anabou
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
anabou
Διάσημο μέλος
aspasiapef
Διάσημο μέλος

kelly
Εκκολαπτόμενο μέλος
παντως οταν κοιμουνται καμμια φορα κανουν διαφορους ηχους και μια φορα μαλιστα αγριευε κιολας. κι απ'οσο ξερω ονειρευονται και οι γατες.οποτε μην ανησυχεις, μαλλον κατι θα εβλεπε ή μπορει και να επαιζε κιολας 

vicki v.
Δραστήριο μέλος
Κι εμένα η Σβούρα με δάγκωνε αλλά μόνο στον ξύπνιο της.

serax
Νεοφερμένο μέλος
Θέλω να σου πώ όμως κάτι για σένα σε σχέση με το δάγκωμα:Το στόμα της γάτας είναι πολύ βρώμικο. Κατοικεί εκεί μέσα ένα βακτήριο που είναι εξαιρετικά παθογόνο για τον άνθρωπο, ειδικά άν το δάγκωμα είναι βαθύ και ειδικότερα κοντά σε κλειδώσεις γιατί μπορεί να προκαλέσει ένα είδος αρθρίτιδας, σε βάθος χρόνου.
Χαρακτηριστικό είναι εκείνο το δάγκωμα που μετά απο κάμποση ώρα πρήζεται η περιοχή και πονάει φρικτά διότι το βακτήριο αυτό παράγει μια τοξίνη που προκάλει οίδημα και πόνο στους ιστους.
Καλό είναι να δεί το τραύμα κάποιος γιατρός και να σου πει αν πρέπει να πάρεις αντιβίωση. Aν δεν είναι βαθύ, δε χάνεις τίποτα να το ψεκέσεις με pulvo που είναι ήπιο τοπικό αντοβιωτικό αφού το απολύμανεις σχολαστικά με betadine. Και -καλού κακού -πήγαινε και σε ένα φαρμακείο και κάνε αντιτετανικο.
anabou
Διάσημο μέλος
pinelopi2
Νεοφερμένο μέλος
catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος
anabou
Διάσημο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος
Και δεν το εκανε πάλι. Ηταν μοκρουλης και παιχνιδιαρης
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Cat's Miaow
Νεοφερμένο μέλος
Ο γατούλης μου είναι μικρός ακόμα και έχει δοντάκια και νυχάκια ακίνδυνα και έτσι με δαγκώνει και γρατζουνάει συνεχώς στα χέρια κυρίως. Κατα καιρούς του φυσάω στο πρόσωπο για να σταματήσει αλλά αυτό έχει επίδραση κάποιων sec.
Όταν μεγαλώσει προβληματίζομαι μήπως αυτό το ακίνδυνο παιχνιδάκι γίνει κάπως πιο επώδυνο για εμένα ;
Πως να τον μάθω ;
anabou
Διάσημο μέλος
Ο γατούλης μου είναι μικρός ακόμα και έχει δοντάκια και νυχάκια ακίνδυνα και έτσι με δαγκώνει και γρατζουνάει συνεχώς στα χέρια κυρίως. Κατα καιρούς του φυσάω στο πρόσωπο για να σταματήσει αλλά αυτό έχει επίδραση κάποιων sec.
Όταν μεγαλώσει προβληματίζομαι μήπως αυτό το ακίνδυνο παιχνιδάκι γίνει κάπως πιο επώδυνο για εμένα ;
Πως να τον μάθω ;
Θα προτείνω μια απλή και δοκιμασμένη λύση,πέρα από το φύσημα στη μυτούλα αν δεν το σιχαίνεσε μπορείς και εσύ να το δαγκώσεις μαλακά,μην ξεχνας είσαι για αυτό μια μεγάλη γάτα.Ο γιός μου αυτό κάνει

Elunitta
Εκκολαπτόμενο μέλος
Anabou για τη συμπεριφορά της γάτας σου δεν έχω να σου πω τίποτα. Γάτα είναι, κάτι της στράβωσε και σε δάγκωσε. Όλοι τα έχουμε περάσει αυτά πάνω κάτω.
Θέλω να σου πώ όμως κάτι για σένα σε σχέση με το δάγκωμα:Το στόμα της γάτας είναι πολύ βρώμικο. Κατοικεί εκεί μέσα ένα βακτήριο που είναι εξαιρετικά παθογόνο για τον άνθρωπο, ειδικά άν το δάγκωμα είναι βαθύ και ειδικότερα κοντά σε κλειδώσεις γιατί μπορεί να προκαλέσει ένα είδος αρθρίτιδας, σε βάθος χρόνου.
Χαρακτηριστικό είναι εκείνο το δάγκωμα που μετά απο κάμποση ώρα πρήζεται η περιοχή και πονάει φρικτά διότι το βακτήριο αυτό παράγει μια τοξίνη που προκάλει οίδημα και πόνο στους ιστους.
Καλό είναι να δεί το τραύμα κάποιος γιατρός και να σου πει αν πρέπει να πάρεις αντιβίωση. Aν δεν είναι βαθύ, δε χάνεις τίποτα να το ψεκέσεις με pulvo που είναι ήπιο τοπικό αντοβιωτικό αφού το απολύμανεις σχολαστικά με betadine. Και -καλού κακού -πήγαινε και σε ένα φαρμακείο και κάνε αντιτετανικο.
Τρόμαξα!!! Ο μολυβίξ μας δαγκώνει όλη την ώρα!! Όταν παίζει ή όταν θέλει να μας τραβήξει την προσοχή. Δεν το κάνει με πρόθεση να μας πονέσει αλλά πολλές φορές μας ματώνει. Τώρα δεν θυμάμαι καλά αλλά νομίζω έχω δει πρηξήματα στο δέρμα μου αλλά δεν έδωσα σημασία. Νομίζω πάντω ότι ήταν πρησμένες γρατζουνιές. Δεν θέλω να πάθω αρθρίτιδα!!!
Δεν μπορώ και να τρέχω όλη την ώρα για αντιτετανικό. Είναι επικύνδινες και οι δαγκωνιές που σου αφήνουν ίσα ίσα ένα κόκκινο στίγμα?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Αυτό που πιάνει με το Φένστερ είναι να σφίγγω τα δόντια, μην κάνω απότομες κινήσεις και να του μιλάω γλυκά και σιγά-σιγά χαλαρώνει το δάγκωμα και με γλείφει!
Άμα είναι πολύ εξιταρισμένος, απλώς σηκώνομαι και φεύγω μέχρι να ηρεμήσει.
@Cat's Miaow, αυτό που λες αφορά και τις εμβολιασμένες γάτες; Δεν ξέρω βρε παιδιά, αλλά αν παθαίναμε τέτανο ή άλλες αρρώστιες τόσο εύκολα από τις γάτες, δεν θα είχε μείνει κανένας μας.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool