Περσίας maniacs

• Thread starter Thread starter Elena_p
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Κούκλα η Ντίζι!!! Να σου ζήσει! Blue-cream point είναι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κούκλα η Ντίζι!!! Να σου ζήσει! Blue-cream point είναι?

Εύη...κούκλα η Ντίζι σου, να σου ζήσει...φτου φτου φτου!:inlove::inlove:

Υ.Γ. Έλενα, μανία με τα χρώματα, εεεεε;:P:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αχ για τα χρωματα δεν εχω ιδεα!!!!εσεις θα μου πειτε!!!:hmm:
στην καλαμωτη δεν καθεται συχνα γιατι δεν φτανει το λουρι της!!!απλα την αφησα για να ειναι ψηλα να την βγαλω φωτο..
με το λουρι τα παμε μια χαρα(ευτυχως):D

Εύη η Ντίζι είναι μια κούκλα,σαν λούτρινη!:up:

Είναι Ιμαλαίων βεβαίως και φαίνεται για blue-cream point. Ξέρεις τι χρώμα ήταν οι γονείς της?

ΥΓ. Εεεεεεε αδυναμίες είναι αυτές Ραίσα μου:P

επισεις να ρωτησω πως σας φαινεται το τριχωμα της για 5.5 μηνων?μηπως επρεπε να ειναι λιγο πιο μακρυ?α και ειναι ηδη 3 κιλα.γομαρουλα ε?
ειναι καλουλα το χρυσο μου και μιμηται τα σκυλια σε συμπεριφορα(εχω ξεχασει να σας πω οτι ζει με 2 afghan και ενα yorkie)
πριν απο καμια βδομαδα πηγαμε στον γιατρο για εξετασεις και εκατσε κυρια να της παρει αιμα!!!
καναμε εξεταση γιαλευκαιμια,ειτζ και λοιμωδη περιτονιτιδα..ειμαστε αρνητικες και στα 3..τι αλλο πρεπει να κοιταξω?:hmm:

Ευη, δες κι εδώ https://www.pandecats.com/x/himalayan_colors.htm τα χρώματα των Ιμαλαίων.

Είναι Ιμαλαίων βεβαίως και φαίνεται για blue-cream point. Ξέρεις τι χρώμα ήταν οι γονείς της?

ΥΓ. Εεεεεεε αδυναμίες είναι αυτές Ραίσα μου:P

ο μπαμπας της ειναι ιδιος με ντιζι αλλα τα points του ειναι ξανθο απαλο και η μαμα της ντιζι με σκουρο γκρι points

επισεις να ρωτησω πως σας φαινεται το τριχωμα της για 5.5 μηνων?μηπως επρεπε να ειναι λιγο πιο μακρυ?α και ειναι ηδη 3 κιλα.γομαρουλα ε?
ειναι καλουλα το χρυσο μου και μιμηται τα σκυλια σε συμπεριφορα(εχω ξεχασει να σας πω οτι ζει με 2 afghan και ενα yorkie)
πριν απο καμια βδομαδα πηγαμε στον γιατρο για εξετασεις και εκατσε κυρια να της παρει αιμα!!!
καναμε εξεταση γιαλευκαιμια,ειτζ και λοιμωδη περιτονιτιδα..ειμαστε αρνητικες και στα 3..τι αλλο πρεπει να κοιταξω?:hmm:

Το τρίχωμα της είναι μια χαρά για την ηλικία της. Μεγαλώνοντας η γάτα, θα μακραίνει και το μαλλί.
3 κιλά 5.5 μηνών θηλυκό? Τι την ταίζεις παιδί μου:lol:
Φίλος μου που έχει περσική 1,5 χρονών είναι 3.5 κιλά :P
Οι εξετάσεις καλές είναι, δεν είμαι και γιατρός βέβαια αλλά αυτές είναι οι βασικές αρρώστιες απ'οσο ξερω.

Τα αυτιά της να κοιτάς καθημερινά για παράσιτα και τα κόπρανα (πάντα να τα κοιτάς αυτά γιατί πολλές αρρώστιες φαίνονται απο'κει).
Τα μάτια της δακρύζουν?

ο μπαμπας της ειναι ιδιος με ντιζι αλλα τα points του ειναι ξανθο απαλο και η μαμα της ντιζι με σκουρο γκρι points

Το ξανθό απαλό που λες είναι cream...το σκούρο γκρι είναι blue...άρα σωστά είπα ότι η μικρή είναι blue/cream point γιατι τα θηλυκά παίρνουν χρωματοσώματα κι από τους δυο γονείς (εν αντιθέσει με τα αρσενικά που παίρνουν μονο απο τη μαμά).

Πως βρίσκεται άκρη με τα χρώματα; Ένα καλός εκτροφέας φαντάζομαι πως πρέπει να τα ξέρει όλα αυτά για να μπορεί να βγάλει γατάκια συγκεκριμένου χρώματος ε; απαιτει γνώσεις βιολογίας;

Ευη, δες κι εδώ https://www.pandecats.com/x/himalayan_colors.htm τα χρώματα των Ιμαλαίων.

λοιπον ο μπαμπας της ειναι flame point και η μαμα της μαλλον blue

Πως βρίσκεται άκρη με τα χρώματα; Ένα καλός εκτροφέας φαντάζομαι πως πρέπει να τα ξέρει όλα αυτά για να μπορεί να βγάλει γατάκια συγκεκριμένου χρώματος ε; απαιτει γνώσεις βιολογίας;

Ανάλογα τι χρώματα θέλει να χρησιμοποιήσει ο καθένας. Υπάρχουν πολύ 'απλά' ζευγαρώματα. Παράδειγμα κρεμ με κρεμ δίνει μόνο κρεμ και τίποτα άλλο. Αν ο εκτροφέας θέλει να χρησιμοποιήσει λευκό που είναι φοβερά δύσκολο χρώμα πρέπει να διαβάσει πολύυυυυυ. Επίσης των Ιμαλαίων είναι δύσκολα στο ζευγάρωμα αν ζευγαρωθούν με περσικά (δύσκολο να μαντέψεις τα χρώματα εννοώ).
Γνώσεις βιολογίας δε θα το έλεγα αλλά και δεν είναι δουλειά για άνθρωπο που δεν του αρέσει το διάβασμα:lol:
Εχε υπόψη σου οτι οι περισσότεροι δεν το ψάχνουν τόσο πολύ, απλά έχουν 2-3 θηλυκές και ένα αρσενικό και τα ζευγαρώνουν. Αν όμως θέλεις να κάνεις υπεύθυνη δουλειά και δε νοιάζει απλώς να βγάλεις λεφτα, θέλει πολύ ψάξιμο.

Το τρίχωμα της είναι μια χαρά για την ηλικία της. Μεγαλώνοντας η γάτα, θα μακραίνει και το μαλλί.
3 κιλά 5.5 μηνών θηλυκό? Τι την ταίζεις παιδί μου:lol:
Φίλος μου που έχει περσική 1,5 χρονών είναι 3.5 κιλά :P
Οι εξετάσεις καλές είναι, δεν είμαι και γιατρός βέβαια αλλά αυτές είναι οι βασικές αρρώστιες απ'οσο ξερω.

Τα αυτιά της να κοιτάς καθημερινά για παράσιτα και τα κόπρανα (πάντα να τα κοιτάς αυτά γιατί πολλές αρρώστιες φαίνονται απο'κει).
Τα μάτια της δακρύζουν?

Τρωει royal canin persian kitten και οτι μπισκοτα πεφτουν απ τα σκυλια!!!α και πολυ γιαουρτι και κεφιρ;)
τα ματακια της δεν δακρυζουν συχνα παρα μονο οταν βγει και κατσει με τις ωρες στον ηλιο

λοιπον ο μπαμπας της ειναι flame point και η μαμα της μαλλον blue

Ισχύει αυτό που είπα πιο πάνω. Το flame και τo cream προέρχονται από το ίδιο γονίδιο. flame/blue point δεν ξέρω να υπάρχει, οπότε blue/cream είναι η Ντίζι:cool:

Τρωει royal canin persian kitten και οτι μπισκοτα πεφτουν απ τα σκυλια!!!α και πολυ γιαουρτι και κεφιρ;)
τα ματακια της δεν δακρυζουν συχνα παρα μονο οταν βγει και κατσει με τις ωρες στον ηλιο

Kι εγω του δικού μου Royal Canin του δίνω και 7 χρόνια τώρα δεν είχα ποτέ πρόβλημα..πολύ καλή μάρκα.
Το κεφίρ τι είναι?:hmm:

Ανάλογα τι χρώματα θέλει να χρησιμοποιήσει ο καθένας. Υπάρχουν πολύ 'απλά' ζευγαρώματα. Παράδειγμα κρεμ με κρεμ δίνει μόνο κρεμ και τίποτα άλλο. Αν ο εκτροφέας θέλει να χρησιμοποιήσει λευκό που είναι φοβερά δύσκολο χρώμα πρέπει να διαβάσει πολύυυυυυ. Επίσης των Ιμαλαίων είναι δύσκολα στο ζευγάρωμα αν ζευγαρωθούν με περσικά (δύσκολο να μαντέψεις τα χρώματα εννοώ).
Γνώσεις βιολογίας δε θα το έλεγα αλλά και δεν είναι δουλειά για άνθρωπο που δεν του αρέσει το διάβασμα:lol:
Εχε υπόψη σου οτι οι περισσότεροι δεν το ψάχνουν τόσο πολύ, απλά έχουν 2-3 θηλυκές και ένα αρσενικό και τα ζευγαρώνουν. Αν όμως θέλεις να κάνεις υπεύθυνη δουλειά και δε νοιάζει απλώς να βγάλεις λεφτα, θέλει πολύ ψάξιμο.
Το λευκό είναι δύσκολο γιατί είναι όλα τα χρώματα; (όπως μαθαίναμαι κ από την Φυσική), εγώ δεν θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά απλά μου φαίνεται φοβερά ενδιαφέρον. Αν θέλεις να διαβάσεις για όλα αυτά, με ποια βιβλία πρέπει να αρχισεις, κ από ποιες εκδόσεις;

Το λευκό είναι δύσκολο γιατί μπορεί να 'καλύπτει' οποιοδήποτε χρώμα. Δλδ αν ζευγαρώσεις μια λευκή γάτα, δεν έχεις καμιά εγγύηση για τα χρωματα που θα προκύψουν. Μπορεί τα μισά να είναι λευκά, μπορεί ολα να είναι λευκά (ασχέτως χρώματος της άλλης γάτας), μπορεί και κανένα! Ακόμα και το πεντιγκρί της λευκής γάτας να έχεις, πάλι δε μπορείς να ξέρεις.
Ο μόνος τρόπος είναι να ζευγαρώσεις τη λευκή γάτα με 1-2 διαφορετικού χρώματος γάτες και απο τα μικρά να καταλάβεις τι χρώμα 'καλύπτει' το λευκό.
Αν δεν τα ξέρεις αυτά, την πατάς άνετα..ζευγαρώνεις 2 λευκές ας πούμε και βρίσκεσαι με 5 μαύρα γατάκια και 1 λευκό ή και κανένα λευκό (αν και οι 2 'καλύπτουν' μαύρο)!
Ελληνικά βιβλία δεν ξέρω αν υπάρχουν τόσο εξειδικευμένα αλλά απο το Ιντερνετ μπορείς να μάθεις τα πάντα (αν ξέρεις αγγλικά βέβαια).

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα; το μαύρο χρώμα στις περσικές είναι σπανιο γιατί ελάχιστες φορές εχω δει μαύρη περσική

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα; το μαύρο χρώμα στις περσικές είναι σπανιο γιατί ελάχιστες φορές εχω δει μαύρη περσική

Οχι, απλά δεν τις προτιμούν για εκτροφή, γιατί δεν τις πολυζητάει ο κόσμος. Είχα γνωστό εκτροφέα με μαύρη περσική που γέννησε 2 φορές απο 2 μαύρα γατάκια τη φορά και δυσκολεύτηκε πολύ να τους βρει σπίτια, γι'αυτό τη στείρωσε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back