jiovi
Νεοφερμένο μέλος
και ειχαμε 2 εγχειρησμενους το μπαμπα και τη μπαλου
.. ευτυχως τωρα ειναι ΣΟΥΠΕΡ!!!
και το εχει ξεχασει ηδη! Και ναι λοιπον!! Ο κολλητος της ειναι ΣΚΥΛΟΣ!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jiovi
Νεοφερμένο μέλος
με κοιταζαν απο το τζαμι ... αχχχ!!! τεσπα (εγω θα τους επισκεφτω αυριο για ενα προβλημα στο ματακι της
) τα τηλ ειναι
210-8648140
6976998362

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jiovi
Νεοφερμένο μέλος
θα ρωτησω αυριο και θα σας πω μερες και ωρες!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ioanna_g
Δραστήριο μέλος
, η ψιψίνα της είναι ακόμα πιο όμορφη από κοντά!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jiovi
Νεοφερμένο μέλος

..... αντε να κανονισουμε καμια φορα να βρεθουμε οσοι -οσες μενουμε κοντα να παμε για κανενα γατοκαφε
ioanna_g
Δραστήριο μέλος

!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Αν και είμαι αυστηρά υπέρμαχος της στείρωσης, χθες άκουσα μία κουβέντα που με έβαλε σε σκέψεις. Συζητώντας για το ότι κάποιοι άνθρωποι θυσιάζουν τον εαυτό τους και πιθανώς τα λιγοστά έσοδά τους για να στειρώνουν αδέσποτες γάτες, κάποιος μου είπε: "Και νομίζεις ότι, για παράδειγμα, ένας στειρωμένος αρσενικός θα μπορέσει να επιβιώσει ξανά έξω; Είναι καταδικασμένος!"
Φυσικά δε μιλούσε για οικόσιτους γάτους αλλά αδέσποτους. Ποια είναι η γνώμη σας;
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
μεχρι να τα στειρωσω ειχαμε συνεχεια καυγαδες και αιματα!με το που τα στειρωσα εχουμε ηρεμησει και εμεις (που δεν σηκωνομαι μεσα στα αγρια μεσανυχτα για να τα χωρισω ) και αυτα.γενικα η μυρωδια φευγει και τα αλλα αρσενικα(αστειρωτα) δεν τα κυνηγανε ουτε τα ιδια εχουν ορεξη για καυγαδες!

aretha
Περιβόητο μέλος
Με τη στείρωση όμως εξαλείφονται κάποιοι σημαντικοί κίνδυνοι: το να τραυματιστεί σε γατοκαυγά, το να κολλήσει aids ή λευχαιμία (είτε μέσω του ζευγαρώματος, είτε από δάγκωμα σε καυγά) και το να απομακρυνθεί πολύ από την περιοχή του, οπότε και θα κινδυνεύει περισσότερο από αυτοκίνητα και λοιπές κακοτοπιές.
Ένας στειρωμένος αρσενικός δεν "μυρίζει" πια σαν αρσενικός (λόγω των ορμονών), επομένως οι υπόλοιποι αρσενικοί δεν του επιτίθενται, ώστε να κινδυνεύει να βρεθεί "ανυπεράσπιστος". Εξάλλου, με τη στείρωση το μόνο που χάνεται είναι η επιθυμία για ζευγάρωμα, ο στειρωμένος γάτος συνεχίζει να έχει τις ικανότητες που είχε και πριν, να σκαρφαλώνει, να κρύβεται, να αμύνεται. Απλώς δεν μπλέκει με δική του πρωτοβουλία σε καυγά, γιατί δεν έχει πλέον λόγο να το κάνει. Επιπλέον, οι αδέσποτοι γάτοι κινούνται και γυμνάζονται πολύ περισσότερο από τους οικόσιτους, γεγονός που σχεδόν εξαλείφει τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων στο ουροποιητικό (τα οποία μπορεί να εμφανιστούν στους οικόσιτους στειρωμένους γάτους).
Τέλος, ο σημαντικότερος λόγος από όλους για να στειρώνονται οι γάτες και οι γάτοι του δρόμου, είναι βέβαια ο έλεγχος του πληθυσμού των αδέσποτων.
Desdemona
Διάσημο μέλος

AGGELIKI
Διάσημο μέλος

Desdemona
Διάσημο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Desdemona
Διάσημο μέλος
Aretha κι εγώ έτσι νόμιζα μέχρι που με διέψευσε ένα ντοκυμανταίρ του BBC. Και κάτι άλλο (και να μου συγχωρεθεί ο σκεπτικισμός, το κάνω από καθαρή αγάπη για τις γάτες): Όλοι ξέρουμε ότι οι οργανισμοί εξελίσσονται. Η φύση κάνει διαρκή τεστ για να βελτιώσει το είδος κάθε έμβιου όντος. Άλλες φορές της πετυχαίνει, άλλες όχι (βλέπε παιδιά με σύνδρομο Down). Στειρώνοντας τα αδέσποτα ναι μεν καταφέρνουμε να ελέγξουμε την εμφάνιση άλλων αδεσπότων, αλλά μπορεί και να μην αφήνουμε τη φύση να κάνει τη δουλειά της, αν π.χ. στειρώσουμε ένα γατάκι με εξαιρετικά ενισχυμένα γονίδια.Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά νομίζω ότι αυτού του είδους η κοινωνική ιεράρχηση συναντάται στις αγέλες των σκυλιών και όχι στα αιλουροειδή, τα οποία όταν είναι σε άγρια κατάσταση είναι ζώα μοναχικά, δεν κυνηγούν σε ομάδες όπως π.χ. οι λύκοι και συνευρίσκονται λίγο, κυρίως για την αναπαραγωγή.
Βέβαια ο κίνδυνος ανεξέλεγκτων γεννών αδεσπότων είναι επίσης εφιαλτικός...
drusilia
Διάσημο μέλος
Ο μεγαλύτερος φόβος μου ηταν οτι θα τον κηνυγήσουν οι άλλοι γάτοι οι αδέσποτοι που ταίζω (ειναι 2-3 ζόρικοι που τσακώνονται μεταξύ τους κιολας). Σας πληροφορώ δεν τον πείραξε κανεις!!
Ενας μάλιστα νεαρος αρσενικος που με ακολουθούσε οταν τον έψαχνα και μου νιαουριζε έφτασε στο μισο μέτρο απο τον Ραουλ και τον αγνόησε παντελώς! Λες και ηταν γλάστρα ο Ραουλινο μου, δεν το πίστευα!
Εχω την αίσθηση οτι οι αρσενικοι α παίζουν το ρολο των ευνούχων στις ανθρώπινες κοινωνίες. Οι άλλοι δεν έχουν λογο να τσακωθούν μαζί τους γιατι δεν διεκδικούν θηλυκά. Τώρα αν πέσει καμια φάπα για το φαγητο, άσχετο με τη στείρωση.
Παντως ναι, οι γάτες δεν ζουν σε αγέλες αλλά έχουν χαλαρή κοινωνία με μια κάποιου τύπου ιεραρχία. Το έχω δει στην πράξη. Δεν υπάρχει αφεντικο, αλλά πάντα υπάρχει ο νταης της γειτονιας ή ή ζόρικη θηλυκια που δεν σηκώνει πολλά πολ΄λά και τη φοβούνται.
russianblue
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας, η μικρή Μαρμίτα (6 μηνών) έκανε στείρωση εχθές και από τότε τρώει ελάχιστα, πίνει όμως νερό κανονικά. Βέβαια ο γιατρός μου είπε να μην την πιέσω να φάει και ότι στην αρχή είναι φυσιολογικό να υπάρχει τέτοια συμπεριφορά. Της έχω πάρει τροφή Hill's Light adult (1-6) και την αναμιγνύω με την Hills Kitten όπως μου υπέδειξε και ο γιατρός αλλά δεν φαίνεται να συγκινείται από εχθές έως και σήμερα... Κατά τα άλλα η συμπεριφορά της φαίνεται φυσιολογική αν και δεν είναι τόσο δραστήρια όσο πριν τη στείρωση... Έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος παρόμοια συμπεριφορά? Είναι φυσιολογικό να μην έχει όρεξη για αρκετό καιρό ακόμα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jeannine
Δραστήριο μέλος
)Αν έκανε και χθες την στείρωση, είναι νωρίς να πεις ότι άλλαξε η συμπεριφορά της μετά τη στείρωση. Προφανώς θα είναι ταλαιπωρημένη, ειδικά αν η τομή είναι και λίγο μεγάλη. (εξαρτάται κι από το γιατρό)
Εμπιστεύσου αυτά που σου 'πε ο κτηνίατρος και μην ανησυχείς.
Εκτός αν περάσει βδομάδα και συνεχίζει να είναι έτσι.. Τότε ανησύχησε!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Νεράκι πίνει;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
russianblue
Νεοφερμένο μέλος
Μάλλον νιώθει ακόμα λίγη ναυτία από τη νάρκωση, γι' αυτό δεν τρώει. Μην ανησυχείς και μην την πιέσεις, όταν αισθανθεί καλύτερα θα φάει.
Νεράκι πίνει;
Νερό πίνει κανονικά... θα περιμένω λίγες μέρες και ελπίζω να ξαναβρεί την παλιά της όρεξη...
Ευχαριστώ...
russianblue
Νεοφερμένο μέλος
Μην ανησυχείς. Είναι φυσιολογικό αυτό. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι οι γατούλες, όταν έχει ζέστη, δεν έχουν ιδιαίτερη όρεξη για φαγητό. Ίσως αν έπαιρνες λίγη κονσέρβα να την αναμίγνυες με την ξηρά τροφή (εκτός αν το έκανες και δεν κατάλαβα![]()
)
Όχι δεν το έχω κάνει, της έχω βάλει λίγη από την παλιά της ξηρα τροφή και λίγη από την light, αλλά μπορώ να κάνω και αυτό που προτείνεις...
Αν έκανε και χθες την στείρωση, είναι νωρίς να πεις ότι άλλαξε η συμπεριφορά της μετά τη στείρωση. Προφανώς θα είναι ταλαιπωρημένη, ειδικά αν η τομή είναι και λίγο μεγάλη. (εξαρτάται κι από το γιατρό)
Ο γιατρός μου φάνηκε πολύ καλός, της έκανε αναισθησία με αέριο (όχι με ένεση) και η όλη επέμβαση κράτησε πολύ λίγο. Μάλιστα η Μαρμίτα ξύπνησε αμέσως μετά και δεν νιαούριζε πολύ
[/quote]Εμπιστεύσου αυτά που σου 'πε ο κτηνίατρος και μην ανησυχείς.Εκτός αν περάσει βδομάδα και συνεχίζει να είναι έτσι.. Τότε ανησύχησε!
Ελπίζω να αρχίσει να τρώει κανονικά και να μην περάσει μια εβδομάδα...

Ευχαριστώ...
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool