ladycat
Διάσημο μέλος
https://www.geocities.com/speedykitten/
καλε μου στειλαν τα παιδια απο την αμερικη οριστε για γατες
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Χθες, στα Βραβεία Ωνάση, ο Καθηγητής Φυσικής κ.Νανόπουλος (βραβευμένος και αυτός) είπε στην ομιλία του:
"...η επιστήμη δεν υπακούει σε υπαγορεύσεις, προκαταλήψεις και δόγματα. Ο επιστήμων πρέπει να έχει το θάρρος να λέει τα πράγματα με τ'όνομά τους. Ο μεγάλος βιολόγος Jacques Monot έλεγε πως ο επιστήμων οφείλει να είναι σεμνός και μετριόφρων σαν άνθρωπος, όχι όμως στην ανάλυση των επιστημονικών ευρημάτων...
Εύχομαι όλες οι ανακαλύψεις να οδηγήσουν σε ένα νέο άνθρωπο που κοιτάζει τον κόσμο κατάματα, χωρίς φόβο, και όπως έλεγε και ο Albert Camus συμφιλιωμένο με το παράλογο της ύπαρξής του"
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΚΑΝΕΝΑΣ σε αυτο το site δεν θα θελει να συμφωνισει στη λυση της ευθανασιας. Ευχη και καταρα ολων μας εδω, ειναι η αγαπη μας για τα ζωα.
Σε αυτο το blog μιλησα για την βουληση του καθενος(την πρωτη σκεψη στο ακουσμα της λυσης της ευθανασιας) και οχι για το τι πρεπει να γινει, η τι θα ηταν αναγκασμενος ο καθενας μας να κανει αν βρισκοταν στη θεση του sly.
Κατι λιγο ασχετο(συγνωμη sly
, αλλα δεν αξιζει να ανοιξω ολοκληρο θεμα για αυτο). Και στο δικο μου γατακι(αυτο με την βλαβη στην παρεγκεφαλιδα) θα προτεινατε ευθανασια, κυριε Ιωαννη?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Αρχική Δημοσίευση από sardela1:Και στο δικο μου γατακι(αυτο με την βλαβη στην παρεγκεφαλιδα) θα προτεινατε ευθανασια, κυριε Ιωαννη?
Το έγραψα τόσες φορές, αλλά αδυνατείτε να το καταλάβετε. Τόσο δύσκολο είναι; ΑΛΛΟ πράγμα η υποπλασία της παρεγκεφαλίδας από τον ιό της παλλευκοπενίας (που μπορεί να επιτρέψει στη γάτα να ζει ικανοποιητικά, αν δεν είναι σοβαρή) και ΑΛΛΟ η διατομή του νωτιαίου μυελού. Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές καταστάσεις.
Σεβομαι την αποψη σας, οπως και ολων των υπολοιπων σε αυτο το site, αλλα επειδη ειμαι πολυ συναισθηματικος ανθρωπος, δεν μπορω να δεχτω να γινει ευθανασια σε ενα ζωο.
Εσεις ειστε επαγγελματιας, εχετε πολυ περισσοτερη πειρα και γνωσεις απο εμενα, και σαφως η δικη σας αποψη(και διαγνωση) "μετραει"περισσοτερο.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
και μια ερωτηση,ισως ειπωθηκε καπου αλλα δεν το προσεξα.εχει ακρατεια η γατα?αν ναι,θα μπορουσες να χρησιμοποιεις μικρες παιδικες πανες
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Mηπως να μαζέψουμε όλοι λεφτά για την καλύτερη τέτοια εφεύρεση που υπάρχει για γάτες;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
isavvas
Αρχική Δημοσίευση από sardela1:...επειδη ειμαι πολυ συναισθηματικος ανθρωπος, δεν μπορω να δεχτω να γινει ευθανασια σε ενα ζωο.
Πρέπει να καταλάβετε ότι ο υπερβολικός συναισθηματισμός γίνεται εύκολα άρρωστος εγωισμός. Επειδή ΕΓΩ δεν μπορώ να δώσω την συγκατάθεσή μου για ευθανασία, αφήνω τη γάτα μου να υποφέρει. Επειδή ΕΓΩ δεν δέχομαι την ευθανασία, αφήνω το ζώο μου σε άθλια κατάσταση. Επειδή ΕΓΩ έχω τύψεις, αφήνω τη γάτα μου να πεθάνει με φρικτούς πόνους. Είναι υποκριτικό να ενεργούμε εξ ονόματος του ζώου μας, αλλά να σκεφτόμαστε τον εαυτό μας. Η ευθανασία είναι λυτρωτική.
ΥΓ. Έχετε ξεφύγει με το όνομά μου. Παρακαλώ μόνο Γιάννης. Το «κύριε Ιωάννη», θα γίνει «κυρ Γιάννη» και μετά «μπαρμπα-Γιάννη». Σ' αυτό το «κοινόβιο» ας αφήσουμε τους τύπους.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
**
ΥΓ. Έχετε ξεφύγει με το όνομά μου. Παρακαλώ μόνο Γιάννης. Το «κύριε Ιωάννη», θα γίνει «κυρ Γιάννη» και μετά «μπαρμπα-Γιάννη». Σ' αυτό το «κοινόβιο» ας αφήσουμε τους τύπους.
χε χε χε...
Αθανασία!
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν λέμε να πεθάνει με φρικτούς πόνους το γατί! Λέμε να ζήσει όσο του έχει τάξει η μοίρα του στην κατλασταση που είναι σήμερα! ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ????Επειδή ΕΓΩ έχω τύψεις, αφήνω τη γάτα μου να πεθάνει με φρικτούς πόνους. Είναι υποκριτικό να ενεργούμε εξ ονόματος του ζώου μας, αλλά να σκεφτόμαστε τον εαυτό μας. Η ευθανασία είναι λυτρωτική.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Ολοι θα θέλαμε να ζήσει το γατάκι, αλλά με δεδομένο από τους ειδικούς πως δεν θα ξαναπερπατήσει τίθενται πολλά θέματα για τον καημένο τον sly. Εγώ ξαναλέω πως θα κατανοήσω οποιαδήποτε απόφαση. Και δεν μπορώ να πω πως είμαι κάθετα ενάντια στην ευθανασία. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν χωρά τίποτα άλλο. Οταν η γάτα μου ήταν στο τελευταίο, μη αναστρέψιμο στάδιο καρκίνου και υπέφερε δεν το σκέφτηκα πολύ.... Το ίδιο και στον γάτο μου που ακόμη με καταδιωκουν οι φωνές του και που δεν θα την έβγαζε όπως και να έχει... Το σενάριο με το καροτσάκι δεν το απορρίπτω αλλά δεν μπορώ να ξέρω πώς θα λειτουργήσει.
Αν και κατανοώ απόλυτα την τοποθέτηση των ειδικών γνωρίζω επίσης πως οι άνθρωποι συχνά το παλεύουμε μέχρις εσχάτων, ακόμη κι οταν δεν υπάρχει ελπίδα.... Για να αισθανόμαστε ίσως πως κάναμε ότι μπορούσαμε περισσότερο.
Ο sly έχει κάνει πάρα πολλά ήδη. Εγώ αναρωτιέμαι κατι ακόμη. Αν ο ίδιος αδυνατεί να το φροντίσει λόγω μωρού και ζητουσε από καποιον από εμας να το αναλάβει, τι θα κάναμε? Πόσοι από εμάς, χωρίς νεογεννητα, θα μπορούσαμε να το αναλάβουμε με όσα χρειάζεται? Ειναι δύσκολα θέματα.
Παντως κι εγώ εδώ είμαι και θα είμαι στην όποια απόφαση του sly. Γνωρίζω πως είναι πολύ δυσκολα τα θέματα. Αλλά ότι και να γίνει, να είσαι καλά για όσα έχεις κάνει

isavvas
Αρχική Δημοσίευση από chouzouris:Δεν λέμε να πεθάνει με φρικτούς πόνους το γατί! Λέμε να ζήσει όσο του έχει τάξει η μοίρα του στην κατλασταση που είναι σήμερα! ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ????
Δεν επιμένω στην ευθανασία γενικώς. Μιλάμε για το συγκεκριμένο γατί. Ξέρω ότι τελικά θα γίνει ευθανασία. Ας γίνει λοιπόν μια ώρα αρχύτερα...
Αρχική Δημοσίευση από χριστινα:Εγώ αναρωτιέμαι κατι ακόμη. Αν ο ίδιος αδυνατεί να το φροντίσει λόγω μωρού και ζητουσε από καποιον από εμας να το αναλάβει, τι θα κάναμε? Πόσοι από εμάς, χωρίς νεογεννητα, θα μπορούσαμε να το αναλάβουμε με όσα χρειάζεται?
Πραγματικά, αυτό θα ήθελα να το ήξερα κι εγώ!
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Στο θέμα και πάλι. Sly ότι και αν αποφασίσεις προφανώς έχεις καταλάβει ότι είμαστε όλοι μαζί σου. Το είπαν και τα άλλα παιδιά, απλά το υπενθυμίζω.
Και όσον αφορά στο ερώτημα της Χριστίνας: Εγώ δεν θα την αναλάμβανα αυτή τη γάτα, για πολλούς λόγους οι οποίοι δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει ότι δεν θα την αναλάμβανα. Και το πιθανότερο θα ήταν να μην την είχα αναλάβει από την αρχή. Ναι θα την έπαιρνα και θα την πήγαινα μάλλον σε κάποια φιλοζωική. Ξέρω πολύ καλά τι θα της έκαναν εκεί. Αλλά γνωρίζοντας ότι εγώ δεν θα μπορούσα να της προσφέρω αυτά που χρειάζεται δεν θα την κρατούσα. Κάποιοι άλλοι ίσως να την κρατούσαν γιατί θα μπορούσαν να της παρέχουν τα πάντα, κάποοι άλλοι θα την κρατούσαν νομίζοντας ότι της παρέχουν τα πάντα. Δεν τους κατηγορώ σε καμία περίπτωση. Δεν κατηγορώ όμως και τον εαυτό μου.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
! Υποθετικά πάντα, δεν το ζήτησε ο άνθρωπος!Δεν ξέρω τι θα έκανα αν είχα "μπλέξει", το είπα από την αρχή...
Είναι πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, και ό,τι και να λέμε είναι σίγουρο ότι κανείς δε θα ήθελε να είναι σε αυτή τη θέση!!!
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
isavvas
Αρχική Δημοσίευση από Κατερίνα:Με τις εξ αποστάσεως διαγνώσεις δεν τα πάω καλα.
Έχετε δίκιο. Όμως και εγώ μιλάω από τη θέση του γατόφιλου περισσότερο. Και λέω αυτό που πιστεύω ότι είναι καλύτερο για το γατί.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Καταλαβαίνω την άρνησή σας, αλλά δεν υπάρχει θεραπεία.
.....
Η επέμβαση δεν θα του προσφέρει τίποτα.
......
Η θέληση δεν θεραπεύει
....
Παρακαλώ, μην δίνετε ελπίδες χωρίς να γνωρίζετε, βασιζόμενοι σε συναισθηματισμούς και προσωπικές εμπειρίες.
Φαντάστηκα ότι μιλάγατε από τη θέση του γιατρού. Σαν εξ αποστάσεως διάγνωση μου φάνηκε. Μάλλον παρεξήγησα.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Απλή διευκρίνηση προς Αθανασία. Το ερώτημα τέθηκε από τη Χριστίνα και το Γιάννη. Εγώ απλά απάντησα!.
Ναι καλέ, το ξέρω!

χριστινα
Διάσημο μέλος
mel1
Δρ Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς
Φαντάστηκα ότι μιλάγατε από τη θέση του γιατρού. Σαν εξ αποστάσεως διάγνωση μου φάνηκε. Μάλλον παρεξήγησα.
Από τη μια τον αμφισβητείς ως κτηνίατρο και από την άλλη τον ειρωνεύεσε μ' αυτόν τον τρόπο.
Θεωρείς ότι είναι ωραία η συμπεριφορά σου, και μάλιστα προς κάποιον που θέλησε να βοηθήσει χωρίς κανένα κέρδος;;;;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool