμε να πάμε ενάντια στους νόμους της φύσης, οπότε μη νιώθετε άσχημα αν δεν καταφέρατε να σώσετε το ζωάκι σας. Κάποια δυστυχώς πεθαίνουν νωρίτερα και κάποια αργότερα, δεν γίνεται να το αποφύγουμε :(

Γεια σε όλους,

FUS και (ιδιοπαθής) κυστίτιδα είναι πολύ κοντά στα συμπτώματα. Απλά στη δεύτερη περίπτωση δεν υπάρχουν λίθοι.
Στο Λάρυ μας εμφανίστηκε ξανά ακριβώς 12 μήνες μετά από την πρώτη εμφάνιση. Την πρώτη φορά καθυστερήσαμε και πέσαμε και σε λάθος κτηνίατρο που κόντεψε να το στείλει το γατάκι. Ο καθετηριασμός έσωσε την κατάσταση.
Μιας και μας συνέβει και τις 2 φορές 15αύγουστο σε διακοπές, έχουμε στοχοποιήσει το εμφιαλωμένο νερό (λόγω μαγνησίου κτλ).
Το σίγουρο
, που έχει αναφερθεί πολλές φορές παραπάνω, είναι πως χρειάζεται καθημερινός έλεγχος των ούρων (ποσότητας και συχνότητας) και η συμβουλή γιατρού σε κάθε περίπτωση ανωμαλίας.

Ο Λάρυ σας χαιρετά, κεφάτος, παιχνιδιάρης και πλέον, μετά τη δεύτερη φορά, πιο σοφός...

ps: αντιμετώπιση με αντιβίωση, φακελάκια c/d που βοηθάνε το PH για ένα μήνα τουλάχιστον και πολύ φροντίδα...

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Back