Ποια είναι η ιδανική γατοφόρος;

Κι εγώ είμαι υπέρ του σκληρού κλουβιού κυρίως γιατί νιώθουν περισσότερη ασφάλεια εκεί μέσα. Μου έχει τύχει να πανικοβληθεί γάτα μέσα σε δερμάτινη τσάντα και να αρχίσει κάνει κωλοτούμπες και να χτυπιέται με απώτερο αποτέλεσμα να σπάσει το κούμπωμα και να ανοίξει το φερμουάρ. Με το κλουβί αντίθετα ακόμη και αρχίσουν να νιώθουν άσχημα το περισσότερο που μπορούν να κάνουν είναι να βγάλουν τα ποδαράκια από τα κάγκελα αλλά σίγουρα νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά εκεί μέσα για περισσότερο. Αν μπορέσεις πάρε έναν κλουβί με ποτίστρα για να μπορείς να τις βάζεις νεράκι η φαγητό. Για νερό καλύτερα να της βάζεις παγάκια που λιώνουν σιγά σιγά γιατί το νερό μπορεί σε ένα απότομο φρενάρισμα να χυθεί και να την αναστατώσει.
Τώρα για τον πάτο μία λύση είναι οι πάνες για κουτάβια, τις οποίες όμως πολύ εύκολα ξεσκίζουν και κουβαριάζουν. Μια καλή λύση, αν έχεις καιρό να τα παραγγείλεις από ίντερνετ, είναι αυτά τα στρωματάκια: https://www.classypets.com/Merchant5...roduct_Code=AID008&Category_Code=PTSCARAIRAPP
Ρώτα βέβαια και σε κανένα μεγάλο πετ σοπ, γιατί δεν αποκλείεται καθόλου να μπορείς να τα παραγγείλεις;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νότα επέτρεψε μου γιατί αυτό θα έκανα:redface::P:P

Αυτή εννοούμε σκληρή γατοφόρο;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• pet_carrier_cayman1.jpg
    pet_carrier_cayman1.jpg
    16,5 KB · Εμφανίσεις: 99
Μια καλή λύση, αν έχεις καιρό να τα παραγγείλεις από ίντερνετ, είναι αυτά τα στρωματάκια: https://www.classypets.com/Merchant5...roduct_Code=AID008&Category_Code=PTSCARAIRAPP
Ρώτα βέβαια και σε κανένα μεγάλο πετ σοπ, γιατί δεν αποκλείεται καθόλου να μπορείς να τα παραγγείλεις;)

Μαριγώ ωραία αυτά δεν τα ήξερα!:up: Βάλτα και στο "γατοαξεσουάρ-κατασκευές";)

αυτο που βρηκα εγω ειναι καπως ετσι.
https://handsnpaws.com/product/FX1CBCARR3005PNK

Ωραιότατο είναι αλλά όχι για μεγάλο ταξίδι. Με τέτοια τσάντα μπορείς να την πάρεις στον κτηνίατρο ή άντε και σε καμιά καφετέρια:P. Το ιδανικό κλουβί είναι κάπως έτσι
https://www.classypets.com/Merchant5...CPTS&Product_Code=CRT001&Category_Code=PTSCRT

αυτο που βρηκα εγω ειναι καπως ετσι.
https://handsnpaws.com/product/FX1CBCARR3005PNK

Εμφανισιακά είναι πολύ ωραίο!!:up: Για μια βόλτα ίσως μέχρι τον κτηνίατρο, αλλά γνώμη μου είναι πώς για ταξίδια είναι πιό πρακτικό το άλλο...

https://www.dog.com/itemdy00.asp?T1=150175&srccode=DNEXTAG
αυτο που βρηκα εγω ειναι καπως ετσι

itemdy00.asp

:DΝτενι, αυτό που σου έδειξε η Μιμίκα είναι το καλύτερο..τώρα από εκεί και πέρα περί ορέξεως...

Για μεγάλα ταξίδια καλύτερη και πιο σίγουρη λύση αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία που έβαλε η Μιμίκα. Από άποψη ομορφιάς καλύτερη είναι η υφασμάτινη/δερμάτινη αλλά είναι καλύτερη για πιο μικρές διαδρομές.

Επίσης μπορείς να έχεις δύο. Μία για μακρυά και μία για κοντά.

Ευχαριστω πολυ.τωρα κατεβηκα εδω στην αγορα και ειδα και τα δυο που μου ειπατε και οντως το ενα ειχε και ποτηστρα και μαξιλαρακι.αλλα τι να το παρω απο δω και να το κουβαλαω στο αεροπλανο αδειο.τωρα το προβλημα μου ειναι τι θα βρω στην ξανθη.εχουμε βεβαια ενα μεγαλο pet shop αλλα μια φορα που πηγα και κοιτουσα εντελως ενημερωτικα δεν ειχα βρει κατι με ποτηστρακι.να δουμε.ελπιζω μονο ρε παιδια να μη φωναζει το καημενο μεσα στο κλουβι γιατι μεχρι αθηνα θα παω με το μπαμπα μου και πολυ φοβαμαι οτι ηδη εχει καποιες αναστολες σχετικα με το να παρω τη γατα μαζι μου.οποτε αν φωναζει πολυ το πιο πιθανο ειναι να μας πεταξει και τις δυο στα τεμπη σε κανεν γκρεμο.
και αφου λυσαμε το προβλημα του κλουβιου μπορει καποιος να μου προτεινει καμια ιδεα για την τουαλετα της?γιατι το να παρω ολη το κουτι της τουαλετας της δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο ολο ογκου.το κλουβι και η τουαλετα θα πιασουν ολο το πισω καθισμα και δεν εχω και κανενα τερστιο αυτοκινητο οποτε τι θα γινει με τα πραγματα μου?ξερετε αν υπαρχει τιποτα σε μικροτερο μεγεθος για τετοιες περιπτωσεις?

Τσάντες για γάτες

Τι τσάντες χρησιμοποιείται για να μεταφέρετε τα γατιά σας?
Εγώ έχω το κλασσικό πλαστικό "κλουβί" αλλά δεν το βρίσκω τόσο βολικό.Έχω δει στο ιντερνετ διάφορες τσάντες,σε πολλά διαφορετικά είδη,αλλά δεν ξέρω κατά πόσο και ποιά απ' όλα είναι για γάτες.
Όποιος ξέρει πληροφορίες για pet shops στην Ελλάδα που να διαθέτουν ποικιλία προϊόντων, ή μπορεί να βάλει κάποια links προϊόντων αποκλειστικά για γάτες, παρακαλώ ας τα γράψει εδώ.
Σας ευχαριστώ:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γενικα καταρχας ολα ατα λέγονται γατοφόρα ειται προκειται για πανινα ειτε για πλαστικα. Εχει παρα πολλα ειδη ακόμα και για ιατρικους σκοπους και εχει σε καθε πετ σοπ. Τα πλαστικα με το μαξιλαρακι μεσα ειναι πιο χρησιμα για ιατρικους σκοπους γιατι καθαριζονται πολύ πιο ευκολα.. πχ φαντασου να εχει μεταδιδομενο τριχοφαγο , θα πρεπει να πλυνεις στο πλυντηριο τη τσαντα.. πως θα βγει μετα??? ενω στο πλαστικο ριχνεις μια χλωρινιτσα και τελειωσε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vibe, συγχώνευσα το θέμα σου με παλιότερο σχετικό θέμα. Ελπίζω διαβάζοντας τις προηγούμενες σελίδες να βρεις τις απαντήσεις που θέλεις. :)

α όμορφα, σ'ευχαριστώ πολύ! :cool:
επίσης αν κάποιος ξέρει για τη μεταφορά με τραίνο τι γίνεται.γιατί έχω δει πολλούς επιβάτες να παίρνουν σε σκληρούς γατοφόρους γατιά ή μικρόσωμα σκυλάκια στις θέσεις τους, ενώ από τις πληροφορίες του οργανισμού μου είπαν ότι μπορείς να μεταφέρεις κατοικίδια μόνο σε συγκεκριμένο δρομολόγιο και τα βάζουν όλα σε ένα ειδικό βαγόνι.Αλλά δεν τα πολυεμπιστεύομαι αυτά.Όποιος έχει κάποια εμπειρία σε ταξίδια με γάτα,ας με πληροφορήσει κι εμένα. Σας ευχαριστώ πάλι

Αν η γατοφόρος σου ειναι σκληρη και όχι πάνινη,και πληρεί τις προδιαγραφές(στο πετ σοπ θα σου πουν αν έχει όλα τα κουμπωματα που χρειαζεται για να επιτραπει να μεταφερθει με μέσα μαζικής μεταφοράς),μπορεις να βάλεις τη γατούλα στη σκαλιέςρα όπου βάζουν τις βαλίτσες.Για καλό και για κακό μην τη βάλεις στα πόδια σου και αρπάξει κανένα πόδι διπλανού,επειδή θα έχεις πρόβλημα.Κι εμενα τα ιδια μου έλεγα από τον ΟΣΕ αλλα δυο χρονια που ταξιδευα με τραινο δενειχα καποιο προβλημα.:)

Ιδανική γατοφόρος;

Θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθεια και τις γνώσεις πάνω στο θέμα επιλογής της κατάλληλης γατοφόρου.Πρόκειται να κάνουμε ένα 3ωρο ταξιδάκι το σ/κ που έρχεται και θα πρέπει να εφοδιαστώ για τη μεταφορά της μικρής μου.Τι πρέπει να προσέξω πριν αγοράσω?Ποια διάσταση ειναι ιδανική?Κλειστή ή ανοιχτή?Πλαστικό ή...Θέλω να της πάρω μια και καλή.Οχι να την αλλάξω αργότερα.Από τιμές τι παίζει?
Θα πάω αύριο να την αγοράσω γι'αυτό χρειάζομαι άμμεσα τη βοήθεια σας. :confused:

Αφού θες να πάρεις μία, θα σου έλεγα να πάρεις πλαστική γιατί καθαρίζεται και πλένεται εύκολα.. απο λεφτά υπολόγισε 30-40 ευρώ

σου προτείνω ανεπιφυλακτα γατοφορο απο σκληρο πλαστικό, είναι πιο ακριβές βεβαια αλλα πολυ πιο ανθεκτικές και πιο ασφαλείς. Να φροντισεις να ειναι ευρυχωρη αρκετά ώστε να μην στριμωχνεται το γατακι έστω και οταν μεγαλώσει...υπάρχουν κάποιες πλαστικές επίσης που έχουν ένα μαξιλαράκι στο "πατωμά " τους..εναλλακτικά ομως μπορεις να βαζεις το αγαπημενο της κουβερτακι ή ακομα καλυτερα μια δική σου παλια μπλούζα για να ταξιδεύει μυριζοντάς σε και να νιωθει πιο ασφαλής

Εγώ έχω αυτή που είναι πολύ καλή. Σταθερή, με ανοίγματα για να παίρνει το γατί αέρα, έχει θήκες για τροφή και νερό και μπορεί να ασφαλιστεί στο αυτοκίνητο με ζώνη στο κάθισμα. Κοστίζει περίπου 40-50 ευρώ. Επίσης, είναι εγκεκριμένη από τις αεροπορικές εταιρίες σε περίπτωση που ταξιδέψεις με αεροπλάνο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back