Συμφωνώ με τη Ceres σε όλα. Εγώ δεν τους δίνω αποκλειστικά ξηρά τροφή, και φυσικά το πιάτο τους είναι μονίμως γεμάτο με ξηρά και έτσι θα παραμείνει μέχρι τον πρώτο χρόνο. Μπορείς, αν σε παίρνει οικονομικά, να του δίνεις μια φορά τη μέρα κονσέρβα, αυτές που έγραψε οι Ceres έχω ακούσει καλά λόγια και μου φαίνονται καλές (αν και mjau δεν έχω βρει πουθενά και bozita μόνο σε ένα Online pet shop.). Οι whiskas δεν είναι καλές, και οι ολιστικές τροφές είναι στην ίδια τιμή πάνω κάτω με τη royal cannin και πολύυυυυυυ καλύτερες, οπότε σε συμφέρουν περισσότερο πιστεύω. Και επίσης μπορείς να του δίνεις και συνταγούλες με μαγειρευτό φαγητό μια φορά την εβδομάδα ας πούμε σε αντικατάσταση ενός γεύματος, ή για μια μέρα μόνο μαγειρευτή αρκεί να είναι πλήρης αφού του αρέσει.
Εγώ πήρα την earthborn και έκανα τη βλακεία να πάρω την primitive feline αντί για τη feline vantage και έχω ξεμείνει με 44% πρωτεϊνη και δε ξέρω τι να κάνω. Το πρόβλημά μου είναι ότι θέλω να παραμείνει η ξηρά ως ένα μέρος της διατροφής τους, σε περίπτωση που χρειαστεί να λείψω για μια-δυο μέρες. Αλλιώς θα τις πετούσα όλες τις ξηρές. Σκέφτομαι να κάνω ένα πρόγραμμα με 3 μέρες ωμό φαγητό ή ωμό-κονσέρβα/μαγειρευτό, 4 μέρες ξηρά και κονσέρβα/μαγειρευτό. Αλλά πρώτα πρέπει να συνηθίσουν σε ολιστική τροφή και μετά να μάθουν να τρώνε ωμό κρέας. Αλλά σκέφτομαι ότι η έρθμπορν έχει πάααραα πολλή πρωτεϊνη και δεν το θέλω. Από την άλλη δε μπορώ τώρα να παραγγείλω άλλη ξηρά και να την πετάξω αυτή, είναι και ακριβή, τσάμπα τα λεφτά; Δε ξέρω τι να κάνω..