Περί στείρωσης

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΤΟ ΓΑΤΙ;;;;:hmm: :hmm:

Mariel συνήθως είναι και Σάββατο. Θα σου έλεγα να πάρεις ενα τηλ. το απόγευμα μετά τις 6 να ρωτήσεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

οχι,δεν πηρε,μου ειπε η γιατρος οτι δε χρειαζεται.κι απο ο,τι εμαθα και απο αλλους γνωστους μου που ειχαν στειρωσει γατουλες,ολοι εβαζαν και αντισηπτικο στην πληγη για να μη μολυνθει:hmm:

μπορω να χρησιμοποησω το ονομα σου οταν τον παρω τηλ?φανταζομαι οτι εκει εχεις παει ολες σου τις γατουλες για εμβολια,στειρωσεις κτλ,ετσι δεν ειναι?γιατι αυτο που εχω αναγκη τωρα ειναι ενας γιατρος που αποδεδειγμενα ξερει τι κανει και αγαπαει τα ζωα,χωρις να ειναι "ψυχρος"επαγγελματιας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σου έστειλα PM.
Το ιατρείο είναι απέναντι από τα starbucks στην λεωφ. ποσειδώνος στο Παλ. Φάληρο.

ταλαιπωριας συνεχεια...αλλα ας τα παρουμε απο εκει που τα ειχα αφησει.χτες το πρωι επισκεφτηκα το γιατρο της chouzouris.εκανε ενεση αντιβιωση στην Τσικι,μου ειπε οτι ειχε λιγα δεκατα και της εκανε και μια ενεση αντιπυρετικη/αναλγητικη.της εδωσε ορο και μου ειπε για 5 ημερες να παρει αντιβιωση χαπι.της εκοψε και κατι κλωστες που προεξειχαν.

σημερα ειχα βγει με παρεα,ωσπου στις 3 παρα με παιρνει τηλεφωνο η μητερα μου να μου πει οτι η Τσικι εσπασε τα ραμματα και βγαζει αιμα.γυρισα σπιτι αμεσως πανικοβλητη ψαχνοντας να βρω κλινικη να εφημερευει.ειδα οτι ανημερα Χριστουγεννων εφημερευε η κλινικη αυτη στο Πικερμι που ειχε πει εκεινο τι παιδι.πηρα τηλεφωνο,υπηρχε εκει γιατρος κι ετσι αποφασισα να την παω.ειδε ο γιατρος την τομη,μου ειπε οτι οντως ηθελε ραμματα η τομη γιατι ειχε ανοιξει,δεν μπορουσε ομως να ηταν σιγουρος για το αν ειχαν ανοιξει και τα εσωτερικα.απο οσο μπορουσε να δει δεν ειχαν,οποτε μου προτεινε να κανουμε 2 εξωτερικα και να περιμενω να δω.αν δημιουργηθει κοιλη,σημαινει οτι ειχαν σπασει και τα εσωτερικα.αλλιως ειμαστε οκ.της εκανε 2 ραμματα με ηρεμιστικο,της εριξε και σπρευ αντιβιωση και μου'πε να συνεχισω οπωσδηποτε τη θεραπεια με την αντιβιωση ειδικα τωρα που ειχαμε αυτα τα ανοιξε-κλεισε της πληγης.μετα τη στειρωση παντως απο ο,τι ειπε,δεν ειναι τοσο απαραιτητη η αντιβιωση αν ο γιατρος που κανει την επεμβαση χορηγησει με ενεση αντιβιωση.

απο ο,τι καταλαβα,αρχικο λαθος ηταν οτι η γιατρος που εκανε τη στειρωση ειχε αφησει να πεταει ενας κομπος απο τα εσωτερικα ραμματα.τωρα,δεν ξερω αν το οτι ο δευτερος γιατρος εκοψε τις κλωστες που προεξειχαν εκανε πιο ευκολο το να ανοιξει η πληγη.της εβαλα και κολλαρο,που εμφιβαλλω αν θα κρατησει μιας και ηδη προσπαθει να το βγαλει.η κακομοιρα παει με την οπισθεν προσπαθωντας να το βγαλει.το προβλημα ομως ειναι αν ξανανοιξει τα ραμματα,ειδικα τωρα που ειναι εξωτερικα,μιας κι απο ο,τι μου εξηγησε ο γιατρος δεν γινεται συνεχεια να τ'ανοιγει και να τα ξανακλεινουμε γιατι απο ενα σημειο και μετα κι ο ιστος δε θα επουλωνεται ευκολα.θελουν περιπου 10 μερες να απορροφηθουν αυτα.κι εγω για 10 μερες θα τρεμω μηπως τα ξαναπειραξει και ξανανοιξουν...:cry:

Πωπω ταλαιπωρια βρε παιδακι μου ... δεν μου λες σκεφτηκες να κανεις καταγγελια στον κτηνιατρικο συλλογο για τη γιατρο? θα της αξιζε!Παντως σιγουρα στειλε μου τα στοιχεια της να τη βαλουμε στη λιστα με τους προς αποφυγην

Mariel περαστικά για την Τσίκι. Τι περνάει κι αυτή η κακομοιρούλα Χριστουγεννιάτικα! Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση.

Περαστικά στο γατουλίνι. Συνήθως μια στείρωση είναι απλή επέμβαση, αλλά τελικά αν ο "γιατρός" είναι σκ....., εμείς κάναμε στον Ζιζού στην στείρωση πριν ενα μήνα. πήρε για 10 μέρες το χαπάκι της αντιβίωσης και όλα μια χαρά. Συν ότι τον πήραμε αμέσως απο το κτηνιατρείο. Βέβαια ήταν όλη την ημέρα ζαβλακωμένος, αλλά τουλάχιστον ήταν σπίτι του. Τώρα βέβαια συνεχίζουμε την πάλη μεταξύ ασπρούλιακα και ζιζού... κανονικά!!!:lol:

σας ευχαριστω πολυ!ηδη ομως η Τσικι καταφερε να βγαλει το κολλαρο.της το ξαναβαλα και την παρακολουθω.εχω χασει ομως τον υπνο μου.κοιμαμαι και φοβαμαι μηπως η Τσικι ειναι ξυπνια και πειραζει τα ραμματα.καθε 5 λεπτα πεταγομαι πανω για να τη βρω.μου ειπε βεβαια ο γιατρος χτες οτι οποτε θελω να τον παρω ακομα και σπιτι του αν συμβει κατι.

αυτο που μου εκανε εντυπωση και θελω να το πω ειναι οτι ηταν ο πρωτος γιατρος που φανηκε να αγαπαει τα ζωα και να μην τα μεταχειριζεται απλα σαν γιατρος.δεν τηνεπιασε για παραδειγμα απο το σβερκο να τη βγαλει εξω με το ζορι οπως ειχαν κανει οι υπολοιποι,αλλα μου ζητησε να τη βγαλω εγω.

Γι αυτο οι κακοι πρεπει να καταγγελονται και οι καλοι να προβαλλονται πες μας τα στοιχεια του

Πωπω τι σου έτυχε χριστουγεννιάτικα. Κι όλα αυτά από μια επέμβαση ρουτίνας. Ελπίζω να είναι η τελευταία ταλαιπωρία αυτή με τα ράμματα και να πάνε όλα καλά από δω και πέρα.

yasmin1gr, σε συγχαίρω ειλικρινά για τις ακτιβιστικές σου προθέσεις και δράσεις. Όμως, το σημαντικότερο είναι να θέσουμε κριτήρια για το ποιος είναι καλός κτηνίατρος. Αυτό είναι το δύσκολο. Το εύκολο είναι μετά να φτιάξουμε τη λίστα με τους καλούς.

Συμφωνώ!!
Αν και δεν είναι εύκολο να κρίνεις ένα γιατρό από την εμπειρία που έχεις πηγαίνοντας εκεί μόνο το ζώο σου, πιστεύω πως μία λίστα με τους καλούς γιατρούς θα ήταν ιδανικότερη από το αντίθετο.

Φιλικά
Μαρίνα

σ'ευχαριστω πολυ Αναστασια μου!

μολις μιλησα με τη γιατρο(δυστυχως λογω γριππης δεν μπορεσα να παω εκει οπως ηθελα).εμεινε λιγο μολις της ειπα οτι ανοιξαν τα ραμματα.μετα ομως μου ειπε οτι φταιει η γατα μου που ειναι νευρικη και υπερκινητικη,γιατι αλλες 10 γατες που στειρωσε μετα τη δικια μου δεν τα εχουν πειραξει.μου ειπε οτι ειμαι πολυ αγχωδης,και δεν πρεπει γιατι ακομα και με ανοιχτη τομη να την αφηνα δε θα παθαινε τιποτα,θα εκλεινε με τον καιρο μονη της(το ενδεχομενο να μολυνοταν η πληγη βεβαια ουτε που το ανεφερε).ο κομπος που της ειχε ξεφυγει(και η Τσικι ελυσε και εξαιτιας του λυθηκαν τα ραμματα) ηταν λεει απο τα επιδερμικα κι οχι απο τα μυικα ραμματα,οποτε μικρο το κακο.αφηστε που οταν της ειπα οτι ανοιξε η μιση τομη μου ειπε ειρωνικα οτι σε μια τομη 3 εκατοστων,η μιση ειανι 1,5(που βασικα η τομη μονο 3 εκατοστα δεν ειναι).τα συμπερασματα δικα σας...:/:

Εμ δε στα πα??? ειναι το χαρακτηριστικο του μηχανισμου αμυνας"αρνηση σε μπλοκ" τα αρνειται ολα συλληβδην προκειμενου να μη θιχτει ο εγωισμος της παραδεχομενη οτι εκανε λαθος...πες μας τα στοιχεια της

Πριν στειρώσετε ζώο, να ρωτάτε το μέγεθος της τομής. Το ιδανικό μέγεθος τομής για σκύλο και γάτα, δε πρέπει να ξεπερνάει τα 2 εκατοστά. Οι ιδανικές στειρώσεις γίνονται με πολύ μικρότερες των 2 εκατοστών τομές και κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι ένα βασικό συστατικό του καλού - στις στειρώσεις - κτηνίατρου.

Μαρίνα

Τα διαβάζω όλα αυτά κι έχω πάθει σοκ! Τελικά ήμουν πολύ τυχερή με το Χιόνη! Περαστικά στην Τσίκι Μαριελ. Μήπως θα έπρεπε να κάνεις καμια καταγγελία στη γιατρό? Ψιλοάσχετη μου φαίνεται από αυτά που γράφεις...

Αρχική Δημοσίευση από Mariel:
...μετα ομως μου ειπε οτι φταιει η γατα μου που ειναι νευρικη και υπερκινητικη,γιατι αλλες 10 γατες που στειρωσε μετα τη δικια μου δεν τα εχουν πειραξει.μου ειπε οτι ειμαι πολυ αγχωδης,και δεν πρεπει γιατι ακομα και με ανοιχτη τομη να την αφηνα δε θα παθαινε τιποτα,θα εκλεινε με τον καιρο μονη της(το ενδεχομενο να μολυνοταν η πληγη βεβαια ουτε που το ανεφερε).ο κομπος που της ειχε ξεφυγει(και η Τσικι ελυσε και εξαιτιας του λυθηκαν τα ραμματα) ηταν λεει απο τα επιδερμικα κι οχι απο τα μυικα ραμματα,οποτε μικρο το κακο.

Η διάσπαση του χειρουργικού τραύματος είναι κατά 90% κακή ιατρική πρακτική. Είτε δεν μπήκαν καλά τα ράμματα, είτε δεν χρησιμοποιήθηκαν σωστά ράμματα, είτε δεν έγινε σωστή αναλγησία (το ζώο πειράζει την τομή που πονάει), είτε δεν εφαρμόστηκαν μέτρα αποτροπής. Είναι απαράδεκτο να κατηγορούμε τη γάτα ή τον ιδιοκτήτη γιατί έφυγαν τα ράμματα.

Η διάσπαση του χειρουργικού τραύματος (ακόμα και αν φύγουν μόνο τα επιφανειακά ράμματα) μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότατες επιπλοκές, ακόμα και σε εκσπλαχνισμό. Πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα.

Αρχική Δημοσίευση από dragonfly-kishar:
Το ιδανικό μέγεθος τομής για σκύλο και γάτα, δε πρέπει να ξεπερνάει τα 2 εκατοστά. Οι ιδανικές στειρώσεις γίνονται με πολύ μικρότερες των 2 εκατοστών τομές και κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι ένα βασικό συστατικό του καλού - στις στειρώσεις - κτηνίατρου.

Ξέρετε πόσο είναι δύο εκατοστά; Δηλαδή ακόμα και όταν στειρώνουμε έναν Αγίου Βερνάρδου, πάλι δύο εκατοστά τομή θα κάνουμε;

Το μέγεθος της τομής είναι επιλογή του χειρουργού. Κάποιοι κάνουν μικρές τομές (μικρότερος πόνος, γρηγορότερη επούλωση) και κάποιοι μεγάλες (καλύτερη επισκόπηση της κοιλιάς και ευκολότεροι χειρισμοί). Δεν υπάρχουν καλές και κακές τομές σε σχέση με το μέγεθος.

τι να πω βρε παιδια...πραγματικα δεν ξερω τι να κανω.επαθα σοκ οταν μου ειπε οτι εφταιγε η γατα μου που ηταν πολυ δραστηρια!!μ'εχει κουρασει τοσο πολυ αυτη η ιστορια.εχω ακουσει ιδιοκτητες γατων που στιερωσαν εκει γατες χωρις κανενα προβλημα.βεβαια ολη παραδεχονται τωρα που τους ανεφερα τι παθαμε οτι η συγκεκριμενη γιατρος δεν εχει και πολλες ευαισθησιες οσον αφορα σστα ζωα(εμ,δε μου τα λεγανε αυτα νωριτερα).

Μαρινα,ετσι ειναι...αλλα δυστυχως αν δεν παθεις δε θα μαθεις.πριν στειρωσω την Τσικι πολλες απο τις λεπτομερειες της επεμβασης που δειχνουν το ποσο καλος ειναι ο γιατρος δεν τις ηξερα.μιλωντας εκ των υστερων με το γιατρο του αιλουρου μου ελεγε για την τομη της στειρωσης που ειναι κανονικα 1(!!!)εκατοστο.

Μιλάω κυρίως για ένα μεσαίου μεγέθους σκύλο, αλλά ακόμα και σε μεγαλόσωμα, μικρές τομές κάνουν οι κτηνιατροι που συνεργαζόμαστε και αυτοί μας συμβουλεύουν να λειτουργούμε έτσι. Η τομή των 15 εκατοστών π.χ., κατά τη γνώμη μου είναι απαράδεκτη και την έκαναν οι γιατροί πριν αιώνες... δε χρειάζεται να τη δεχόμαστε ακόμα και τώρα.

Σίγουρα είναι επιλογή του γιατρού αλλά προσωπικά αρνούμαι να αφήσω ζώο σε κτηνίατρο που έκανε μεγάλη τομή σε προηγούμενη επέμβαση ή που με ενημερώνει πως κάνει μεγάλες τομές, γιατί έχουν συμβεί πάρα πολλά και πρέπει κάπως να προστατεύουμε τα ζώα αντί να τα αφήνουμε στην τύχη τους.

Μαρίνα

Η διάσπαση του χειρουργικού τραύματος (ακόμα και αν φύγουν μόνο τα επιφανειακά ράμματα) μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότατες επιπλοκές, ακόμα και σε εκσπλαχνισμό. Πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα.

αυτο μου ειπε ο κυριος Παναγιωτοπουλος.οτι οπως αποδειχθηκε εκ των υστερων ημουν τυχερη που η τομη εγινε στο πλαι και οχι στην κοιλια,γιατι μπορει να της ειχαν βγει τα εντερα:/:

Το κανονικαεξαρταται... ο γιατρος πρεπει να προσαρμοζει την πρακτικη του στο καθε ζωο και να δειχνει πραγματικο ενδιαφερον ..!

Ασχετα απο αυτα τωρα οπως ακουσες απο τον ισαβα και τον αιλουρο προεχει να την πας στον αιλουρο να δεις τι θα χρειαστει να γινει μηπως χρειαζεται να την ξαναανοιξει για να βρειτε την ησυχια σας.. ! Μην το αμελεις και χρησιμοποιησε τον θυμο που νιωθεις για αυτη τη !@#%^&*()(&* γιατρο για να την καταγγειλεις για να εχει συνεπειες αντι να το αφηνεις να σε κουραζει εσενα το θεμα... εδω χρειαζεται δραση: να φροντιστει η γατουλα και να καταγγελθει η γιατρος !
Οποτε εχεις δουλεια να κανεις, μη το αφηνεις να σε παρει απο κατω , αυτα που νιωθεις εν μερει οφειλονται στις συνεπειες του μηχανισμου αμυνας που χρησιμοποιει η γιατρος: ενοχοποιει εσενα και τη γατα σας ριχνει το βαρος της ευθυνης για να κουραστεις να απογοητευτεις, και να μη της κανεις καταγγελια!
Αντεδρασε λοιπον μη το αφηνεις ετσι...και γιατρο καλο εχεις , και το σαιτ ολο ξερει κα σε υποστηριζει ( αντε τι αλλο θες;) :D )

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back