Παρενέργειες/Προβλήματα μετά τη στείρωση

Καλημέρα!!!Στείρωσα την περασμένη τρίτη και την Χιονούλα,μια αδέσποτη αρχικά γατούλα 6μηνών περίπου που την είχαν παρατήσει κοντα στο σπίτι μου,χτυπημένη στο ποδαράκι της.Απο εχθές βήχει συνέχεια.Πήρα τηλ.τον γιατρό το πρώι και μου είπε να της δωσω αντιβίωση.Λέτε να είναι κατι ανησηχυτικό?:hmm:

γειά σου Ντίνα

καλύτερα τηλε-διαγνώσεις να μη γίνονται ούτε ο γιατρός σου , ούτε κάποιος από εδώ δε θα μπορέσει να σου πει τι ειναι. το καλύτερο είναι να πας το ζωάκι στο γιατρό σου να το δει. ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ντίνα, όλα τα ζώα που ανέφερες (ο γατούλης και η Χιονούλα που δεν κατάλαβα ακριβώς ποιανού είναι) έπρεπε να πάνε αμέσως για να τα εξετάσει κτηνίατρος, με τα συμπτώματα που είχαν. Ελπίζω να τα πήγες και όλα να είναι εντάξει τώρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα συμφωνήσω με τους παραπάνω, και θα τολμήσω να πω, ότι μάλλον δεν έχει σχέση με την στείρωση, αλλά με κάποια αρρώστια κοινή. Θέλει εξέταση απο κοντά, και όταν γίνει καλά, για να μην ξαναρρωστήσει θα μπορούσε να εμβολιαστεί.;)

κι εγω την στειρωσα την γατουλα μου προχθες και σημερα την πηρα σπιτι μου και ειναι μια χαρουλα και τρωει και περπαταει .το μονο που καθεται κουλουριασμενη γιατι μαλλον εχει πονακια.. ε σε λιγες μερουλες θα εχει συνελθει..το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι η κοιλιτσα της κατω χαμηλα εκει που εγινε η εγχειρηση ειναι μαζεμενη λες και ειναι τελειως αδεια.. θα μου πειτε αφου βγηκαν τοσα οργανα αλλα ομως θα επανελθει ή θα παραμεινει ετσι?και σε εσας ετσι ηταν ?

κι εγω την στειρωσα την γατουλα μου προχθες και σημερα την πηρα σπιτι μου και ειναι μια χαρουλα και τρωει και περπαταει .το μονο που καθεται κουλουριασμενη γιατι μαλλον εχει πονακια.. ε σε λιγες μερουλες θα εχει συνελθει..το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι η κοιλιτσα της κατω χαμηλα εκει που εγινε η εγχειρηση ειναι μαζεμενη λες και ειναι τελειως αδεια.. θα μου πειτε αφου βγηκαν τοσα οργανα αλλα ομως θα επανελθει ή θα παραμεινει ετσι?και σε εσας ετσι ηταν ?

Τόσα όργανα ΔΕΝ βγήκαν, βγήκαν 2 σωληνάκια 5 πόντοι το πολύ.:)

Δεν είναι τίποτα, απλά έχει μαζευτεί ο χαλαρός ιστός. Και τα ράμματα το σηκώνουν λίγο παραπάνω. Είναι και γυμνό και σου φαίνεται κάπως.;)
Είναι και ένα σημείο που οι περισσότερες γάτες έχουν "παχάκια".
Απο δω και πέρα θα σου έλεγα και με μέτρο το φαγητό!:)

χαχα οκ δεν ειμουν και μπροστα... :) μου φαινεται καπως γιατι οταν την πηγα δεν ηταν ετσι.. τεσπα.. μαλλον θα γινει σαν φοραδιτσα παλι γιατι ακομα δεν ηρθε και αμεσως πηγε για μασα η λαιμαργουλα μου!!:P

Ax αυτη η ρουφιανα η στειρωση...:|
Αναγκαιο κακο...:(

καλησπέρα.Θέλω να σου λύσω τη απορία για τον γατούλη μου και γιατην χιονούλα και να καταλάβεις ποιανού είναι.Τον γατούλη τον έχω μεγαλώσει με το μπιμπερό,είναι πραγματικά το μωρό μου.Κοντευεί ενός έτους.Τέλη Μαρτίου εχει γεννέθλια.Όσο για την χιονούλα,την είχαν εγκαταλείψει χτυπημένη στο ποδαράκι,κοντά στην μαμά μου,και την περιποιήθηκαν, τα αδέρφια μου κι εγώ.Ποτέ δεν έχω δώσει αυθέραιτα φάρμακα,ούτε έχω κάνει διαγνώσεις,αλλα πολλές φορές ένας έμπειρος γιατρος μπορεί νασε βόήθησει και τηλεφωνικως.Πιστευω επίσης οτι άτομα τα οποια αγαπάνε τα ζώα τοσο όσο εγώ,μπορούν να με βοηθήσουν σε μια δυσκολη στιγμη,έστω και από εμπειρία.Παίρνεις κουράγιο όταν μοιράζεσαι το προβλημά σου,κι εμένα τελευταια έτυχαν πολλά μαζεμένα.!!!!!!

καλησπερα!οπως σας ειπα της εκανα στειρωση το σαββατο της γατας μου και ειναι μια χαρα και τρωει και περπαταει.. σημερα ομως τριτη παρατηρησα οτι εκανε διαρροια..... απο τι μπορει να οφειλετε..?:hmm:

Άλλαξες τροφή, δίνεις αντιβίωση?:)

δεν παιρνει αντιβιωση.. της δινω κονσερβα οπως τις εδινα

Τότε έχει πάρει ενέσιμη. Πολλά μπορεί να είναι... Δεν μπορώ να σου πω, με σιγουριά, και δεν είμαι και Κτηνίατρος, αν συνεχίσει, καλό θα ήταν να την πας να την δεί.:)

Μπορείς να βράσεις κοτοπουλάκι με ρύζι, η κονσέρβα γενικά είναι πολύ λιπαρή.. και αν υπάρχει τάση για διάρροια θα την αυξήση.
Γενικά να προτιμάς τις κροκέτες αν θέλεις την γνώμη μου. Αλλά κάθε αλλαγή τροφής να γίνεται σταδιακά.

ναι ενεσιμη της εχουν κανει.. θα ρωτησω τον ξαδερφο μου που ειναι κτηνιατρος.. ευχαριστω πολυ παντως!!!:hello:

Τίποτα σιγά.:)

Καλησπέρα.Δεν νομίζω οτι είναι κάτι το ανυσηχητικό.Το στομαχακι της είναι ευαίσθητο τώρα,μετά τη νάρκωση και την αντιβίωση.Πάντως η κονσέρβα είναι όντως λιπαρή τροφή.Εμένα ο γατούλης μου μετά την στείρωση έκανε αρκετές φορές διάροια και ογιατρός μας ςίχε πεί οτι είναι ταλαιπωρημένος.Προσπάθησε να μην της δίνεις κονσέρβα,καλύτερα ξηρά τροφη.Η julia που σου έγραψε για ρυζι έχει απόλυτο δίκιο,θα της κανει πολυ καλο.Μία πολυ καλή ξηρά τροφή είναι της royal canin.Εχει διάφορες γευσεις,και τρελαίνονται τα γατάκια.Ειδικα το μπλ'ε σακουλάκι.Ευχομαι περαστικά σας!!!!!:)

ναι μαλλον ειναι ευαισθητο το στομαχακι της ... το προβλημα ειναι οτι η δικια μου ειναι και μεζεκλου! δεν της αρεσει η ξηρα τροφη!με τιποτα δεν την τρωει!:mpliaks::P

Μπορεις να της ανακατευεις τις ροκετες με κονσερβα και σταδιακα να διαφοροποιεις την αναλογια εις βαρος της κονσερβας.Ετσι κι αλλιως η αλλαγη απο τη μια τροφη στην αλλη πρεπει να γινεται σταδιακα.Και δοκιμασε διαφορες κροκετες,ολο και καποια μαρκα ή γευση θα της αρεσει.:)

Δεν υπάρχει γάτα που να διαλέξει κροκέτες αντί κονσέρβα.;) Ειδικά αν τις έχει συνηθίσει. Θέλει υπομονή, επιμονή και χρόνο για να ξεσυνηθίσει.

Help! Παρενέργειες στείρωσης

στειρωσα σημερα στις 12.00 τον ενος ετους γατουλη μου. ενω η γιατρος μας ειχε πει οτι θα ψιλοκοιμοταν ως το βραδυ τουλαχιστον, αυτος στις 3 ωρες ξυπνησε κ αρχισε ,εστω παραπατωντας, να σουλατσαρει στο σπιτι. το προβλημα ειναι οτι εχει "διαρροη" : αφηνει πισω του συνεχεια ενα διαφανες υγρο, χωρις προσμιξη αιματος, το οποιο ειναι εξαιρετικα κακοσμο. η γιατρος μου ειπε οτι εφοσον δν εχει αιμα, δν υπαρχει λογος να ανησυχω, κ οτι το υγρο ειναι ουρα ,τα οποια λογω της αναισθησιας δν παει να αφησει στην αμμο. επισης η μυρωδια οφειλεται σε σπερματικα υγρα που εχουν απομεινει(?) γιατι τον προλαβαμε λιγο πριν τον οιστρο του. ανησυχω παρα πολυ!!! να παρω δευτερη γνωμη απο αλλο γιατρο? υπαρχει καποιος με αναλογη εμπειρια ή να εχει γνωση επι του θεματος? εχω τρελαθει...:(

δεν εχω ξανακουσει κατι παρομοιο, αλλα για να σου ειπε ετσι ο γιατρος κατι παραπανω θα ξερει.
ψυχραιμια, δε νομιζω οτι υπαρχει λογος πανικου...:)
αυριο θα μπει ο γιατρος του φορουμ μεσα, κανε του μια ερωτηση να σου πει κι αυτος τη γνωμη του (στο θεμα "γιατρε αρρωστησε") :)
περαστικα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back