Τα pro plan της purina ειναι και αυτα. Απο το pet shop τα παιρνω. Δεν ειναι καλα;
Νομιζω πως ειναι λιγο υπερβολικο το αρθρο απο την αποψη οτι δεν μπορεις ξερεις γενικα τι κανουν μεσα στα εργοστασια. Και αυτα που γραφει δεν ειναι σιγουρο πως ειναι αληθεια
Και ομως δεν ειναι υπερβολικο.Εδω και χρονια εχουν βγει παρα πολλα αρθρα που ''θαβουν'' τα προιοντα αυτης της εταιριας.
Επισης,οταν ειχα ρωτησει τον κτηνιατρο μου,μου ειχε πει μακρια.Αν κοιταξεις και εδω,στα θενατα διατροιφης,παλιοτερα θεματα θα δεις πολλα.
παιδια να επεμβω και γω γιατι εχω τρελο θεμα με την διατροφη...τους δινω friskies ...πως γινετε η θυληκια να μην εχει θεμα και ο αρσενικος να χει διαρροια? γιατι θεμα παρασιτων δεν εχουμε....παιζει ρολο το φυλλο της γατας λογω διαφορετικων ορμονων? η θυληκια μου ειναι 1 χρονων απο μικρη ετρωγε μονο ξηρα τροφη και κυριως την friskies ο μικρος ειναι λιγο σαβουρας τρωει τα παντα...και τελευταια λογω χρονου και οικονομικων δυσκολιων τους περνουμε οτι βρισκουμε φθηνο ...μια μαρκα filos...και την friskies εναλαξ οτι υπαρχει στο ραφι..μηπως αυτο εχει διαταραξει το πεπτικο του συστημα???? (ειχα αγορασει και απο πετ σοπ χυμα friskies οικονομικη τα ιδια και πιο χαλια ητανε μυριζε χαλια η κροκετα σαπιλα).
τι μου προτεινετε να αγορασω? εχω ακουσει καλα για την royal canin αν αξιζει πραγματικα δεν με νιαζουν τα χρηματα αρκει να ερθει στα ισα του το γατουλινακι μου ο χοντροφαγανας μου. 
Καλημερα φιλη μου και καλη χρονια να εχεις.

Καταρχην να σου πω οτι δεν ειναι θεμα φυλλου.
Ειναι θεμα οργανισμου.Προφανως ο αρσενικος σου εχει πιο ευαισθητο ''συστημα''απο οτι η θηλυκια σου.Επισης να ξερεις οτι το να αλλαζουμε συνεχεια και τοσο γρηγορα τροφη,ακριβως αυτο δημιουργει διαρροια σε ευαισθητα εντερακια.
Και επισης οι φθηνες τροφες του εμποριου ειναι οι χειροτερες,και στο δειχνει αυτο το σωμα του γατου σου,τις οποιες και δεν ανεχετε.
Πηγαινε σε κτηνιατρειο(οχι πετσοπ),συζητησε με τον κτηνιατρο το προβλημα να δουμε τι θα σου προτεινει.Ισως σου δωσει καποια ειδικη τροφη καταρχην για να σταματησει η διαρροια.Επισης υπαρχουν και παστες για την διαρροια.Ομως μην τον αφηνεις ετσι.
Απο εκει και περα σαφως η ρουαγιαλ ειναι κλασσεως ανωτερη απο αυτες της purina.Και για μενα η καλυτερη ειναι η ακανα.
Στην ρουαγιαλ ο δικος μου,που εχει ευαισθητο στομαχι,κανει εμετους,με την ακανα του κοβονται μαχαιρι,ομως ειναι ο δικος μου που δεν ανεχεται την ρουαγιαλ.Κατα τα αλλα η ρουαγιαλ ειναι απο τις καλυτερες
σε σχεση με τις κτηνιατρικες αλλες τροφες (εχει και αυτη τα συντηρητικα της,τα βελτιωτικα της κλπ..σαφως πολυ κατωτερη απο ακανα)και συνηθως πολυ καλα ανεχτη απο τα περισσοτερα γατια.
Παντως προς θεου,οχι απο σουπερ μαρκετ και οχι χυμα ανωνυμες .
Για την διαρροια μπορεις να βραζεις λιγο κοτοπουλακι με ρυζακι και να του δωσεις να πιει απο τον ζουμο.Ειναι καλο για την διαρροια.Και μην τον αφηνεις να εχει διαρροια τοσο καιρο,κινδυνευει απο αφυδατωση.Για να δεις αν εχει αφυδατωση,σηκωσε το δερμα απο το σβερκακι του.Αν αργει να πεσει..αυτο ειναι δειγμα αφυδατωσης.
Περαστικα στον γατουλι σου.