flora.m123
Δραστήριο μέλος
Σου στέλνω προσωπικό μήνυμα για να μη βγούμε off topic

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
niamania
Νεοφερμένο μέλος
εγω του πηρα την elite με 1,85... πηρα μονο 2 κιλα και με 65 gr που τρωει τη μερα μου εχει κρατησει καιρο και δεν μου φανηκε η διαφορα σε λεφτα....Φιλη μου μια χαρα εμας μας κανει.Την τρωει πολυ καιρο και ο γατος και ο σκυλος μου και δεν επαθαν τπτ και του σταματησαν και οι διαρροιες και οι ανορεξιες. Ειναι και αναλογα τι σηκωνει η τσεπη του καθενος. Εμεις καταφευγουμε σε οικονομικες τροφες και οχι σε εκεινες που κανουν 30 ευρω το εναμιση κιλο.Αν ηταν αδεσποτα δεν θα ειχανε να φανε,οποτε ας μην υπερβαλουμε με την διατροφη των ζωων.Σε λιγο καιρο και εμεις τις κροκετες τους θα τρωμε!
φιλικα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
taksidiotis
Νεοφερμένο μέλος
Όμως λόγω του οτι λατρεύουν το μαγειρευτο φαγητο τους δίνω και κοτοπουλακι και ψαρακι καθαρισμενο και μοσχάρι.
flora.m123
Δραστήριο μέλος
Αααα, και επειδή έχεις και εσύ περσική, λέω μόλις μεγαλώσει να της πάρω royal canin persian, τη ξέρεις λογικά αλλά λέεω εγω τώρα, αν τυχόν δεν!

taksidiotis
Νεοφερμένο μέλος
Συμφωνώ με το μαγειρευτό, εγώ έχω κάνει και μια συνταγή που βρήκα και την έχω βάλει στην κατάψυξη για να τους δίνω που και που. Πάντα όμως χωρίς αλάτι! Αλλά είμαι και πολύ υπέρ της κονσέρβας οπότε λέω να ξεκινήσω να τους δίνω μαζί με τη ξηρά, δηλαδή 2 φορές ξηρά,1 φορά κονσέρβα τη μέρα..
Αααα, και επειδή έχεις και εσύ περσική, λέω μόλις μεγαλώσει να της πάρω royal canin persian, τη ξέρεις λογικά αλλά λέεω εγω τώρα, αν τυχόν δεν!![]()
Εννοειται τη ξέρω και θεωρητικά πάντα ειναι απο τις κορυφαίες τροφές,για μενα όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με το μαγειρευτο αναλατο φαγητο.
flora.m123
Δραστήριο μέλος
Και οι κονσέρβες βγαίνουν και πολύ ακριβές και μετά λερώνονται όταν πάνε για την ανάγκη τους...

Δεν ξέρω, δε ξέρω. Όσο πιο πολύ το ψάχνω τόσο άκρη δε βρίσκω.

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Η Acana είναι όντως καλής ποιότητας τροφή αλλά για τα περσάκια δεν νομίζω να ενδείκνυται...
flora.m123
Δραστήριο μέλος
Για μάρκες δεν έχουμε συζητήσει εκτενέστερα, πάντα όταν πηγαίνω γίνεται πανικός από κόσμο και δεν έχω προλάβει να συζητήσω μαζί του και πολύ..
Θα τις πάω σήμερα ή τη δευτέρα, μόλις βρω χρόνο, και ελπίζω να έχει χρόνο να τον ρωτήσω..
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν ξέρω, δε ξέρω. Όσο πιο πολύ το ψάχνω τόσο άκρη δε βρίσκω.![]()
Φλώρα στην ίδια κατάσταση είμαι κι εγώ! Κάθε μέρα ανακαλύπτω και κάτι διαφορετικό! (από κροκέτες, κονσέρβα, σπιτικό φαγάκι μέχρι και ωμοφαγία) Όλα έχουν υπέρ και κατά. Αλλά το καλύτερο θα ήταν να μπορούμε να δίνουμε απ'όλα (αν τα τρώνε φυσικά τα καλομαθημένα μας
)μπορεις να φτιαξεις δικη σου σπιτικη τροφη και να προσθεσεις συμπληρωματα. Εδω εχει μετρητη για τις σωστες αναλογιες και εδω εχει συμπληρωματα διατροφης. Εναλλακτικα μπορεις να δινεις συμπληρωματα για ανθρωπους (πολυβιταμινες), αλλα δεν θυμαμαι σε τι αναλογια και φυσικα ταυρινη γιατι με το μαγειρεμα καταστρεφεται (ειδικα οταν βραζεις το κρεας, η ταυρινη φευγει και παει στο νερο, για αυτο και το ψητο κρεας ειναι καλυτερο). Δες και εδω (σου βγαζει συνταγη με τα καταλληλα συμπληρωματα για ανθρωπους, αλλα κοστιζει $20 η συνταγη).
Ceres Victoria ταυρίνη που μπορώ να βρω; Αυτό που με προβληματίζει είναι τι ποσότητα μπορείς να ετοιμάσεις, που και πόσο μπορεί να αποθηκευτεί;
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αλλά 1ον: προσπαθώ να μάθω το γάτο μου από ξηρή τροφή να φάει και υγρή και αρνείται πεισματικά! Πόσο μάλλον να του δώσω ωμό κρέας!
2ον: θα είναι δύσκολο για κάποιες φορές που λείπω από το σπίτι 2-3 μέρες συνεχόμενες. Η ξηρή τροφή βολεύει καλύτερα τότε.
Δεν ξέρω... βλέποντας και κάνοντας...
Λαχανικά και υδατάνθρακες πως προσλαμβάνονται;
flora.m123
Δραστήριο μέλος
Εγώ το ψάχνω με τη μαγειρευτή τώρα. Καταρχιν και με τα δύο είδη διατροφής επιλέγεις ΕΣΥ τι θα φάει η γάτα, εσύ ελέγχεις το κρέας, την ποσότητα, τα πάντα. Ενώ οι έτοιμες, όποια έτοιμη και να πάρεις, δε μπορείς να είσαι σίγουρος.. Και πέρα από αυτό βγαίνει και πιο οικονομικά. Γιατί ουσιαστικά απλά παίρνεις παραπάνω κρέας από αυτό που θα έπαιρνες για σένα και το μόνο επιπλέον έξοδο είναι τα συμπληρώματα. Και μακροπρόθεσμα, που γλιτώνεις άπειρα έξοδα σε γιατρούς για αλλεργίες, προβλήματα σε νεφρά και στομάχι, κλπ κλπ. Και τα συμπληρώματα κρατάνε καιρό από ότι διάβασα και δε χρειάζεται να τρέχουμε συνέχεια σε πετ σοπ και να κάνουμε κάθε τρεις και λίγο παραγγελίες από το ίντερνετ. Εγώ με τις μεταφορές δεν μπορώ να κουβαλάω 2κιλες και 3κιλες σακούλες κάθε φορά, στη Φλώρινα ΔΕΝ έχει καθόλου ποικιλία σε τροφές και επίσης μια φορά που έφερα μια ανοιχτή σακούλα RC κλεισμένη με το "ειδικό" ζιπ μέσα σε σακούλα στη βαλίτσα, την άνοιξα και είχαν αλλοιωθεί οι κροκέτες (από τη ζέστη; Η σακούλα δεν υποτίθεται ότι κλείνει καλά; ), οπότε είναι προτιμότερο να κουβαλάω μερικά μπουκαλάκια με συμπληρώματα. Και κάτι ακόμα.. Α ναι! Είναι πραγματικά πεταμένα λεφτά να πληρώνουμε 7,10,9 ευρώ το κιλό για να πάρουμε μια τροφή που είτε έχει και βλαβερές ουσίες είτε απλά γενικά (ως ξηρή τροφή) κάνει κακό στα ζώα μας.. Και οι κονσέρβες, οι καλές, κάνουν 1 ευρώ τουλάχιστον η μία. Δηλαδή εγώ που χρειάζομαι 2 τη μέρα, το μήνα θα πληρώνω 56 ευρώ το μήνα;
Αν το δούμε πιο σφαιρικά συμφέρει και η μαγειρευτή και η ωμή. Και κάνουν και απίστευτο καλό. Απλά λίγο ψάξιμο θέλει και μια μέρα το μήνα για να τα ετοιμάσεις, σιγά το πράγμα!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μαρία ούτε ανακατεμένη ξηρά με κονσέρβα δεν τρώνε; Εμένα πάλι προτιμούν την κονσέρβα από τη ξηρή. Ειδικά τη schesir τη λατρεύουν! Αφού τους πήραν proplan ξηρή γιατί δεν είχε RC στο πετ σοπ και δεν την έφαγαν μέχρι που την ανακάτεψα με κονσέρβα.
το τσουρέκι μου τρώει τα πάντα! Μα τα πάντα! (έζησε το ψυχούλι μου 6 μήνες στο δρόμο, ξέρει πως είναι να πεινάς

)ο βίκτωρας από την άλλη ούτε να τη μυρίσει. Δυο μέρες τώρα ανακατεύω ξηρή με υγρή τροφή και πάει στο πιατάκι του, και πολύ προσεκτικά (μην ακουμπήσει το μουσούδι του στα υγρά κομμάτια της κονσέρβας) ξεχωρίζει τις κροκέτες!!!

Δεν ξέρω πως αλλά πρέπει σταδιακά να του βάζω μόνο υγρή και μετά να του βάλω μια ωραία συνταγή που βρήκα με μαγειρευτό φαγάκι στο site που ανέφερε πιο πάνω η Ceres Victoria.
Απο την άλλη δε, πιστεύω ότι μόνο με την ξηρή τροφή μπορώ να είμαι σίγουρη ότι προσλαμβάνει όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζονται.
Όμως κάθε γάτα έχει διαφορετικές απαιτήσεις, ανάλογα με το φύλο, βάρος, ηλικία, κατάσταση υγείας κλπ. κλπ. , οπότε καλό είναι να προσαρμόζουμε και την κατάλληλη διατροφή..
flora.m123
Δραστήριο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
. Όπως ισχύει και στον άνθρωπο ότι πχ η πρόσληψη ασβεστίου είναι μεγαλύτερη όταν παίρνουμε το ασβέστιο από την τροφή, παρά σε μορφή χαπιών, πιστεύω ότι κάτι ανάλογο ισχύει και στις γάτες. Πως ζούσαν οι γάτες πριν 150 χρόνια, όταν δεν υπήρχαν ζωοτροφές; Νομίζετε ότι τα ποντίκια και οι σαύρες είναι πιο κάθαρα από το κρέας του σουπερμάρκετ; Δυστυχώς μας έχουν κάνει να πιστεύουμε ότι μια γάτα πρέπει να τρέφεται απαραίτητα με γατοτροφή και ότι αν φάει κάτι άλλο θα της κάνει κακό. Λάθος. Έχουν μαζέψει από τα σφαγεία και τους αγρότες ότι δεν χρειάζεται ο άνθρωπος και το πουλάνε ως ζωοτροφή και σε συνδιασμό με το καλό μάρκετινγκ, έχουν καταφέρει να πείσουν τον κόσμο ότι η γάτα πρέπει να τρέφεται με τέτοιες τροφές. Το ξέρετε ότι σε πολλές ξηρές τροφές βάζουν μέσα ακόμα και υποπροιόντα από ξύλο; Δείτε πόσες τροφές περιέχουν cellulose. Επίσης πρίν λίγες ημέρες 10 άνθρωποι στην Αμερική προσβλήθηκαν από σαλμονέλλα... από ξηρά τροφή! Νομίζετε ότι η ξηρά τροφή είναι αποστειρωμένη; Δεν είναι και μπορεί να γίνει πολύ πιο επικινδύνη από το ωμό κρέας γιατί όταν πίασεις ωμό κρέας, θα τρέξεις στην βρύση να πλύνεις τα χέρια σου, αν πίασεις όμως μια κροκέτα ή ακόμα και ένα treat δεν θα τρέξεις στην βρύση γιατί νομίζεις ότι είναι καθαρό 
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πιστεύω πως για τις ξηρές τροφές υπάρχουν διάφορες ποιότητες και φιλοσοφίες. Ο λόγος που διαφημίστηκαν τόσο είναι το γεγονός ότι είναι οικονομικές αλλά και το ότι είναι ευκολία για τον ιδιοκτήτη κατοικιδίου. Εγώ έχω καταλήξει σε ακάνα και όριτζεν, γιατί τις θεωρώ τις καλύτερες ποιοτικά. Αυτό για το ξύλο και τη σελουλόζη πρώτη φορά το βλέπω, αλλά πάλι δε θα μου έκανε εντύπωση να το δω σε χαμηλότερης εως και μέσης ποιότητας τροφές.

Σίγουρα το θέμα της ωμής το έχετε ψάξει καλύτερα από εμένα , οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, παρά μόνο ότι είναι πολύ μακριά ακόμα αυτή η φιλοσοφία από εμένα.

Όσον αφορά το μαγειρευτό νομίζω ότι είναι αυτό που με βρίσκει υπέρ, αλλά όπως είπα και πιο πάνω ο βίκτωρας δεν το τρώει και μου έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα. Φταίω κι εγώ που δεν τον έμαθα όσο ήταν μωρό.

Ακόμα κι οι κτηνίατροι που έχω πάει έχουν τελείως αντιφατικές απόψεις μεταξύ τους. Ο ένας μου είπε "μόνο ξηρή τροφή" για πρόληψη προβλημάτων των δοντιών (αν και μεταξύ μας θεωρώ τα νοσήματα του ουροποιητικού πολύ πιο σοβαρά σε σχέση με την ουλίτιδα π.χ). Η άλλη γιατρός μου είπε μόνο σπιτικό φαγάκι και κονσέρβα στη χειρότερη περίπτωση (κι αυτό λόγω συντηρητικών κλπ), ειδικά επειδή είναι αρσενικός στειρωμένος.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Συμφωνώ εν μέρει με αυτά που γράφετε.
Πιστεύω πως για τις ξηρές τροφές υπάρχουν διάφορες ποιότητες και φιλοσοφίες. Ο λόγος που διαφημίστηκαν τόσο είναι το γεγονός ότι είναι οικονομικές αλλά και το ότι είναι ευκολία για τον ιδιοκτήτη κατοικιδίου. Εγώ έχω καταλήξει σε ακάνα και όριτζεν, γιατί τις θεωρώ τις καλύτερες ποιοτικά. Αυτό για το ξύλο και τη σελουλόζη πρώτη φορά το βλέπω, αλλά πάλι δε θα μου έκανε εντύπωση να το δω σε χαμηλότερης εως και μέσης ποιότητας τροφές.
Σίγουρα το θέμα της ωμής το έχετε ψάξει καλύτερα από εμένα , οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, παρά μόνο ότι είναι πολύ μακριά ακόμα αυτή η φιλοσοφία από εμένα.
Όσον αφορά το μαγειρευτό νομίζω ότι είναι αυτό που με βρίσκει υπέρ, αλλά όπως είπα και πιο πάνω ο βίκτωρας δεν το τρώει και μου έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα. Φταίω κι εγώ που δεν τον έμαθα όσο ήταν μωρό.
Ακόμα κι οι κτηνίατροι που έχω πάει έχουν τελείως αντιφατικές απόψεις μεταξύ τους. Ο ένας μου είπε "μόνο ξηρή τροφή" για πρόληψη προβλημάτων των δοντιών (αν και μεταξύ μας θεωρώ τα νοσήματα του ουροποιητικού πολύ πιο σοβαρά σε σχέση με την ουλίτιδα π.χ). Η άλλη γιατρός μου είπε μόνο σπιτικό φαγάκι και κονσέρβα στη χειρότερη περίπτωση (κι αυτό λόγω συντηρητικών κλπ), ειδικά επειδή είναι αρσενικός στειρωμένος.
βασικά το μήνυμά μου ήταν λίγο απότομο, αλλά δεν πήγαινε σε εσένα συγκεκριμένα, ούτε σε κάποιο άλλο πρόσωπο. Αναφερόμουν γενικά για την τάση που επικρατεί με τις ζωοτροφές.
Είμαι όμως απόλυτα σύμφωνη με αυτά που γράφεις και το έχω πει και παλαιότερα... καλύτερα γάτα χωρίς δόντια, παρά γάτα με νεφρική ανεπάρκεια. Μη τα παρατάς με τον Βίκτωρα. Ο δικός μου είχε φτάσει σε σημείο να τρώει μόνο μια συγκεκριμένη γεύση κονσέρβας συγκεκριμένης μάρκας. Δεν έτρωγε τίποτα άλλο! Τώρα τρώει ότι του βάλω στο πιάτο και στην χειρότερη αν δεν του αρέσει κάτι δεν το τρώει, αλλά στο επόμενο γεύμα του βάζει μυαλό και το τρώει. Είναι δύσκολο να κάνεις την γάτα σου να τρώει τα πάντα, όχι όμως και ακατόρθωτο!
Στείλτον πακέτο σε εμένα να στον στρώσω 
flora.m123
Δραστήριο μέλος

Θα συμφωνήσω απόλυτα και με τις δύο σας. Καταρχάς ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Η RC έχει καλαμπόκι. Ανήκει στη Mars Inc. (που ανήκει στη Master Foods) και η εταιρία αυτή έχει και τροφές όπως οι Pedigree και η Sheba. Όμως οι περισσότεροι τη θεωρούν από τις κορυφαίες τροφές γιατί "φαίνεται" να περιέχει κατά τα άλλα "καλά" συστατικά και έχει μεγάλη ποικιλία: για μικρές γάτες, για μεγάλες, για την τάδε ράτσα, για στειρωμένες, για αστείρωτες κλπ κλπ. Πχ έχει μια σειρά persian. Η κύρια ευαισθησία της περσικής είναι στα νεφρά. Η ξηρά ούτως ή άλλως προκαλεί μακροπρόθεσμα νεφρική ανεπάρκεια. Ε πως βγάζεις σειρά για ράτσα με τη συγκεκριμένη ευαισθησία αφού το ίδιο το είδος της τροφής προκαλεί ακριβώς αυτό που προσπαθείς να αποφύγεις; Είναι όλα θέμα καλής διαφήμισης.. Και δεν έχει αποδειχτεί ότι οι ξηρές τροφές κάνουν καλό στα δόντια. Απλά θεωρητικά κριτσανίζουν τις κροκέτες, ενώ στη κονσέρβα δε μασάνε τίποτα. Πολλές γάτες όμως καταπίνουν έτσι τις κροκέτες. Και άπειρες γάτες έχουν και πάλι προβλήματα στα δόντια, παρόλο που τρώγανε ξηρά.. Πιστεύω ότι αν δεν του δίνεις κρέας και κόκαλα για να εξασκεί και να καθαρίζει τα δόντια του, ή αν δεν του τα βουρτσίζεις εσύ τακτικά, το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί όση ξηρά και να τρώει..Εμένα ο κτηνίατρός μου δεν είναι και πολύ υπέρ της ξηράς.. Μόνο στο ωμό είναι κατά, κι αυτό γιατί πολλοί λένε ότι ευθύνεται για την εμφάνιση τοξοπλάσματος. Πρώτη φορά που του έφερα τις γάτες μου είπε "επειδή έχω δει πολλά περιστατικά να αφήνουν τη γάτα κοπέλες για να κάνουν παιδιά, γιατί λέει θα κολλήσουν τοξόπλασμα, υπάρχει ένας απλός τρόπος να το αποφύγεις, όχι ωμό κρέας, τακτικό καθάρισμα της αμμολεκάνης και τακτική αποπαρασίτωση, και επίσης πολλοί γιατροί που δεν έχουν ειδικευτεί στην παρασιτολογία νομίζουν ότι αυτό το παράσιτο ευθύνεται αποκλειστικά για την υπογονιμότητα και ρίχνουν την ευθύνη σε αυτό, γιατί είναι η εύκολη λύση."
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στείλτον πακέτο σε εμένα να στον στρώσω
![]()
Μη μου βάζεις ιδέες!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 37 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- WYSIWYG
- Riama
- V_Jo
- Morpheus@Ares
- Nikos90
- Tina2017
- nasstazia
- τζερρυ
- uncle_nontas
- 11cats
- Nicole1987
- Ρούλης και Μπία
- Elli M.
- mpirarxos
- Ljosberinn
- giannisgr41
- Ιφιγενεια25
- cat bruce
- helonitsa1965
- kikisagirl
- Stoni90
- oh my cat
- raccoon
- ΛΟΥΙΖΑ1
- leuk1
- dkat
- oldman
- litsa2
- catgirlbarbara
- kat-cats
- Lord Kratos
- αθηνα~~
- Pennylane
- zouzounela
- Προφέσσορας_Χάος
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool