Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kiss bill
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Εγώ πάντως το έχω μετανιώσει που δεν του έδινα ωμά κρέατα από όταν ήταν μικρούλης
Το χειρότερο είναι ότι οι δικοί μου μου έλεγαν ότι αυτά που του δίνω είναι σκουπίδια, αλλά δεν τους άκουγα και μάλιστα τους έλεγα ότι δεν ξέρουν. Μέχρι που αρρώστησε 345875 φορές και έβαλα μυαλό 
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ναι, η χρηση της ξηρης τροφης ειναι μια μεγαλη ευκολια για ολους εμας τους ιδιοκτητες κατοικιδιων. Σε αυτο βασιζονται και οι συγκεκριμενες βιομηχανιες τροφων. Η ελειψη χρονου απο τον συγχρονο ανθρωπο και η μη γνωση (δεν αναφερομαι σε σενα η και σχεδον σε ολους απο εμας εδω), κανουν τις περισσοτερες απο αυτες τις εταιριες να θησαυριζουν πουλωντας επικινδυνα σκουπιδια. Ευτυχως υπαρχουν και καποιες λιγες, που προσφερουν καλυτερη ποιοτητα, αλλα σε αυτες καταληγουν οι πιο ψαγμενοι.
Εν τελει εκτιμω οτι η ωμη ή η σπιτικα μαγειρεμενη τροφη, με οτι προσθετο χρειαζεται ειναι καλυτερη. Ασχετα αν ο δικος μου δεν εχει καταφερει ακομα να φαει σκετη ωμη τροφη. Ο μπουλης θελει το χρονο του.Προς το παρον του τις ψηνω στο γκριλ και σταδιακα μειωνω το χρονο ψησηματος μεχρι να ειναι σχεδον ωμες και βλεπουμε. Αυτες τις αποπειρες τις εχω κανει τελευταια 3-4 φορες περιπου, και χωρις να εχω σταματησει την ξηρη (acana) και βλεπω τεραστια ορεξη και ενδιαφερον οποτε του τη σερβιρω.
Ενα πραγμα θα σου πω.Οταν ρωτησα τον κτηνιατρο μου..να μου πει επιτελους..γιατι η ξηρηβ τροφη θεωρειται καλυτερη απο την υγρη...μου ειπε το εξης:
Γιατι η ξηρη...ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ....ε..εκει..τα καταλαβαινεις ολα.Κι η δημιουργια ξηρης τροφης,εγινε απλα επειδη διευκοληνει τονν ανθρωπο..και οχι επειδη ειναι καλυτερη για τις γατες.

kiss bill
Δραστήριο μέλος
Ενα πραγμα θα σου πω.Οταν ρωτησα τον κτηνιατρο μου..να μου πει επιτελους..γιατι η ξηρηβ τροφη θεωρειται καλυτερη απο την υγρη...μου ειπε το εξης:
Γιατι η ξηρη...ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ....ε..εκει..τα καταλαβαινεις ολα.Κι η δημιουργια ξηρης τροφης,εγινε απλα επειδη διευκοληνει τονν ανθρωπο..και οχι επειδη ειναι καλυτερη για τις γατες.![]()
Σωστοοος ο γιατρος. Αυτο που προσπαθω να κανω ειναι χωρις να κοψω την ξηρη τροφη που οντως με βολευει, να του προσφερω και ενα ποσοστο 10,15, 20% ακομα καλυτερης τροφης. Οσο μπορω....
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
δε ξερω αν κανεις απο σας εχει παιδια αλλα το ιδιο ισχυει και μ αυτα,παλια δεν υπηρχαν τοσα εμβολια,ανεμοβλογια πχ.ολα την περναγαμε,ασθμα δεν ξεραμε τι θα πει,οι παιδικες χαρες ηταν μες τη σκουρια,ομως μια χαρα μεγαλωσαμε στο λιγοτερο υπερπροστατευτικο περιβαλον κι ολη μερα μες τους δρομους,πλεον δε βγαινει κανενα παιδι εξω να παιξει μονο του,κι ολα ειναι φιλασθενα.συμπερασμα:αλλαξαν οι εποχες,ολοι εχουμε βγει απ τη φυση μας ακομα κι οι ανθρωποι που δημιουργημα μας ειναι ολο αυτο το χαλι,δυσκολευομαστε,ποσο μαλον τα ζωα,δυσκολοι καιροι για κυνηγι.
christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
συμφωνώ γενικά για ό,τι λες , αλλά βλέπω ότι έθιξες το θέμα με τα χόρτα.να πω κι εγω την αποψη μου,ο γατος μου,τρωει μαγειρευτο φαγητο περισσοτερο,κονσερβες αλλα και κροκετες,εδω βεβαια δεν εχουμε τις καλες,μονο του σουπερ-μαρκετ γιαυτο και το αποφευγω,το καλοκαιρι δε μαγειρευω καθε μερα,τσιμπαμε κι εξω,και το βλεπω το ζωακι οτι δεν τρωει με ευχαριστηση οπως οταν του το φτιαχνω εγω.ομως εχει τυχει να φαει και ποντικι εξω και πουλι και φιδι,οχι τωρα,τωρα γερασε,αλλα στα νιατα του το εκανε και τον μαλωνα,μην μου αρωστησει,δεν ηξερα οτι κανει καλο.σε λιγες μερες κλεινει τα 13 και μπαινει στα 14,αρα το να τρων λιγο απ ολα κανει καλο τελικα,και το χορτο για τις τριχες ειναι αυτοφυες στον κηπο και τα ψαρακια φρεσκα,πολυ σπανια ομως.και κραταει λεπτη σιλουετα,λογικα παιζει κι αυτο το ρολο του,ποσο παχουλο ειναι ενα ζωο και ποσο κινηται.
Η γάτα μου πολλές φορές πάει στις γλάστρες μας όπου βγαίνουν αγριόχορτα και τα μασουλάει.
Δεν ξέρω αν είναι καλό ή όχι , πείτε μου εσείς αν ξέρετε κάτι παραπάνω...
Piwaki
Νεοφερμένο μέλος
συμφωνώ γενικά για ό,τι λες , αλλά βλέπω ότι έθιξες το θέμα με τα χόρτα.
Η γάτα μου πολλές φορές πάει στις γλάστρες μας όπου βγαίνουν αγριόχορτα και τα μασουλάει.
Δεν ξέρω αν είναι καλό ή όχι , πείτε μου εσείς αν ξέρετε κάτι παραπάνω...
Αυτό με τα χόρτα θέλει προσοχή, και ο δικός μου γατούλης δοκίμασε και έφαγε εκτός απο χόρτο, και φυτό που είχα σε μια γλάστρα με αποτέλεσμα να του κόψει ελαφρά το κάτω χείλος και να του κάνει πρήξιμο,τα φύλλα του φυτού ήταν κοφτερά και τοξικά, το ίδιο και με τα χόρτα περιέχουν τοξικές ουσίες..φυσικά όχι όλα. Πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτό που τρώνε είναι ακίνδυνο..
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
https://www.antemisaris.gr/product.aspx?iid=7254
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
από που προμηθεύεσαι η βρώμη?Ο δικός μου τρελένεται για βρώμη!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Για να φυτρώσει, βάζεις τους σπόρους (πρόσεχε να μην είναι αποφλοιωμένοι) σε νερό και τους αφήνεις εκεί ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα τους βάζεις σε γλάστρα, τους σκεπάζεις με λίγο χώμα (1-2 εκατοστά), την ποτίζεις (μέχρι να αρχίσει να τρέχει νερό από κάτω από την γλάστρα), την σκεπάζεις με νάυλον και την αφήνεις σε φωτεινό μέρος. Σε μια εβδομάδα το πολύ θα έχει φτάσει τα 10 εκατοστα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mickey mouse
Διάσημο μέλος
Άλλη μια ερώτηση, η ΑΚΑΝΑ έχει τροφή urinary;
Έλεγα απο Σεπτέμβρη να τη δοκιμάσω στα γατόν της οικογένειας Μαους, α και πόσο κοστίζει ακριβώς. Αν ξέρετε δώστε μου τιμή για την τροφή για στειρωμένα και για την urinary.
Η Royal canine young male/female που τους δίνω ως τώρα μου πάει 72€ το 10κιλο, δλδ 7,2/κιλό και η urinary του Τούλη πάει στα 15€ το 1,5 κιλό δλδ 10/κιλό. Είναι αλήθεια πως το κόστος είναι μεγάλο και οι καιροί πολύ δύσκολοι, αλλά αν είναι να τα τρώμε στους γιατρούς τα χαλαλίζω....όσο ακόμα μπορώ δηλαδή ;-)
daeriel
Νεοφερμένο μέλος
. Μέχρι στιγμής τους δίνω Flatazor Croctail Sensitive αλλά ενδεχομένως να μην είναι και ότι καλύτερο, δεν ξέρω. Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα πολυψάξει με τις τροφές μια και μου την είχε συστήσει η μαμά μου (ως πιο έμπειρη γατομάνα 12 γατιώνε) και μου είχε πει ότι τη θεωρούσε αρκετά καλή για την τιμή της και βιολογική. Σε γενικές γραμμές ήμουν ευχαριστημένη, είχα την εντύπωση ότι δεν τους άρεσε και πολύ από γεύση οπότε έτρωγαν μόνο την απαραίτητη ποσότητα για να χορτάσουν και δεν έχουν παχύνει παρότι στειρωμένα. Τρώνε επίσης 1-2 κ.γ. κονσέρβα την ημέρα. Μέχρι πρότινος έπαιρνα τη συσκευασία των 3 κιλών στην τιμή των 19 κάτι ευρώ. Την τελευταία φορά που πήγα όμως (σε πετ σοπ στον Πειραιά) τη βρήκα 22 κάτι ευρώ. Σε σχόλιό μου ότι κανονικά οι τιμές θα έπρεπε να μειώνονται αντί να αυξάνονται αυτήν την περίοδο μου είπαν ότι η αύξηση έγινε από την εταιρεία κι όχι από το κατάστημα
. Με αφορμή λοιπόν το παρόν ποστ αλλά και την αύξηση της τιμής είπα να αρχίσω να το ψάχνω λίγο για αλλαγή ξηράς τροφής αλλά έχω μπερδευτεί. Κλίνω στο ότι τη Flatazor μάλλον καλό θα ήταν να τους την κόψω. Περιέχει τα εξής συστατικά: Αφυδατωμένο κρέας κοτόπουλου, πάπιας και γαλοπούλας. Καλαμπόκι.Ταπιόκα. Λίπος πάπιας. Προψημένο άμυλο. Ρύζι. Λιναρόσποροι. Γλουτένη αραβοσίτου. Ίνες μήλου. Σκόνη αυγού. Ζωικό λίπος. Αφυδατωμένα ψάρια. Προϊόντα υδρόλυσης ζωικών πρωτεϊνών. Φυτικό έλαιο. Χλωριούχο αμμώνιο. Πολτός ζαχαρότευτλου. Αυτόλυση ιχθύων (Οργανόλυση 0,6%). Θειικό κάλιο. Αρκουδοστάφυλλο. Ρείκη. Θαλασσινό αλάτι. Μεθιονίνη. Οξύκοκκος. Ηριγέρων ο καναδικός. Φρουκτο-ολιγοσακχαρίδια. Γιούκα. Ταυρίνη. Συντηρητικά. Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
Πώς σας φαίντονται τα παραπάνω συστατικά; Από μία γρήγορη αναζήτηση βρήκα ότι τα "προϊόντα υδρόλυσης ζωικών πρωτεϊνών" είναι τα λεγόμενα byproducts οπότε αυτό δεν είναι καλό, ε; Να σημειώσω ότι από 3 μηνών περίπου μέχρι 8 τους έδινα την Flatazor kitten αλλά κάποια στιγμή άρχισαν να κάνουν συχνά εμετό και το γύρισα στη Sensitive. Επειδή ο αρσενικός έχει ευαισθησία στο στομάχι (ο υπέρηχος έδειξε παχιά τοιχώματα) η κτηνίατρος μου είχε πει να τους παίρνω τροφές sensible ή sensitive.
Τελοσπάντων για να μη μακρυγορήσω (κι άλλο
) σκέφτομαι να δοκιμάσω την Acana ειδικά αν είναι τόσο ανώτερη σε σχέση με τη Flatazor. Ποια είναι η γνώμη σας; Επιπλέον μάλλον θα αρχίσω να τους βράζω ψάρι/κοτόπουλο συχνότερα μια και δεν μπορώ να βγάλω άκρη με το αν είναι καλύτερο να τους δίνεις μόνο τροφές για γάτες ή μόνο μαγειρεμένα (όχι τα δικά μας τα ανθρώπινα) σε συνδυασμό με βιταμίνες, οπότε λέω να τους δίνω λίγο απ' όλα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mickey mouse
Διάσημο μέλος
Η μαμά σου Μαρία, ως έμπειρη γατομάνα, θα μπορεί να μας πει οτι εκατοντάδες γατες έζησαν μέχρι τα βαθιά γεράματα ευτυχισμένες και υγιείς τρώγωντας friskies και σπιτικά φαγάκια...
Τώρα τις ταίζουμε Royal και Acana και δεν ξέρω εγώ τί άλλο και βγάζουν χίλια δυό χούγια...
Εγώ θα συνεχίσω να ταίζω τον Τούλη urinary της Royal (10 €/κιλό!!!!!)λόγω του προβλήματός του αλλά αν τα βρω σκούρα θα πάρω και Tonus urinary.....
Στα κορίτσια μου σκέφτομαι αν πρέπει να συνεχίσω την Young female γιατί κι αυτή ακρίβυνε μέσα στο καλοκαίρι...
Και....σκέφτομαι, ας σταθούμε λιγάκι να σκεφτούμε τί τρώνε και τα παιδάκια του τρίτου κόσμου...
γιατί προτιμώ να φάνε λίγο κατώτερη τροφή τα γατιά μου και λίγο λιγότερη τα 10+ αδέσποτα που φροντίζω και να στέλνω τακτικότερα στο Χαμόγελο του Παιδιού που έχει τόσες ανάγκες τώρα πια.
Δεν ξέρω βρε παιδιά , αισθάνομαι περίεργα που έδωσα κοντά 200 € για να στειρώσω τη γατούλα του κήπου στην εξοχή - όχι οτι το μετανοιώνω- και δεν έχω άλλα τόσα να στείλω στο Χαμόγελο...ή στα χωριά SOS...
Δε λέω να τα φροντίζουμε και να τ'αγαπάμε αλλά κάτι φορές ξεφεύγουμε και πρέπει να αυτοελεγχόμαστε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Μαρια...ειναι σαφως ανωτερη η ακανα απο αυτην που λες.Δεν περιεχει grains,ουτε συντηρητικα και βελτιωτικα γευσης,και ολα της τα συστατικα ειναι απο φρεσκο κρεας.
Υπαρχει και ενα θεμα,με τα συστατικα των τροφων εδω..που θα σε βοηθησει να δεις τα συστατικα.
daeriel
Νεοφερμένο μέλος
Η μόνη γάτα που ξέρω που έζησε μέχρι τα βαθιά της γεράματα ήταν εκείνη της θείας μου, η οποία έζησε μέχρι τα 18 ή 19 νομίζω. Τρεφόταν με λίγο απ' όλα (ξηρά και όχι από τις "καλές", κονσέρβα, μαγειρεμένο) αλλά πιστεύω ότι αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν ότι είχε μια ζωή πιο κοντά στη φύση της, κυνήγησε, έτρεξε κλπ πολύ (η θεία μου ζει επαρχία και την άφηνε ελεύθερη να τριγυρίζει όσο ήθελε).
Έφη συμφωνώ μαζί σου, στην τελική προτιμώ να θυσιάσω ένα βράδυ έξω που λέει ο λόγος προκειμένου να τρώνε καλά τα γατούλια μου. Σ' ευχαριστώ και για το λινκ, θα το δω άμεσα

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Με αφορμή λοιπόν το παρόν ποστ αλλά και την αύξηση της τιμής είπα να αρχίσω να το ψάχνω λίγο για αλλαγή ξηράς τροφής αλλά έχω μπερδευτεί. Κλίνω στο ότι τη Flatazor μάλλον καλό θα ήταν να τους την κόψω. Περιέχει τα εξής συστατικά: Αφυδατωμένο κρέας κοτόπουλου, πάπιας και γαλοπούλας. Καλαμπόκι.Ταπιόκα. Λίπος πάπιας. Προψημένο άμυλο. Ρύζι. Λιναρόσποροι. Γλουτένη αραβοσίτου. Ίνες μήλου. Σκόνη αυγού. Ζωικό λίπος. Αφυδατωμένα ψάρια. Προϊόντα υδρόλυσης ζωικών πρωτεϊνών. Φυτικό έλαιο. Χλωριούχο αμμώνιο. Πολτός ζαχαρότευτλου. Αυτόλυση ιχθύων (Οργανόλυση 0,6%). Θειικό κάλιο. Αρκουδοστάφυλλο. Ρείκη. Θαλασσινό αλάτι. Μεθιονίνη. Οξύκοκκος. Ηριγέρων ο καναδικός. Φρουκτο-ολιγοσακχαρίδια. Γιούκα. Ταυρίνη. Συντηρητικά. Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
Πώς σας φαίντονται τα παραπάνω συστατικά; Από μία γρήγορη αναζήτηση βρήκα ότι τα "προϊόντα υδρόλυσης ζωικών πρωτεϊνών" είναι τα λεγόμενα byproducts οπότε αυτό δεν είναι καλό, ε;
Τα προϊόντα υδρόλυσης ζωικών πρωτεϊνών είναι πιθανότατα το λεγόμενο animal digest: Το προϊόν το οποίο έχει παραχθεί έπειτα από χημική ή ενζυματική υδρόλυση ζωικού ιστού. Μπορεί να περιλαμβάνει σε απειροελάχιστες ποσότητες: φτερά, τρίχες, κέρατα, οπλές, δόντια (σε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να αφαιρεθούν). Ο ζωικός ιστός μπορεί να προέρχεται από ζώα: πεθαμένα, άρρωστα, παράλυτα, σκοτωμένα και από ζώα στα οποία έχει γίνει ευθανασία σε καταφύγια ζώων, όπως επίσης και από κρέατα προερχόμενα από σουπερμάρκετ και εστιατόρια. Αν το όνομα υποδηλώνει συγκεκριμένο είδος ζώου, πχ. Chicken digest, τότε αποτελείται κυρίως από κοτόπουλο.
Χειρότερο δηλαδή και από τα by-products. Δεν ξέρεις ούτε από τι ζώο προέρχεται, ούτε σε τι κατάσταση ήταν το ζωο (πχ σε αποσύνθεση; ). Έχει πολλά συστατικά "fillers" αυτή η τροφή
Ακόμα και για το άμυλο δε διευκρινίζει από τι φυτό το απομόνωσαν. Επίσης έχει πααααααρα πολλά grains. Καλαμπόκι, ρύζι, γλουτένη καλαμποκιού. Με προβληματίζει και το ζωικό λίπος...από τι ζώα; Να σημειώσω ότι από 3 μηνών περίπου μέχρι 8 τους έδινα την Flatazor kitten αλλά κάποια στιγμή άρχισαν να κάνουν συχνά εμετό και το γύρισα στη Sensitive. Επειδή ο αρσενικός έχει ευαισθησία στο στομάχι (ο υπέρηχος έδειξε παχιά τοιχώματα) η κτηνίατρος μου είχε πει να τους παίρνω τροφές sensible ή sensitive.
Πραγματικά δεν απορώ καθόλου που έκαναν εμετούς. Βάζω ότι θέλεις στοίχημα ότι αυτό που έπαθε ο αρσενικός σου είναι από την κακής ποιότητας τροφή. Ειδικά το καλαμποκί ενοχοποιείται για πολλά. Άσε τι σου είπε η κτηνίατρος και κρίνε τις τροφές με δικά σου κριτήρια - διάβαζε τα συστατικά. Οι περισσότεροι δυστυχώς είναι άσχετοι με θέματα διατροφής και προωθούν τις τροφές που πουλάνε στο ιατρείο τους. Ο δικός μου έκανε εμετούς σχεδόν καθημερινά όταν του έδινα κακές τροφές. Όταν άρχισα να του δίνω διαφορετικές τροφές, χωρίς grains άρχισε σιγα σιγα να βελτιώνεται. Επίσης τον πείραζε η ξηρά τροφή. Με τις κονσέρβες ήταν καλύτερα. Τώρα έχουν κοπεί οι εμετοί μαχαίρι. Το ίδιο και οι τριχόμπαλες (καθημερινές ήταν και αυτές).
Τελοσπάντων για να μη μακρυγορήσω (κι άλλο) σκέφτομαι να δοκιμάσω την Acana ειδικά αν είναι τόσο ανώτερη σε σχέση με τη Flatazor. Ποια είναι η γνώμη σας; Επιπλέον μάλλον θα αρχίσω να τους βράζω ψάρι/κοτόπουλο συχνότερα μια και δεν μπορώ να βγάλω άκρη με το αν είναι καλύτερο να τους δίνεις μόνο τροφές για γάτες ή μόνο μαγειρεμένα (όχι τα δικά μας τα ανθρώπινα) σε συνδυασμό με βιταμίνες, οπότε λέω να τους δίνω λίγο απ' όλα.
είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με την flatazor. Μη τους βράζεις μόνο κρέας αλλά και όργανα, νεφρά συκώτι, καρδιές (το συκώτι με μέτρο, όχι μεγάλες ποσότητες, ούτε συχνά). Αν έχεις σκοπό να πετάς τον ζωμό τότε είναι καλύτερα να τα ψήνεις για να μη χάνεται η ταυρίνη. Επείδη με τα μαγειρεμένα κρέατα δεν θα παίρνουν αρκετό ασβέστιο, μπορείς να παίρνεις τσόφλι αυγού, να το κάνεις σκόνη και να το προσθέτεις στο κρέας (1/4 κουταλάκι του γλυκού ανά γεύμα - δεν είμαι σίγουρη για την αναλογία, αλλά καλύτερα λίγο παραπάνω παρά καθόλου). Δίνε τους και αυγό αν θέλεις, είναι πολυ καλό. Εγώ δίνω τον κρόκο ωμό, το ασπράδι δεν κάνει ωμό. Μπορείς να το βράζεις ολόκληρο το αυγό και να το κόβεις κομματάκια.
Τελικά αυτό που πιστεύω είναι οτι τροφές υπάρχουν καλές, καλύτερες και άριστες, το θέμα είναι τί αντέχει η τσέπη μας...
Η μαμά σου Μαρία, ως έμπειρη γατομάνα, θα μπορεί να μας πει οτι εκατοντάδες γατες έζησαν μέχρι τα βαθιά γεράματα ευτυχισμένες και υγιείς τρώγωντας friskies και σπιτικά φαγάκια...
Τώρα τις ταίζουμε Royal και Acana και δεν ξέρω εγώ τί άλλο και βγάζουν χίλια δυό χούγια...
αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι τότε ζούσαν καλύτερα επειδή έτρωγαν και σπιτικό φαγητό και δεν ζούσαν για χρόοοονια τρώγοντας αποκλειστικά ξηρά τροφή. Μπορεί να είμαι λάθος, μπορεί και όχι, αλλά αυτό που πιστεύω είναι ότι η ξηρά τροφή και έπειτα οι τροφές του εμπορίου και η παχυσαρκία είναι υπεύθυνες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα ζωάκια μας. Είχα μια γάτα η οποία σπάνια τρεφόταν με ξηρά τροφή και σπάνια με τροφή του εμπορίου γενικότερα. Έτρωγε αποφάγια, ωμά κρέατα, κυνηγούσε πουλιά, ποντίκια, έντομα ακόμα και φίδια. Έζησε 15 χρόνια. Ούτε μια φορά δεν αρρώστησε. Εμβόλια δεν είχε κάνει. Αποπαρασίτωση για ενδοπαράσιτα της είχαμε κάνει μόνο μια φορά. Ποτέ δεν την είδα να είναι πεσμένη, λερωμένη με κόπρανα λόγω διάρροιας ή να έχει ανορεξία. Εμετό δεν την είδα να κάνει ούτε μια φορά. Στον κτηνίατρο δεν θυμάμαι να την είχαμε πάει ποτέ. Σε αντίθεση, ο δικός μου έχει πάει στον κτηνίατρο πάνω από 15 φορές στα πρώτα του 3 χρόνια. Υποτίθεται ότι ένα ζωο που ζει μέσα δεν κινδυνεύει από ατυχήματα, θηρευτές, μολύνσεις και μεταδοτικές ασθένειες. Το λογικό δεν είναι να χρειάζονται κτηνίατρο σπανιότερα; Συμβαίνει όμως το αντίθετο

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 37 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- WYSIWYG
- Riama
- V_Jo
- Morpheus@Ares
- Nikos90
- Tina2017
- nasstazia
- τζερρυ
- uncle_nontas
- 11cats
- Nicole1987
- Ρούλης και Μπία
- Elli M.
- mpirarxos
- Ljosberinn
- giannisgr41
- Ιφιγενεια25
- cat bruce
- helonitsa1965
- kikisagirl
- Stoni90
- oh my cat
- raccoon
- ΛΟΥΙΖΑ1
- leuk1
- dkat
- oldman
- litsa2
- catgirlbarbara
- kat-cats
- Lord Kratos
- αθηνα~~
- Pennylane
- zouzounela
- Προφέσσορας_Χάος
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool