Περίφραξη μπαλκονιού

Απάντηση: Πρόβλημα με το μπαλκόνι

Εύχομαι να βρεις λύση!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα !!!!
Και το Γ στο δίχτυ είναι απόλυτα ασφαλές?Και επιπλέον μέχρι ποιό υψος πρέπει να βάλω το δίχτυ έτσι ώστε να μην μπορεί να πηδήξει απευθείας στο Γ?Γιατί το μπαλκόνι μου είναι σχετικά κοντό!
χμ..τι να σου πω τωρα;:hmm:..έχω την εντύπωση ότι το 1.50 μέτρο το θέλει.Το μπαλκόνι δεν έχει σημασία πόσο χαμηλό είναι,διότι θα μπούν στηρίγματα(βεργες ας πούμε),είτε ξύλινες ,είτε μεταλλικές σε σχλήμα Γ..και εκει θα στηριχτει το πλεγμα.Το τελείωμα του Γ..θα πρέπει να είναι πάντα απο τη μέσα μεριά του μπαλκονιού εννοείται

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Πρόβλημα με το μπαλκόνι

Σε ευχαριστω πολυ!

Απάντηση: Περίφραξη μπαλκονιού;

Συγνώμη αλλά επειδή είμαι νέα στην γατοπαρέα και θέλω να ανεβάσω κάποιες φωτογραφίες μήπως έχει κάποιος την καλοσύνη να μου πει πως ανεβαίνουν?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! :)

Σου στέλνω πμ...:)

Αχ σε ευχαριστώ πολύ!!!
Σιγά σιγά θα τα μάθω όλα εδώ μέσα!!Υπομονή και θέληση να υπάρχει!!!
:) :) :)

Εγώ εδώ που μένω δεν έχω παράθυρα παρα μόνο 2 μπαλκονόπορτες και αναγκαστικά αυτές ανοίγω!
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας!!!

Δεν γνωρίζω πως είναι φυσικά η διαμόρφωση του μπαλκονιού σας αλλά στο δικό μου επειδή από την πρώτη εβδομάδα που έφερα τη Χιονάτη μου, το έσκασε και πήγε επίσκεψη στη γειτόνισσα αναγκάστηκα να φέρω τις τέντες μέχρι τα κάγκελα και έδεσα πλέγμα στα σίδερα του μπαλκονιού. Το πλεονέκτημα σε μένα είναι πως για ένα μέτρο περίπου υπάρχει μπετόν και μετά είναι τα κάγκελα, το μειονέκτημα είναι πως ο ήλιος δεν βλέπει πια το μπαλκόνι κι ούτε κι εγώ μπορώ να θαυμάσω τη θέα. (Εννοώ τις ταράτσες με τις κεραίες) Κι εγώ έχω δύο μπαλκονόπορτες.
Οι φωτο που βάζω πιο κάτω είναι κατατοπιστικές της διαφοράς

Συνημμένα

• Overview 1.jpg
    Overview 1.jpg
    929,5 KB · Εμφανίσεις: 487
  • oxi plegma.jpg
    oxi plegma.jpg
    995,7 KB · Εμφανίσεις: 277
  • me plegma.jpg
    me plegma.jpg
    1,1 MB · Εμφανίσεις: 3.431
  • plegma overview.jpg
    plegma overview.jpg
    1 MB · Εμφανίσεις: 910
Μπαλκόνι και γάτα, μια πονεμένη ιστορία...

Καλησπέρα σε όλους!
Πώς μπορώ να φτιάξω το μπαλκόνι μου ασφαλές για τη γάτα μου;
Μένουμε σε πολυκατοικία στον 2ο όροφο, δεξιά και αριστερά υπάρχουν άλλα μπαλκόνια πολύ δελεαστικά για εξερεύνηση από την Cheetarah η οποία πλέον δεν έχει καμμιά πρόσβαση έξω.. Τα μπαλκόνια χωρίζονται με την κλασική κατασκευή από σίδερο μεχρι το ύψος του κάγκελου και γυαλί από κεί και πάνω. Τίποτα όμως δεν μπορεί να αντισταθεί στην περιέργεια της γάτας μας. Άν κάποιος έχει το ίδιο πρόβλημα ίσως μπορεί να με βοηθήσει.
Πρόσεξα σε κάποιες φωτογραφίες οτι πολλοί χρησιμοποιούν το γνωστό πλαστικό "πλέγμα" για παιδιά, κάτι που έχω κι εγώ αλλά δυστυχώς δεν είναι αρκετό καθώς η δικιά μου ανεβαίνει πάνω στα κάγκελα και ακροβατεί! Μάλιστα μας την έχει σκαπουλάρει και κανα δυό φορές όταν ήταν μικρότερη...Ευτυχώς ήμασταν τυχεροί και την βρήκαμε αμέσως. Έχουμε τη γάτα 3 χρόνια και ό,τι και να δοκιμάσαμε δεν τη σταματάει τίποτα. Αναριχόμενα φυτά, πέργολες, καλαμιές..τα πάντα!! Είναι υπερβολικά ζωηρή και περίεργη και θα βρεί τρόπο να βγεί.. Το αποτέλεσμα είναι να μη μπορούμε να χαρούμε το μπαλκόνι μας γιατι ανοίγουμε την μπαλκονόπορτα μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις. Αφήνω μόνο την ανάκλιση για να αερίζεται ο χώρος και όταν είναι να βγώ μπαλκόνι κλείνω πίσω μου την σίτα.
Μακάρι να έχει κάποιος κάποια ιδέα που δεν την έχω σκεφτεί γιατί αυτό το πρόβλημα με απασχολεί πολύ καιρό τώρα...​

Απάντηση: Μπαλκόνι και γάτα, μια πονεμένη ιστορία...

Γεια σου! Καταρχην μπορεις να ριξεις μια ματια εδω κι εδω.
Το οτι εχετε σιτες ειναι πολυ θετικο, διοτι εσεις μπορειτε να χαρειτε το μπαλκονι χωρις τη μικρη σας ομως.
Προσφατα μετακομισα, το σπιτι εχει τρια μπαλκονια κι εφαρμοσα τρεις διαφορετικες λυσεις, πλεγμα, καλαμωτη και διχτυ για γατες.
Υπαρχουν λυσεις αναλογα με το χρονο και τα χρηματα που εχεις να διαθεσεις.
Ας πουμε η καλαμωτη που εβαλα ειναι 1.50 μετρο. Θα μπορουσαν ισως να σκαρφαλωσουν, αλλα δεν εχουν δειξει τετοιες διαθεσεις.
Το ειδικο διχτυ για γατες αν το στερεωσεις σωστα και εχει καλο υψος θεωρω οτι ειναι η πιο ασφαλης λυση.
Εχει ομως ενα κοστος και θελει αρκετη υπομονη για το στησιμο.
Επισης εχει περγκολες με μικρο "ματι" που λογικα δεν περναει ενηλικη γατα.
Να υποθεσω οτι η Cheetara ειναι στειρωμενη? Εαν οχι μηπως προσπαθει για αυτο το λογο να την κανει απο το μπαλκονι?

Νικολίνα σ'ευχαριστώ, θα ρίξω μια ματιά στα λινκ. Το ειδικό δίχτυ για γάτες δεν το έχω υπόψιν μου..:hmm: Φαντάζομαι θα είναι κάτι σαν το "κοτετσόσυρμα" χαχααχαχαχα
Ναι! Είναι στειρωμένη, κοντεύει τριών ετών αλλά από ζωηράδα πάμε πολύ καλά. Τρέχει και πηδάει σαν τρελή, στα καλά καθούμενα κάνει άλματα 1,5 μέτρο στο επιτόπου!! Γατί - κατσίκι ένα πράγμα:) Νομίζαμε οτι με τη στείρωση θα ηρεμήσει αλλά φαίνεται οτι ο Δημιουργός είχε άλλα σχέδια. :)
Όσον αφορά τις πέργολες το πρόβλημα ήταν οτι περνούσε από δίπλα ακροβατώντας στο κάγκελο.
Μεγάλος μπελάς...Για να καθαρίσω το σπίτι κάνω την εξής πατέντα: την βάζω στη γατοφόρο και τη βγάζω στο μπαλκόνι, αυτή ρεμβάζει ανενόχλητη και 'γω κάνω τις δουλειές μου. Μάλιστα της αρέσει πολύ αν κρίνω από το οτι έρχεται μόνη της να μπεί μέσα. Ευτυχώς

Τελευταία επεξεργασία:

Το διχτυ για γατες δε μοιαζει με κοτετσοσυρμα, μοιαζει πολυ περισσοτερο με πλεγμα πετονιας.
Μπορεις να δεις εδω (στελνουν Ελλαδα) κι εδω (δε στελνουν αλλα εχει αρκετες φωτογραφιες απο χρηστες που αγορασαν διχτυ).
Αρκει να μη σε πειραζει που θα προσθεσεις "υψος" στο καγκελο.
Παντως δεν κρυβει το φως ουτε κοβει τον αερα!

.............. Αφήνω μόνο την ανάκλιση για να αερίζεται ο χώρος και όταν είναι να βγώ μπαλκόνι κλείνω πίσω μου την σίτα.
Μακάρι να έχει κάποιος κάποια ιδέα που δεν την έχω σκεφτεί γιατί αυτό το πρόβλημα με απασχολεί πολύ καιρό τώρα...​

Καλημερα και απο μενα. Θελω να σου επιστησω την προσοχη στην ανακλιση των παραθυρων. Ποτε μα ποτε μη φυγεις και αφησεις μονη τη γατα με την ανακλιση ανοικτη. Στην προσπαθεια της να βγει απο κει, υπαρχει περιπτωση να παγιδευτει. Το βαρος του κορμιου της δε της επιτρεπει να ξεφυγει και εχουν σημειωθει αρκετοι θανατοι με αυτον τον τροπο. Προσεχε πολυ και ευχομαι να κανεις μια καλη περιφραξη για το αγριμι σου

προσοχη στην ανακλιση των παραθυρων. Το βαρος του κορμιου της δε της επιτρεπει να ξεφυγει και εχουν σημειωθει αρκετοι θανατοι με αυτον τον τροπο.

Σε αυτό το Φόρουμ πριν ένα χρόνο αν δεν κάνω λάθος μια φίλη έχασε το γατάκι της με αυτό τον τρόπο.

Ετσι ακριβως ειναι. Κι εγω απο 'δω μεσα το εμαθα. Αν και εχω ανακλιση στο παραθυρο της κουζινας, δεν ειχα υποψιαστει το προβλημα και το αφηνα ανοικτο. Βεβαια ο δικος μου δεν ανεβαινει στους παγκους για να πηδηξει αλλα ποτε δεν ξερεις.

Καλημερα και απο μενα. Θελω να σου επιστησω την προσοχη στην ανακλιση των παραθυρων. Ποτε μα ποτε μη φυγεις και αφησεις μονη τη γατα με την ανακλιση ανοικτη. Στην προσπαθεια της να βγει απο κει, υπαρχει περιπτωση να παγιδευτει. Το βαρος του κορμιου της δε της επιτρεπει να ξεφυγει και εχουν σημειωθει αρκετοι θανατοι με αυτον τον τροπο. Προσεχε πολυ και ευχομαι να κανεις μια καλη περιφραξη για το αγριμι σου

Παιδιά και γω το έχω διαβάσει για το γατάκι που πέθανε έτσι, και ήμουν υποψιασμένη, οπότε όταν φεύγω πάντα τις κλείνω.;)
Μάλλον φέτος με βλέπω να βάζω το πλέγμα γάτας. απλά θα πρέπει να το σηκώσω αρκετά ψηλά με πάσσαλους για να μη πηδήξει από πάνω και πάει δίπλα.
Εγώ δε φοβάμαι τόσο την επίσκεψη στη γειτόνισσα, φοβάμαι μη πάει στο πιο δίπλα και μετά στο πιο δίπλα και μετά χαθεί και δε ξέρει να γυρίσει. Φυσικά έχει λουράκι με τηλέφωνο αλλά ποτέ δε ξέρεις που θα πέσει ή αν κάποιος την κρατήσει (είναι και κουκλάρα πανάθεμά την)
Όσον αφορά τις σίτες μας, είναι περίεργη κατασκευή. Είναι συρόμενες και ανοίγουν σαν ακορντεόν και από κάτω σηκώνεται αν το τσαλακώσεις, επομένως δε μπορώ να βασιστώ. Ας επενδύσουμε λίγα χρήματα παραπάνω και λίγο χρόνο για να έχουμε την ησυχία μας.

Όντως, παιδιά!
Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή η ανάκλιση στα παράθυρα γιατί μπορεί να έχει κάποιο μοιραίο ατύχημα ένα γατάκι... :(

Τα βράδια φεύγει απο το σπίτι και πάει στους γείτονες ή στην ταράτσα.

Λοιπόν όλα άρχισαν τον Αύγουστο του 2009. Η μητέρα μου το Πάσχα της ίδιας χρονιάς μας ανακοίνωσε ότι η γατούλα μιας φίλης της ήταν έγκυος και ότι ένα απο τα μωράκια θα το πέρναμε εμείς. Σύμφωνα με την φίλη της θα μας έδινε το πιο ήσυχο και πιο παρδαλό της παρέας(μιας και η μητέρα μου τρελένεται για τα παρδαλά) και τελικά τον Αύγουστο μπήκε στην ζωή μας η Λόρελαϊ.
scaled.php

scaled.php

Μέχρι να προσαρμοστή στην νέα της οικογένεια πέρασε ο καιρός και ήρθε ο χειμώνας. Το επόμενο καλοκαίρι όμως όταν ανοίξαμε τις μπαλκονόπορτες η μικρή πλέον στειρωμένη και πολύ δραστήρια άρχισε σιγά-σιγά να εξερευνεί το μπαλκόνι. Δύο βδομάδες μετά έρχεται η γειτόνισσα και μας λέει πως η μικρή μας πάει και τις τρώει τα φυτά και ευγενικότατα μας ζήτησε να την περιωρισουμε στο δικό μας μπαλκόνι. Εμείς φυσικά και το κάναμε και φτιάξαμε αυτό
scaled.php

αλλά μετά αρχίσαμε να πηγαίνουμε στην άλλη γειτόνισα οπότε φτιάξαμε αυτο
scaled.php

αλλά και πάλι βρίσκει τρόπο και φεύγει. Οπότε γατομαμάδες και γατομπαμπάδες θέλω να σκεφτούμε όλοι μαζί για να δούμε αν μπορούμε τα το σταματίσουμε. Αν και η γειτόνισα απο τα δεξιά μας εχει πεί ότι δεν έχει πρόβλημα να πηγαίνει εκεί εγω δεν θέλω να πηγαίνει. Εχω σκεφτεί το ενδεχόμενο να ψεκάσω κάτι που να την αποθεί αλλά να μην ενοχλεί εμάς. Τι άλλο μπορώ να κάνω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σου Ιορδανη.:)
Εγω αυτο που βλεπω σαν μονη λύση,ειναι νακανεις μια ολοκληρωτικη περιφραξη.Ετσι δεν θα κινδυνευει να πεσει κιολας,και δυστυχως αυτο το εχουμε δει πολλες φορες.
Το καλυτερο ειναι να γινει περιφραξη με πασαλλους σε σχημα Γ,οπου η γωνια θα ειναι απο την μεσα μερια.Εκει..θα στερεωσεις το πλαστικο αυτο διχτυ.Οι πασαλλοι θα ξεκινουν απο το πατωμα και καλο ειναι να ανεβαινουν αρκετα ψηλα.Ετσι,ακομα και αν σκαρφαλωσει στο πλαστικο..ομως εκει που θα κανει ενα ν μικρο ουρανο το διχτυ,δεν θα μπορει να το περασει.Δες και το θεμα που ειμαστε τωρα..να παρεις ιδεες.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σου Ιορδανη.:)
Εγω αυτο που βλεπω σαν μονη λύση,ειναι νακανεις μια ολοκληρωτικη περιφραξη.Ετσι δεν θα κινδυνευει να πεσει κιολας,και δυστυχως αυτο το εχουμε δει πολλες φορες.
Το καλυτερο ειναι να γινει περιφραξη με πασαλλους σε σχημα Γ,οπου η γωνια θα ειναι απο την μεσα μερια.Εκει..θα στερεωσεις το πλαστικο αυτο διχτυ.Οι πασαλλοι θα ξεκινουν απο το πατωμα και καλο ειναι να ανεβαινουν αρκετα ψηλα.Ετσι,ακομα και αν σκαρφαλωσει στο πλαστικο..ομως εκει που θα κανει ενα ν μικρο ουρανο το διχτυ,δεν θα μπορει να το περασει.Δες και το θεμα που ειμαστε τωρα..να παρεις ιδεες.:)

Μία απο τις μεγαλύτερες μου ανυσηχίες είανι αθτό όι θα πέσει. Το θέμα είναι ότι το διαμερισμα δεν είναι δικό μας το ενοικιάζουμε οπότε δεν μπορώ να κάνω κάτι μόνιμο αλλά κάτι που θα μπορώ να το μεταφέρω μετα στο επόμενο σπίτι και δεύτερον μήπως μπορείς να μου πείς που μπορώ ναβρώ τέτοιους πασσάλους και πόσω πάει το μέτρο και τρίτον πόσο ψηλά να το κάνω 2 μέτρα είναι καλά;

Καταρχην απο οτι ειδα,εχεις τεντες.Δεν ξερω αν εχεις σο ολη την επιφανεια της βεραντας,μηπως ομως θα μπορουσες να στηριχτεις επανω στα σιδερα τους και να κανεις μια περιφραξη;
Οι πασαλλοι αυτοι...μπορει να ειναι ειτε απο ξυλο ειτε μεταλλικοι.Δεν ξερω..δεν εχω φτιαξει ποτε,γιατι και εμενα το σπιτι δεν ειναι δικο μου,δεν με αφηνει να χαλασω τη μοστρα ο ιδιοκτητης,οποτε αναγκαστικα δεν τα βγαζω στο μπαλκονι καθολου.:(

Δεν νομιζω οτι ειναι ακριβοι..βασικα θα μπορουσες να πας σε εναν ξυλουργο και να στα φτιαξει αυτος.Να τα στερεωνες πολυ καλα με συρμα στο μπαλκονι..και μετα..οταν φυγετε μπορειτε να τα παρετε.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back