Ο Γεράσιμος μου έχει μείνει 2 κιλά

Καλησπερα.:)Θα σε συμβουλευα να τον πας και σε αλλον γιατρο.Τριτο...Ξερω..ισως σου ακουγεται πολυ,ομως ειδικα αν ειναι να τον ανοιξει...οπωσδηποτε πρεπει να παρεις και αλλη γνωμη.Περιεργο μου ακουγεται παντως..
Ευχομαι ολοψυχα να πανε ολα καλα.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάρε τα αποτελέσματα των εξετάσεων και πήγαινε σε κάποια κτηνιατρική κλινική. Εκεί έχουν και μηχανήματα και γιατρούς που έχουν δει πολλά τα μάτια τους. Και μην πανικοβάλεσαι! Αφού τρώει θα το αντιμετωπίσετε.;):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμείς για να αποκλείσουμε κάποιες υπόνοιες που είχαμε για ον Τούλη μου πάντως κάναμε υπέρηχο και θα το συστηνα και σε σας.
Δεν νομίζω πως πρεπει να υποβληθει ενα 13χρονο ζωάκι σε επέμβαση χωρις καν να ξέρουμε τί ψαχνουμε και που.
Εισαι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη;

καλημέρα, χθες πήγαμε να πάρουμε τις ακτίνες κ είναι κ αυτές καλές.
εννοείται ότι δε θα τον ανοίξουμε χωρίς λόγο. πιστεύω κ αυτός δεν το εννοούσε, ήταν μάλλον τύπου: τι άλλο μένει;
χθες που τον ξαναρωτησα τι αλλο μπορουμε να κανουμε κ πως θα κινηθουμε μου ειπε να τον παρακολουθησω δυο μερες κ να συνεχισουμε τη θεραπεια κ θα δουμε πως παει. στη συνεχεια μου ειπε οτι εφοσον τελειωσει αυτος με ολα αυτα που σκεφτεται, αν δεν εχουμε βγαλει ακρη θα με στειλει σε εναν που ειναι η ειδικοτητα του τα γαστ/κα. αλλα θελει να εχουμε εξαντλησει καποια ενδεχομενα κ να εχουμε κανει ολες τις εξετασεις για να μην ειμαστε μετεωροι.
σκεφτηκα κ γω να παμε να δειξουμε τις εξετασεις κ σε αλλο γιατρό. τεταρτος θα ειναι αλλα δεν εχω κανένα προβλημα.
Θεσ/νικη ειμαι Mickey, εχουμε κανει κ υπερηχο (2) κ ειναι κ αυτοι ενταξει.

αρα αιμ/κα, υπερηχοι, ακτινες κ ψηλαφισμοι ειναι οκ.
να σημειωσω ,χωρις να το ματιασω , οτι τρεις μερες δεν εχει κανει εμετο.
εν τω μεταξυ, ο καλομαθημενος, βαρεθηκε την i/d hills την κονσερβα κ χθες δεν ετρωγε.
κ εψαχνα να του βρω καποιες παλι τετοιου τυπου royal.
την οποια καταβροχθησε :P

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
αρα αιμ/κα, υπερηχοι, ακτινες κ ψηλαφισμοι ειναι οκ.
να σημειωσω ,χωρις να το ματιασω , οτι τρεις μερες δεν εχει κανει εμετο.
εν τω μεταξυ, ο καλομαθημενος, βαρεθηκε την i/d hills την κονσερβα κ χθες δεν ετρωγε.
κ εψαχνα να του βρω καποιες παλι τετοιου τυπου royal.
την οποια καταβροχθησε :P
πολύ καλά!:)
Αφού έχει όρεξη ο μάγκας και όλο το ¨ψάξιμο¨ δεν εντόπισε κάτι μεμπτό ,
όλα οκ δείχνουν!:)

λες; κ γιατι εχει αδυνατισει τοσο;
ο γιατρος ειπε οτι αυτο ειναι αδυνατισμα απο αρρωστια. ναι αλλα απο ποια βρε γιατρε;;;;;;
θα ρωτησω κ κατι ακομα, μη γελασετε. υπαρχει περιπτωση να ειναι ψυχολογικο που αδυνατισε;

Χαιρομαι που ακουω οτι τα νεα σας ειναι καλα!!!:)

Ωραία, όπως φαίνεται έχετε πολύ καλό γιατρό αφού έχετε κάνει όλων των ειδών τις εξετάσεις οπότε καλά κάνεις και τον εμπιστευεσαι
όσο για το φαγητό αφού τρώει κάνε υπομονή και θα στρώσει σιγά σιγά

Μπραβο,καλο σημαδι οι καλες εξετασεις και το γεγονος οτι τρωει.:clapup::clapup:
Ψυχολογικο ,ναι..αλλα γιατι;...Τι αλλαξε στην καθημερινοτητα του ,που να τον επιρεασε τοσο πολυ;

ο γερασιμος ειναι 13 χρονων κ τον εχουμε απο μωρακι, τον ειχε βρει η μαμα μου στον δρομο μια σταλια. ανεβηκε μεχρι να παρει τα πανω του κ εμεινε για τα καλα.
ηταν οι δυο τους αυτοκολλητοι,την καταλαβαινε απτο ασανσερ, με λιγα λογια ηταν κατα 98% υπο τη δικια της φροντιδα.
εδω κ δυο χρονια (σαν να ειναι δυο μερες) την χασαμε τη μαμα μου. κ σκεφτομαι μηπως τον επηρεασε αυτο; θα μου πεις μετα απο δυο χρονια;
ειχε αλλαξει απο τοτε συμπεριφορα, φοβομουν μην παθει κατι τοτε αλλα λεω μηπως σιγα σιγα εμφανιστηκε τωρα;
μπορει να υπερβαλλω αλλα σκεφτομαι ολα τα ενδεχομενα

Τι να πω,ολα πιθανα ειναι,γιατι και τα ζωα δενονται με τον ανθρωπο και 11 χρονια συμβιωσης δεν ειναι λιγα.:/:
Ομως επειδη αυτος μπορει να ειναι ενας ακομα λογος,φροντιζε τον οσο μπορεις καλυτερα ,αφιερωνε χρονο και παιζε μαζι του και
σαφως μην επαναπαυθεις οτι ειναι ψυχολογικο καθαρα.
Σε καθε τι περιεργο,επικοινωνια με το γιατρο.:)...Πιστευω οτι ολα καλα θα πανε.

προσπαθησε εντωμεταξυ να του δινεις να τρωει τροφες πλουσιες σε πρωτεινη για να ανακτησει τις δυναμεις του. Συνηθως οι κονσερβες εχουν μεγαλυτερη περιεκτικοτητα σε πρωτεινη και επισης θα τον βοηθησουν να ενυδατωθει. Καπου ειχα διαβασει οτι οι γατουλες σε μεγαλη ηλικια γινονται δυστροπες με το φαγητο τους και το βαριουνται πολυ ευκολα. Οποτε προσπαθησε να του δινεις ποικιλια.
Δες και αυτο: https://www.peteducation.com/article.cfm?c=1+1322&aid=304
Το IBD ειναι αρκετα συνηθισμενο στις γατες και ισως η κατασταση του γερασιμου να οφειλεται σε αυτο και μια αλλαγη στην διατροφη του μπορει να ειναι αρκετη για να τον συνεφερει.

Λυπάμαι για την Μαμά σου.Μετά πό δυο χρόνια μου φαίνεται πως θα το είχε ξεπεράσει. Μπορεί να ήταν κάποια παροδική αδιαθεσία μια που είναι και 13. Συνέχισε την καλή διατροφή και να παρακολουθείς αν αλλάζει κάτι (συμπεριφορά, συνήθειες κτλ). Έτσι θα περάσετε πολλά χρόνια αυτός να κάνει κόνξες με το φαϊ και εσύ να του φέρνεις τα καλύτερα;):)

αν γινονται δυστροπες σε μεγαλη ηλικια τοτε εχουμε το παραδειγμα. βαριεται αφορητα το ιδιο φαγητο. τωρα ομως που κανουμε αυτη την αγωγη πρεπει να τρωει αυτες συγκεκριμενα τις κονσερβες, την i/h hills και μια παρομοια της royal. στην αρχη εφαγε με ορεξη κ τωρα ουτε να τις φτυσει. κ βαζω μεσα κ τα φαρμακα του.
πειναει δηλαδη ,καθεται στο φαγητο μπροστακ μολις το βαζω το μυριζει κ γκρινιαζει. αν τρωμε εμεις , ορμαει σαν τρελος

Μηπως τον ταιζε η μαμα σου,τροφες δικες σας και εχει συνηθισει να τρωει εκεινες και αρνειται να φαει τις κροκκετες;
Στην τελικη ,δινε του ,μαγειρευτα ,προκειμενου να μενει νηστικος.

Αυτό συμβαίνει και με την δική μου που είναι μικρή. Μόνο η υγρή τροφή της αρέσει πολύ. Η κτηνίατρος μου είπε (για μετά την στείρωση) να της δώσω το αγαπημένο της φαγτό και όταν της είπα ότι το αγαπημένο της είναι το δικό μας μου είπε "δεν πειράζει,τώρα είναι αρρωστούλα πρέπει να τρώει ότι θέλει"

καλημερα, η αληθεια ειναι οτι τρελαινεται για το δικο μας φαγητο, μου τραβαει τα χερια ,μονο στο πιατο που δε μπαινει.
το αγαπημενο του σνακ ποιο ειναι; οι ελιες, τρελαινεται.
πιο μικρος ειχε ανεβει κ ειχε φαει απτο τραπεζι ποσες κ ποσες με τα κουκουτσια κ τον τρεχαμε.
μετα του καθαριζαμε μια φορα στο τοοοοοσο κ εκανε χαρες.
τωρα ομως ο γιατρος ειπε να κανει αυτη την διατροφη με τις συγκεκριμενες. χθες το βραδυ παλι πεινουσε, γκρινιαζε, του εβαλα κ απτις δυο κ εφαγε μετα απο ποση ωρα με το ζορι λιγο.
σημερα που θα παω θα τον ρωτησω τον γιατρο μηπως να του βρασω λιγο κοτοπουλακι.

εν τω μεταξυ να διευκρινησω οτι τρωει κονσερβες. θα ρωτησω κ για κροκετες

Βραζε του κοτοπουλο με λιγο ρυζι και ελαιολαδο,λιγο αλατι για να εχει και νοστημια και δινε του να τρωει ,οτι του αρεσει μεχρι να καρδαμωσει.
Μετα ,ανακατευε μεσα σε οτι τρωει πιο ευχαριστα,λιγες κροκκετες και μερα με τη μερα αυξανεις την ποσοτητατων κροκκετων και μειωνεις του μαγειρευτου.Εγω αυτο θα εκανα,απο τη στιγμη που ολα τελικα ειναι θεμα φαγητου και οχι λογοι υγειας.
Πειραματισου με το τι του αρεσει να τρωει και βαζε του μεσα και αυτο που πρεπει να τρωει.
Υπομονη θελει και πιο πολυ χρονο ασχολιας μαζι του μεχρι να μπει παλι σε μια σειρα.
Καλη δυναμη.

Αχού μωρε ο καημένος...
Περαστικά να είναι και σύντομα να χοροπηδάει πάλι.
Αν κάνει να φάει βραστό κοτοπουλάκι θα ήταν ευχής έργο. Να του δώσεις και το ζουμάκι αν πει οκ ο γιατρός!
Πραγματικά σκέφτομαι αφού πεινάει μήπως το φαγητό δεν του αρέσει και προκειμένου να φάει να του έδινες από μόνος σου κοτόπουλο βραστό, να δεις πως θα αντιδράσει? Δεν καταλαβαίνω την επιμονή του γιατρού, αλλά μη σε πάρω και στο λαιμό μου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back