ladycat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
ειχε δει και μια παραπληγικη γατουλα(το προβλημα ομως δεν ηταν τοσο σοβαρο)η οποια τελικα υιοθετηθηκε απο μια αμερικανιδα και τωρα ζει μια χαρα σε καροτσακι.
μπορεις φυσικα να δοκιμασεις να παραγγειλεις καροτσακι απο αμερικη η καποια ευρωπαικη χωρα(για πιο κοντα-λιγοτερα εξοδα)η να φτιαξεις καποιο αυτοσχεδιο,αλλα το οτι η γατουλα φαινεται να ποναει οταν μετακινειται δεν ειναι καλο σημαδι δυστυχως...εχει δικιο ο isavvas,ισως πρεπει σιγα-σιγα να δεις τα πραγματα λιγο πιο λογικα,οσο δυσκολο κι αν ειναι αυτο.τον sly τον πηρατε δεσμευομενος να τον προσεχετε σε ολη του τη ζωη.θα ηταν πολυ αδικο για εκεινον να τον δωσετε για μια γατουλα που ισως σε λιγο καιρο δε ζει....
@isavvas:τι ειναι το συνδρομο Schiff-Sherrington που αναφερατε?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
maxi2
Δραστήριο μέλος
Πάντως σίγουρα είμαι εναντίων στο να δώσεις το υγιές γατί σου για να κρατήσεις το μικρό...

isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Αρχική Δημοσίευση από Mariel:@isavvas:τι ειναι το συνδρομο Schiff-Sherrington που αναφερατε?
https://app.vetconnect.com/5min/data/10531053.htm
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος
isavvas κατανοώ την τοποθέτηση σου και την εκτιμώ διπλά γιατί γνωρίζω πως κανένα κέρδος δεν έχεις. Αν ένας χειρουργός που το εξέταζε μου έδινε ελπίδες θα έμπαινα στη λογική αμφισβίτησης, αλλά εδώ δεν τίθεται τέτοιο θέμα (όπως και με τη mel). Ναι, σίγουρα εγκλοβίζεται κανείς και κάνει κύκλους αλλά σε κάποιο βαθμό δεν είναι έτσι όλοι οι ανθρωποι? Ανίκανοι να δουν κατάματα την αλήθεια όταν αυτή πονάει? Ρωτάω πάλι, θα ήταν απανθρωπο για το ζωάκι αν το αφήναμε να απολαυσει την αγάπη και την φροντίδα όσο γίνεται πιο πολύ, αν δείχνει καλά γενικότερα και δεν πονάει? Αυτό μόνο με την προϋπόθεση πως ο καημένος ο sly το αντέχει.... Γιατί ακόμη κι εγώ είμαι έξω από το χωρό και είναι εύκολο να διατυπώνω απόψεις... Όσο για το δέντρο, ναι, το αποδέχομαι, αλλά προσωπικά είναι κι ο χαρακτήρας μου έτσι, να επικεντρώνομαι πολλές φορές χάνοντας την ουσία...
. Αλλά αυτή είμαι...
Σε καμία πάντως περίπτωση δεν θα ήθελα να ταλαιπωρηθεί το γατάκι, o Sly, ο γατούλης του sly ή η γυναίκα του.
Δεν ξέρω πώς να βοηθήσω, αλλά αν κάτι μπορώ....
xtina
Νεοφερμένο μέλος
Sly
Νεοφερμένο μέλος
...Θεωρώ δεδομένο ότι το γατάκι δεν θα ξαναπερπατήσει.
...Επιμένετε να μην καταλαβαίνετε ότι δεν πρόκειται να επουλωθεί ο νωτιαίος μυελός!
Καταρχήν Γιάννη μου δεν καταλαβαίνω την επιμονή σου να με πείσεις για κάτι που ήδη έχω καταλάβει.
Λοιπόν ανακεφαλαιώνουμε:
O Sly παραμένει στο σπίτι και δεν πάει πουθενά. Τώρα που στρώσαμε κιόλας τις φλοκάτες είναι η καλύτερη του.
Η Hope είναι πολύ ευδιάθετη και παιχνιδιάρα. Τρώει όλο της το φαγητό χωρίς να την ζορίσουμε καθόλου, παίζει μαζί μας και με τα παιχνίδια της, αλλά και με τον Sly (βέβαια τα δολοφονικά της νύχια δεν τα έχω κόψει και ούτε πρόκειται, γιατί τα χρησιμοποιεί για να κάνει κύκλους στο καλάθι και στο χαλί). Καθαρίζετε σχεδόν ολόκληρη μόνη της (και τα πίσω πόδια) και "πάει" τακτικά στην τουαλέτα. Δεν κλαίει και δεν φωνάζει, εκτός ίσως για να την χαϊδέψεις, όπως κάνει και τώρα. Μισό λεπτό - χαδάκια -.
Δεν μου περνάει τώρα καν από το μυαλό η ευθανασία.
isavvas
Αρχική Δημοσίευση από Sly:Καταρχήν Γιάννη μου δεν καταλαβαίνω την επιμονή σου να με πείσεις για κάτι που ήδη έχω καταλάβει.
Τότε, αυτό τι σημαίνει;
Μάλλον δεν έχει θρέψει το τραύμα...
Sly
Νεοφερμένο μέλος
isavvas
Στην επιστήμη δεν παίζουμε με τις λέξεις. Για τους επιστήμονες η ορολογία είναι το φετίχ τους. Χωρίς αυτήν δεν μπορούν να συνεννοηθούν, οπότε την φυλάνε ως κόρην οφθαλμού.
Από όσο έχω καταλάβει, η γάτα δεν έχε κάποιο εξωτερικό τραύμα, οπότε δεν τίθεται θέμα να θρέψει κάποια πληγή. Η μόνη «πληγή» είναι πιθανώς κάποιο αιμάτωμα και το κάταγμα της σπονδυλικής στήλης, για τα οποία δεν τίθεται θέμα επούλωσης (δεν θα «θρέψουν»).
Η γάτα έχει προφανώς πλήρη απώλεια της αισθητικότητας από το σημείο της κάκωσης και πίσω. Επομένως, δεν υποφέρει από την κάκωση προς το παρόν. Αν σε προβληματίζει το πότε θα κάνεις την ευθανασία, η συμβουλή μου είναι όσο γίνεται νωρίτερα. Το έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο. Είναι καλύτερα και για αυτήν και για εσένα να φύγει πριν αρχίσει να ταλαιπωρείται.
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος

ladycat
Διάσημο μέλος
Sly
Νεοφερμένο μέλος
...γιατι κρινιαζει το γατι αν το ακουμπησουν κατω κ οχι επανω στο στο χαλι? κ γιατι αντιδραει ετσι
Τελικά είναι θέμα ψυχολογίας. Στο χαλί (βλέπε χνουδωτό) μάλλον νοιώθει ασφάλεια. Δεν τίθεται θέμα πόνου.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος
Πάντως sly μου, αν σε κάτι μπορέσω να βοηθήσω, θα προσπαθήσω όσο γίνεται. Να είσαι καλα.
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος

χριστινα
Διάσημο μέλος
Πραγματικά...Mάλλον ο Sly δεν την ενοχλεί, φαντάζομαι. Θα μπορούσε να μην τη θέλει στο σπίτι. Oλοι στην οικογένεια, αξιέπαινοι![]()
Sly
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool