moukelis
Επιφανές μέλος
Για όσους δεν τον ξέρουν,ο Σείριός μου είναι η μαϊμουδόφατσα στην υπογραφή μου.Είναι περίπου 2,5 μηνών,και γλυκύτατος(παρόλες τις γρατζουνιές που μοιράζει δεξιά κι αριστερά).

Έχουμε ένα πρόβλημα,και ελπίζω να με βοηθήσετε να το λύσω.Ενώ έχει μάθει να χρησιμοποιεί την άμμο του άριστα,από την πρωτη στιγμή που ήρθε στο σπίτι,τον τελευταίο καιρό έχει παρουσιάσει πολύ παράξενη συμπεριφορά σε αυτό το θέμα.Όταν φεύγω,του αφήνω τη μπαλκονόπορτα ανοιχτή,όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας,για να βολτάρει στο μπαλκόνι και να μπαινοβγαίνει στα δωμάτια. Κλείνουμε όμως τις εσωτερικές πόρτες,που οδηγούν στο διάδρομο,για να μην κατέβει κάτω και έρθει σε επαφή με την άλλη μας γατούλα. Τον τελευταίο καιρό λοιπόν,ο Σείριος όποτε φεύγω και του κλείνω την πόρτα του διαδρόμου,κυρίως όταν θέλει επίμονα να έρθει πίσω μου,τα κάνει ακριβώς πίσω από αυτή. Μερικές φορές μόνο το ψιλό του άλλες φορές και το άλλο.
Το θέμα είναι ότι δεν είναι αδεσποτάκι που δεν έχει μείνει αρκετά με τη μαμά του για να μάθει την άμμο.Χρησιμοποιεί την άμμο του κανονικότατα.Επίσης,δεν αλλάξαμε θέση στην άμμο του,δεν είναι βρώμικη,και δεν έχει προβλημα υγείας που να δικαιολογεί τέτοια συμπεριφορά.Από ότι καταλαβαίνω,είναι ψυχολογικό το θέμα,επειδή δεν το κάνει σε κανέναν άλλο.
[FONT="]Τώρα τον έχω βάλει στο μπαλκόνι και έχω κλείσει τη μπαλκονόπορτά μου για να καταλάβει ότι αυτό θα γίνεται όποτε το κάνει.Κλαίει και γρατσουνάει να μπει τρέμοντας…Μου έχει ραγίσει την καρδιά…
Δεν θέλω να τον τιμωρώ βάζοντάς τον στη γατοφόρο,επειδή θα ταξιδεύω αρκετά και δε θέλω να τη συνδέσει με τιμωρία.Επίσης,δεν είμαι σπίτι όταν το κάνει,για να τον ψεκάσω ή κάτι τέτοιο.[/FONT][FONT="]Yasmin[/FONT][FONT="],εσύ που ξέρεις από εκπαίδευση,έχεις να προτείνεις καμιά λύση;[/FONT]Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
indrilgon
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος

RedCat
Διάσημο μέλος
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα!
Για όσους δεν τον ξέρουν,ο Σείριός μου είναι η μαϊμουδόφατσα στην υπογραφή μου.Είναι περίπου 2,5 μηνών,και γλυκύτατος(παρόλες τις γρατζουνιές που μοιράζει δεξιά κι αριστερά).
Έχουμε ένα πρόβλημα,και ελπίζω να με βοηθήσετε να το λύσω.Ενώ έχει μάθει να χρησιμοποιεί την άμμο του άριστα,από την πρωτη στιγμή που ήρθε στο σπίτι,τον τελευταίο καιρό έχει παρουσιάσει πολύ παράξενη συμπεριφορά σε αυτό το θέμα.Όταν φεύγω,του αφήνω τη μπαλκονόπορτα ανοιχτή,όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας,για να βολτάρει στο μπαλκόνι και να μπαινοβγαίνει στα δωμάτια. Κλείνουμε όμως τις εσωτερικές πόρτες,που οδηγούν στο διάδρομο,για να μην κατέβει κάτω και έρθει σε επαφή με την άλλη μας γατούλα. Τον τελευταίο καιρό λοιπόν,ο Σείριος όποτε φεύγω και του κλείνω την πόρτα του διαδρόμου,κυρίως όταν θέλει επίμονα να έρθει πίσω μου,τα κάνει ακριβώς πίσω από αυτή. Μερικές φορές μόνο το ψιλό του άλλες φορές και το άλλο.
Το θέμα είναι ότι δεν είναι αδεσποτάκι που δεν έχει μείνει αρκετά με τη μαμά του για να μάθει την άμμο.Χρησιμοποιεί την άμμο του κανονικότατα.Επίσης,δεν αλλάξαμε θέση στην άμμο του,δεν είναι βρώμικη,και δεν έχει προβλημα υγείας που να δικαιολογεί τέτοια συμπεριφορά.Από ότι καταλαβαίνω,είναι ψυχολογικό το θέμα,επειδή δεν το κάνει σε κανέναν άλλο.
[FONT="]Τώρα τον έχω βάλει στο μπαλκόνι και έχω κλείσει τη μπαλκονόπορτά μου για να καταλάβει ότι αυτό θα γίνεται όποτε το κάνει.Κλαίει και γρατσουνάει να μπει τρέμοντας…Μου έχει ραγίσει την καρδιά…Δεν θέλω να τον τιμωρώ βάζοντάς τον στη γατοφόρο,επειδή θα ταξιδεύω αρκετά και δε θέλω να τη συνδέσει με τιμωρία.Επίσης,δεν είμαι σπίτι όταν το κάνει,για να τον ψεκάσω ή κάτι τέτοιο.[/FONT][FONT="]Yasmin[/FONT][FONT="],εσύ που ξέρεις από εκπαίδευση,έχεις να προτείνεις καμιά λύση;[/FONT]
Βάλε ένα δισκάκι πρόχειρο με άμμο στο σημείο που τα κάνει (χωρίς να καταργήσεις την άμμο έξω)... και μέρα με τη μέρα άλλαζε του θέση κατευθύνοντάς το προς το μπαλκόνι...
natalo9
Δραστήριο μέλος
Εγω παντως οταν εκανε κατι τετοια ειτε τον φυσουσα στη μουρίτσα (που δεν επιανε πάντα..
) είτε τον πιτσιλουσα με λιγο νεράκι (το οποιο σιχαινεται
)Δεν ξερω αν ειναι "παιδαγωγικο", παντως μετα απο 2, 3 φορες "επιασε"..
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Συμφωνω με τις προηγουμενες απαντησεις Moukelis..
Εγω παντως οταν εκανε κατι τετοια ειτε τον φυσουσα στη μουρίτσα (που δεν επιανε πάντα..) είτε τον πιτσιλουσα με λιγο νεράκι (το οποιο σιχαινεται
)
Δεν ξερω αν ειναι "παιδαγωγικο", παντως μετα απο 2, 3 φορες "επιασε"..
Μα την ώρα που κάνει τη ζημιά η Δώρα λείπει!!
Η τιμωρία αυτή (που είναι super - την εφαρμόζω όταν μασάνε τα καλώδια μπροστά μου) πιάνει όταν το πιάσεις επί τόπου να κάνουν τη ζαβολιά...

natalo9
Δραστήριο μέλος
Μα την ώρα που κάνει τη ζημιά η Δώρα λείπει!!
Η τιμωρία αυτή (που είναι super - την εφαρμόζω όταν μασάνε τα καλώδια μπροστά μου) πιάνει όταν το πιάσεις επί τόπου να κάνουν τη ζαβολιά...![]()
Μαλλον μου ξεφυγε αυτο το σημειο..

Ισως αν βαλει κανα δυο ακομη πιατακια με αμμο (εκτος απο την κυρια αμμολεκάνη) ? Μπορει και να πιασει..
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Βάλε ένα δισκάκι πρόχειρο με άμμο στο σημείο που τα κάνει (χωρίς να καταργήσεις την άμμο έξω)... και μέρα με τη μέρα άλλαζε του θέση κατευθύνοντάς το προς το μπαλκόνι...[/quote]
Σωστά Natalo... κάτι τέτοιο τη συμβουλεύω κι εγώ...
![]()
natalo9
Δραστήριο μέλος
Βάλε ένα δισκάκι πρόχειρο με άμμο στο σημείο που τα κάνει (χωρίς να καταργήσεις την άμμο έξω)... και μέρα με τη μέρα άλλαζε του θέση κατευθύνοντάς το προς το μπαλκόνι...[/quote]
Σωστά Natalo... κάτι τέτοιο τη συμβουλεύω κι εγώ...
![]()
Αιντεεε δε παμε καλα...Σορυ Γιουλη..ηταν ακριβως απο πανω, ε???
Νομιζω χρειαζομαι καφε..![]()
ruko
Διάσημο μέλος
Εκτός από την πρόταση της Γιούλης να βάλεις μια λεκανίτσα στο σημείο εκείνο, μήπως να προσπαθήσεις να τον απευαισθητοποιήσεις σιγά-σιγά στην απουσία σου;
Τώρα, το να τον κλείνεις στο μπαλκόνι θα είχε νόημα μόνο αν τον έπιανες επ' αυτοφώρω. Αν το κάνεις μόλις γυρνάς και βλέπεις ότι λέρωσε, θα νομίζει ότι τρελάθηκες.

natalo9
Δραστήριο μέλος
Αλλα και παλι τα γατουλακια ειναι ανεξαρτητα απο τη φυση τους..

Αν του εβαζες διαφορα παιχνιδακια ή άφηνες την τηλεοραση ανοιχτη για να αποσπαται η προσοχή του όταν λείπετε?
moukelis
Επιφανές μέλος

Άμμο στο σημείο που το κάνει δε γίνεται να βάλω,είναι ακριβώς μπροστά στην πόρτα,πως θα μπαινοβγαίνουμε;Δεν είμαι εκεί όταν το κάνει για να τον φυσήξω,και μου κάνει εντύπωση που είναι τόσο πεισματάρης,ενώ επιδεθκνύει παραδειγματική συμπεριφορά σε άλλα σημεία.Για παράδειγμα,όσο και να θέλει να ανέβει στο κρεβάτι,ή να παίξει με κάτι,μόλις του λέω "μη" φεύγει μουρμουρίζοντας.Αυτό το κάνει κυρίως όταν θέλει να βγει στο διάδρομο και του κλεινω την πόρτα.Δεν το κάνει όλες τες φορές,άλλες φορές μπορεί να λείψω για δυο λεπτά και να του τη βαρέσει,κι άλλες ώρες ολόκληρες και να μην το κάνει.
Εμένα μου δίνει να καταλάβω ότι εκνευρίζεται που δεν τον αφήνω να πάει στο συγκεκριμένο χώρο,και το κάνει από αντίδραση.Μου το είχε κάνει κι άλλες φορές όταν είχε πρωτοέρθει,σε κάτι καλώδια που δεν τον άφηνα να μασάει.Φοβάμαι μην παγιωθεί σαν συμπεριφορά.Δεν καταλαβαίνω γιατί ενω το ίδιο του κάνουν και ο αδερφός μου,ή η μαμά μου,ποτέ δεν το έχει κάνει στη δική τους πόρτα.Άχτι με έχει πια;

Στη γατοφόρο ανέφερα ότι δε θέλω να τον βάζω σαν τιμωρία,γιατί δε θέλω να το συνδέσει με κάτι κακό σκεπτόμενη τα ταξίδια που θα κάνουμε και τις ώρες που θα μένει μέσα.

moukelis
Επιφανές μέλος

ruko
Διάσημο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
ELENIP
Διάσημο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Τα ιδια κανει και η καλυψουλα τωρα τελευταια γιατι ενω δουλευω ειναι μονη μεσα κα δεν μπορω να ασχολουμαι συνεχεια μαζι της και βλεπει η μυριζει τα αλλα και αλλαζει η συμπεριφορα της κατι σαν να βαριεται η να δυσανασχετει. Εγω βεβαια το κανω επιτηδες μπας και πιασει για να την αφησω με τα αλλα σιγα σιγα ( η ελπιδα δεν πεθαινει ποτε).
Σκεψου το παντως γιατι μαλλον θελει παρεα ο σειριος και οχι τιμωρια. Θα το καταλαβεις εαν τον βαλεις στο γατοφορο και ησυχασει εστω κι αν ειναι περεργος οταν ειναι μαζι με την αλλη γατα. Αυτο ειναι σημαδι οτι προτιμαει να ειναι με παρεα και σε γατοφορο, παρα μονος και ανετος. Πολλα γατακια νιωθουν ετσι ιδιως τα μικρα η τα αρρωστα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool