Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για γάτες που ζουν μέσα στο σπίτι;

Εγώ θα έδινα συμπληρωματα ακόμα και αν το 1 γεύμα από τα 3 ημερησίως ήταν μαγειρευτό (εφόσον τρέφεται έτσι σε καθημερινή βάση). Μαγειρεμένα κόκκαλα/αγκάθια δεν θα έδινα με τίποτα. Ένα από τα πιο σημαντικά συμπληρώματα πιστεύω πως είναι το ασβέστιο. Εγώ πάντως θα πρόσθετα ασβέστιο σε κάθε γεύμα του (είτε μαγειρευτό είτε ωμό) και θα έδινα αρκετά συχνά καρδιές ή/και μύδια για ταυρίνη. Η ποσότητα συκωτιού πρέπει να είναι 50γρ ανά κιλό κρέατος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δηλαδη εαν κανω το κολπο που διαβασα με το τσοφλι του αυγου θα ειμαι καλυμενη για το ασβεστιο? Τα μυδια αν και πολυ ευκολο να τα βρουμε τα φοβαμαι λιγο να σου πω την αληθεια. Λιγο λαδι σολωμου λεω να ξαναρχισω να τους προσθετω που που που στην τροφη τους και θα ψαξω ποιες αλλες τροφες εχουν μεγαλη περιεκτικοτητα σε ταυρινη:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δηλαδη εαν κανω το κολπο που διαβασα με το τσοφλι του αυγου θα ειμαι καλυμενη για το ασβεστιο? Τα μυδια αν και πολυ ευκολο να τα βρουμε τα φοβαμαι λιγο να σου πω την αληθεια. Λιγο λαδι σολωμου λεω να ξαναρχισω να τους προσθετω που που που στην τροφη τους και θα ψαξω ποιες αλλες τροφες εχουν μεγαλη περιεκτικοτητα σε ταυρινη:)

Ναι, θα είσαι καλύμενη. Δεν είναι απαραίτητο να τους δίνεις μύδια σύχνα. Μπορείς να τους δίνεις μια στις τόσες. Αν δεν θέλεις, δίνε τους καρδιές, κυρίως από μοσχάρι :P Μπορείς να τους δίνεις βραστό σολωμό και άλλα ψαράκια 1-2 φορές την εβδομάδα και να παραλείψεις το λάδι σολωμού. Εγώ έτσι κάνω... δίνω 1 φορά την εβδομάδα σολωμό :)

Φαγητό για δύσκολους χαρακτήρες.

Η γατούλα μου είναι 6 μηνών στειρωμένη και πάρα πολύ επιλεκτική στο φαγητό της! Πριν την στείρωση έτρωγε Whiskas για γατάκια μόνο με κοτόπουλο! Τώρα θέλω να της αλλάξω την τροφή για στειρωμένες. Μου έδωσε ο κτηνίατρος ένα δείγμα από μια τροφή για στειρωμένες γάτες αλλά δεν της άρεσε καθόλου! Τώρα τις δίνω αυτή που έτρωγε πριν αλλά φοβάμαι πως επειδή είναι πολύ δυναμωτική με πολλές προτεΐνες θα την παχύνει πολύ!! Δεν θέλω να την κάνω παχύσαρκη!! Εσείς τι δίνετε στα γατάκια σας? Τους αρέσει?:hmm::hmm::hmm:

Μια διατροφή για γατούλα;

Γεια σας, επειδή πρόσφατα η γατούλα μου που είναι 5 μηνών τα έκανε(τσισάκια) πάνω της άρχισα να ψάχνω για το τι μπορεί να φταίει... Η κτηνίατρος μου είπε να μην ανησυχήσω απλώς να την παρακολουθώ, αλλά από το πολύ ψάξιμο αγχώθηκα (σύνδρομο FUS, διαβήτης:().. Της δίνω μόνο ξηρά τροφή. Το μπολάκι της είναι πάντα γεμάτο καθώς αυτό μου συνέστησε η κτηνίατρος. Διαβάζοντας μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο σχετικά με την καλή διατροφή! Θα μπορούσε κάποιος να μου συστήσει μία σχετικά οικονομική διατροφή για να μην πάθει τίποτα η μικρή τουλάχιστον όσο περνάει από το χέρι μου?? Κάθε μέρα της δίνω σαν λιχουδιά βούτυρο becel καθώς την εκπαιδεύω λίγο για να κάνω και την χάρη της μαμάς, Μέχρι τώρα δεν την έχει πειράξει το becel αλλά οι κονσέρβες της προκαλούν διάρροια!!
Σας ευχαριστώ πολύ!:D

Γεια σας, επειδή πρόσφατα η γατούλα μου που είναι 5 μηνών τα έκανε(τσισάκια) πάνω της άρχισα να ψάχνω για το τι μπορεί να φταίει... Η κτηνίατρος μου είπε να μην ανησυχήσω απλώς να την παρακολουθώ, αλλά από το πολύ ψάξιμο αγχώθηκα (σύνδρομο FUS, διαβήτης:().. Της δίνω μόνο ξηρά τροφή. Το μπολάκι της είναι πάντα γεμάτο καθώς αυτό μου συνέστησε η κτηνίατρος. Διαβάζοντας μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο σχετικά με την καλή διατροφή! Θα μπορούσε κάποιος να μου συστήσει μία σχετικά οικονομική διατροφή για να μην πάθει τίποτα η μικρή τουλάχιστον όσο περνάει από το χέρι μου?? Κάθε μέρα της δίνω σαν λιχουδιά βούτυρο becel καθώς την εκπαιδεύω λίγο για να κάνω και την χάρη της μαμάς, Μέχρι τώρα δεν την έχει πειράξει το becel αλλά οι κονσέρβες της προκαλούν διάρροια!!
Σας ευχαριστώ πολύ!:D

Για μενα προσωπικα η σωστη διατροφη ειναι ως εξής..
Σαν βασικη τροφη μια καλής ποιοτητα κροκετα και σαν συμπληρωμα, αναλογα ποσο αντεχεις οικονομικα, ειτε λίγη καλή κονσέρβα καθημερινά είτε 3-4 φορές την εβδομαδα! Επισης αν εχεις το χρόνο και θες μπορείς να αντικαταστησεις την κονσερβα με βραστο κοτοπουλο ή ψάρι! Θα σου βγει και πιο οικονομικά!;)

Το γεγονός οτι κανει διαρροια με την κονσερβα ίσως οφείλεται στο οτι δεν ειναι καλής ποιότητα είτε απλά δεν ταιριάζει η συγκεκριμένη στι δικό σου γατάκι!:)

Απάντηση: Μια διατροφή για γατούλα;

Το becel εγω δεν θα το εδινα με τιποτα.Καταρχην δεν ειναι κανονικο βουτυρο,αλλα μαργαρινη για μειωση χοληστερινης..και υπαρχει το ενδεχομενο να μην κανει για γατες,λογω καποιων συστικων.Μην υποκυπτεις ποτε στα χατιρια αλλονων,οσον αφορα την υγεια της γατας σου.Και οι γατες δεν εκπ/ονται σαν τα σκυλια.Αν θες οπωσδηποτε να της δινεις κατι για επιβραβευση,.δινε της μια λιχουδια ..αλλα ΓΙΑ ΓΑΤΕΣ ομως.:)

becel δεν θα το συνηστούσα ούτε για τους ανθρώπους. Δεν υπάρχει χειρότερη τροφή από την μαργαρίνη. Αν θέλεις να της δίνεις λιχουδιά, δίνε της κρέας, βούτυρο (με μέτρο γιατί δεν κάνει να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες), τυρί, ψάρι, και ότι άλλο της αρέσει που μαγειρεύετε και δεν περιέχει κρεμμύδι, σταφίδες και άλλες τοξικές για γάτες ουσίες. Οι κονσέρβες είναι καλύτερες από την ξηρά, αλλά αφούν προκαλούν διάρροια, απέφυγε τες, ή δώσε της καλύτερης ποιότητας κονσέρβες.

Λοιπόν η αλήθεια είναι ότι το becel είναι η μόνη μη γατοτροφή που δεν την πειράζει... Δεν μαλακώνουν καθόλου τα κακάκια της και για αυτό δεν προβληματίστηκα μέχρι τώρα. Δεν ήξερα τη διαφορά του από τα άλλα βούτυρα.. Θέλω να της δίνω κονσέρβα και θα προσπαθήσω να της βρω κάποια που δεν θα την ενοχλεί. Είναι πρόβλημα το γεγονός ότι είναι λιγότερο από 1 κιλό??:confused: Εγώ το μπολ της της το έχω πάντα γεμάτο!!
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!

Λοιπόν η αλήθεια είναι ότι το becel είναι η μόνη μη γατοτροφή που δεν την πειράζει... Δεν μαλακώνουν καθόλου τα κακάκια της και για αυτό δεν προβληματίστηκα μέχρι τώρα. Δεν ήξερα τη διαφορά του από τα άλλα βούτυρα.. Θέλω να της δίνω κονσέρβα και θα προσπαθήσω να της βρω κάποια που δεν θα την ενοχλεί. Είναι πρόβλημα το γεγονός ότι είναι λιγότερο από 1 κιλό??:confused: Εγώ το μπολ της της το έχω πάντα γεμάτο!!
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!

εμένα μου φαίνεται αρκετά αδύνατη για την ηλικία της :/: Θα έπρεπε να ήταν το λιγότερο 2 κιλά, αν όχι 3! Τι ξηρά τροφή της δίνεις; Μήπως το γεγονός ότι δεν παίρνει βάρος οφείλεται στα μαλακά κόπρανα; Μήπως έχει δυσανεξία στις τροφές; Ο κτηνίατρος τι λέει για όλα αυτά;

Καλησπερα, υπαρχουν μικροκαμωμενες γατουλες, αλλα η αληθεια ειναι οτι κι εμενα μου ακουγεται πολυ λιγο αυτο το κατω απο ενα κιλο:worry:
Θα σε συμβουλευα κι εγω να κανεις μια εκτεταμενη συζητηση με τον/την κτηνιατρο και εαν χρειστει καποιες εξετασεις.

Τώρα είμαι για Χριστούγεννα στην μαμά μου και της έχει πάρει μια χύμα τροφή... Έχει σκληρά κακάκια και πηγαίνει τουαλέτα 2 φορές την μέρα. Στην πόλη μου πηγαίνει πολύ πιο συχνά και δεν είναι ιδιαίτερα σκληρά και το χρώμα τους δεν είναι τόσο καφέ. Αλλά ούτε αυτό με είχε υποψιάσει καθώς η κτηνίατρος την οποία επισκεπτόμαστε συνέχεια φαίνεται να μην την ανησυχεί για το βάρος της.. Είναι Αγκύρας η ράτσα της που είναι γενικά μικρόσωμες..

Εφοσον τωρα τρωει ξηρα τροφη,και τα κακακια της ειναι σκληρα,μαλλον την πειραζει η κονσερβα.Οποτε καλο θα ηταν να τηνν αποφευγει.Ομως θα σε συμβουλευα να σταματησεις την χυμα τροφη...δεν ειναι και οτι καλυτερο..και γενικα τροφες των σουπερμαρκετ και χυμα,δεν ειναι περιεκτιοκες τροφες,περιεχουν πολλα σιτηρα και χημικα βελτιωτικα γευσεις.Κινησου σε πιο κτηνιατρικες τροφες,και το χρειαζεται για να δυναμωσει..γιατι οντως ειναι παρα πολυ λιγα τα κιλα της.:)

Eπίσης μπορείς να της πάρεις κάποια δυναμωτική τροφή!:)

Σας ευχαριστώ πολύ.. Θα προσπαθήσω να βρω κάτι αρκετά καλό. Θα παίρνω σε δείγματα για να δω τι την πειράζει γιατί από ότι έχω καταλάβει το πεπτικό της δεν σηκώνει και πολλά. Ελπίζω να καταφέρω να την τροφαντέψω:)

Kαλησπέρα και από εμένα. Orijen τροφές δεν κατάφερα να βρω στην πόλη που ζω. Μου πρότειναν τις Blue..19 ευρό τα 2 κιλά...:( Καθότι πλέον δύσκολα τα βγάζω πέρα, μου φαίνεται πολύ ακριβή...Εκτός από κοτοπουλάκι βραστό και σολωμό βραστό (οικονομική συσκευασία lidl..) έχετε να μου προτείνετε κάποια οικονομική αλλά καλή ξηρά τροφή???

Kαλησπέρα και από εμένα. Orijen τροφές δεν κατάφερα να βρω στην πόλη που ζω. Μου πρότειναν τις Blue..19 ευρό τα 2 κιλά...:( Καθότι πλέον δύσκολα τα βγάζω πέρα, μου φαίνεται πολύ ακριβή...Εκτός από κοτοπουλάκι βραστό και σολωμό βραστό (οικονομική συσκευασία lidl..) έχετε να μου προτείνετε κάποια οικονομική αλλά καλή ξηρά τροφή???

Ελπίζω το βραστό κοτόπουλο και ο σολωμός να μην έχουν αντικαταστήσει την κύρια τροφή του γατιού, γιατί μακροπρόθεσμα θα του δημιουργήσουν πρόβλημα (δεν περιέχουν ασβέστιο σε ικανοποιητική ποσότητα, λείπουν βιταμίνες, κτλ) :/: Αν τα βγάζεις δύσκολα, δοκίμασε να μαγειρεύεις εσύ και να συμπληρώνεις την τροφή με βιταμίνες, ασβέστιο, ταυρίνη, κτλ. Λογικά θα σου βγεί πιο φθηνή η τροφή έτσι :hmm:Λογικά ο κτηνίατρός σου, θα μπορέσει να σου δώσει συνταγή αν του το ζητήσεις :hmm:

O κτηνίατρός μου προτείνει hill's κροκέτες και κάποιες κονσέρβες μάρκα δεν θυμάμαι..Τελευταία της δίνω κροκέτες και από το Super και της αρέσει πολύ το ζελέ τόνος Whiska's. Δεν ξέρω όμως τι είναι καλύτερο...Να τονίσω πως είναι λιχούδα..5 μηνών και 3+ κιλά.

Ρε παιδια δεν βγαζω ακρη :confused: Αλλου διαβαζω οτι η ωμοφαγια απαγορευεται και αλλου οτι ειναι η καλυτερη διατροφη :confused: Τι πρεπει τελικα να τρωει μια γατα ? :confused: Μηπως λιγο απο ολα ? :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω ότι είναι και θέμα γάτας. Εμένα κανένα από τα δύο δεν τρώει orijen ή acana και όταν τα πίεσα (αναμιγνύοντας σιγά σιγά στην τροφή που έτρωγαν μέχρι την αλλαγή) ανέπτυξαν δερματική αλλεργία. Μετά μας έδωσε ο κτηνίατρος την Pro Plan την υποαλλεργική και τα δύο έκαναν εμετούς και διάρροιες. Τώρα είναι υποχρεωτικά σε i/d για γαστρεντερικά και τελικώς η μόνη τροφή που δεν τα πείραζε και ήταν με τη γούνα λαμπερή και ζωηρά ήταν η Royal που οι πολλοί τη θάβουν. Εγώ όμως ξέρω ότι τα γατιά μου ήταν μια χαρά και με τις υποαλλεργικές, οργανικές και ό,τι άλλο τρέχω στο γιατρό εδώ και δύο μήνες.:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Back