Συμφωνώ εν μέρει με αυτά που γράφετε.
Πιστεύω πως για τις ξηρές τροφές υπάρχουν διάφορες ποιότητες και φιλοσοφίες. Ο λόγος που διαφημίστηκαν τόσο είναι το γεγονός ότι είναι οικονομικές αλλά και το ότι είναι ευκολία για τον ιδιοκτήτη κατοικιδίου. Εγώ έχω καταλήξει σε ακάνα και όριτζεν, γιατί τις θεωρώ τις καλύτερες ποιοτικά. Αυτό για το ξύλο και τη σελουλόζη πρώτη φορά το βλέπω, αλλά πάλι δε θα μου έκανε εντύπωση να το δω σε χαμηλότερης εως και μέσης ποιότητας τροφές.

Σίγουρα το θέμα της ωμής το έχετε ψάξει καλύτερα από εμένα , οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, παρά μόνο ότι είναι πολύ μακριά ακόμα αυτή η φιλοσοφία από εμένα.

Όσον αφορά το μαγειρευτό νομίζω ότι είναι αυτό που με βρίσκει υπέρ, αλλά όπως είπα και πιο πάνω ο βίκτωρας δεν το τρώει και μου έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα. Φταίω κι εγώ που δεν τον έμαθα όσο ήταν μωρό.

Ακόμα κι οι κτηνίατροι που έχω πάει έχουν τελείως αντιφατικές απόψεις μεταξύ τους. Ο ένας μου είπε "μόνο ξηρή τροφή" για πρόληψη προβλημάτων των δοντιών (αν και μεταξύ μας θεωρώ τα νοσήματα του ουροποιητικού πολύ πιο σοβαρά σε σχέση με την ουλίτιδα π.χ). Η άλλη γιατρός μου είπε μόνο σπιτικό φαγάκι και κονσέρβα στη χειρότερη περίπτωση (κι αυτό λόγω συντηρητικών κλπ), ειδικά επειδή είναι αρσενικός στειρωμένος.