Περί στείρωσης

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Εγώ λέω πως μέχρι αύριο θα φάει. Ζέστη-ζέστη, εγχείρηση-εγχείρηση, αλλά και λόρδα-λόρδα! :lol:
Μην ανησυχείς. Μόλις τη σφίξει η πείνα, θα προσκυνήσει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ λέω πως μέχρι αύριο θα φάει. Ζέστη-ζέστη, εγχείρηση-εγχείρηση, αλλά και λόρδα-λόρδα! :lol:
Μην ανησυχείς. Μόλις τη σφίξει η πείνα, θα προσκυνήσει...
Συμφωνώ, :lol::lol::lol: αφού πίνει και νερό κανονικά (δεν υπάρχει ο κίνδυνος για αφυδάτωση), είναι νωρίς ακόμα. Περαστηκά στη γατούλα και πολλά χάδια από μας.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όλα καλά με τη Μαρμίτα, σήμερα το πρωί είδα ότι το είχε φάει σχεδόν όλο το φαγητό της και άρχισε να δείχνει πιο ζωηρή, όπως και πριν τη στείρωση :D

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :up:

Νερό πίνει κανονικά... θα περιμένω λίγες μέρες και ελπίζω να ξαναβρεί την παλιά της όρεξη...
Ευχαριστώ...

Όχι μόνο θα ξαναβρεί την παλιά της όρεξη, αλλά θα πάρει και την όρεξη κανα-δυο άλλων γατιών ακόμα και θα τρώει τον άμπακα:lol: Γι΄αυτό θα πρέπει να της δίνεις τη συγκεκριμένη ποσότητα που θα σου πει ο κτηνίατρος και, γενικά, να προσέχεις πόσο τρώει για να μην γίνει παχύσαρκη και έχεις άλλα μετά;)

Όχι μόνο θα ξαναβρεί την παλιά της όρεξη, αλλά θα πάρει και την όρεξη κανα-δυο άλλων γατιών ακόμα και θα τρώει τον άμπακα:lol: Γι΄αυτό θα πρέπει να της δίνεις τη συγκεκριμένη ποσότητα που θα σου πει ο κτηνίατρος και, γενικά, να προσέχεις πόσο τρώει για να μην γίνει παχύσαρκη και έχεις άλλα μετά;)

Σωστά :) Ελπίζω η light της Hill's να της αρέσει και με τη σωστή ποσότητα να την κρατήσει στα φυσιολογικά της κιλά :rolleyes:

Σωστά :) Ελπίζω η light της Hill's να της αρέσει και με τη σωστή ποσότητα να την κρατήσει στα φυσιολογικά της κιλά :rolleyes:

Και όχι μόνο η τροφή. Και το κατάλληλο παιχνίδι για να αθλείται!;)

Όλα καλά με τη Μαρμίτα, σήμερα το πρωί είδα ότι το είχε φάει σχεδόν όλο το φαγητό της και άρχισε να δείχνει πιο ζωηρή, όπως και πριν τη στείρωση :D

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :up:
Α τι ωραία, είδες που ανησυχούσες ; τώρα θα πρέπει να την κυνηγάς να μη τρώει πολλή:lol::lol::lol:

Στείρωση γατούλας και ηθικό δίλημμα

Πάντα είχα γάτες και γάτους αλλά ποτέ δεν στείρωσα κανένα. Είχα την πίστη ότι τα ζωάκια θα πρέπει να απολαμβάνουν όλες τις χαρές της ζωής και ειδικά το σεξ. Δεν μπορούσα δηλαδή να διανοηθώ το αφεντικό τους (εγώ) να είμαι ζωηρός και μπερμπάντης και ο Μπίλης ή ο Μένιος να είναι ευνουχισμένοι και να μην κυνηγούν γατούλες. Βέβαια το ότι τους έχασα κάποια στιγμή μου στοίχησε και εκεί το ξανασκέφτηκα το πράγμα. Επίσης με στεναχωρούσε να βλέπω τις γατούλες μου να γεννάνε συνεχώς και να μου φαίνονται ταλαιπωρημένες, αν και είχα βρει τότε κάτι άτομα που ήθελαν γατάκια και τα έδινα. Κάποια στιγμή είχα 5 πανέμορφα ψιψίνια και όλα καλοχαϊδεμένα εκτός από ένα που ήταν ημιάγριο και το άφησα έτσι. Τα 4 εξαφανίστηκαν μέσα σε 2 μέρες (πιθανή αιτία φόλα) και δεν τα ανακάλυψα ποτέ. Ήταν η περίοδο που έκαναν σουλάτσα μακριά από το σπίτι. Το μόνο που δεν έπαθε τίποτε και μάλιστα τώρα τελευταία άρχισε να χαϊδεύεται και αυτός και να γίνεται πιο ήμερος είναι ο ημιάγριος που σας είπα, ο Τσίκος. Τις τελευταίες μέρες βρήκα και πήρα ένα μικρούλη κοριτσάκι, το οποίο σκέφτομαι να το στειρώσω για να το προστατέψω. Κατά βάθος όμως με πιάνουν πάλι τα ηθικά μου διλλήματα. Επιπλέον ανησυχώ για το τι θα του κάνει ο γιατρός. Πώς γίνεται μια στείρωση; Πονάει; Θα νοιώθει ξένο απέναντι στις άλλες τις γάτες τις μη ευνουχισμένες; Θα διαισθάνεται ότι στερείται κάτι; Θα κυνηγάει σαυράκια στον κήπο ή θα γίνει αδιάφορο για την ζωή; Επίσης ανώδυνη μέθοδο στείρωσης υπάρχει;

για τι στειρωση μιλαμε αρσενικου ή θηλυκού?οχι πλεον δεν ειναι τόσο ωδυνηρες οι μεθοδοι καθως τα χειρουργεια γίνονται με σωστα ανιασθητικα οποτε μειωνοντια οι παρενεργειες της αναισθησιας!1-2 μερες ειναι λιγο περιεργα τα ζωα και μετα μια χαρα!εμενα μιας φιλης μου η γατα οταν ξυπνησε εκανε σαν να μην συνεβει τιποτα, μαλιστα την περιορισαμε γιατι δεν ποναγε καθολου και δεν ηταν καλο να πηδαει σε ύψος!τα ζωα χωρις τις ορμονες γίνονται ελαφρως πιο νωχελικα, αλλα εχουν ακομα διαθεση για παιχνιδι και περιεργεια για το χωρο και τη φυση!οτι δεν θα πηγαινει με αλλα ζωα σε γλιτωνει και απο τα σεξουαλικα μεταδιδομενα νοσηματα, συν μειωνεις τη πιθανοτητα πυομητρας και καρκινου των μαστων!!βεβαια ενα χειρουργειο ειναι παντα ενα χειρουργειο...

δες εδώ https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=28492

και αυτοί που παράτησαν τα γατάκια μέσα στην κούτα είχαν ηθικά δηλλήματα περί στείρωσης αλλά απότι φάνηκε δεν είχαν καθόλου ηθικούς ενδιασμούς για το αν τα γατάκια θα ζήσουν ή αν θα τα φάνε τα σκουλήκια:/:

δεν μιλάω με κακία αλλά ούτε και με ρομαντισμό, οι γατούληδες που σου έφυγαν για να βρουν γατούλες το ποιό πιθανό είναι να μην ζουν πιά:(

αν προχωρήσεις στην στήρωση η γατούλα μπορεί να πονέσει λίγο αλλά την επόμενη κιόλας μέρα θα κινηγάει ότι κινήτε

οι άλλοι γάτοι και γάτες θα την σνομπάρουν από την άποψη ότι δεν θα την δαγκώνουν και δεν θα ζευγαρώνουν μαζί της οπότε και δεν θα την κολλήσουν κάπια ανίατη ασθένεια που οδηγεί με ακρήβια στον θάνατο

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για στείρωση θηλυκού πρόκειται σε αυτή την φάση. Η ιδανική ηλικία ποια είναι για να γίνει αυτό;

συνήθως από 6 μήνων μπορεί να γίνει η επεμβασή. Καμμια φορα δε όταν συμβιωνουν πολλα αστείρωτα ζωα μαζί πρεπει να γίνεται και νωρίτερα για να αποφευχθούν ανεπιθυμητες εγκυμοσύνες.
Μην ανησυχείς ολα θα πανε καλά ειναι επεμβαση πραγματικά ρουτίνας

Τα θηλυκά ζευγαρώνουν από τους πέντε μήνες μερικές φορές,αλλά η στείρωση γίνεται έξι μηνών περίπου.Βέβαια,ο γιατρός σου θα σε κατευθύνει που θα την εξετάσει.Μη στενοχωριέσαι,περίπου τον ίδιο καιρό θα στειρωθεί και η δική μου,οποτε θα έχεις συμπαράσταση! Ρίξε μια ματιά κι εδώ για να σου λυθούν οι απορίες.:)

Και κάτι που ίσως είναι κουτό. Μην κράξετε, δεν ξέρω γι’ αυτό ρωτάω. Υπάρχει περίπτωση να μην γίνει στείρωση αλλά να εφαρμοστεί μια μέθοδο αντισύλληψης ας πούμε;

Υπάρχει,το χάπι και η ορμονική ένεση.Και τα δύο προκαλούν ορμονικές διαταραχές στο ζώο,η διάθεσή του πέφτει,και ευθύνονται για καρκινώματα και πυομήτρια.Άσε που η ένεση πονάει πολύ μου είχε πει η γιατρός μας επειδή είναι παχύρρευστο.Η επέμβαση είναι ό,τι πιο ανώδυνο υπάρχει,σε μια δυο μέρες θα είναι περδίκι.

μην το σκεφτεσαι καν ειναι ακομη πιο αφυσικο πιστευω απο το να το στειρωσει μια και καλη...
Αν δεν θελεις να ξαναχασεις γατουλη...:(

Οκ, εξάλλου έχουμε ακόμη 4 μήνες μπροστά μας, μέχρι τότε θα το έχω πάρει και εγώ απόφαση.

Οκ, εξάλλου έχουμε ακόμη 4 μήνες μπροστά μας, μέχρι τότε θα το έχω πάρει και εγώ απόφαση.
Εμένα πιο πολύ με στενοχώρησε η νάρκωση,παρά η στείρωση.Δεν είναι τίποτα,θα δεις,κι αν σκεφτείς απο ποσα τη γλιτώνεις...:/:

Οι ενδοιασμοί που έχεις είναι απόλυτα κατανοητοί. Η φύση ΟΛΩΝ των έμβιων όντων είναι να πολλαπλασιάζονται. Ειδικά για το ζευγάρωμα των γάτων έχουν γραφεί ωραιότατα λογοτεχνικά κείμενα και η φύση της γάτας είναι να είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη. ΟΜΩΣ, έτσι που τα καταφέραμε εμείς οι άνθρωποι και φτιάξαμε πόλεις -τέρατα και οι ίδιοι αποξενωθήκαμε μεταξύ μας και φτάσαμε να μισούμε τα ζωντανά ρίχνοντάς τους φόλες, πετώντας τα στα σκουπίδια και βασανίζοντάς τα, προσπαθούμε τώρα, αφού δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα, να προλάβουμε ,τουλάχιστον, τα χειρότερα για τα αγαπημένα μας ζωάκια. Η στείρωση είναι αναγκαίο κακό, πλέον. Πάρτο απόφαση. Υποφέρω και εγώ που κάποια στιγμή θα στειρώσω τη μικρούλα μου (σαν τους ναζί), αλλά, δεν αντέχω ούτε να σκεφτώ ότι θα μου φύγει και μπορεί να χαθεί για πάντα, για να ζευγαρώσει (ΕΓΩΙΣΜΟΣ), ούτε ότι θα την έχω να υποφέρει από συνεχείς οίστρους (ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ).
"Και η γάτα τηρεί τη συμφωνία. Σφάζει τα ποντίκια και είναι τρυφερή με τα μωρά όταν είναι στο σπίτι, φτάνει να μην της τραβάνε την ουρά. Αφού, όμως κάνει το καθήκον της, όταν έρχεται η νύχτα και βγαίνει το φεγγάρι, είναι πάντα η γάτα που περπατάει μονάχη κι όπου εκείνη θέλει."
ΡΑΝΤΓΙΑΡΝΤ ΚΙΠΛΙΓΚ (Η γάτα που περπατάει μονάχη)

Στείρωση

Σε μια θηλυκή γατούλα που μενει στο σπίτι η στείρωση είναι απαραίτητη? αν δεν γίνει τι μειονεκτήματα μπορεί να έχει?

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back