Περσίας maniacs

το ξερεις οτι δεν σου μιλαω εεεεεεεε:P:P:P:P
Δε μου μιλάς ε;Να στείλω τον Σειριο να σε κανονισει;;;:P:P:P
Δε σου άρεσε η στρουμπουλή μας Μόιρα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΓΕΝΝΑΜΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!!!!!!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ελπιζω να μην την πηρες απο πετ σοπ γιατι σιγουρα δεν ειναι τσιντσιλα και τα τσιντσιλα εχουν 2πλο μανδια απλα ειναι πιο μαλακο το τριχομα της υπαρχουν 2 ειδη τσιντσιλα το τσιντσιλα σαν ειδοσ και το τσιντσιλα σαν χρωμα το τσιντσιλα σαν χρωμα συνανταται σε ολα τα περσικα το τσιντσιλα σαν ειδος ειναι ξεχωιρστο ειδος περσικης και εχει διαφορα χρωματα.

Οχι δεν την πήρα βέβαια από pet shop. Ποτέ ζώα από μαγαζιά. :happy:
Την πήρα από ιδιώτη που εχει φέρει κ τις δυο του από το εξωτερικό. Εχει μάλιστα κρατήσει κι άλλα δυο από τις γέννες της γατούλας του. Την έχω φωτογραφία στο gallery είναι η Νάλα κ μπορείς να τη δεις κ σε μένα σαν χρήστη, αλλά κ στης κόρης μου στο vasiliki86. Τι να σου πω. Δεν είχα κ πριν αυτή τη ράτσα, απλά επειδή την συγκρίνω με τον Πέρση που είναι κατ΄εξοχήν περσικός με πλακουτσή μουρίτσα κ το τρίχωμα των περσικών το γνωστό ,η Νάλα έχει πιο μεταξένιο κ λεπτό κ βέβαια είναι άλλο είδος ως προς τα υπόλοιπα.Είναι σχετικά μικρόσωμη σε σχέση με την μητέρα της και με τα άλλα γατια μου.Είναι η Ναλα μου κ την λατρεύω...
Καλή συνέχεια και πάλι στη ΓΕΝΝΑ ΣΑΣ!!!! Με το καλό τα κουκλιά σας.

Fantom τι έγινε γέννησε; πόσα μωράκια έχετε;

Fantom τι έγινε γέννησε; πόσα μωράκια έχετε;
Αλήθεια τι έγινε τελικά?????:hmm::hmm: Μη μας κρατάς σε αγωνία :confused:

Αφιερωμένο στους λάτρεις των Περσικών...:)

Γατάκια Περσίας 2 μηνών

Fotini ευχαριστούμε για την ευγενική σου προσφορά:D είναι τέλεια περσοφατσάκια:up:
Υπάρχει και αυτό https://www.youtube.com/watch?v=Ka2Q0vGVmTw&feature=related το Νο1 γατάκι νομίζω είναι άπαιχτο

Παιδιά δεν ήξερα ότι υπάρχουν και μπλε περσάκια!:inlove::inlove::inlove::inlove:

Παιδιά δεν ήξερα ότι υπάρχουν και μπλε περσάκια!:inlove::inlove::inlove::inlove:

Έτσι ήταν ο Prince όταν μου τον χάρησε ο φίλος μου. Μετά το χρώμα σκούρινε....

Έτσι ήταν ο Prince όταν μου τον χάρησε ο φίλος μου. Μετά το χρώμα σκούρινε....
Αλήθεια;Εμένα γενικά τα περσικά δε μου πολυαρέσουν λόγω της μουρίτσας και της τρίχας τους,αλλά με αυτά ξετρελάθηκα!:up:

Ναι υπάρχουν τα blue smoke persian κ τα black smoke persian που είναι
φ ο β ε ρ α!!!!:inlove:

Είναι απλά τέλεια,πολύ όμορφα...Φαντάζομαι οι τιμές τους θα ειναι αστρονομικές σε σχέση με τους κλασσικους χρωματισμους ε;

ε βαλε μας καμια φωτο-παραδειγμα.....:P:)

Είναι απλά τέλεια,πολύ όμορφα...Φαντάζομαι οι τιμές τους θα ειναι αστρονομικές σε σχέση με τους κλασσικους χρωματισμους ε;
εγω ξερω τα λευκα ειναι τα πιο ακριβα!

Maria_nov15c.jpg

αυτό είναι ένα δείγμα του blue. Υπαρχουν κ τα teacup που είναι γλύκες
heart.gif
αν βρω θα σας βάλω κ φωτο.
Κατά τη γνώμη μου τα μαύρα είναι πιο σπανια στα περσικά γιατί λευκά βλέπω συχνά ενώ μπλε και κυρίως μαύρα είναι πιο σπάνια, όσο για τιμές εξαρτάται από τον εκτροφέα χαρτια ηλικία κλπ νομίζω ότι ξεκινάνε από 700 κ ανεβαίνουν

τα πιο σπανια παιδες ειναι

Blue Eyed White

Copper Eyed White

Odd Eyed White

Blue Cream Chinchilla Van

Blue Tabby Van

red

και στοιχιζουν πανω απο 800 ευρω....

Blue tabby van
nick2.jpg

2006.jpg

Blue Eyed White

a80e887126.jpg

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ DOLL FACE ΚΑΙ ΤΣΙΝΤΣΙΛΑ

Ακουω διαρκως να λενε ολοι οι ειδιμονες των περσικων γατιων να λενε μια εκφραση "αχ τι ωραιο γατακι μαμα ελα να δεις ενα doll face" Οχι λεω κοριτσακι ειναι τσιτσιλα!

λοιπον τα Ντολ φαισε απο τα τσιντσιλα εχουν πολλες διαφορες

1. τα doll face ειναι υποκατηγορια των απλων περσικων
  2. εχουν βαρυ τριχωμα
  3. τα αφτια τους ειναι στρογγυλα και πιο μικρα
  4. δεν εχουν μαυρο περιγραμμα γυρω απο τα ματια
  5. το προσωπο εχει αλλες αναλωγιες
  6. τα μαγουλα ειναι πιο στρουμπουλα
  7. ειναι γενικα πιο βαρια γατα
  8. αλλαζει τριχωμα τουλαχιστο μια φορα τον χρονο
  9. η ουρα ειναι μακρυτερη και πιο φουντοτη
  10. τα πισω ποδια ειναι πιο κοντα απο τα μπροστινα
  11. εχουν προβληματα αναπνοης οπως και τα κλασσικα περσικα γατια
CHINCHILLA

1. Ειναι αλλη ρατσα περσικων γατιων (οπως τα εξοτικ και τα ιμαλαιων)
  2. εχουν απαλο τριχωμα με ελαφρυ υποστρωμα
  3. εχουν τριγωνικα αυτια τα οποια ειναι βαλμενα μαλλον προς την κορυφη του κεφαλιου
  4. τα ματια ειναι πιο μικρα απο των απλων περσικων γατιων αλλα με μαυρο περιγραμμα σε ορισμενους χρωματισμους (π.χ τα κρεμ απαγορευται το μαυρο περιγραμμα ματιων)
  5. το πρωσωπο προσεγγυζει στην απλη γατα
  6. ειναι ελαφρυ ζωο τα θυλικα φτανουν τα 3,5 κιλα ενω τα αρσενικα τα 4 -5
  7. αλλαζουν τριχωμα 5 φορες στην ζωη τους
  8. η ουρα ειναι κοντοτερη απο των περσικων και παντα μα παντα εχει κλιση προς τα κατω και οχι προς τα επανω
  9. τα ποδια εχουν το ιδιο μικος
  10. δεν εχουν κανενα αναπνευστικο προβλημα
τελος εχω να πω οτι υπαρχει και χρωμα τσιντσιλα το οποιο ειναι στην βαση ασπρο και στο μηκος της η τριχα ειναι μαλλον γκρι τσιντσιλα σαν χρωμα συνανταται σε ολα τα ειδη των περσικων γατιων

οποτε οταν λεω οτι εχω ενα περσικο τσιντσιλα ενωω οτι εχω ενα extrim face,peki face, doll face περσικο γατακι με χρωματισμο τσιντσιλα

οταν ομως λεω οτι εχω ενα τσιντσιλα γατι ενωω οτι εχω ενα γατι με τα παραπνω χαρακτηριστικα αλλα το χρωμα του ειναι ή ασιμενιο ή χρυσο ή κρεμ ή μπλε ή μαυρο ή λιλα ή σοκολατι ή λευκο ή ταρτουγα αν εχει ταμπιες δεν ειναι τσιντσιλα!!!!! ειναι περσικο με τσιντσιλα διασταυρωση καθως στα τσιντσιλα απαγωρευονται τα ταμπιεσ!!!!!!!!!

αυτο λεει ο νεος νομος πο ξεχωρισε τα τσιντσιλα σαν νεα ρατσα και πλεον δεν διαγωνιζονται μαζι με τα περσικα στην ιδια κατηγορια αλλα σε ξεχωριστη κατι που προσπαθουμε στην αμερικη τα τελευται 10 χρονια! :D:D:D:D:D:D

τα πιο σπανια παιδες ειναι

Blue Eyed White

Copper Eyed White

Odd Eyed White

Blue Tabby Van

red

και στοιχιζουν πανω απο 800 ευρω....

Blue tabby van

Blue Cream Chinchilla Vanνα πάι

Blue Eyed White

Δε θα έβαζα μαζί σου στοιχημα για χρώματα περσικών;) Τι έγινε με τη γατούλα σου γέννησε;

Δε θα έβαζα μαζί σου στοιχημα για χρώματα περσικών;) Τι έγινε με τη γατούλα σου γέννησε;

Παραδοξος ολα προς το παρον πανε καλα αν και γεννισαμε 7 μερες νωριτερα:rolleyes::rolleyes::rolleyes: μεταφεραμε τα μωρα και την μαμα στην Ρεδαιστο εξω απο την θερμη οπου ειναι μια κληνικη ζωων γιατι θελουν ειδικη ιατρικη παρακολουθηση ειμαστε ακομα στην εντατικη αλλα ειμαστε ΟΛΟΙ ζωντανοι :up::up::up::up: δεν ειχαμε ουτε μια απολεια ακομα τουλαχιστον περιμενουμε ποτε θα μας δωσουν εξητιριο ολοι ειναι ερωτευμενοι μαζι μας και η μαμα γατα ειναι εξαντλημενη και με το ζορι τα ταιζει οποτε.... θα πρεπει να μεινουν λιγο στην κλινικη και βλεπουμε.....

Παραδοξος ολα προς το παρον πανε καλα αν και γεννισαμε 7 μερες νωριτερα:rolleyes::rolleyes::rolleyes: μεταφεραμε τα μωρα και την μαμα στην Ρεδαιστο εξω απο την θερμη οπου ειναι μια κληνικη ζωων γιατι θελουν ειδικη ιατρικη παρακολουθηση ειμαστε ακομα στην εντατικη αλλα ειμαστε ΟΛΟΙ ζωντανοι :up::up::up::up: δεν ειχαμε ουτε μια απολεια ακομα τουλαχιστον περιμενουμε ποτε θα μας δωσουν εξητιριο ολοι ειναι ερωτευμενοι μαζι μας και η μαμα γατα ειναι εξαντλημενη και με το ζορι τα ταιζει οποτε.... θα πρεπει να μεινουν λιγο στην κλινικη και βλεπουμε.....
Την καημενούλα ευτυχώς όλα πήγαν καλά! Λογικό είναι να είναι εξαντλημένη από τη γέννα κ όλα όσα πέρασε. Όταν θα βγουν από την κλινική να μας βάλεις κ φωτογραφίες από τα ζουζούνια γιατί στα British κάθε μέρα έχουν φωτορεπορταζ κ θέλουμε κ εμείς

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back