Πιθανό θύμα τροχαίου (παράλυτο από την μέση και κάτω)

λοιπον επανηλθα εστειλα την ακτινιγραφια σε ενα κτηνιατρο στην αμρικη για να μας πει ποιο καροτσακι ειναι το πιο βολικο να χρησημοποιησει η γατα αυτη την στιγμη κ ολες της φοτο αντε να δω τι θα μου απαντηση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ημουν κι εγω στον κτηνιατρο σημερα και ρωτησα δυο-τρια πραγματα σχετικα με τη γατουλα.ειδα φωτογραφιες ενος χασκι που ειχε το ιδιο προβλημα και στο οποιο χρησιμοποιηθηκε τετοιο καροτσακι.τελικα χρειαστηκε να του γινει ευθανασια λογω συνεχων ουρολοιμωξεων.
ειχε δει και μια παραπληγικη γατουλα(το προβλημα ομως δεν ηταν τοσο σοβαρο)η οποια τελικα υιοθετηθηκε απο μια αμερικανιδα και τωρα ζει μια χαρα σε καροτσακι.

μπορεις φυσικα να δοκιμασεις να παραγγειλεις καροτσακι απο αμερικη η καποια ευρωπαικη χωρα(για πιο κοντα-λιγοτερα εξοδα)η να φτιαξεις καποιο αυτοσχεδιο,αλλα το οτι η γατουλα φαινεται να ποναει οταν μετακινειται δεν ειναι καλο σημαδι δυστυχως...εχει δικιο ο isavvas,ισως πρεπει σιγα-σιγα να δεις τα πραγματα λιγο πιο λογικα,οσο δυσκολο κι αν ειναι αυτο.τον sly τον πηρατε δεσμευομενος να τον προσεχετε σε ολη του τη ζωη.θα ηταν πολυ αδικο για εκεινον να τον δωσετε για μια γατουλα που ισως σε λιγο καιρο δε ζει....

@isavvas:τι ειναι το συνδρομο Schiff-Sherrington που αναφερατε?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν ξερω τι να πω νομιζω οτι ειναι δεμενα τα χερια ου κ δεν μπορω να γραψω αυτη την λεξη ε........... αλλα καλυτερα μην δωσεις τον γατο σου δεν φταιει αυος σε κατι κατσε να δουμε κ αν ειναι το συζηταμε κ πρατουμε αναλογα μιχαλη τι λες?

Την γνώμη μου την έγραψα ήδη πιο πάνω...
Πάντως σίγουρα είμαι εναντίων στο να δώσεις το υγιές γατί σου για να κρατήσεις το μικρό...:hmm:

Αρχική Δημοσίευση από Mariel:
@isavvas:τι ειναι το συνδρομο Schiff-Sherrington που αναφερατε?

https://app.vetconnect.com/5min/data/10531053.htm

Sly κανενα νεότερο?

Πάντως, αν το γατάκι ζει χωρίς προβλήματα ακόμη, κι αν ο sly αντέχει, να μην το αφήσουμε να ζήσει όσο γίνεται χωρίς να ταλαιπωρηθεί? Αν αρχίσουν τα προβλήματα αλλάζει το σκηνικό. Από την αλλη, όσο περνά ο καιρός, τόσο δένεται κι ο sly ε? Δυσκολα.... Πάντως κι εγώ λέω να μην αποχωρηστείς τον γατούλη σου, θα ήταν άδικο και για εκείνον και για εσένα... Δοκίμασε και με την πετσέτα κι ας πάρουμε την κάθε ημέρα όπως έρθει, τι να πω...
isavvas κατανοώ την τοποθέτηση σου και την εκτιμώ διπλά γιατί γνωρίζω πως κανένα κέρδος δεν έχεις. Αν ένας χειρουργός που το εξέταζε μου έδινε ελπίδες θα έμπαινα στη λογική αμφισβίτησης, αλλά εδώ δεν τίθεται τέτοιο θέμα (όπως και με τη mel). Ναι, σίγουρα εγκλοβίζεται κανείς και κάνει κύκλους αλλά σε κάποιο βαθμό δεν είναι έτσι όλοι οι ανθρωποι? Ανίκανοι να δουν κατάματα την αλήθεια όταν αυτή πονάει? Ρωτάω πάλι, θα ήταν απανθρωπο για το ζωάκι αν το αφήναμε να απολαυσει την αγάπη και την φροντίδα όσο γίνεται πιο πολύ, αν δείχνει καλά γενικότερα και δεν πονάει? Αυτό μόνο με την προϋπόθεση πως ο καημένος ο sly το αντέχει.... Γιατί ακόμη κι εγώ είμαι έξω από το χωρό και είναι εύκολο να διατυπώνω απόψεις... Όσο για το δέντρο, ναι, το αποδέχομαι, αλλά προσωπικά είναι κι ο χαρακτήρας μου έτσι, να επικεντρώνομαι πολλές φορές χάνοντας την ουσία... :redface: . Αλλά αυτή είμαι... :|
Σε καμία πάντως περίπτωση δεν θα ήθελα να ταλαιπωρηθεί το γατάκι, o Sly, ο γατούλης του sly ή η γυναίκα του.
Δεν ξέρω πώς να βοηθήσω, αλλά αν κάτι μπορώ....

Sly μόλις τώρα διάβασα την εξέλειξη της ιστιρίας με τη γατούλα σου. (είχα μια εβδομάδα περίπου να παρακοθουλήσω το site). 'Oπως σου είχα πεί η Κίρα τελικά δεν είχε σπασμένη σπονδυλική. Είχε αρχίσει να δίχνει σημάδια βελτίωσης από την δεύτερη εβδομάδα και σηκώθηκε στα πόδια της(χώρις βέβαια να περπατάει κανονικά) τον πρώτο μήνα και τώρα 4 μήνες μετά, το πρόβλημα είναι πολύ μικρό. Οι κτηνίατροι που την παρακολούθουν μου είπαν πως σε ένα εξάμηνο θα είναι τελείως καλά.Η περίπτωσή μας βέβαια είναι εντελώς διαφορετική από την δικιά σας. Το πρόβλημα της Κίρας (το οποίο διαγνώστηκε με καθυστέρηση μηνών) είναι νευρικό. ΄Εχουν δηλαδή πειραχτεί τα νεύρα του αριστερού της ποδιου. Την περίπτωση της ευθανασίας δεν την είχα σκεφτεί(τουλάχιστον αρχικά) αν και μου την πρότεινε ένας κτηνίατρος. Βέβαια αν συνεχιζόταν αυτή η κατασταση(όπως είχα πει δεν κουνούσε κανένα από τα πίσω της πόδια και την ουρά της) είχα πεί στον εαυτό μου πως θα περίμενα έναν χρόνο για να δώ πώς θα πήγαινε και αν θα παρουσίαζε έστω μια μικρή βελτίωση ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε και οι δυο μας... και αν έβλεπα πως τελικά δεν υπήρχε ελπίδα θα το έκανα. Μπόρεί να ακούγεται ψυχρό όμως η Κίρα υπέφερε πραγματίκα. Οι πρώτες μέρες ήταν μια κόλαση. Η μικρή μου έκλεγε συνεχώς και δεν μπορούσα ουτέ να την ακουμπίσω.Δεν μπορούσε να πάει στην τουαλέτα μόνη της με απότέλεσμα να λερώνεται συνεχώς και να διατρέχει τον κίνδυνο μολύνσεων.Το να είναι μια γάτα σε τέτοια κατάσταση είναι τρομέρα ταπεινωτικό (αυτό δεν ισχύει μόνο για τις γάτες...)μιας και γνωρίζουμε πως οι γάτες είναι από την φύση τους καθαρά ζώα.Δεν είχε όρεξη ούτε για φαγητό και για αυτό της πολτοποιούσα το φαγητό της και της το έβαζα με το ζόρι με σύριγγα στο στόμα της. Το μώράκι μου είχε πέσει σε κατάθληψη και μάζί της και εγώ.... Είχα να φάω μια εβδομάδα με αποτέλεσμα να λυποθυμίσω στο κτηνιατρείο που είχε γίνει το δεύτερο σπίτι μας. Πέρασα δύο μήνες κλεισμένη μέσα στο σπίτι γιατί έπρεπε να την βάζω στην άμμο της ( μόνο από εμένα το δεχόταν και με περίμενε),σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα αλλίως κρατιόταν μέχρι εκεί που μπορούσε πράγμα που μπορούσε να την οδηγήσει σε ουρολοίμωξη όπως μου είχε πει η κτηνίατρός μας.Και στο λέω αυτό γιατί μαζί με τη γάτα υποφέρεις και εσύ ψυχικά και σωματικά(αύτο ήταν βέβαια το τελευταίο πράγμα που με ένοιαζε εκείνη τη στιγμή).Η Κίρα είναι όλος μου ο κόσμος και όσο περνάει από το χέρι μου θα κάνω τα πάντα για να την βοηθήσω.Αν όμως τα περιθώρια στενέψουν θα κάνω τα πάντα για να διατηρήσω την αξιοπρεπειά της(την αξιοπρέπεια που θα ήθελε να έχει κάθε ζωντανό πλάσμα σε αυτή τη γή) ΤΟΝΙΖΩ αφού πρώτα εξαντληθεί κάθε δυνατή πιθανότητα. Εγώ δεν έχω να σου προτείνω τίποτα, είναι ένα λέπτο θέμα καθαρά δικό σου. Προσπάθησε να τη βοηθήσεις όσο μπορείς και δες πως θα αντιδράει η ίδια και πως τα δέχεται όλα αυτά... Όπως διαπίστωσες είμαστε όλοι μαζί σου.Κουράγιο

...Θεωρώ δεδομένο ότι το γατάκι δεν θα ξαναπερπατήσει.

...Επιμένετε να μην καταλαβαίνετε ότι δεν πρόκειται να επουλωθεί ο νωτιαίος μυελός!

Καταρχήν Γιάννη μου δεν καταλαβαίνω την επιμονή σου να με πείσεις για κάτι που ήδη έχω καταλάβει.

Λοιπόν ανακεφαλαιώνουμε:

O Sly παραμένει στο σπίτι και δεν πάει πουθενά. Τώρα που στρώσαμε κιόλας τις φλοκάτες είναι η καλύτερη του.
Η Hope είναι πολύ ευδιάθετη και παιχνιδιάρα. Τρώει όλο της το φαγητό χωρίς να την ζορίσουμε καθόλου, παίζει μαζί μας και με τα παιχνίδια της, αλλά και με τον Sly (βέβαια τα δολοφονικά της νύχια δεν τα έχω κόψει και ούτε πρόκειται, γιατί τα χρησιμοποιεί για να κάνει κύκλους στο καλάθι και στο χαλί). Καθαρίζετε σχεδόν ολόκληρη μόνη της (και τα πίσω πόδια) και "πάει" τακτικά στην τουαλέτα. Δεν κλαίει και δεν φωνάζει, εκτός ίσως για να την χαϊδέψεις, όπως κάνει και τώρα. Μισό λεπτό - χαδάκια -.

Δεν μου περνάει τώρα καν από το μυαλό η ευθανασία.

Αρχική Δημοσίευση από Sly:
Καταρχήν Γιάννη μου δεν καταλαβαίνω την επιμονή σου να με πείσεις για κάτι που ήδη έχω καταλάβει.

Τότε, αυτό τι σημαίνει;

Μάλλον δεν έχει θρέψει το τραύμα...

Τώρα νομίζω ότι παίζουμε με τις λέξεις και τους επιστημονικούς όρους. Απλά εννοούσα ότι η μικρή μπορεί να πονάει στο σημείο του σπασίματος και ότι πρέπει να επουλωθεί η πληγή, όχι σώνει και καλά ότι θα γιατρευτεί ο νωτιαίος μυελός. Αυτό είπαμε το θεώρησα δεδομένο.

Αγαπητέ Sly,

Στην επιστήμη δεν παίζουμε με τις λέξεις. Για τους επιστήμονες η ορολογία είναι το φετίχ τους. Χωρίς αυτήν δεν μπορούν να συνεννοηθούν, οπότε την φυλάνε ως κόρην οφθαλμού.

Από όσο έχω καταλάβει, η γάτα δεν έχε κάποιο εξωτερικό τραύμα, οπότε δεν τίθεται θέμα να θρέψει κάποια πληγή. Η μόνη «πληγή» είναι πιθανώς κάποιο αιμάτωμα και το κάταγμα της σπονδυλικής στήλης, για τα οποία δεν τίθεται θέμα επούλωσης (δεν θα «θρέψουν»).

Η γάτα έχει προφανώς πλήρη απώλεια της αισθητικότητας από το σημείο της κάκωσης και πίσω. Επομένως, δεν υποφέρει από την κάκωση προς το παρόν. Αν σε προβληματίζει το πότε θα κάνεις την ευθανασία, η συμβουλή μου είναι όσο γίνεται νωρίτερα. Το έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο. Είναι καλύτερα και για αυτήν και για εσένα να φύγει πριν αρχίσει να ταλαιπωρείται.

Eγώ πάντως δάκρυσα απο χαρά με την απόφασή σου να κρατήσεις και τους δύο. Eχεις μεγάλη καρδιά :)

Γιαννη μπορεις ναμου εξηγησεις κατι αφου εχει χαλασει ο νωτιαιος μυελος γιατι κρινιαζει το γατι αν το ακουμπησουν κατω κ οχι επανω στο στο χαλι? κ γιατι αντιδραει ετσι

...γιατι κρινιαζει το γατι αν το ακουμπησουν κατω κ οχι επανω στο στο χαλι? κ γιατι αντιδραει ετσι

Τελικά είναι θέμα ψυχολογίας. Στο χαλί (βλέπε χνουδωτό) μάλλον νοιώθει ασφάλεια. Δεν τίθεται θέμα πόνου.

Χαίρομαι πολύ για την απόφασή σου. Είμαι σίγουρη ότι την γενναία σου αυτή απόφαση θα την "εκτιμήσει" οποιαδήποτε τυχόν ανώτερη δύναμη υπάρχει και θα σε "ανταμείψει" με κάποιο τρόπο στο μέλλον, παρόλο που γνωρίζω ότι δεν το κάνεις γι' αυτό. Είμαστε όλοι στο πλάι σου ό,τιδήποτε χρειαστείς!

Πάντως είναι πολύ καλό που γενικότερα είναι σε καλή κατάσταση. Κι εσένα sly μπράβο σου. Είναι δύσκολα όλα αυτά. Πάντως κι εγώ, ακόμη κι αν μου έλεγαν πως η κατάσταση ενός γατιού με μαθηματική ακρίβεια θα επιδεινωθεί, όσο το εβλεπα καλά θα του προσέφερα όλη μου την αγάπη και την φροντίδα. Κι ας δενόμουν μαζί του, κι ας μου κόστιζε ενα αντίο. Ανάλογα βλέπει κανείς, βάση των εξελίξεων. Κι αυτό δεν θέλει θάρρος? Να αναλάβεις να ομορφύνεις την ζωή ενός ζωου για όσο οι συνθήκες το επιτρεπουν να γινεται αξιοπρεπώς, γνωρίζοντας πως θα πονέσεις? Για εμένα θέλει πολύ θάρρος και δυναμη ψυχής.
Πάντως sly μου, αν σε κάτι μπορέσω να βοηθήσω, θα προσπαθήσω όσο γίνεται. Να είσαι καλα.

Mάλλον ο Sly δεν την ενοχλεί, φαντάζομαι. Θα μπορούσε να μην τη θέλει στο σπίτι. Oλοι στην οικογένεια, αξιέπαινοι :up:

Mάλλον ο Sly δεν την ενοχλεί, φαντάζομαι. Θα μπορούσε να μην τη θέλει στο σπίτι. Oλοι στην οικογένεια, αξιέπαινοι :up:
Πραγματικά...

Και το νέο μας εσώρουχο με ενσωματωμένη σερβιέτα υψηλής ροής (πρώτη προσπάθεια - θα το βελτιώσουμε στην πορεία)

picture053no3.jpg

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back