Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Δηλαδη εαν κανω το κολπο που διαβασα με το τσοφλι του αυγου θα ειμαι καλυμενη για το ασβεστιο? Τα μυδια αν και πολυ ευκολο να τα βρουμε τα φοβαμαι λιγο να σου πω την αληθεια. Λιγο λαδι σολωμου λεω να ξαναρχισω να τους προσθετω που που που στην τροφη τους και θα ψαξω ποιες αλλες τροφες εχουν μεγαλη περιεκτικοτητα σε ταυρινη![]()
Ναι, θα είσαι καλύμενη. Δεν είναι απαραίτητο να τους δίνεις μύδια σύχνα. Μπορείς να τους δίνεις μια στις τόσες. Αν δεν θέλεις, δίνε τους καρδιές, κυρίως από μοσχάρι
Μπορείς να τους δίνεις βραστό σολωμό και άλλα ψαράκια 1-2 φορές την εβδομάδα και να παραλείψεις το λάδι σολωμού. Εγώ έτσι κάνω... δίνω 1 φορά την εβδομάδα σολωμό 
Coolcat
Νεοφερμένο μέλος
Η γατούλα μου είναι 6 μηνών στειρωμένη και πάρα πολύ επιλεκτική στο φαγητό της! Πριν την στείρωση έτρωγε Whiskas για γατάκια μόνο με κοτόπουλο! Τώρα θέλω να της αλλάξω την τροφή για στειρωμένες. Μου έδωσε ο κτηνίατρος ένα δείγμα από μια τροφή για στειρωμένες γάτες αλλά δεν της άρεσε καθόλου! Τώρα τις δίνω αυτή που έτρωγε πριν αλλά φοβάμαι πως επειδή είναι πολύ δυναμωτική με πολλές προτεΐνες θα την παχύνει πολύ!! Δεν θέλω να την κάνω παχύσαρκη!! Εσείς τι δίνετε στα γατάκια σας? Τους αρέσει?

vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γεια σας, επειδή πρόσφατα η γατούλα μου που είναι 5 μηνών τα έκανε(τσισάκια) πάνω της άρχισα να ψάχνω για το τι μπορεί να φταίει... Η κτηνίατρος μου είπε να μην ανησυχήσω απλώς να την παρακολουθώ, αλλά από το πολύ ψάξιμο αγχώθηκα (σύνδρομο FUS, διαβήτης
).. Της δίνω μόνο ξηρά τροφή. Το μπολάκι της είναι πάντα γεμάτο καθώς αυτό μου συνέστησε η κτηνίατρος. Διαβάζοντας μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο σχετικά με την καλή διατροφή! Θα μπορούσε κάποιος να μου συστήσει μία σχετικά οικονομική διατροφή για να μην πάθει τίποτα η μικρή τουλάχιστον όσο περνάει από το χέρι μου?? Κάθε μέρα της δίνω σαν λιχουδιά βούτυρο becel καθώς την εκπαιδεύω λίγο για να κάνω και την χάρη της μαμάς, Μέχρι τώρα δεν την έχει πειράξει το becel αλλά οι κονσέρβες της προκαλούν διάρροια!! Σας ευχαριστώ πολύ!

L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Γεια σας, επειδή πρόσφατα η γατούλα μου που είναι 5 μηνών τα έκανε(τσισάκια) πάνω της άρχισα να ψάχνω για το τι μπορεί να φταίει... Η κτηνίατρος μου είπε να μην ανησυχήσω απλώς να την παρακολουθώ, αλλά από το πολύ ψάξιμο αγχώθηκα (σύνδρομο FUS, διαβήτης).. Της δίνω μόνο ξηρά τροφή. Το μπολάκι της είναι πάντα γεμάτο καθώς αυτό μου συνέστησε η κτηνίατρος. Διαβάζοντας μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο σχετικά με την καλή διατροφή! Θα μπορούσε κάποιος να μου συστήσει μία σχετικά οικονομική διατροφή για να μην πάθει τίποτα η μικρή τουλάχιστον όσο περνάει από το χέρι μου?? Κάθε μέρα της δίνω σαν λιχουδιά βούτυρο becel καθώς την εκπαιδεύω λίγο για να κάνω και την χάρη της μαμάς, Μέχρι τώρα δεν την έχει πειράξει το becel αλλά οι κονσέρβες της προκαλούν διάρροια!!
Σας ευχαριστώ πολύ!![]()
Για μενα προσωπικα η σωστη διατροφη ειναι ως εξής..
Σαν βασικη τροφη μια καλής ποιοτητα κροκετα και σαν συμπληρωμα, αναλογα ποσο αντεχεις οικονομικα, ειτε λίγη καλή κονσέρβα καθημερινά είτε 3-4 φορές την εβδομαδα! Επισης αν εχεις το χρόνο και θες μπορείς να αντικαταστησεις την κονσερβα με βραστο κοτοπουλο ή ψάρι! Θα σου βγει και πιο οικονομικά!

Το γεγονός οτι κανει διαρροια με την κονσερβα ίσως οφείλεται στο οτι δεν ειναι καλής ποιότητα είτε απλά δεν ταιριάζει η συγκεκριμένη στι δικό σου γατάκι!

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Το becel εγω δεν θα το εδινα με τιποτα.Καταρχην δεν ειναι κανονικο βουτυρο,αλλα μαργαρινη για μειωση χοληστερινης..και υπαρχει το ενδεχομενο να μην κανει για γατες,λογω καποιων συστικων.Μην υποκυπτεις ποτε στα χατιρια αλλονων,οσον αφορα την υγεια της γατας σου.Και οι γατες δεν εκπ/ονται σαν τα σκυλια.Αν θες οπωσδηποτε να της δινεις κατι για επιβραβευση,.δινε της μια λιχουδια ..αλλα ΓΙΑ ΓΑΤΕΣ ομως.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ το μπολ της της το έχω πάντα γεμάτο!!Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Λοιπόν η αλήθεια είναι ότι το becel είναι η μόνη μη γατοτροφή που δεν την πειράζει... Δεν μαλακώνουν καθόλου τα κακάκια της και για αυτό δεν προβληματίστηκα μέχρι τώρα. Δεν ήξερα τη διαφορά του από τα άλλα βούτυρα.. Θέλω να της δίνω κονσέρβα και θα προσπαθήσω να της βρω κάποια που δεν θα την ενοχλεί. Είναι πρόβλημα το γεγονός ότι είναι λιγότερο από 1 κιλό??Εγώ το μπολ της της το έχω πάντα γεμάτο!!
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
εμένα μου φαίνεται αρκετά αδύνατη για την ηλικία της
Θα έπρεπε να ήταν το λιγότερο 2 κιλά, αν όχι 3! Τι ξηρά τροφή της δίνεις; Μήπως το γεγονός ότι δεν παίρνει βάρος οφείλεται στα μαλακά κόπρανα; Μήπως έχει δυσανεξία στις τροφές; Ο κτηνίατρος τι λέει για όλα αυτά;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος

Θα σε συμβουλευα κι εγω να κανεις μια εκτεταμενη συζητηση με τον/την κτηνιατρο και εαν χρειστει καποιες εξετασεις.
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

L0uk0umas
Δραστήριο μέλος

vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος

Καθότι πλέον δύσκολα τα βγάζω πέρα, μου φαίνεται πολύ ακριβή...Εκτός από κοτοπουλάκι βραστό και σολωμό βραστό (οικονομική συσκευασία lidl..) έχετε να μου προτείνετε κάποια οικονομική αλλά καλή ξηρά τροφή???Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Kαλησπέρα και από εμένα. Orijen τροφές δεν κατάφερα να βρω στην πόλη που ζω. Μου πρότειναν τις Blue..19 ευρό τα 2 κιλά...Καθότι πλέον δύσκολα τα βγάζω πέρα, μου φαίνεται πολύ ακριβή...Εκτός από κοτοπουλάκι βραστό και σολωμό βραστό (οικονομική συσκευασία lidl..) έχετε να μου προτείνετε κάποια οικονομική αλλά καλή ξηρά τροφή???
Ελπίζω το βραστό κοτόπουλο και ο σολωμός να μην έχουν αντικαταστήσει την κύρια τροφή του γατιού, γιατί μακροπρόθεσμα θα του δημιουργήσουν πρόβλημα (δεν περιέχουν ασβέστιο σε ικανοποιητική ποσότητα, λείπουν βιταμίνες, κτλ)
Αν τα βγάζεις δύσκολα, δοκίμασε να μαγειρεύεις εσύ και να συμπληρώνεις την τροφή με βιταμίνες, ασβέστιο, ταυρίνη, κτλ. Λογικά θα σου βγεί πιο φθηνή η τροφή έτσι
Λογικά ο κτηνίατρός σου, θα μπορέσει να σου δώσει συνταγή αν του το ζητήσεις 
grizoulaa
Νεοφερμένο μέλος
Αλλου διαβαζω οτι η ωμοφαγια απαγορευεται και αλλου οτι ειναι η καλυτερη διατροφη
Τι πρεπει τελικα να τρωει μια γατα ?
Μηπως λιγο απο ολα ? 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lazp11
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 37 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- WYSIWYG
- Riama
- V_Jo
- Morpheus@Ares
- Nikos90
- Tina2017
- nasstazia
- τζερρυ
- uncle_nontas
- 11cats
- Nicole1987
- Ρούλης και Μπία
- Elli M.
- mpirarxos
- Ljosberinn
- giannisgr41
- Ιφιγενεια25
- cat bruce
- helonitsa1965
- kikisagirl
- Stoni90
- oh my cat
- raccoon
- ΛΟΥΙΖΑ1
- leuk1
- dkat
- oldman
- litsa2
- catgirlbarbara
- kat-cats
- Lord Kratos
- αθηνα~~
- Pennylane
- zouzounela
- Προφέσσορας_Χάος
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool