Περσίας maniacs

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Και για το ζευγάρωμα, εχετε δίκιο, καταλαβαίνω... :/:

Να ρωτήσω όμως και κάτι άλλο. Δεν εχω στειρώσει μεχρι σήμερα καποια γάτα (τα περισσότερα χρόνια τα χω περασει με μια γάτα σε διαμέρισμα, ή οταν είχα 2 γατες ήταν συνήθως του ίδιου φύλου, οπότε δε με απασχολούσε το ζευγάρωμα) και δεν εχω εμπειρία απο αυτό.

Εχω μια προκατάληψη...μια αίσθηση-δεν ξέρω αν το λεω σωστά, σχετικά με τη στείρωση των αρσενικών, οτι αλλιωνεται ο χαρακτήρας τους αν στειρωθούν ή εχουν παρενεργειες. Δεν ξερω καθόλου αν ισχύει ή απλώς εγω νομίζω έτσι. Από την άλλη, δεν εχω την ιδια αισθηση για τη στείρωση στα θηλυκά.

Αν δεν στειρώσω τον περσούλη και στειρώσω μόνο τη θηλυκιά, θα είναι εντάξει? Θα μπορούν να ζευγαρώνουν χωρίς την εγνοια των απογόνων και θα υπάρχει μια ισορροπία, αν στειρωθεί μόνο η θηλυκιά?
Αν είναι απαραίτητο να στειρωθούν και τα 2, γιατί συμβαίνει αυτό?

Ο περσούλης είναι ενός ετους και η θηλυκιά 2 ετών.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειναι μυθος οτι αλλαζει ο χαρακτηρας των ζωων μετα τη στειρωση,θα σου το πουν πολλοι που εχουν στειρωμενα γατακια.Δεν ειναι καλο για καποιο ζωο να μη ζευγαρωνει και να μενει αστειρωτο,γιατι συσσωρευονται οι ορμονες και μπορει να του προκαλεσουν ακομα και μονιμο νευρολογικο προβλημα.Ο αστειρωτος αρσενικος εκτος του οτι πιθανοτατα θα αρχισει να ψεκαζει,μπορει να γινει πολυ νευρικος κι επιθετικος,ή να αρχισει να μη συμβιωνει καλα με τη γατουλα σου.Ειναι κριμα το ζωακι να μην ξερει τι του φταιει και να υποφερει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ.

Και κάτι τελευταίο για τη στείρωση. Εχει σημασία ποια εποχή γίνεται ή μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή (ακόμη, ας πουμε, και το Γενάρη που ειναι η κλασσική dating season για τις γάτες)???

Γιατί μυρίζει η αναπνοή των περσικών? :blink: Χαρακτηριστικό της ράτσας είναι αυτό?

Ναι,οι αρσενικες μπορουν να στειρωθουν οποια περιοδο θελεις.Τα θηλυκα καλυτερο ειναι να στειρωνονται σε ανοιστρη περιοδο για να μην ειναι πολυ διογκωμενη η μητρα.
Για την αναπνοη των περσικων θα σε διαφωτισουν οι εχοντες.:P

Κοιτα αν κανω εκτροφειο θα στραφω μονο σε εξοτικα γιατι δεν μπορω να τα χτενιζω ολη την ωρα..:cool:
Εδω 3 εχω για χτενισμα και τα κανω μερα παρα μερα φανταζεσαι να εχω 13;;:blink::blink:
Και νομιζω ειναι και κατι που δεν υπαρχει στην Ελλαδα..:hmm:
Κοιτα κατι μωρα..

Violet.jpg

cream-boy-3.jpg

lily1.jpg

Σε τρελανα;:rolleyes:
Aντωνία μου καλημέρα!!!!!!!:)
Μ΄αρέσουν αυτά τα ζουζουνια !!:up: αλλα γενικώς προτιμώ τα μακρύτριχα περσικά.... :)Θα διάλεγα αν ήταν βρετανάκι :hmm:για να γλιτώσω την περιποίηση αν δεν ήθελα μακρίτριχο. Σε περσικό μου αρέσει το κλασικό μωρέεεεεε:):):redface:Δηλ δίπλα στη Σίσσυ και σ΄ενα εξωτικό δεν το συζητώ οτι θα επέλεγα τη νυφούλα μου. Αλλα αυτό ειναι προσωπικό μου γούστο..!!!;)

Ευχαριστώ.

Και κάτι τελευταίο για τη στείρωση. Εχει σημασία ποια εποχή γίνεται ή μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή (ακόμη, ας πουμε, και το Γενάρη που ειναι η κλασσική dating season για τις γάτες)???

Γιατί μυρίζει η αναπνοή των περσικών? :blink: Χαρακτηριστικό της ράτσας είναι αυτό?
Kαλημέρα. Και φυσικά μπορει να γίνει η στείρωση οποιαδήποτε εποχή θέλεις. :)
Οσο για την αναπνοή των περσικών, δεν πρέπει καθολου να μυρίζει. Ειναι όπως και τα άλλα γατάκια η αναπνοή τους. Κοίταξε μηπως έχει κανένα πρόβλημα με τα ούλα του το γατάκι.:hmm:

Κοιτα αν κανω εκτροφειο θα στραφω μονο σε εξοτικα γιατι δεν μπορω να τα χτενιζω ολη την ωρα..:cool:
Εδω 3 εχω για χτενισμα και τα κανω μερα παρα μερα φανταζεσαι να εχω 13;;:blink::blink:
Και νομιζω ειναι και κατι που δεν υπαρχει στην Ελλαδα..:hmm:
Κοιτα κατι μωρα..
Roxie_2.jpg

Violet.jpg

cream-boy-3.jpg

kittens-046v.jpg

lily1.jpg

n_cat10024.jpg

Σε τρελανα;:rolleyes:

εμενα με τρελαινουν αυτα!!!:up::up::up:
πολυ!!!:happy::happy::happy::happy:

ειδικα αυτοοοοοο.......
Violet.jpg
:inlove::inlove::inlove::inlove:

Aντωνία μου καλημέρα!!!!!!!:)
Μ΄αρέσουν αυτά τα ζουζουνια !!:up: αλλα γενικώς προτιμώ τα μακρύτριχα περσικά.... :)Θα διάλεγα αν ήταν βρετανάκι :hmm:για να γλιτώσω την περιποίηση αν δεν ήθελα μακρίτριχο. Σε περσικό μου αρέσει το κλασικό μωρέεεεεε:):):redface:Δηλ δίπλα στη Σίσσυ και σ΄ενα εξωτικό δεν το συζητώ οτι θα επέλεγα τη νυφούλα μου. Αλλα αυτό ειναι προσωπικό μου γούστο..!!!;)

Εγω τα βρισκω το ιδιο ομορφα..:redface:
Και βασικα πιστευω οτι θα ειναι καλυτερα σε θεμα τριχας..
σε αυτο συμφωνει μαζι μου και ο Βασιλης:P

Υπαρχουν και doolface εξωτικα;

Υπαρχουν και doolface εξωτικα;

Ναι Δωρι..:)
Τα ειδα προχθες που εψαχνα εκτροφεια.. Αλλα δεν τα αποθηκευσα γιατι δεν μ αρεσουν τα dollface..:/:

Δεν ειναι τελειο χοντρομαγουλιτσικο;;;:rolleyes::rolleyes:

ναιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!:inlove::inlove::inlove::inlove:
μ'αρεσει και το χρωμα και το γουνακι του!!!:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Νομιζω ειχα δει ενα στην προηγουμενη εκθεση,και το περασα για βρετανακι.Τι διαφορες εχουν με τα βρετανικα;

Νομιζω ειχα δει ενα στην προηγουμενη εκθεση,και το περασα για βρετανακι.Τι διαφορες εχουν με τα βρετανικα;

Τη διαφορα που εχουν δεν την ξερω..:(
Υπαρχουν και chonchilla exotic και δεν το ηξερα..:)

Η καλύτερη μου φίλη που εχει επίσης περσικό, μου λεει πως κι εκεινης μυρίζει λίγο η αναπνοή του.

Τον περσούλη μου ο κτηνίατρος τον βρήκε μια χαρά από άποψη δοντιών. Ενταξει, όταν λέμε ασχημη αναπνοή, δε μιλάμε για πολύ ακραία και ανησυχητική μυρωδιά...απλά, αμα πλησιάσεις πάρα πολύ αισθανεσαι μια μυρωδίτσα στην αναπνοή του.

Ουυχχχ...τι μου ρθε τώρα!! :P Εχετε παρατηρήσει τι ατσείους ήχους που κάνουν τα περσικά όταν παίζουν?
Επίσης αυτές οι χοντρές, στρογγυλές πατούσες....ουυυχ! Λατρεύω!

Επίσης, μιας και οι περισσότεροι εχετε και εμπειρία από εκθέσεις, εγώ και η φίλη μου θέλουμε πάρα πολύ να παρακολουθήσουμε ως κοινό μια εκθεση στην Αθήνα (η φίλη μου θα μπορούσε άνετα και να συμμετεχει, μιας και η πέρσα Ναόμι της εχει όλα τα χαρτιά και μπαμπά πρωταθλητή εκθεσεων).

Απο που μπορούμε να παιρνουμε πληροφορίες για το που και πότε γίνονται εκθέσεις (στην Αθήνα)???

Η επομενη εκθεση μαλλον θα γινει τον Απριλιο,μπορεις να ενημερωνεσαι απο το site του ΕΟΓ:
www.eog.gr

Καλα Χριστουγεννα Περσακια:)

239496-bigthumbnail.jpg

ειδικα αυτοοοοοο.......
Violet.jpg
:inlove::inlove::inlove::inlove:

Τι θεικο μωρο!!!!

Εγω τα βρισκω το ιδιο ομορφα..:redface:
Και βασικα πιστευω οτι θα ειναι καλυτερα σε θεμα τριχας..
σε αυτο συμφωνει μαζι μου και ο Βασιλης:P

Κι εγω αυτο πιστευω,ειναι το ιδιο ομορφα κι εχεις το μπονους του μη-καθημερινου-βουρτισματος.;)

Δεν ειναι τελειο χοντρομαγουλιτσικο;;;:rolleyes::rolleyes:

Ναιιιι!!!!!!:up::up::up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back