Παιχνίδια

Fotini

Διάσημο μέλος

Η Fotini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 2.540 μηνύματα.
Αναρωτιέμαι αν όλες οι γάτες βαριούνται τα παιχνίδια τους. Η δική μου παίζει με κάτι (π.χ. μπαλάκι) μια - δυο μέρες και μετά δεν του δίνει σημασία. Προφανώς θέλει κάτι καινούριο. Και αυτό με αγχώνει γιατί δεν έχω και πολλά παιχνίδια σπίτι και δεν ξέρω τί να κάνω για να την ικανοποιήσω. Θέλω πολύ να παίζουμε και να την κάνω να "ξεδίνει" τα ένστικτά της, αλλά πού στο καλό να βρίσκω από ένα νέο παιχνίδι κάθε μέρα; Της έχω παραγγείλει από το Ίντερνετ διάφορα παιχνιδάκια και τα περιμένω πως και πως. Είναι που μένει και μόνη της πολλές ώρες κάθε μέρα (πρέπει να βγάλω κι εγώ το ψωμί μου, τί να κάνω) και φοβάμαι ότι βαριέται. Όταν γυρίζω βλέπω ότι τα αντικείμενα είναι στην ίδια θέση που τα άφησα πριν φύγω και στενοχωριέμαι. Μόνο τώρα τελευταία την έχει "καταβρεί" με μία μπάλα από χαρτί - την κυνηγάει, τη δαγκώνει, την πιάνει με τα δόντια και τη μεταφέρει σα να ήταν ποντίκι. Ξέρω, η καλύτερη λύση θα ήταν να της πήγαινα παρέα ένα δεύτερο γατί, αλλά δεν τίθεται θέμα για ένα επιπλέον γατάκι σπίτι. Τί κάνετε με τις δικές σας γάτες; Τί παίζετε; Τα παιχνίδια με βιολογικό catnip είναι ασφαλή; Διστάζω να τη βάλω να "μαστουρώσει" με αυτή τη μυρωδιά:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το catnip μην το φοβάσαι, είναι ασφαλής μαστούρα!!:P:lol: Ακόμα κι αυτό όμως το βαριούνται μετά από λίγο.
Δύο πράγματα μπορώ να σου προτείνω:
το πρώτο είναι να μην της έχεις όλα της τα παιχνίδια διαθέσιμα κάθε στιγμή, γιατί μοιραία θα τα βαρεθεί. Κρύβε τα κάπου και άφηνέ της κάνα-δυό διαφορετικά κάθε μέρα για να ασχολείται.
Το δεύτερο είναι να της φτιάχνεις αυτοσχέδια παιχνίδια (είναι και πιο οικονομικό για σένα, και η γάτα σου θα τα απολαμβάνει το ίδιο με τα του εμπορίου). Κάθε γάτα τρελαίνεται με άλλα πράγματα, θα βρεις το "κουμπί" της δικιάς σου.
Ορισμένα δοκιμασμένα και "σίγουρα" όμως είναι: τσαλακωμένα χαρτιά (τα οποία βέβαια θα καταλήξουν χαρτοπόλεμος σκορπισμένος παντού), μπαλάκια από αλουμινόχαρτο, μια παλιά κάλτσα γεμάτη με τσαλακωμένο χαρτί (για να "τρίζει"), ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ μέσα στην άδεια μπανιέρα, καλαμάκια, παγάκια (για το καλοκαίρι), κορδέλες (ειδικά αν στην άκρη τους δέσεις ένα απ' τα παιχνίδια της ή ένα κουδουνάκι) κ.λπ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η δικιά μου δε βαριέται με τίποτα τα κορδόνια και το λέιζερ, εδω και 10 χρόνια τα δίνει κανονικά!!! Αλλά όπως είπε και η aretha καλύτερα να τα κρύβεις

Κι εγώ εφαρμόζω το σύστημα να κρύβω τα παιχνίδια και να της αφήνω από ένα τη φορά, και είναι φοβερά αποτελεσματικό! Το είχα ανακαλύψει στο site του Αίλουρου. Βέβαια η Αργυρώ έχει και το Σίβα να παιδεύει καθώς και τις μύγες στο μπαλκόνι (πρόσφατο κόλλημα).

Η ψιψι βρίσκει που και που σαμιαμίδια και τα φέρνει μέσα να μας τα δείξει και μετά αν δεν τις το πάρουμε το καημένο το ζωντανό το κάνει κρόσια

Όντως τα βαριούνται τα παιχνίδια τους......
Υπάρχουν όμως και πολλές λύσεις, χωρίς να ξοδευτείς... απλά θέλει φαντασία!!!
- Μπορείς να δέσεις μια κάλτσα σε εναν σπάγγο... είτε την αφήνεις να κρέμεται ανοιχτή ή την κάνεις μπαλάκι... Θα πάιξει μόνη της, και όταν βαρεθεί μπορείτε να ΄παίξετε μαζί, κουνόντας την απο τον σπάγγο...
- Μπορείς να τσαλακώσεις μια χαρτοπετσέτα ή χαρτομάνδηλο.. και να το κάνεις μπαλλάκι... αν δε το βρέξεις και μετά "πετρώσει" θα της αρέσει περισσότερο...
- Μπορείς να βρείς φτερά, ή πούπουλα... και να της τα δ΄σεις ή να τα δέσεις και αυτα σε σπάγγο και να παίζεις μαζί της...
_ Εμένα ξετρελλάθηκε με το καφέ πλαστικό που ξετυλίγουμε όταν ανοιγουμε ενα καινούργιο κουτι νεσ καφε.... Αβυσσος!!!
- Δεν χρειάζετε να ξοδευτείς.. ένα κοκαλάκι για τα μαλλιά, ένα μολύβι, ενα ποντικάκι απο Pet shop 0,60ε, κομμάτι βαμβάκι σαν μπάλα, γυρω-γυρω σελοτειπ.... για να μην ξεφτίζει....
- καπάκι απο στυλό....
- μαλακή θήκη απο γυαλιά...

Γενικά ότιδήποτε...
Εμεις δεν τα μαζεύουμε τα παιχνιδια του , όπου τα αφήσει, πάει και τα ξαναβρήσκει....

Ο μικρούλης ο Μπέκερ βλέπει τα μηγάκια αλλά δεν έχει καταφέρει να πιάσει κανένα ακόμα δεν του κάθονται:lol:, τα παιχνίδια που του έχω αγοράσει δεν τον συγκινούν ούτε το ονυχοδρόμιο του:(

περισσότερο του αρέσει το κυνιγυτο με την άλλη την γατούλα, τρέχουν σα παλαβά γύρω γύρω, πηδάνε πάνω απο τα τραπέζια, παίρνουν και το τραπεζομάντιλο σβάρνα πανικός, του αρέσει να τον παίζω με κορδέλες και σκοινάκια αλλά δε του τα αφήνω όταν είναι μόνος μη μου πνηγει, το ενδιαφέρον του χάνετε γρήγορα και ξανακηνηγιούνται με την άλλη

δε με παίζουνε:cry:

μόνο τα λουριά της τσάντας μου τσακίζουν όταν κοιμάμε, μου την έχουν κάνει φέτες:redface:

Η Μία από την άλλη που είναι και ποιο μεγάλη παίζει με όλα, μπάλες του τέννις, μπαλάκια για γάτες του εμπορίου και μπαλιτσες απο αλουμινόχαρτο μέχρι και λούτρινα ζωάκια (που δεν είναι παιχνίδια της) τα βουτάει από το σβέρκο και ας είναι μεγαλίτερα από αυτήν και τα πάει βόλτες:eek:

_ Εμένα ξετρελλάθηκε με το καφέ πλαστικό που ξετυλίγουμε όταν ανοιγουμε ενα καινούργιο κουτι νεσ καφε.... Αβυσσος!!!
Αυτό αρέσει πολύ και στην Αρήθα!! :up:

Γενικά πιστεύω πως για τις γάτες ισχύει ό,τι για τα παιδιά: less is more, δεν χρειάζονται πολλά και ακριβά παιχνίδια αλλά "διαδραστικό" παιχνίδι με άλλα γατιά ή μαζί μας.
Είναι πολύ πιθανόν να πλήττει ή να μελαγχολεί που πρέπει να μείνει μόνη κατά τη διάρκεια της μέρας. Δυστυχώς δε γίνεται αλλιώς,:/: αλλά πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα συνηθίσει στους ρυθμούς σου και θα δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα παιχνίδια της ή θα βρει άλλους τρόπους να απασχολείται.:)

:lol::lol::lol: Για πλάκα πάτησα το κουμπάκι απ' το λέιζερ και πετάχτηκε η ψιψι απ'τις κουβέρτες,έκανε ένα περίεργο μούγκρισμα και άρχισε να τρέχει σαν παλαβή πάνω κάτω!!! Ουφ γέλασα με την ψυχή μου

Και μετά θα ξαναπέσει ξερή στις κουβέρτες:P :)

Πρώτα θα χλαπακιάσει, μετά θα πάει wc μετά θα ξαναχλαπακιάσει και ναι,μετά στις κουβέρτες ξανά, έγραψα το πρόγραμμα της γάτας μου πάλι!!!:lol::lol:

Είναι φατσούλα η γάτα σου:D:up:

Φαίνεται μόνο απ'το βλέμμα ο διάολος:D

fotini,εσυ δεν πηρες ενα γατακι Βιρμανιας???ποτε θα μας βαλεις φωτο?:)

Μπορέι να πείτε ότι τον δικό μου τον έχω "καλομάθει" αλλά εγώ του τα έχω όλα τα παιχνίδια μέσα σε ένα καλαθάκι και αυτός κάθε φορά πάει και διαλέγει με ποιό θα παίξει...:P:P Και πιστέψτε με έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ παιχνίδια, αλλά δεν δίχνει να βαριέται κανένα... Επίσης παίζει μόνος του, χωρίς να τον παρακινώ εγώ...:hmm:

Ναι είναι πολύ παιχνιδιάρης, ειδικά για την ηλικία του ο Φρου!:D

Ναι είναι πολύ παιχνιδιάρης, ειδικά για την ηλικία του ο Φρου!:D

Ποιά ηλικία του καλέ??? Μόνο 5 είναι το καμάρι μου!!
Σας παρακαλώ όλα κιόλα έχουμε ένα "θέμα" με τις ηλικίες και μαμά και παιδί:P:P:lol::lol::lol::lol:

πριν λιγο καιρο της ειχα παρει ενα ποντικακι που κανει και ηχο, ισα που το μυρισε, της το εδεσα με ενα σπαγγο, το δενω ειτε στο ποδι ειτε στο χερι μου και καθως κουνιεμαι κουνιεται κι αυτο. το ΛΑΤΡΕΥΕΙ!!!!!!!!!! τρελλαινεται!!!!!!! τρελλαινεται!!!!!

Ποιά ηλικία του καλέ??? Μόνο 5 είναι το καμάρι μου!!
Σας παρακαλώ όλα κιόλα έχουμε ένα "θέμα" με τις ηλικίες και μαμά και παιδί:P:P:lol::lol::lol::lol:
αααα συγνώμη νομιζα ότι ήταν μεγαλύτερος από 5....:redface:
:lol::lol::lol::lol::lol::P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back