tarantules
Νεοφερμένο μέλος
Ριάνα, διάβασα το topic σχετικά με το σπιτικό φαγητό και είδα οτι λέει και για μαγειρευτό κοτόπουλο,βοδινό και τα σχετικά, τα οποία κι εγώ τα δίνω στο γάτο μου οπότε δεν νομίζω να έχει κανένα θέμα.Συν οτι του δίνω και κροκέτες κανονικά όπως προανέφερα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jennaouska
Νεοφερμένο μέλος
Κατά την άποψη μου, η πιο εύκολη τροφή για όλες τις γάτες θεωρώ ότι είναι η Royal. Παρόλαυτα, από τις καλύτερες τροφές είναι η Arden (που μπορεί να δυσκολευτούν λίγο να την φάνε) και η Orijen (αρκετά πιο ακριβή από όλες δυστυχώς αλλά πέφτουν με τα μούτρα).Όλες όσες ανέφερα είναι σε ξηρά τροφή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Μια μαρκα γατοτροφης Leonardo την εχει ακουσει κανεις;
Θα σου πρότεινα να μείνεις μακριά!

Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα σου πρότεινα να μείνεις μακριά!![]()
Γιατι το λες αυτο;
L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Γιατι το λες αυτο;
Eμείς όταν την δοκιμάσαμε είχαμε πολλά "θέματα"...διάρροιες, αέρια, χάλια τρίχωμα κτλ... Και δεν ταίζω 1 γατί αλλά 3 και όλα είχαν τα ίδια! Επίσης άκουσα και απο άλλου οτι είχαν θέματα με αυτή τη τροφή..
Τώρα τι να σου πω..εσάς μπορεί να σας "κάτσει" καλά!

Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Eμείς όταν την δοκιμάσαμε είχαμε πολλά "θέματα"...διάρροιες, αέρια, χάλια τρίχωμα κτλ... Και δεν ταίζω 1 γατί αλλά 3 και όλα είχαν τα ίδια! Επίσης άκουσα και απο άλλου οτι είχαν θέματα με αυτή τη τροφή..
Τώρα τι να σου πω..εσάς μπορεί να σας "κάτσει" καλά!![]()
Ξηρη τροφη της δινω royal canin αλλα κονσερβα δεν βρηκα, ειχε μονο αυτα στο φακελακι τα οποια δεν τα τρωει. Ετσι πηρα κονσερβες leonardo. Πηρα δυο γευσεις. Τη μια ειχε φαει τη μιση και την αλλη δεν την αγγιξε καθολου οποτε μαλλον δεν θα ξαναπαρω. Θα παρω της hills να δοκιμασει. Ασε ειμαστε πολυ ιδιοτροπες

L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Ξηρη τροφη της δινω royal canin αλλα κονσερβα δεν βρηκα, ειχε μονο αυτα στο φακελακι τα οποια δεν τα τρωει. Ετσι πηρα κονσερβες leonardo. Πηρα δυο γευσεις. Τη μια ειχε φαει τη μιση και την αλλη δεν την αγγιξε καθολου οποτε μαλλον δεν θα ξαναπαρω. Θα παρω της hills να δοκιμασει. Ασε ειμαστε πολυ ιδιοτροπες![]()
Εγώ απο ξηρά μετά απο πολλές αλλαγές και ψάξιμο μένω πιστή στην royal..Δεν ξέρω αν είναι καλή, αν ειναι υπερκτιμημένη κτλ κτλ σαν αυτήν όμως καμία δεν μας ταίριαξε! Τέλεια κακά, βελούδινο τρίχωμα και γενικά μας ταιριάζει! Οπότε δεν βρίσκω και τον λόγω να την αλλάξω..Απο κονσέρβες δίνω διάφορες ανάλογα κάθε φορά...Προτιμώ τις πιο φυσικές!

Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ απο ξηρά μετά απο πολλές αλλαγές και ψάξιμο μένω πιστή στην royal..Δεν ξέρω αν είναι καλή, αν ειναι υπερκτιμημένη κτλ κτλ σαν αυτήν όμως καμία δεν μας ταίριαξε! Τέλεια κακά, βελούδινο τρίχωμα και γενικά μας ταιριάζει! Οπότε δεν βρίσκω και τον λόγω να την αλλάξω..Απο κονσέρβες δίνω διάφορες ανάλογα κάθε φορά...Προτιμώ τις πιο φυσικές!![]()
Οταν λες τις πιο φυσικες; Τι μαρκες τους δινεις;
L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Οταν λες τις πιο φυσικες; Τι μαρκες τους δινεις;
Τώρα τελευταία έχω βολευτεί πολύ με τις schmusy με γεύση σαρδέλα ή τόνο-ρύζι..Είναι οικονομικές, μεγάλες και με ολόκληρες σαρδέλες μέσα!
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Τώρα τελευταία έχω βολευτεί πολύ με τις schmusy με γεύση σαρδέλα ή τόνο-ρύζι..Είναι οικονομικές, μεγάλες και με ολόκληρες σαρδέλες μέσα!
Ευχαριστω. Θα το ψαξω αν και δεν εχω δει πουθενα αυτη τη μαρκα εδω στην Κυπρο
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Να ρωτησω..εχει καμια απο αυτες που ειναι καλες μαρκες που να ειναι πατε;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rouli726
Δραστήριο μέλος
Καλησπέρες!
Πριν 2 βδομάδες υιοθέτησα μια γατούλα που τώρα είναι περίπου 3ων μηνών. Την ξεκίνησα με royal canin babycat,όπως μου είχε προτείνει η κοπέλα που την μεγάλωσε πριν από μένα, και σιγά σιγά ξεκίνησα να της δίνω και καμιά κονσερβούλα μες στη βδομάδα, ειδική για γατάκια φυσικά. Μια φορά τη βδομάδα της βράζω κι ένα φιλετάκι κοτόπουλο, σκέτο.
Μέχρι ώρας δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα, τα τρώει όλα και χωρίς αλλαγές στα κακάκια της ή οτιδήποτε άλλο.
Σκεφτόμουν όμως αν θα μπορούσα να πάω σε κάποια λίγο οικονομικότερη ξηρή τροφή, όχι όμως επιπέδου σούπερ μάρκετ!
Διάβασα όλα τα ποστ κι άλλες κριτικές κι ήθελα να ρωτήσω κάποιες απορίες που έχω.
Καταρχήν, στο site που αγοράζω τα πράγματά της και μου τα φέρνουν σπίτι χωρίς επιβάρυνση, στις acana δε γράφει για τι ηλικίες είναι, μήπως ξέρετε αν κάνει για τόσο μικρό γατάκι?
Η acana κι η orijen ειναι ίδια εταιρεία? Ποια προτιμάτε εσείς, γτ πχ είδα σε μια από τις acana να γράφει πλούσια σε πρωτείνη που από ότι κατάλαβα δεν είναι πολύ καλο..?
Να σημειώσω πως όταν πρωτο αγόρασα τη ρογιαλ από αυτο το πετ σοπ ονλάιν, μου έφεραν κι ένα σακουλάκι δείγμα δωρεάν μιας άλλης μάρκας eminent κάπως έτσι έγραφε, και το γατάκι μου την έφαγε κι αυτήν χωρίς να καταλάβω διαφορά. Το αναφέρω γιατί διάβασα πως πρέπει να γίνεται σταδιακά η αλλαγή τροφής.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Αγαπητή rouli726, η Acana κι η Orijen είναι όντως της ίδιας εταιρίας.
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ την Orijen, εγώ δίνω στα δικά μου την Acana Wild Prairie (την πορτοκαλί) κι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος!

Καλού-κακού πάντως αυτή τη φορά να κάνεις σταδιακά την αλλαγή. Εμένα τρώνε RC επίσης και όταν επιχείρησα να τους δώσω acana (διάρκεια μετάβασης από τη μια τροφή στην άλλη: μία εβδομάδα) αφενός δυσκολεύτηκα (δεν τους άρεσε, ξεχώριζαν και έτρωγαν μόνο την RC), αφετέρου μου έκαναν διάρροιες. Οπότε θα έλεγα ακόμη πιο ήπια αλλαγή σε τέτοιες τροφές, με υψηλή πρωτεΐνη. Εγώ δεν το ξαναεπιχείρησα έκτοτε, γιατί με αποτρέπει κι η κτηνίατρός μου (εφόσον τους ταιριάζει μια τροφή θεωρεί πως δεν πρέπει να αλλάξω), αλλά όσοι δίνουν acana είναι από όσο ξέρω ικανοποιημένοι!

Guest User 74802
Επισκέπτης
Και εγω απο rc περασα σε acana grassland με λιγη δυσκολια γιατι δεν την ηθελε οποτε εγινε η αλλαγη σιγα σιγα και δεν υπηρξε προβλημα εντερικο.ενας απο τους λογους που αλλαξα την rc ειναι οτι επειδη την ετρωγε γρηγορα ετρεχαν δακρυα τα ματακια της.σπανιο πραγμα,συμβαινει στα μικρα γατακια.
rouli726
Δραστήριο μέλος
καλησπέρα. αν ξέρει κάποιος ας μου πει πώς επηρρεάζουν οι πρωτείνες τις γάτες. τις κάνουν πιο ζωηρές?
γιατί ψάχνοντας να αγοράσω proplan που λέω να δίνω από δω και πέρα στη γατούλα μου, μια και τη δοκίμασε και μια βδομάδα τώρα δεν έχουμε ..παρατράγουδα, σε ονλάιν πετ σοπ που κοιτάζω και γράφει ανάλυση λέει πως έχει 40% πρωτειίνες, περισσότερες κι από την orijen!
και η μικρή μου είναι ήδη πολύ ζωηρή, να ηρεμήσει θέλω, όχι να λυσσάει περισσότερο!

rouli726
Δραστήριο μέλος
καλησπέρα.
είδα κανείς δεν απάντησε στην προηγούμενη ερώτησή μου οπότε επαναφέρω το θέμα.. με μια προσθήκη.
χθες η πετσοπου μου, η οποία είναι κι αυτή γατομαμά και πολύ καλή κοπέλα, δε κοιτάει δηλαδή πώς θα κονομίσει από τους πελάτες της, μου πρότεινε την arden grange kitten για τη μικρή μου. μου έδωσε μάλιστα κι ένα δείγμα δωρεάν, για να μη πληρώσω τσάμπα πριν τη δοκιμάσω. η μικρή μου την έφαγε με μεγάλη όρεξη θα έλεγα, περισσότερο από την proplan.
οι πρωτείνες της arden ειναι 34% και μάλιστα φαίνεται για καλύτερη τροφή από proplan-royal canin, τουλάχιστον από όσα συστατικά γράφει και την όψη-μυρωδιά.
η τιμή της είναι 15-16 ευρώ/2κιλο, νομίζω με συμφέρει σε σχέση με το 12-13/1,5 κιλο proplan.
έχετε εμπειρία από αυτή την τροφή? θα με βοηθούσε πολύ η γνώμη σας, καθώς και το θέμα με τις πρωτείνες που έθιξα στο προηγούμενο ποστ.
ευχαριστώ!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 37 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- WYSIWYG
- Riama
- V_Jo
- Morpheus@Ares
- Nikos90
- Tina2017
- nasstazia
- τζερρυ
- uncle_nontas
- 11cats
- Nicole1987
- Ρούλης και Μπία
- Elli M.
- mpirarxos
- Ljosberinn
- giannisgr41
- Ιφιγενεια25
- cat bruce
- helonitsa1965
- kikisagirl
- Stoni90
- oh my cat
- raccoon
- ΛΟΥΙΖΑ1
- leuk1
- dkat
- oldman
- litsa2
- catgirlbarbara
- kat-cats
- Lord Kratos
- αθηνα~~
- Pennylane
- zouzounela
- Προφέσσορας_Χάος
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool