fantom-girl
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zorica
Διάσημο μέλος
fantom-girl
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zorica
Διάσημο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
Καλή σου μέρα και να σου ζήσει η κουκλίτσα!Καλησπερα fantom θελω να σε ρωτησω μερικα πραγματα μιας και βλεπω οτι ξερεις πολλα σχετικα με το θεμα.1 σου στελνω μια φοτο της μπουμπουκας μου αν μπορεις να μου διευκρινησεις τι ρατσα ειναι κτλ.(την βρηκα στο δρομο μωρακι)
2.Ειναι 8 μηνων τωρα και εδω και ενα μηνα αρχισε να κατουραει παντου, και μιαουριζει ολο το βραδυ,απο οτι διαβασα θελει γαμπρο και πρεπει να την στειρωσω,αυτο που θελω να ρωτησω ειναι μηπως υπαρχει αλλη λυση?γιατι εκτος οτι θελω να με κανει παππου καποια στιγμη αργοτερα, την λυπαμαι και δεν θελω να πονεσει,επισης αν δεν υπαρχει αλλη λυση και πρεπει να στειρωθει ακουσα οτι πρεπει να ζευγαρωσει εστω μια φορα,τι λες γι αυτο????

Δεν γνωρίζω τι ράτσας είναι το μικρουλάκι σου,αλλά ξέρω να σου πω ότι χειρότερο κακό της κάνεις αν την αφήσεις αστείρωτη.Οι γάτες παράγουν ορμόνες κάθε μήνα,όπως και οι γυναίκες.Μόνο που στον ανθρώπινο οργανισμό οι ορμόνες μετά το τέλος του "οίστρου" διαλύονται και πέφτουν ξανά τα επίπεδά τους μέχρι τον επόμενο μήνα.Στις γάτες δε συμβαίνει το ίδιο,με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται και να δημιουργούν καρκίνο και πυομήτρια.Οπότε αν έχει οίστρο και δεν τη ζευγαρώσεις,θα υποφέρεις κι εσύ από τον οίστρο,που θα έρχεται ολοένα και πιο συχνά μήνα με τον μήνα,και η γατούλα σου.
Δεν υπάρχει ιατρική έρευνα που να επιβεβαιώνει ότι αν δεν έχει ζευγαρώσει πριν τη στείρωση,η στείρωση θα της κάνει κακό.Εναλλακτική της στείρωσης είναι η ένεση ορμονών,αλλά δεν θα τη διάλεγα ποτέ για τη γάτα που,επειδή πρέπει να γίνεται κάθε 6 μήνες,το υγρό είναι παχύρρεστο,και πονάει πολύ.Ενώ αντιθέτως η επέμβαση είναι μονο θέμα μερικών ωρών,και προσοχής μερικών ωρών μέχρι να ξυπνήσει και να συνέλθει.Όσο για το αν θες να γίνεις παππούς,θα πρέπει να ξέρεις ότι οι γάτες διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο σε κάθε γέννα,και ότι καλό θα ήταν να έχεις βρει σπιτάκι για όλα τα γατάκια,για να μην καταλήξουν στις ρόδες κάποιου αυτοκινήτου,ή στο δρόμο,όπως βρήκες την κουκλίτσα σου.Μη μπερδεύεις τα ανθρώπινα συναισθήματα με αυτά των ζώων...
Δε στα λέω εκ του ασφαλούς,έχω έγκυο γάτα που ζευγάρωσε μικρή επειδή οι δικοί μου δεν ήθελαν να τη στειρώσω.Τώρα δεν ξέρουμε αν θα τα βγάλει πέρα στη γέννα,ή αν θα φροντίσει τα μικρά της όπως πρέπει.Το γατάκι που περιμένω να πάρω την Κυριακή είναι επίσης θηλυκό,και έχω ήδη κανονίσει τη στείρωση του μόλις φτάσει στην κατάλληλη ηλικία.
Ελπίζω να μη σε κούρασα,συγνώμη για το "σεντόνι".

zorica
Διάσημο μέλος
zorica
Διάσημο μέλος
Νατάσα
Δραστήριο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
Αχ βρε Zorica,είναι σαν ζωγραφιστό...Eιναι μια καινουρια μας φωτο...Ακουω ...Μεγαλωσαμε καθολου?

Αν δεν ήμουν τόσο υπέρ της στείρωσης,θα τον λιγουρευόμασταν για γαμπρό!

Elena_p
Δραστήριο μέλος

Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
Καλή σου μέρα και να σου ζήσει η κουκλίτσα!
Δεν γνωρίζω τι ράτσας είναι το μικρουλάκι σου,αλλά ξέρω να σου πω ότι χειρότερο κακό της κάνεις αν την αφήσεις αστείρωτη.Οι γάτες παράγουν ορμόνες κάθε μήνα,όπως και οι γυναίκες.Μόνο που στον ανθρώπινο οργανισμό οι ορμόνες μετά το τέλος του "οίστρου" διαλύονται και πέφτουν ξανά τα επίπεδά τους μέχρι τον επόμενο μήνα.Στις γάτες δε συμβαίνει το ίδιο,με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται και να δημιουργούν καρκίνο και πυομήτρια.Οπότε αν έχει οίστρο και δεν τη ζευγαρώσεις,θα υποφέρεις κι εσύ από τον οίστρο,που θα έρχεται ολοένα και πιο συχνά μήνα με τον μήνα,και η γατούλα σου.
Δεν υπάρχει ιατρική έρευνα που να επιβεβαιώνει ότι αν δεν έχει ζευγαρώσει πριν τη στείρωση,η στείρωση θα της κάνει κακό.Εναλλακτική της στείρωσης είναι η ένεση ορμονών,αλλά δεν θα τη διάλεγα ποτέ για τη γάτα που,επειδή πρέπει να γίνεται κάθε 6 μήνες,το υγρό είναι παχύρρεστο,και πονάει πολύ.Ενώ αντιθέτως η επέμβαση είναι μονο θέμα μερικών ωρών,και προσοχής μερικών ωρών μέχρι να ξυπνήσει και να συνέλθει.Όσο για το αν θες να γίνεις παππούς,θα πρέπει να ξέρεις ότι οι γάτες διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο σε κάθε γέννα,και ότι καλό θα ήταν να έχεις βρει σπιτάκι για όλα τα γατάκια,για να μην καταλήξουν στις ρόδες κάποιου αυτοκινήτου,ή στο δρόμο,όπως βρήκες την κουκλίτσα σου.Μη μπερδεύεις τα ανθρώπινα συναισθήματα με αυτά των ζώων...
Δε στα λέω εκ του ασφαλούς,έχω έγκυο γάτα που ζευγάρωσε μικρή επειδή οι δικοί μου δεν ήθελαν να τη στειρώσω.Τώρα δεν ξέρουμε αν θα τα βγάλει πέρα στη γέννα,ή αν θα φροντίσει τα μικρά της όπως πρέπει.Το γατάκι που περιμένω να πάρω την Κυριακή είναι επίσης θηλυκό,και έχω ήδη κανονίσει τη στείρωση του μόλις φτάσει στην κατάλληλη ηλικία.
Ελπίζω να μη σε κούρασα,συγνώμη για το "σεντόνι".![]()
Καλημερα σας μαλλιαροί σύντροφοι,συμφωνώ αλλά να συμπληρώσω ότι τα ορμονούχα σκευάσματα αποφυγής οίστρου ειτε ενέσιμα είτε με μορφή χαπιών προδιαθέτουν κατά πολύ στη δημιουργία πυομήτρας, η οποια είναι πολύ δύσκολο να διαγνωστεί στη γάτα και άρα πολύ επικίνδυνο, καλό είναι λοιπόν αν δεν θες μικρά να τη στειρώσεις μετά τους 6 μήνες.
moukelis
Επιφανές μέλος
Elena_p
Δραστήριο μέλος
Καλημερα σας μαλλιαροί σύντροφοι,συμφωνώ αλλά να συμπληρώσω ότι τα ορμονούχα σκευάσματα αποφυγής οίστρου ειτε ενέσιμα είτε με μορφή χαπιών προδιαθέτουν κατά πολύ στη δημιουργία πυομήτρας, η οποια είναι πολύ δύσκολο να διαγνωστεί στη γάτα και άρα πολύ επικίνδυνο, καλό είναι λοιπόν αν δεν θες μικρά να τη στειρώσεις μετά τους 6 μήνες.
Ετσι είναι. Ούτε χαπάκια, ούτε ενέσεις. Η στείρωση είναι πολύ πιο ασφαλής διαδικασία.
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
zorica
Διάσημο μέλος
Μεγαλώσατε και πολύ μάλιστα Ζοριτσα!! Μπράβο σας!!!![]()
Αχ βρε Zorica,είναι σαν ζωγραφιστό...
Αν δεν ήμουν τόσο υπέρ της στείρωσης,θα τον λιγουρευόμασταν για γαμπρό!![]()
ΕυχαριστουμεΟχι μόνο μεγαλώσατε αλλά και ομορφύνατε κι άλλο![]()

Καθε δευτερη μερα κανω προσπαθια για να τον χτενισω αλλα δαγκωνει την βουρτσα και μετα τα δαχτυλα μουΚούκλος είναι zorica...και δείχνει πιό όμορφος τώρα που είναι μεγαλύτερος! Ν'αρχίσεις να τον χτενίζεις γιατί όπως τον βλέπω, σαν αρκουδάκι θα γίνει![]()

zorica
Διάσημο μέλος
Δεν τη γλυτωνουμε την στειρωση απ`οτι βλεπω με τιποτα..Καλημερα σας μαλλιαροί σύντροφοι,συμφωνώ αλλά να συμπληρώσω ότι τα ορμονούχα σκευάσματα αποφυγής οίστρου ειτε ενέσιμα είτε με μορφή χαπιών προδιαθέτουν κατά πολύ στη δημιουργία πυομήτρας, η οποια είναι πολύ δύσκολο να διαγνωστεί στη γάτα και άρα πολύ επικίνδυνο, καλό είναι λοιπόν αν δεν θες μικρά να τη στειρώσεις μετά τους 6 μήνες.

Raisa
Περιβόητο μέλος

Και όσο μεγαλώνει τόσο πιο όμορφος θα γίνεται

zorica
Διάσημο μέλος
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool