Περιμένοντας το γατουλίνο...

nickis

Πολύ δραστήριο μέλος

Η nickis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 886 μηνύματα.
γεια σας και παλι!!!περιμενω το γατουλι μου-british(γιος raisas!),3μηνων.ετσι θα ηθελα να με ενημερωσετε για το τι πρεπει να εχω.Με προβληματιζει αρκετα το θεμα της αμμου γιατι στα προηγουμενα γατακια που ειχα παλιοτερα ειχαμε αυλη και πηγαιναν εκει.τωρα ειμαι σε διαμερισμα με πολυ μεγαλο μπαλκονι βεβαια.διαβασα σε μαι εγκυκλοπαιδεια οτι η αρρωματικη αμμος μπορει να προκαλεσει ξηροδερμια στα πατουσακια του και οτι ισωσ να μην ειναι τοσο ευχαριστη για το ιδιο.τι ειδους αμμο να προτιμησω?μαρκα?οσο για τα αλλα του εχω αγορασει ηδη μπολακια,ταυτοτητα,κρεβατακι σκεπαστο,ονυχοδρομιο μεγαλο και ενα μικρο.το μεγαλο εχει και για να καθεται και για να παιζει εχει ενα ποντικακι.ακομα του εχω παρει διαφορα παιχνιδια ποντικακια,μπαλακια...αν θελετε στελνω φωτο.οσο για τη διατροφη?να εχω παντα διαθεσιμη ξηρα τροφη και 2φορες την ημερα αλλο γευμα?νερο τρεχουμενο?γιατι ο παλιος μου γατος ειχε παθει πετρα στε νεφρα απο το νερο και τον χειρουργησαμε τοτε.ακομα το μπαλκονι...στα καγκελα εβαλα προστασια.εχω αφησει μια μερια ακαλυπτη.χρειαζεται να βαλω και εκει?συγγνωμη για το μεγαλο μηνυμα και τις πολλες αποριες μου... :hmm:;):confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα και καλώς να τον δεχτείς!
Μια χαρα ετοιμάστηκες.Κριτικές άμμου,τροφών κτλ θα βρεις στη στήλη με τα reviews.Επισης στα άρθρα θα βρειες πολλά σχετικά με την ανατροφή μικρών γατιών,την συμπεριφορά και την υγεια τους.Θα δεις και εμπειρικά τι άλλο ίσως χρειαστείς.Μην ανησυχεις για τις πετρες,συσσωρευονται στους μεγαλύτερους και στειρωμενους γάτους,αλλα με μια τροφή ειδική για στειρωμένα θα είναι καλυμμενος.Καλως να τον δεχτεις!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γεια σας και παλι!!!περιμενω το γατουλι μου-british(γιος raisas!),3μηνων.ετσι θα ηθελα να με ενημερωσετε για το τι πρεπει να εχω.Με προβληματιζει αρκετα το θεμα της αμμου γιατι στα προηγουμενα γατακια που ειχα παλιοτερα ειχαμε αυλη και πηγαιναν εκει.τωρα ειμαι σε διαμερισμα με πολυ μεγαλο μπαλκονι βεβαια.διαβασα σε μαι εγκυκλοπαιδεια οτι η αρρωματικη αμμος μπορει να προκαλεσει ξηροδερμια στα πατουσακια του και οτι ισωσ να μην ειναι τοσο ευχαριστη για το ιδιο.τι ειδους αμμο να προτιμησω?μαρκα?οσο για τα αλλα του εχω αγορασει ηδη μπολακια,ταυτοτητα,κρεβατακι σκεπαστο,ονυχοδρομιο μεγαλο και ενα μικρο.το μεγαλο εχει και για να καθεται και για να παιζει εχει ενα ποντικακι.ακομα του εχω παρει διαφορα παιχνιδια ποντικακια,μπαλακια...αν θελετε στελνω φωτο.οσο για τη διατροφη?να εχω παντα διαθεσιμη ξηρα τροφη και 2φορες την ημερα αλλο γευμα?νερο τρεχουμενο?γιατι ο παλιος μου γατος ειχε παθει πετρα στε νεφρα απο το νερο και τον χειρουργησαμε τοτε.ακομα το μπαλκονι...στα καγκελα εβαλα προστασια.εχω αφησει μια μερια ακαλυπτη.χρειαζεται να βαλω και εκει?συγγνωμη για το μεγαλο μηνυμα και τις πολλες αποριες μου... :hmm:;):confused:
Η άμμος είναι ένα ζήτημα γιατί αυτές που είναι καλές είναι κάπως ακριβές, μία πολύ καλή είχε το Plus που δυστηχώς έκλεισε, εγώ εναλλατική λύση βρήκα στην άμμο του Μαρινόπουλου που λεγεται Master&Cat που είναι εξίσου φτηνή κ δημιουργεί ένα σβόλο εκεί που κάνει την ανάγκη της η γάτα οπότε είναι πολύ εύκολο να πετάξεις μόνο αυτό κ όχι όλη την άμμο. Τώρα για το νερό θα σου πρότεινα να πάρεις ένα εμφιαλωμένο εγώ αυτό κάνω κ όταν είχα πάρει τα γατάκια μου, η εκτροφέας επέμενε γιατί είναι στειρωμένα κ θέλει πολύ προσοχή. Καλως να τον δεχτείς λοιπόν:up:

δεν ειναι στειρωμενος ακομα.για τα καγκελα,να βαλω προστασια παντου?και για την διατροφη του πως ακριβως μου προτεινετε τα γευματα του?μεχρι ποια ηλικια πρεπει να του δινω γαλα και καθε ποτε?εχω διαβασει οτι χρειαζεται το ειδικο γαλα και οχι το αγελαδινο γιατι προκαλει διαταραχες.

Ναι βρε ξερουμε ότι δεν ειναι στειρωμένος ακομα αφου ειναι μωρο...Εγώ θα έλεγα ακομα κι αν βάλεις προστασια παντου,να μην τον αφηνεις μονο στο μπαλκονι χωρις επιβλεψη ή σαμαράκι.Εγώ μικρό του έβαζα δύο φορές τη μερα,τη συνιστώμενη ημερησια ποσοτητα δηλαδη σε δυο δοσεις.Τωρα πλεον του τη βάζω όλη το πρωι και την τρωει λιγη λιγη.Γάλα δε χρειαζεται,εκτος αν θες να του δινεις λιγο whiskas για λιχουδιά.

το σαμαρακι ειναι το λουρακι??:/:μονος του μεσα στο σπιτι θα ειναι καλα?!μονο ξηρα τροφη του εβαζες?πια 3μηνων μπορει να φαει κονσερβα η σπιτικο φαγητο εκτος απο την ξηρα τροφη του?ρωταω ολα αυτα για την διατροφη γιατι ξερω οτι ειναι πολυ σημαντικο να τρεφεται σωστα και ολοκληρωμενα ιδιαιτερα το πρωτο χρονο.

Σαμαράκι είναι έλα λουράκι που πιανει απο το λαιμο και τα δύο μπροστινά χεράκια.Μέσα στο σπιτι μια χαρα θα ειναι μονος του.Βεβαια εγω τωρα που θα μενει ωρες μοναχουλης επειδη θα ειμαι στο σχολειο,του πηρα τη Μόιρα για παρεα.Θα σε συμβουλευα να μην του δινεις μαγειρευτά,έχουν αλάτι,λάδι και μπαχαρικά που δεν τους κάνουν καλό.Πλήρης τροφή ειναι η ξηρά για μικρά,πάρε μια καλής ποιοτητας και θα ειναι καλυμμενος.Αν θες να του δινεις καμια κουταλια κονσερβα που και που για λιχουδια οκ,αλλα μην το παρακανεις γιατι παχαινουν,χαλανε τα δοντακια και μετα τη στειρωση που θα του τις περιορισεις θα σνομπαρει τις κροκετες.Εγω γενικα τον ταιζω μονο ξηρα για να ειμαι σιγουρη οτι δε φουσκωνει με αλλες αχρηστες για τον οργανισμο του τροφες.

nickis, καλωσήρθες και καλώς να το δεχτείς το κουκλάκι σου!
Για τις απορίες σου, διάβασε τα Άρθρα και κάνε μια αναζήτηση στα παλιότερα θέματα του φόρουμ, όλα αυτά που ρωτάς νομίζω τα έχουμε καλύψει λίγο-πολύ.:)
Ρίξε μια ματιά και σ' αυτό το φυλλάδιο.

σε ευχαριστω aretha για το φυλλαδιο.τα αρθρα τα ειχα διαβασει και πριν στειλω.οπως ευχαριστω και για την αναζητηση γιατι δεν την ειχα ανακαλυψει!!!:)αλλα οσα και να διαβασω παντα κατι δεν θα το ξερω και ιδιαιτερα για αμμος υγιεινης γιατι οπως ειπα και πριν δεν ειχα καμια σχεση.απ΄οτι διαβασα και σε ενα παλιοτερο αρθρο δεν ειναι καλο να μαθαινει εξω ετσι?στο μπαλκονι μονο με επιβλεψη και το μπαλκονι με προστασια?

nickis γεια σου και από δω:)
σε βλέπω καλά προετοιμασμένη ...όλη η προίκα κομπλέ:up:!
Χαίρομαι που βλέπω να προβληματίζεσαι για το τι είναι σωστό για το γατάκι σου....αυτό δείχνει ότι θα το προσέχεις και θα το αγαπάς!:cool:
Για την άμμο δεν ξέρω να σου προτείνω κάποια ....και γω εκτός από την everclean έπαιρνα αυτή από τα plus που δυστυχώς έκλεισαν...δοκίμασε αυτή από το Μαρινόπουλο που πρότεινα η Σλιθεριν... όσο για την τροφή τους εγώ τους δίνω την pro plan kitten και τους αρέσει πολύ....αλλά και Hills που τους έδωσα μια φορά, γιατί ξέμεινα, την έφαγαν (όχι όμως με τόση όρεξη;))....τους δίνω και 1 φορά την βδομάδα κονσερβούλες της purina ,κάτι μικρές που έχει...καλά, γι΄αυτές τρελαίνονται:lol:...γάλα δεν τους δίνω άλλο και νερό εμφιαλωμένο ....αυτά....ό,τι άλλες απορίες έχεις μπορείς ευχαρίστως να με παίρνεις και τηλέφωνο....δε με ζαλίζεις! ;):lol:

Υ.Γ. Φαντάζομαι....μετράς τις μέρες, έτσι?:D

σε ευχαριστω aretha για το φυλλαδιο.τα αρθρα τα ειχα διαβασει και πριν στειλω.οπως ευχαριστω και για την αναζητηση γιατι δεν την ειχα ανακαλυψει!!!:)αλλα οσα και να διαβασω παντα κατι δεν θα το ξερω και ιδιαιτερα για αμμος υγιεινης γιατι οπως ειπα και πριν δεν ειχα καμια σχεση.απ΄οτι διαβασα και σε ενα παλιοτερο αρθρο δεν ειναι καλο να μαθαινει εξω ετσι?στο μπαλκονι μονο με επιβλεψη και το μπαλκονι με προστασια?

Πραγματικά το φυλλάδιο της Αλίκης είναι σούπερ!!!!!:up::up::up:

ΜΟΝΟ στο μπαλκόνι αν θέλεις να τον χαίρεσαι για πολλά χρόνια....και οπωσδήποτε στείρωση περίπου στους 6 μήνες...θα σου πει και ο γιατρός σου;)
Στο μπαλκόνι καλό είναι να βάλεις δίχτάκι για προστασία...αν και σε μένα βγαίνουν τώρα στο μπαλκόνι και δεν κάνουν τίποτε το επικίνδυνο ...αλλά ποτέ δεν ξέρεις ...καλό είναι να έχεις στα κάγκελα το δίχτυ γύρω γύρω.:)

γεια και απο εδω ραισα!ολοκληρο γιο παιρνω...!!πρεπει να εχει και προικα!!!:rolleyes:θελω να εχει τα παντα και να μεγαλωσει σωστα με υγεια!!!και επειδη αυτο εξαρταται απο μενα δεν θελω να κανω τιποτα λαθος...για αυτη την τροφη ειδα και εγω στα αρθρα για την καλυτερα και αυτη θα του επαιρνα.οσο για την αμμο θα την δοκιμασω και εγω αυτη απο το μαρινοπουλο...μονο μετραω μερες?τον εχω βαλει επιφανεια εργασιας φωτο!!:D:D:D

Πραγματικά το φυλλάδιο της Αλίκης είναι σούπερ!!!!!:up::up::up:

ΜΟΝΟ στο μπαλκόνι αν θέλεις να τον χαίρεσαι για πολλά χρόνια....και οπωσδήποτε στείρωση περίπου στους 6 μήνες...θα σου πει και ο γιατρός σου;)
Στο μπαλκόνι καλό είναι να βάλεις δίχτάκι για προστασία...αν και σε μένα βγαίνουν τώρα στο μπαλκόνι και δεν κάνουν τίποτε το επικίνδυνο ...αλλά ποτέ δεν ξέρεις ...καλό είναι να έχεις στα κάγκελα το δίχτυ γύρω γύρω.:)

ναι το ειδα και εγω στην εγκυκλοπαιδεια στειρωση μετα τους 6μηνες.εχω βαλει ηδη διχτακι απλα αφησα ενα μικρο κομματι...αλλα τωρα θα βαλω και εκει..

...μονο μετραω μερες?τον εχω βαλει επιφανεια εργασιας φωτο!!:D:D:D

σε καταλαβαίνω :D:up::up::up::up:

ναι το ειδα και εγω στην εγκυκλοπαιδεια στειρωση μετα τους 6μηνες.εχω βαλει ηδη διχτακι απλα αφησα ενα μικρο κομματι...αλλα τωρα θα βαλω και εκει..
Εκτός από διχτάκι να βάλεις κ φωτογραφίες του γιού:up:

Εκτός από διχτάκι να βάλεις κ φωτογραφίες του γιού:up:

εννοειται...!!θα τον βλεπετε οποτε θελετε!!!θα σας στειλω μολις μου ερθει...:rolleyes::D:)

εννοειται...!!θα τον βλεπετε οποτε θελετε!!!θα σας στειλω μολις μου ερθει...:rolleyes::D:)
Όποτε θέλουμε ε;Καλά,κάνε εσυ δηλώσεις...:P:lol:

nickis....σου βάζω μερικές φωτό του γιου σου....έτσι για προθέρμανση:D
μετά αναλαμβάνεις εσύ τον ρόλο του φωτογράφου:P:lol:

(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου):rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Συνημμένα

• γκριζουλης3.jpg
    γκριζουλης3.jpg
    38 KB · Εμφανίσεις: 43
  • γκριζουλης4.jpg
    γκριζουλης4.jpg
    40,8 KB · Εμφανίσεις: 48
  • γκριζουλης5.jpg
    γκριζουλης5.jpg
    55,7 KB · Εμφανίσεις: 42
  • γκριζούλης.jpg
    γκριζούλης.jpg
    56,6 KB · Εμφανίσεις: 43
  • Γκριζούλης2.jpg
    Γκριζούλης2.jpg
    59,5 KB · Εμφανίσεις: 40
σε ευχαριστω παρα πολυ!!!!δεν ειναι τελειος????:D

είναι είναι.....:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back