Ο Σείριος και η άμμος...

• Thread starter Thread starter moukelis
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

moukelis

Επιφανές μέλος

Η Δώρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 42.019 μηνύματα.
Καλησπέρα!
Για όσους δεν τον ξέρουν,ο Σείριός μου είναι η μαϊμουδόφατσα στην υπογραφή μου.Είναι περίπου 2,5 μηνών,και γλυκύτατος(παρόλες τις γρατζουνιές που μοιράζει δεξιά κι αριστερά).:)
Έχουμε ένα πρόβλημα,και ελπίζω να με βοηθήσετε να το λύσω.Ενώ έχει μάθει να χρησιμοποιεί την άμμο του άριστα,από την πρωτη στιγμή που ήρθε στο σπίτι,τον τελευταίο καιρό έχει παρουσιάσει πολύ παράξενη συμπεριφορά σε αυτό το θέμα.Όταν φεύγω,του αφήνω τη μπαλκονόπορτα ανοιχτή,όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας,για να βολτάρει στο μπαλκόνι και να μπαινοβγαίνει στα δωμάτια. Κλείνουμε όμως τις εσωτερικές πόρτες,που οδηγούν στο διάδρομο,για να μην κατέβει κάτω και έρθει σε επαφή με την άλλη μας γατούλα. Τον τελευταίο καιρό λοιπόν,ο Σείριος όποτε φεύγω και του κλείνω την πόρτα του διαδρόμου,κυρίως όταν θέλει επίμονα να έρθει πίσω μου,τα κάνει ακριβώς πίσω από αυτή. Μερικές φορές μόνο το ψιλό του άλλες φορές και το άλλο.
Το θέμα είναι ότι δεν είναι αδεσποτάκι που δεν έχει μείνει αρκετά με τη μαμά του για να μάθει την άμμο.Χρησιμοποιεί την άμμο του κανονικότατα.Επίσης,δεν αλλάξαμε θέση στην άμμο του,δεν είναι βρώμικη,και δεν έχει προβλημα υγείας που να δικαιολογεί τέτοια συμπεριφορά.Από ότι καταλαβαίνω,είναι ψυχολογικό το θέμα,επειδή δεν το κάνει σε κανέναν άλλο.
[FONT=&quot]Τώρα τον έχω βάλει στο μπαλκόνι και έχω κλείσει τη μπαλκονόπορτά μου για να καταλάβει ότι αυτό θα γίνεται όποτε το κάνει.Κλαίει και γρατσουνάει να μπει τρέμοντας…Μου έχει ραγίσει την καρδιά…:/:Δεν θέλω να τον τιμωρώ βάζοντάς τον στη γατοφόρο,επειδή θα ταξιδεύω αρκετά και δε θέλω να τη συνδέσει με τιμωρία.Επίσης,δεν είμαι σπίτι όταν το κάνει,για να τον ψεκάσω ή κάτι τέτοιο.[/FONT][FONT=&quot]Yasmin[/FONT][FONT=&quot],εσύ που ξέρεις από εκπαίδευση,έχεις να προτείνεις καμιά λύση;[/FONT]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορεί να λέω βλακείες, αλλά εμάς μας το κάνει αυτό τελευταία όταν φέρνουμε άλλο ζωάκι στο σπίτι, για να μας τημορίσει μάλλον…:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμάς δεν έχει έρθει κανένα άλλο ζωάκι στο σπίτι...:(

Εμένα πάλι moukelis ο Αιμίλιος έχει άλλο κουσούρι. Δύο τρεις φορές μπαίνει και μου τα κάνει στην γατοφόρο του. Χτες γίναμε μαλλιά κουβάρια έκανε κακά του εκεί και ενώ τον μάλλωνα κυλίστηκε και λερώθηκε μέσα στην γατοφόρο. Δεν θέλετε να ξέρετε τι έγινε. Τον έχωσα στο μπάνιο τον έπλυνα τον μάλωσα με σφαλιαρίτσες και δεν του μιλούσα ώσπου μου άρχισε τις γλύκες και τις αγκαλιές και με έριξε ο αισχρός.:redface:

πρεπει να ειναι ψυχολογικο οπως το περιγραφεις...αλλα δεν ξερω τι θα μπορουσα να σε συμβουλεύσω...μολις το κανει τιμωρια στη γατοφορο του για λιγο; φυσηματακι στη μουριτσα και αδιαφορία; πραγματικα με την καθε γατα "πιανει" και κατι διαφορετικό...το κακο ειναι να μην του γινει μονιμο συνηθειο...

Καλησπέρα!
Για όσους δεν τον ξέρουν,ο Σείριός μου είναι η μαϊμουδόφατσα στην υπογραφή μου.Είναι περίπου 2,5 μηνών,και γλυκύτατος(παρόλες τις γρατζουνιές που μοιράζει δεξιά κι αριστερά).:)
Έχουμε ένα πρόβλημα,και ελπίζω να με βοηθήσετε να το λύσω.Ενώ έχει μάθει να χρησιμοποιεί την άμμο του άριστα,από την πρωτη στιγμή που ήρθε στο σπίτι,τον τελευταίο καιρό έχει παρουσιάσει πολύ παράξενη συμπεριφορά σε αυτό το θέμα.Όταν φεύγω,του αφήνω τη μπαλκονόπορτα ανοιχτή,όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας,για να βολτάρει στο μπαλκόνι και να μπαινοβγαίνει στα δωμάτια. Κλείνουμε όμως τις εσωτερικές πόρτες,που οδηγούν στο διάδρομο,για να μην κατέβει κάτω και έρθει σε επαφή με την άλλη μας γατούλα. Τον τελευταίο καιρό λοιπόν,ο Σείριος όποτε φεύγω και του κλείνω την πόρτα του διαδρόμου,κυρίως όταν θέλει επίμονα να έρθει πίσω μου,τα κάνει ακριβώς πίσω από αυτή. Μερικές φορές μόνο το ψιλό του άλλες φορές και το άλλο.
Το θέμα είναι ότι δεν είναι αδεσποτάκι που δεν έχει μείνει αρκετά με τη μαμά του για να μάθει την άμμο.Χρησιμοποιεί την άμμο του κανονικότατα.Επίσης,δεν αλλάξαμε θέση στην άμμο του,δεν είναι βρώμικη,και δεν έχει προβλημα υγείας που να δικαιολογεί τέτοια συμπεριφορά.Από ότι καταλαβαίνω,είναι ψυχολογικό το θέμα,επειδή δεν το κάνει σε κανέναν άλλο.
[FONT=&quot]Τώρα τον έχω βάλει στο μπαλκόνι και έχω κλείσει τη μπαλκονόπορτά μου για να καταλάβει ότι αυτό θα γίνεται όποτε το κάνει.Κλαίει και γρατσουνάει να μπει τρέμοντας…Μου έχει ραγίσει την καρδιά…:/:Δεν θέλω να τον τιμωρώ βάζοντάς τον στη γατοφόρο,επειδή θα ταξιδεύω αρκετά και δε θέλω να τη συνδέσει με τιμωρία.Επίσης,δεν είμαι σπίτι όταν το κάνει,για να τον ψεκάσω ή κάτι τέτοιο.[/FONT][FONT=&quot]Yasmin[/FONT][FONT=&quot],εσύ που ξέρεις από εκπαίδευση,έχεις να προτείνεις καμιά λύση;[/FONT]

Βάλε ένα δισκάκι πρόχειρο με άμμο στο σημείο που τα κάνει (χωρίς να καταργήσεις την άμμο έξω)... και μέρα με τη μέρα άλλαζε του θέση κατευθύνοντάς το προς το μπαλκόνι...

Συμφωνω με τις προηγουμενες απαντησεις Moukelis..
Εγω παντως οταν εκανε κατι τετοια ειτε τον φυσουσα στη μουρίτσα (που δεν επιανε πάντα..:() είτε τον πιτσιλουσα με λιγο νεράκι (το οποιο σιχαινεται:mad:)
Δεν ξερω αν ειναι "παιδαγωγικο", παντως μετα απο 2, 3 φορες "επιασε"..

Συμφωνω με τις προηγουμενες απαντησεις Moukelis..
Εγω παντως οταν εκανε κατι τετοια ειτε τον φυσουσα στη μουρίτσα (που δεν επιανε πάντα..:() είτε τον πιτσιλουσα με λιγο νεράκι (το οποιο σιχαινεται:mad:)
Δεν ξερω αν ειναι "παιδαγωγικο", παντως μετα απο 2, 3 φορες "επιασε"..

Μα την ώρα που κάνει τη ζημιά η Δώρα λείπει!!
Η τιμωρία αυτή (που είναι super - την εφαρμόζω όταν μασάνε τα καλώδια μπροστά μου) πιάνει όταν το πιάσεις επί τόπου να κάνουν τη ζαβολιά...:hmm:

Μα την ώρα που κάνει τη ζημιά η Δώρα λείπει!!
Η τιμωρία αυτή (που είναι super - την εφαρμόζω όταν μασάνε τα καλώδια μπροστά μου) πιάνει όταν το πιάσεις επί τόπου να κάνουν τη ζαβολιά...:hmm:

Μαλλον μου ξεφυγε αυτο το σημειο..:/:
Ισως αν βαλει κανα δυο ακομη πιατακια με αμμο (εκτος απο την κυρια αμμολεκάνη) ? Μπορει και να πιασει..

Βάλε ένα δισκάκι πρόχειρο με άμμο στο σημείο που τα κάνει (χωρίς να καταργήσεις την άμμο έξω)... και μέρα με τη μέρα άλλαζε του θέση κατευθύνοντάς το προς το μπαλκόνι...[/quote]

Σωστά Natalo:up:... κάτι τέτοιο τη συμβουλεύω κι εγώ... ;)

Βάλε ένα δισκάκι πρόχειρο με άμμο στο σημείο που τα κάνει (χωρίς να καταργήσεις την άμμο έξω)... και μέρα με τη μέρα άλλαζε του θέση κατευθύνοντάς το προς το μπαλκόνι...[/quote]

Σωστά Natalo:up:... κάτι τέτοιο τη συμβουλεύω κι εγώ... ;)

Αιντεεε δε παμε καλα :P ...Σορυ Γιουλη..ηταν ακριβως απο πανω, ε???
Νομιζω χρειαζομαι καφε..:redface:

Αυτό το κάνει κάθε φορά που φεύγεις; Και πόση ώρα περίπου πρέπει να λείπεις για να το κάνει (δηλ. το κάνει ακόμα κι όταν πετιέσαι στο περίπτερο; )

Εκτός από την πρόταση της Γιούλης να βάλεις μια λεκανίτσα στο σημείο εκείνο, μήπως να προσπαθήσεις να τον απευαισθητοποιήσεις σιγά-σιγά στην απουσία σου;
Τώρα, το να τον κλείνεις στο μπαλκόνι θα είχε νόημα μόνο αν τον έπιανες επ' αυτοφώρω. Αν το κάνεις μόλις γυρνάς και βλέπεις ότι λέρωσε, θα νομίζει ότι τρελάθηκες.:P

Μηπως του λειπεις και θελει να τονισει την παρουσία του?
Αλλα και παλι τα γατουλακια ειναι ανεξαρτητα απο τη φυση τους..:up:
Αν του εβαζες διαφορα παιχνιδακια ή άφηνες την τηλεοραση ανοιχτη για να αποσπαται η προσοχή του όταν λείπετε?

Καταρχήν,σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.:)
Άμμο στο σημείο που το κάνει δε γίνεται να βάλω,είναι ακριβώς μπροστά στην πόρτα,πως θα μπαινοβγαίνουμε;Δεν είμαι εκεί όταν το κάνει για να τον φυσήξω,και μου κάνει εντύπωση που είναι τόσο πεισματάρης,ενώ επιδεθκνύει παραδειγματική συμπεριφορά σε άλλα σημεία.Για παράδειγμα,όσο και να θέλει να ανέβει στο κρεβάτι,ή να παίξει με κάτι,μόλις του λέω "μη" φεύγει μουρμουρίζοντας.Αυτό το κάνει κυρίως όταν θέλει να βγει στο διάδρομο και του κλεινω την πόρτα.Δεν το κάνει όλες τες φορές,άλλες φορές μπορεί να λείψω για δυο λεπτά και να του τη βαρέσει,κι άλλες ώρες ολόκληρες και να μην το κάνει.:blink:Εμένα μου δίνει να καταλάβω ότι εκνευρίζεται που δεν τον αφήνω να πάει στο συγκεκριμένο χώρο,και το κάνει από αντίδραση.Μου το είχε κάνει κι άλλες φορές όταν είχε πρωτοέρθει,σε κάτι καλώδια που δεν τον άφηνα να μασάει.
Φοβάμαι μην παγιωθεί σαν συμπεριφορά.Δεν καταλαβαίνω γιατί ενω το ίδιο του κάνουν και ο αδερφός μου,ή η μαμά μου,ποτέ δεν το έχει κάνει στη δική τους πόρτα.Άχτι με έχει πια;:blink:
Στη γατοφόρο ανέφερα ότι δε θέλω να τον βάζω σαν τιμωρία,γιατί δε θέλω να το συνδέσει με κάτι κακό σκεπτόμενη τα ταξίδια που θα κάνουμε και τις ώρες που θα μένει μέσα.:/:

Κακά νέα(κυριολεκτικά).Σήμερα που έφυγα έπαιζε στο μπαλκόνι,οπότε έκλεισα σιγά σιγά τη μπαλκονόπορτα του δωματίου μου.Και ο κύριος πήγε και τα έκανε ΚΑΙ μπροστά στην πόρτα των γονιών μου ΚΑΙ στου αδερφού μου.Τώρα είμαστε όλοι με τις μπαλκονόπορτες κλειστές,αλλά δεν γίνεται να είμαστε έτσι όλο το καλοκαίρι...Αφήστε που πάνω που είχα ψήσει τους γονείς μου να πάρω τη Μόιρα,φρίκαραν και έχουν γίνει εντελώς αρνητικοί.Τι να τον κάνω πια;:(

Μια ιδέα... μήπως να τον αφήνατε να εξερευνήσει και τις απαγορευμένες περιοχές; (με επίβλεψη πάντα). Μπας και του φύγει η περιέργεια.:hmm:

Μα αυτό ειναι το θέμα:όταν τον αφήνουμε να βγαίνει στο διάδρομο,δεν κάνει και τίποτα,απλά πηγαίνει σε ένα άλλο δωμάτιο,πράγμα δηλαδή που μπορεί να κάνει και από το μπαλκόνι.Απλά όταν λείπω δεν γίνεται να έχει πρόσβαση στο διάδρομο επειδή οδηγεί στο σαλόνι,όπου το παράθυρο είναι πάντα ανοιχτό,και μπαινοβγαίνει κόσμος όλη μέρα.

Moukelaki δεν εχω καποια λυση να σου δωσω,ομως ευχομαι να λυθει το θεματακι σας:)

Ευχαριστώ,επλίζω να πιάσει η ευχή σου...Yasmin που είσαι χρειαζόμαστε βοήθεια γατοψυχολόγου(και ανθρωποψυχολόγου αν συνεχίσει να το κάνει)...

Εγω θα ηθελα να μου εξηγησεις περισσοτερα γιατι δεν τον αφηνεις να κατεβει κατω.. εννοω ισως οπως ειναι μικρουλης εχει παρει χαμπαρι μεσω της μυρουδιας σε σενα οτι υπαρχει αλλη γατουλα και ισως νοιωθει μονος του αν ειναι κλεισμενος εκει. Ισως θυμωνει και τα κανει επιτηδες για να σου δειξει κατι. Ο χουχουδιτος ειχε κατι τετοιες συμπεριφορες παλιοτερα. Αυτο εννοειται εφοσον δεν υπαρχει οργανικο προβλημα. Εα το σκεφτεσαι να τα αφησεις μαζι παντως ισως απο την δική του μερια αυτος ειναι ετοιμος για την μεθοδο προσαρμογης του μικρου με το μεγαλο χρησιμοποιωντας το γατοφόρογια προστασια.
Τα ιδια κανει και η καλυψουλα τωρα τελευταια γιατι ενω δουλευω ειναι μονη μεσα κα δεν μπορω να ασχολουμαι συνεχεια μαζι της και βλεπει η μυριζει τα αλλα και αλλαζει η συμπεριφορα της κατι σαν να βαριεται η να δυσανασχετει. Εγω βεβαια το κανω επιτηδες μπας και πιασει για να την αφησω με τα αλλα σιγα σιγα ( η ελπιδα δεν πεθαινει ποτε).

Σκεψου το παντως γιατι μαλλον θελει παρεα ο σειριος και οχι τιμωρια. Θα το καταλαβεις εαν τον βαλεις στο γατοφορο και ησυχασει εστω κι αν ειναι περεργος οταν ειναι μαζι με την αλλη γατα. Αυτο ειναι σημαδι οτι προτιμαει να ειναι με παρεα και σε γατοφορο, παρα μονος και ανετος. Πολλα γατακια νιωθουν ετσι ιδιως τα μικρα η τα αρρωστα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back