Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Το παιδάκι έχει θέματα. 'Εχει κάνει κι άλλα ακραία ένα χρόνο που είμαστε εδώ. Φυσικά, όλες οι ευθύνες βαραίνουν τους γονείς.
Προβληματίζομαι για το αν πρέπει να προσπαθήσω να μιλήσω ψύχραιμα με τη μαμά του, να απευθυνθώ σε κάποιον με γνώσεις, π.χ. γραμμές που βοηθάνε σε περιπτώσεις παιδιών ή σε κάποιον που θα το τρομάξει ώστε να μην το ξανακάνει.
Με λίγα λόγια να πάρεις την πρωτοβουλία να κάνεις αυτό που όφειλαν να κάνουν οι γονείς του

Δεν ξέρω βρε Ειρήνη μου.. Καλό κουράγιο...., καθότι η κακία κάπως παλεύεται σε ορισμένες περιπτώσεις,...
η ηλιθιότητα είναι ανίκητη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε ένα παιδί για τη συμπεριφορά του και το μεγάλο δίλημμα είναι να το αντιμετωπίσεις με το καλό ή με το κακό;Γιατί ναι μεν μπορεί αν φοβηθεί κ αυτός κ οι γονείς κ να συμμαζευτούν αλλά μπορεί να έχει κ χειρότερα αποτελέσματα για ένα παιδί που αύριο θα είναι ενήλικος και θα έχει περισσότερη δύναμη να πράξει με πολύ περισσότερη βία είτε απέναντι σε ζώο είτε σε άνθρωπο.
Δε ξέρω τί είναι καλύτερο δυστυχώς...
Εάν νομίζεις πάντως πως μπορεί να βρεθεί κάποιος ειδικός να βοηθήσει θα ήταν πολύ θετικό αλλά από όσο γνωρίζω κ εκείνοι μπορούν να βοηθήσουν μόνο αν το παιδί θελήσει να συνεργαστεί κ αν οι γονείς να το δεχτούν.Από απόσταση δε νομίζω να μπορεί κανείς να σε καθοδηγήσει
kat-cats
Διάσημο μέλος
'Ηλπιζα να μην ξαναχρειαστεί να γράψω ποτέ σ'αυτό το θέμα αλλά...
Πριν λίγες μέρες, ήμουν στο μπαλκόνι και είδα στην αντανάκλαση της απέναντι πολυκατοικίας το παράθυρο των από κάτω...'Ηταν κάποιος που κρατούσε όπλο!! Για κλάσματα δεν καταλάβαινα τι βλέπω και μετά κατάλαβα. 'Ηταν το αγοράκι τους (που μάλλον έχει ψυχολογικά προβλήματα!) και πυροβολούσε τα αδεσποτάκια που άραζαν στο δρόμο με κάτι σαν φλόμπερ!! Πάτησα μια φωνή και η απάντησή του ήταν "Πώς κάνεις έτσι επειδή έκανα μια πλάκα;;; " !!!
Προσπάθησα να του εξηγήσω πως είναι ζωντανά πλάσματα και δεν υπάρχει τίποτα αστείο στο να τα πονάει...αλλά πριν λίγο έκανε το ίδιο!!
'Εβαλα πάλι τις φωνές και έκλεισε το παράθυρο!
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο τι μπορώ να κάνω;;
Να καλέσεις την αστυνομία άμεσα. Χρήση όπλου είναι και ποινικό ζήτημα. Πάρε τον φωτογραφία, νομίζω στα ποινικά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις - δεν θεωρείται προσωπικό δεδομένο κλπ. (θα σε ενημερώσει η αστυνομία). Αν είναι δυνατόν δηλαδή....ούτε φωνές ούτε τίποτα...σύσταση στους γονείς εάν τους ξέρεις και νομίζεις ότι μπορεί και να καταλάβουν....αν και πολύ αμφιβάλλω....αλλιώς αστυνομία άμεσα.
Εγώ πριν από 2 μήνες πήγαινα βόλτα με τον Ιντεφίξ και σε κάποια γειτονιά όπως περνούσα είδα πάνω σε ένα πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι να έχουν ρίξει δηλητήριο....και όχι μόνο αυτό είχαν και ταμπέλα....με πιασε τρέλα...πήρα τη δημοτική, έχει καταργηθεί, πήρα την αστυνομία και δεν πολυήθελαν να ασχοληθούν.....δεν τους άφησα σε χλωρό κλαρί....στο τέλος ήρθαν και βγήκαν και τα δηλητήρια κι όλα....δεν γίνεται να αδιαφορούμε!!!
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Να το βγάλω φωτογραφία είναι αδύνατο όπως έγραψα, δυστυχώς! Είδα την αντανάκλασή του στο απέναντι τζάμι, άκουσα το θόρυβο και είδα τις γατούλες να τρέχουν πανικόβλητες! Να τονίσω κάτι που ίσως μεγάλο λάθος που δεν το ανέφερα πριν. Αλλά είμαι και άσχετη. Το όπλο ίσως είναι από αυτά που ρίχνουν εκείνα τα μικρά πλαστικά μπίρμπιλα, αλλά σίγουρα ήταν μεγάλο, στυλ καραμπίνα και σίγουρα όχι παιδικό παιχνίδι! Δεν ξέρω αν καταλάβατε!

Για κάτι τέτοιο θα έρθει η αστυνομία να κάνει σύσταση ή θα γελάνε μαζί μου;

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
έντιτ: Σκέψου δηλαδή να περνάς ωραία και καλά από κει πηγαίνοντας σπίτι σου και να φας καμιά ξώφαλτση απ' το βλαστάρι και να χάσεις το μάτι σου ή να σε χτυπήσει στο πρόσωπο ή δεν ξέρω κι εγώ τι.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Εγώ θα έπαιρνα απλά τηλέφωνο και θα έλεγα ότι ΚΑΠΟΙΟΣ πυροβολεί με ΚΑΤΙ από το παράθυρό του. Τώρα με φλόμπερ, με αεροβόλο, δεν ξέρω με τι, αλλά σίγουρα είναι μεγάλο γιατί είδα ότι χτυπάει τα αδέσποτα και αυτά πονάνε. Και ανησυχώ για μένα, τους γείτονες και τα παιδάκια της γειτονιάς. Αυτή είναι και όλη η αλήθεια άλλωστε. Το ότι είναι παιδάκι δε μου κάνει καμία διαφορά προσωπικά, ίσως μόνο ότι θα το πλάκωνα ευκολότερα στις σφαλιάρες αν χρειαζόταν και αν το πετύχαινα πουθενά.
έντιτ: Σκέψου δηλαδή να περνάς ωραία και καλά από κει πηγαίνοντας σπίτι σου και να φας καμιά ξώφαλτση απ' το βλαστάρι και να χάσεις το μάτι σου ή να σε χτυπήσει στο πρόσωπο ή δεν ξέρω κι εγώ τι.
'Εχεις δίκιο. Δε μπορεί να μην ασχοληθούν!! 'Ασε που έχει μπόλικα πιτσιρίκια η γειτονιά!
Εγώ να πω την αλήθεια, το λυπάμαι το παιδί. 'Εχει πολλά θέματα και οι γονείς το αντιμετωπίζουν λες και ζούνε 2 αιώνες πριν! Π.χ. έχει προβλήματα στα μαθήματα, η δασκάλα τους είπε ότι χρειάζεται βοήθεια ειδικού και εκείνοι του φώναζαν να διαβάζει γιατί "η δασκάλα τους πρόσβαλε και ένιωσαν λες και ο γιος τους είναι καθυστερημένος" !! Δικά τους λόγια δυστυχώς που ήθελα δεν ήθελα (ΔΕΝ ήθελα! ), τα άκουγα γιατί φώναζαν... 'Εχει βάλει και 2-3 φορές φωτιά στην κουζίνα τους (τον ένα χρόνο που είμαστε εδώ! ) ! Και βρίζονται χυδαία. Γ'αυτό σκέφτομαι τη γραμμή βοήθειας παιδιών.
Συγνώμη αν βγήκα εκτός θέματος αλλά ήθελα να εξηγήσω πως ένα παιδί που μεγαλώνει έτσι, πώς να έχει σεβασμό για τα ζώα;;;
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
'Εχεις δίκιο. Δε μπορεί να μην ασχοληθούν!! 'Ασε που έχει μπόλικα πιτσιρίκια η γειτονιά!
Εγώ να πω την αλήθεια, το λυπάμαι το παιδί. 'Εχει πολλά θέματα και οι γονείς το αντιμετωπίζουν λες και ζούνε 2 αιώνες πριν! Π.χ. έχει προβλήματα στα μαθήματα, η δασκάλα τους είπε ότι χρειάζεται βοήθεια ειδικού και εκείνοι του φώναζαν να διαβάζει γιατί "η δασκάλα τους πρόσβαλε και ένιωσαν λες και ο γιος τους είναι καθυστερημένος" !! Δικά τους λόγια δυστυχώς που ήθελα δεν ήθελα (ΔΕΝ ήθελα! ), τα άκουγα γιατί φώναζαν... 'Εχει βάλει και 2-3 φορές φωτιά στην κουζίνα τους (τον ένα χρόνο που είμαστε εδώ! ) ! Και βρίζονται χυδαία. Γ'αυτό σκέφτομαι τη γραμμή βοήθειας παιδιών.
Συγνώμη αν βγήκα εκτός θέματος αλλά ήθελα να εξηγήσω πως ένα παιδί που μεγαλώνει έτσι, πώς να έχει σεβασμό για τα ζώα;;;
Προβληματικοί γονείς, γεννούν και αναθρέφουν προβληματικά παιδιά.
Και να τους μιλήσεις, δεν θα καταλάβουν, το παράδειγμα με τη δασκάλα που τους "πρόσβαλε", το επιβεβαιώνει.
Αν παραγίνει, μόνο η αστυνομία. Άλλη λύση δεν βλέπω

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Νομίζω μπορείς να καλέσεις ανώνυμα το χαμόγελο του παιδιού, να εξηγήσεις την κατάσταση και να πεις ότι φοβάσαι για το παιδάκι γιατί έχεις δει ότι αυτή η περίεργη κατάσταση το κάνει να εξελίσσεται σε βίαιο άνθρωπο και να αναφέρεις το παράδειγμα με τους "πυροβολισμούς".
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
AnnieGr
Δραστήριο μέλος

Πανικόβλητη τηλέφωνο και "Κάποιος πυροβολεί!!", μη σου πω να πεις πως ήσουν κάτω και σε πήρε ξώφαλτσα κιόλας.

helonitsa1965
Νεοφερμένο μέλος
΄Εχω μία γειτόνισσα που της αρέσουν οι γάτες, όταν βλέπει τη δικιά μου της μιλά με τρυφερότητα και κάθε τόσο μου λέει
πόσο θα ήθελε να ' χε κι αυτή μια. Τελικά βρήκε ένα ταλαιπωρημένο γατάκι στο δρόμο και το μάζεψε. Αυτό που μου κάνει εντύπωση
είναι ότι ενώ λέει ότι το αγαπάει και το φροντίζει δεν βγαίνει καθόλου στο μπαλκόνι να το χαιδέψει ή να παίξει μαζί του και ούτε το
αφήνει να μπει μες στο σπίτι. Επίσης μου λέει ότι δεν μπορεί να ασχολείται μαζί του εκτός του να του κάνει τα εμβόλια του και να το ταίζει.
Τώρα ρωτάω εγώ τι σόι αγάπη είναι αυτή. Το ακούω κάθε τόσο να νιαουρίζει παραπονεμένα και στεναχωριέμαι . Πως το εξηγείτε αυτό?
Καλησπέρα σας μετά από αρκετό καιρό. Θα θελα να ρωτήσω κάτι - τη γνώμη σας - δεν είναι καταγγελία αλλά απορία
΄Εχω μία γειτόνισσα που της αρέσουν οι γάτες, όταν βλέπει τη δικιά μου της μιλά με τρυφερότητα και κάθε τόσο μου λέει
πόσο θα ήθελε να ' χε κι αυτή μια. Τελικά βρήκε ένα ταλαιπωρημένο γατάκι στο δρόμο και το μάζεψε. Αυτό που μου κάνει εντύπωση
είναι ότι ενώ λέει ότι το αγαπάει και το φροντίζει δεν βγαίνει καθόλου στο μπαλκόνι να το χαιδέψει ή να παίξει μαζί του και ούτε το
αφήνει να μπει μες στο σπίτι. Επίσης μου λέει ότι δεν μπορεί να ασχολείται μαζί του εκτός του να του κάνει τα εμβόλια του και να το ταίζει.
Τώρα ρωτάω εγώ τι σόι αγάπη είναι αυτή. Το ακούω κάθε τόσο να νιαουρίζει παραπονεμένα και στεναχωριέμαι . Πως το εξηγείτε αυτό?
E και αν δε μπορεί να ασχοληθεί μαζί του τί το πήρε και το πέταξε σε ένα μπαλκόνι;;;

Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι και κυρίως όσοι θέλουν ένα σκυλάκι.Με γάτα νομίζω πρώτη φορά το ακούω..
Τί να πω;Σίγουρα δεν είναι καλά στο δρόμο αλλά μήπως για τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα να είναι στο δρόμο;

Δε ξέρω τί σχέσεις έχετε με την κυρία αλλά ίσως να της εξηγήσεις πως αυτό είναι απαράδεκτο και εκτός των άλλων δεν είναι κ νόμιμο!
Εξάλλου για πόσο νομίζει θα κάτσει η γατούλα στο μπαλκόνι;;Στην καλύτερη θα φύγει και στη χειρότερη θα προσπαθήσει να φύγει κ πιθανόν να μην τα καταφέρει ή να τραυματιστεί πολύ σοβαρά!
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
maria+benjamin
Νεοφερμένο μέλος
Κια σχετικά με τα αδέσποτα έχω να προσθέσω πως εδώ στη Γαλλία έχω πάθει σοκ γιατί στους δρόμους στις γωνίες επίτηδες πάντα αφήνουμε πιατάκια με ξηρά τροφή και νεράκι, ή πιατάκια με κοκκαλάκια και σάλτσες και άλλα φαγητά για τις γατούλες (σκύλοι αδέσποτοι δεν υπάρχουν πολλοί). Και στην πολυκατοικία μας στο πάρκινγκ κάθε μέρα εγώ και μία άλλη κοπέλα φροντίζουμε να υπάρχει φαγητό και οι υπέυθυνοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα ακόμη κι όταν οι γατούλες μπαίνουν μέσα και κοιμούνται στο διάδρομο!!Έλεος αυτή η Ελλάδα με τα κομπλεξικά μυαλά της!!έλεος!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool