Ο Ματάκης και οι κατσαρίδες

τι μου θυμισατε τωρα με τις κατσαριδες... πριν δυο χρονια ειχα δυο γατους τον πιπη και τον πουκη! ο πιπης ηταν χρονιαρης( δυστυχως μου τον σκοτωσε ενας γειτονας) και ο πουκης ηταν ενα μικρο ορφανο που μαζεψα απο το δρομο ( περιπου 2μηνων γατι)
εκεινο τον καιρο καποιοι γειτονες καθαριζαν τα φρεατια τους στις αυλες τους και φαινεται ειχαν απελευθερωθει πολλλες κατσαριδες.
καθε βραδυ αργα ο πιπης μου πηγαινε στους γειτονες και εφερνε του πουκη μερικες κατσαριδουλες ζωντανες να παιζει.
κι ο πιπης καθοταν και καμαρωνε τον μικρο πουκη που επαιζε
εκεινο το καλοκαιρι ηταν εφιαλτικο για μενα καθοτι η κατσαριδα ειναι το μονο εντομο που δεν ανεχομαι ουτε να το κοιταζω.
ποσες φορες τον μαλωσα ποσες φορες τις σκοτωνα και τις πετουσα μπροστα του στα σκουπιδια... τιποτα αυτος παλι τα ιδια ... το βραδυ εστηνε καραουλι για κατσαριδες..και ο μικρος ο πουκη εκανε ολο χαρες σαν τα μικρα παιδακια που τους φερνει ο θειος τους παιχνιδια .
τελικα ησυχασαμε οταν τα φρεατια τα βουλοσαν και τα απολυμαναν αυτοι οι ερημοι οι γειτονες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα δεν μου φέρνουν τίποτα άλλο εκτός από κάτι τεράστιες ουρές ποντικών σαν σκουλήκια (τα απομεινάρια του γεύματός τους, δηλαδή!!).

Και μια φορά ο τίγρης μου με έσωσε από μια κατσαρίδα (ή τζιτζίκι) που πετούσε κατά πάνω μου μέσα στη νύχτα. Την τσάκωσε στον αέρα πριν με αγγίξει !!!

Α και παλιά ο Γατής είχε πιάσει ένα μικρό ποντικάκι μπροστά μου κι εγώ του φώναζα και τον κυνηγούσα να το σώσω αλλά αυτός το έσκασε :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βρε τι κάνουν τα γατιά....Να ξέρετε οτι αυτά είναι δώρα προς τα αφεντικά τους δηλαδη εσάς.Και εγώ ήμουν από τις τυχερές που η γατούλα μου η Shakira μου έφερνε διάφορα καλούδια..Μια φορά μάλιστα ήταν καλοκαίρι και το δωμάτιο μύριζε σαν καμένο ντουί, ξέρετε το πλαστικό που περιβάλλει τις λάμπες...μύριζε τόσο έντονα που δεν μπορούσα να μπώ στο δωμάτιο μου, ωσπου ήρθε μέρα φασίνας και το καμμένο ντουί ήταν ένα πουλάκι κάτω από το κρεβάτι μου...Ε δεν κοιτάω κάθε μέρα κάτω από εκεί..Μαζί με το πουλί ήταν και δύο ποντικάκια και δυο-τρεις κατσαρίδες και σας το ορκίζομαι δεν είμαι βρωμιάρα...απλά το παντζούρι ήταν μόνιμα ανοιχτο γιατί η κυρία Shakira το βράδυ αλώνιζε...Και άλλη μια φορά οι αδέσποτούλες μου όταν ήμουν φοιτήτρια στη Ρόδο μου έφεραν ένα αρουραίο στο μέγεθος γάτας....Περιττό να πω οτι παρακολούθησα όλα τα στάδια από την σήψη ώς την αποσύνθεση χωρίς να τολμήσω να βγώ έξω για ένα μήνα από εκείνη τη μεριά...

Μαζί με το πουλί ήταν και δύο ποντικάκια και δυο-τρεις κατσαρίδες ...οι αδέσποτούλες μου όταν ήμουν φοιτήτρια στη Ρόδο μου έφεραν ένα αρουραίο στο μέγεθος γάτας....Περιττό να πω οτι παρακολούθησα όλα τα στάδια από την σήψη ώς την αποσύνθεση χωρίς να τολμήσω να βγώ έξω για ένα μήνα από εκείνη τη μεριά...
ΘΕΕ ΜΟΥ!!!:sick::sick::sick::sick::sick:
ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ!!!:sick::sick::sick::sick:
Πως άντεξες??? :hmm:
Και μένα κυνηγάνε καμμιά κατσαριδούλα και μάλιστα φωνάζουν όλο καμάρι γιατί τους λέω μπράβο, τι κυνηγός είσαι εσύ και άλλα τέτοια αλλά προς Θεού, ποτέ στο κρεββάτι που κοιμόμαστε, στο μπάνιο, άντε και στο χωλ....
Και πάλι ΘΕΕ ΜΟΥ(πάει, έμεινα εγώ!!!)

ΘΕΕ ΜΟΥ!!!:sick::sick::sick::sick::sick:
ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ!!!:sick::sick::sick::sick:
Πως άντεξες??? :hmm:
Και μένα κυνηγάνε καμμιά κατσαριδούλα και μάλιστα φωνάζουν όλο καμάρι γιατί τους λέω μπράβο, τι κυνηγός είσαι εσύ και άλλα τέτοια αλλά προς Θεού, ποτέ στο κρεββάτι που κοιμόμαστε, στο μπάνιο, άντε και στο χωλ....
Και πάλι ΘΕΕ ΜΟΥ(πάει, έμεινα εγώ!!!)
Νεκρά ήταν όλα...Η μεγάλη ντροπή ήταν οτι το δωμάτιο δεν το καθάρισα εγώ εκείνη τη μέρα, είχε έρθει η κυρία που καθαρίζει το σπίτι ενίοτε....Είχε φρικάρει η καημένη....Και όλη την επόμενη μέρα μου έλεγε οτι σιχαινόταν τις γάτες...Ε δεν είχε και άδικο,ένας άνθρωπος που δεν είναι εξοικειωμένος στα ζώα για φαντάσου σοκ...Και ξαναλέω ήταν κάτω από το κρεβάτι...Ευτυχώς οι γάτες μου ποτέ δεν τα τρώνε αυτά που κυνηγάνε είναι πολύ ανθυγιεινό γιατί μπορεί τα ζωάκια να έχουν αρρώστιες...

Τι κάνουμε τελικά από την τρομάρα μας μπροστά σε έντομα, ποντίκια και λοιπά΄τέρατα της φύσης:eek: Εγώ, πριν από 4-5 χρόνια, στο εξοχικό στο νησί. Είχε γίνει επέλαση ποντικών και φιδιών, γιατί κάποιος ανεγκέφαλος υπάνθρωπος έριξε φόλες και δεν γλύτωσαν παρά ελάχιστες σπιτικές και αδέσποτες γάτες. Μια αδέσποτη γατοοικογένεια ταΐζαμε και εμείς (γάτα με τρία γατάκια). Ένα βράδυ, λοιπόν, -τα γατιά στην αυλή τρώγανε- πηγαίνοντας προς το μπάνιο βλέπω έναν ποντίκαρο να μπαίνει (πώς χώρεσε Παναγία μου) από την κλειστή πίσω πόρτα. Στην τσιρίδα μου ,πάει και χώνεται στο μπάνιο. Κλείνω την πόρτα του μπάνιου, τρέχω στους άλλους στη βεράντα (πέντε στον αριθμό), φωνάζω "ποντίκι, ποντίκι" Με κοιτάζαν και οι πέντε . Ακούνητοι (τρεις μεγάλοι, δύο παιδιά). Τότε και εγώ, κατεβαίνω τα σκαλάκια, αρπάζω τη γάτα , που τα έχασε, φυσικά ,και την πετάω στο μπάνιο να φάει το ποντίκι!!! Φυσικά ,η γάτα έγινε Λούης, καθότι αδέσποτη. Μας έκανε τη χάρη να την ταΐζουμε και να κάθεται να την χαϊδεύουμε, αλλά, να μας πιάνει και τα ποντίκια μας; Ακόμα γελάμε, μόλις θυμόμαστε αυτήν την αντίδρασή μου. Το ίδιο καλοκαίρι, εκεί που καθόμαστε στη βεράντα, βλέπουμε την (ίδια) γάτα να πετάγεται και να σκαρφαλώνει στο δέντρο μπροστά από τη βεράντα. Ένα τεράστιο φίδι ,άκακο και χωρίς δηλητήριο (λαφιάτης λέγεται) περί τα δύο μέτρα σερνόταν πάνω στα κλαδιά. Μπορεί και να το έπιανε, αλλά ο άντρας μου την έδιωξε (με τα χίλια ζόρια, σπρώχνοντάς την με ξύλο και κουνώντας τα κλαδια), γιατί, λέει, αυτό το φίδι είναι ωφέλιμο και η γάτα "να πάει κυνηγήσει κανένα ποντίκι, που έφυγε η άτιμη ,όταν την πέταξες στο μπάνιο να πιάσει τον πόντικα ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ" Μάλιστα.

Εμας (εμενα κ της μαμας μου)οι γατες μας (ειναι κ τρεις !!!:up:) καθε μερα ,που τις αφηνουμε να βγαινουν εξω,οταν γυριζουν αρχιζουν να νιαουριζουν για να τις βαλουμε μεσα.ανοιγουμε την πορτα κ αυτες τρεχουν μεσα κρατωντας κατσαριδες!!!:down:.τις παιζουν οσο ειναι ζωντανες κ μολις πεθανουν τις τρωνε μπροστα στα ματια μας!!!!μπλιαχ!!!προχθες μας εφεραν μια καμπια που την λυπηθηκαμε κ τους την πηραμε κ την αφησαμε πανω σε ενα κλαδακι
καμαρωστε τα γατουλια μας στην παρακατω διευθυνση :

https://www.mypetz.gr/gallery/showimage.php?i=5129

Δεν ειναι γλυκουλια????

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
CHRISTINA, καλωσήρθες. Πολύ όμορφοι οι γάτοι σας! :)
Σε παρακαλώ να μη γράφεις με κεφαλαία, είναι δυσανάγνωστα, δηλώνουν υψηλό τόνο και δεν επιτρέπονται από τους κανόνες του φόρουμ.

Εμας (εμενα κ της μαμας μου)οι γατες μας (ειναι κ τρεις !!!:up:) καθε μερα ,που τις αφηνουμε να βγαινουν εξω,οταν γυριζουν αρχιζουν να νιαουριζουν για να τις βαλουμε μεσα.ανοιγουμε την πορτα κ αυτες τρεχουν μεσα κρατωντας κατσαριδες!!!:down:.τις παιζουν οσο ειναι ζωντανες κ μολις πεθανουν τις τρωνε μπροστα στα ματια μας!!!!μπλιαχ!!!προχθες μας εφεραν μια καμπια που την λυπηθηκαμε κ τους την πηραμε κ την αφησαμε πανω σε ενα κλαδακι
καμαρωστε τα γατουλια μας στην παρακατω διευθυνση :

Δεν ειναι γλυκουλια????
Έχεις πολύ όμορφες γάτες!Είναι κάποιας ράτσας οι γκρίζες;

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
οχι.η δικια σου;

οχι.η δικια σου;
Φαίνονται να είναι πάντως!
Εμένα ο Σείριος είναι όχι ράτσας,αλλά ταράτσας,και η Μόιρα που θα μας έρθει τον Αυγουστο είναι Σιαμ.Να σου ζήσουν!:)

επισης,να σου ζησουν κ εσενα

ότι περνάει από το κάγκελο του μπαλκονιού προς τα μέσα πεθαίνει, μια φορά τον τσίμπησε και μια μέλισσα αλλά μυαλό δεν έβαλε, έπαθε και μια δηλητηριάση άγνωστο από τι αλλά πάλι τα ίδια, από τότε που του πήραμε το σαμιαμίδι από το στόμα τα χλαπακιάζει όλα αμέσως μη τυχόν και δεν προλάβει:/:

Το γατί μου, τριών μηνών, έχει πιάσει όλη κι όλη μια μύγα. Βέβαια, δεν υπάρχουν και θηράματα, δεν έχουμε κατσαρίδες, ποντίκια και σαμαμίδια, ούτε πεταλούδες, τα πουλιά βλέπουν γάτα και εξαφανίζονται, τι να κυνηγήσει κι αυτή η καϋμένη.

ότι περνάει από το κάγκελο του μπαλκονιού προς τα μέσα πεθαίνει, μια φορά τον τσίμπησε και μια μέλισσα αλλά μυαλό δεν έβαλε, έπαθε και μια δηλητηριάση άγνωστο από τι αλλά πάλι τα ίδια, από τότε που του πήραμε το σαμιαμίδι από το στόμα τα χλαπακιάζει όλα αμέσως μη τυχόν και δεν προλάβει:/:
:up::up::up:Εμεις εκτος απο τις μυγες τρωμε και αυτα τα συχαμερα που ζουνε κατο απο τις πετρες και γινονται μπαλακι...:P

Εγώ χαίρομαι πολύ πάντως που δε χρειάζεται πια να κυνυγάς μόνη μου τις κατσαρίδες μέσα στο σπίτι..:P

Τις βρίσκει η Κύκα, απασχολείται κιόλας για κάμποση ώρα, και μετά αναλαμβάνω εγώ με το φαράσι και τη σκούπα.

Το οικολογικότερο κατσαριδοκτόνο!:P

Κι εμένα με αγχώνει λιγάκι αυτό με τα δηλητήρια που μπορεί να κουβαλάνε οι κατσαρίδες,αλλά τις ξετρυπώνει από τα πιο απίθανα σημεία και δεν προλαβαίνω σχεδόν ποτέ να αντιδράσω..:hmm:

ΕΜΑΣ (ΕΜΕΝΑ Κ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ)ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΜΑΣ (ΕΙΝΑΙ Κ ΤΡΕΙΣ !!!:up:) ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ,ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΞΩ,ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΝΙΑΟΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΣΑ.ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ Κ ΑΥΤΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ!!!:down:.ΤΙΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΕΣ Κ ΜΟΛΙΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΩΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!!!!ΜΠΛΙΑΧ!!!ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΜΙΑ ΚΑΜΠΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΥΠΗΘΗΚΑΜΕ Κ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ Κ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΚΛΑΔΑΚΙ
ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΑ ΓΑΤΟΥΛΙΑ ΜΑΣ ΣΤHN ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟΥΛΙΑ????

Οχι απλά γλυκούλια! Πανέμορφα. Έχουν καταπληκτικό ζεστό χρωματάκι. Κι αυτός ο ασπροπατουσάκος είναι πανέμορφος. Μου θυμίζουν τον Σείριο ο οποίος τώρα μόλις διάβασα πως δεν είναι ράτσας. Θυμίζει κι αυτός και τα δικά σου μπλε ρώσσικη στο χρώμα. Είναι πανέμορφα όλα να τα χαίρεστε κι εσύ κι η moukelis

Οχι απλά γλυκούλια! Πανέμορφα. Έχουν καταπληκτικό ζεστό χρωματάκι. Κι αυτός ο ασπροπατουσάκος είναι πανέμορφος. Μου θυμίζουν τον Σείριο ο οποίος τώρα μόλις διάβασα πως δεν είναι ράτσας. Θυμίζει κι αυτός και τα δικά σου μπλε ρώσσικη στο χρώμα. Είναι πανέμορφα όλα να τα χαίρεστε κι εσύ κι η moukelis
:lol:Εμάς μας ρωτάνε όλοι τι ράτσας είναι(το ότι είναι ράτσας το θεωρούν δεδομένο) και όταν τους λέω ότι είναι κεραμιδόγατος μένουν άναυδοι!Μάλιστα μια κυρία στη γιατρό επέμενε ότι "κεραμιδόγατα είναι αυτά τα ασρόμαυρα,ή τα πορτοκαλί και τιγρέ,αυτό αποκλείεται".:lol:Λες και άμα είναι ντε και καλά ράτσας έχει κάτι παραπάνω...Ρωσική δεν θα ήταν,γιατί έχει πορτοκαλί μάτια.Μπλε βρετανική όμως,αν γίνει σωματώδης,θα μπορούσε να είναι.Πάντως είναι ζωντανή απόδειξη ότι και τα ημίαιμα μπορεί να είναι πανέμορφα!:up:

Εσύ έχεις μια περσούλα και κεραμιδόγατα αν θυμάμαι καλά;Βάλε μας κανένα θεματάκι με φωτό τους να κάνουμε οφθαλμόλουτρο!:up:

Εσύ έχεις μια περσούλα και κεραμιδόγατα αν θυμάμαι καλά;Βάλε μας κανένα θεματάκι με φωτό τους να κάνουμε οφθαλμόλουτρο!:up:

Δεν ξέρω βρε παιδιά πώς να βάζω θεματάκι κατ'ευθείαν στο μήνυμα που ανεβάζω! Μόνον να ανεβάζω εικόνες στο gallery ξέρω κ εκεί έχω βάλει κάποιες...
Αν μπορείτε πέστε μου...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back